karusuhan artikel nyiksa

Inggris ogéTaya basa Inggris

اضطراب

اضطراب

karusuhan penyalahgunaan narkoba téh mun anjeun inuman teuing alkohol atawa dahar loba ubar. pamakéan Anjeun obat jeung alkohol ngarugikeun awak anjeun sarta mangaruhan cara hirup goréng Anjeun.

اضطراب تعاطي المخدرات هو عند شرب الكثير من الكحول أو تناول الكثير من الأدوية. إن استخدامك للمخدرات والكحول يؤذي جسمك ويؤثر على حياتك بطرق سيئة.

Di Amérika Serikat, urang nyebutkeun yén “nyelewengkeun” Ubar atawa alkohol pamakéan ogé hartina teuing, atawa parah. nyiksa zat dianggap na nyalahgunakeun alkohol jeung nyiksa zat tina cara sejen nu nyieun maneh inuman loba alkohol atawa kaayaan loba ubar.

في الولايات المتحدة ، يقول الناس إن “إساءة استخدام” المخدرات أو الكحول تعني أيضًا استخدامها أكثر من اللازم ، أو بشكل سيء. تعتبر إساءة استخدام المواد المخدرة وإساءة استخدام الكحول وإساءة استخدام المواد المخدرة من الطرق الأخرى التي تجعلك تشرب الكثير من الكحول أو تتناول الكثير من الأدوية.

Paké bahan dina kaséhatan anjeun sarta karusuhan hirup anjeun anu mangaruhan. Lamun anjeun ngandelkeun obat atawa alkohol, aran maneh moal bisa hirup tanpa aranjeunna.

يؤثر اضطراب استخدام المادة على صحتك وحياتك. عندما تعتمد على المخدرات أو الكحول ، تشعر أنك لا تستطيع العيش بدونها.

Gejala anu parasaan tur parobahan nu gaduh alatan gering. Sababaraha gejala gangguan penyalahgunaan narkoba nyaéta:

الأعراض هي المشاعر والتغييرات التي لديك بسبب المرض. بعض أعراض اضطراب تعاطي المخدرات هي:

  • Toleransi pikeun alkohol atawa narkoba
    Kasabaran ngandung harti yén anjeun inuman langkung alkohol atawa butuh leuwih ubar ngarasa efek.
  • Masalah sareng serelek kaluar
    Ditarikna nyaéta nalika aran gering sabab eureun nginum alkohol atawa narkoba nyiksa. Anjeun ngarasa gering kusabab awak anjeun dipaké pikeun konsumsi alkohol atawa narkoba di dinya.
  • Masalah dina nyebutkeun euweuh keur ubar jeung alkohol
  • Teuas pikeun anjeun teu inuman teuing atanapi tuang loba ubar. Ulah ilubiung dina kahirupan biasa anjeun bakal ngeureunkeun bade kagiatan penting (Kulawarga, pagawean jeung olahraga) Kusabab tina pamakéan alkohol atawa narkoba.
  • Teu eureun sanajan hal anu goréng
  • Anjeun neruskeun inuman alkohol atawa penyalahgunaan narkoba najan anjeun terang maranéhna boga dampak negatif kana kahirupan anjeun. éfék négatif anu nalika nyieun hal goréng. Contona, nginum loba alkohol ngajadikeun ngarasa gering, tapi anjeun neruskeun inuman eta atoh.
  • التسامح عن الكحول أو المخدرات
    يعني التسامح أن تشرب المزيد من الكحول أو تأخذ المزيد من العقاقير لتشعر بالآثار.
  • مشاكل مع الأنقطاع
    الانسحاب هو عندما تشعر بالغثيان لأنك تتوقف عن شرب الكحول أو تعاطي المخدرات. تشعر أنك مريض لأن جسمك معتاد على تناول الكحول أو المخدرات فيه.
  • مشاكل في قول لا للمخدرات والكحول
  • من الصعب عليك عدم شرب الكثير أو تناول الكثير من الأدوية. لا تشارك في حياتك العادية ستتوقف عن الذهاب إلى الأنشطة الهامة (الأسرة والعمل والرياضة) بسبب استخدام الكحول أو المخدرات.
  • لا تتوقف حتى عندما تكون الأمور سيئة
  • أنت تواصل شرب الكحول أو تعاطي المخدرات على الرغم من أنك تعلم أنها لها تأثير سلبي على حياتك. الآثار السلبية هي عندما يجعل شيء ما أسوأ. على سبيل المثال ، شرب الكثير من الكحول يجعلك تشعر بالغثيان ، لكنك تواصل شربه على أي حال.

Upami Anjeun gaduh gangguan dina pamakéan bahan, anjeun tiasa gaduh loba masalah. Sababaraha masalah ieu:

اذا كان لديك أضطراب في استخدام المواد ، فيمكن أن يكون لديك العديد من المشاكل. بعض هذه المشاكل هي:

  • Anjeun tiasa menyakiti diri atanapi saha wae.
  • Mimiti meunang masalah kaséhatan. Contona, lamun inuman teuing alkohol, anjeun tiasa gaduh masalah dina ati atawa otak atawa haté atawa burih.
  • pamakéan Anjeun alkohol atawa narkoba ngajadikeun Anjeun ngeureunkeun practicing kagiatan biasa. Contona, anjeun bakal ngeureunkeun bade kaulinan olahraga pikeun anak anjeun alatan pamakéan alkohol atawa narkoba.
  • pamakéan Anjeun alkohol jeung ubar on anjeun bisnis jeung kulawarga anjeun mangaruhan. Contona, ulah buka dianggo lantaran tina pamakéan alkohol atawa narkoba.
  • يمكنك أن تؤذي نفسك أو أي شخص آخر.
  • تبدأ في الحصول على مشاكل صحية. على سبيل المثال ، إذا كنت تشرب الكثير من الكحول ، فيمكن أن يكون لديك مشاكل في الكبد أو الدماغ أو القلب أو المعدة.
  • استخدامك للكحول أو المخدرات يجعلك تتوقف عن ممارسة الأنشطة العادية. على سبيل المثال ، ستتوقف عن الذهاب إلى الألعاب الرياضية لطفلك بسبب استخدام الكحول أو المخدرات.
  • يؤثر استخدامك للكحول والمخدرات على عملك وعائلتك. على سبيل المثال ، لا تذهب إلى العمل بسبب استخدام الكحول أو المخدرات.

Aya loba alesan yén sangkan maneh sangsara tina karusuhan nyiksa zat. Sababaraha alesan ieu:

هناك العديد من الأسباب التي تجعلك تعاني من اضطراب تعاطي المخدرات. بعض هذه الأسباب:

  • Alkohol jeung narkoba anu sadia dina pisan tempat dimana anjeun cicing. Contona, kota di Amérika Serikat ngandung loba ti bar. Loba jalma resep buka bar jeung para sahabat. Minum alkohol hiji hal anu urang pikir éta fun, nu légal. Gampang pikeun meunangkeun alkohol sabab mangrupakeun bagian tina kahirupan.
  • Lamun salah sahiji kolotna anjeun kainfeksi karusuhan atawa ubar nyiksa ieu kainfeksi dinya, éta gampang boga salah.
  • Anjeun biasana nyieun eta. Watek anu hal Sadérék rutin kawas brushing huntu anjeun méméh saré. Contona, upami minum alkohol ngajadikeun ngarasa kirang saraf jeung ngajadikeun ngarasa senang, anjeun bisa mimitian leuwih kusabab anjeun resep nginum cara aran.
  • Aya tantangan sejen pikeun kaséhatan méntal. Lamun kakurangan tina geringna méntal sejen, pamakéan alkohol atawa narkoba, timer nginum obat. Timer treatment nya lamun aranjeunna nganggo alkohol atawa narkoba ngarasa leuwih hadé.
  • الكحول والمخدرات متوفرة جداً في المكان الذي تعيش فيه. على سبيل المثال ، تحتوي المدن في الولايات المتحدة على العديد من الحانات. كثير من الناس يحبون الذهاب إلى الحانات مع أصدقائهم. شرب الكحول هو شيء يعتقد الناس أنه ممتع ، وهو أمر قانوني. من السهل الحصول على الكحول لأنه جزء من الحياة.
  • إذا كان أحد والديك مصابًا بأضطراب تعاطي المخدرات أو كان مصابًا به ، فمن الأسهل أن يكون لديك أحدهما.
  • أنت تجعلها عادة. العادة هي شيء تقوم به بأنتظام مثل تنظيف أسنانك قبل النوم. على سبيل المثال ، إذا كان شرب الكحول يجعلك تشعر بتوتر أقل ويجعلك تشعر بالسعادة ، فقد تبدأ بالشرب أكثر لأنك تحب الطريقة التي تشعر بها.
  • وجود تحدي آخر للصحة العقلية. إذا كنت تعاني من مرض عقلي آخر ، فقد تستخدم الكحول أو العقاقير للتداوي الذاتي. العلاج الذاتي هو عندما تستخدم الكحول أو المخدرات لتشعر بتحسن.

 

 

Lulus ujian kawarganagaraan Anjeun!

Bébas online kelas préparasi kawarganagaraan

Mimitian kelas kiwari
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!