karusuhan Bipolar

Inggris ogéTaya basa Inggris

 ثنائي القطب

 ثنائي القطب

karusuhan Bipolar nyaéta nalika anjeun boga fluctuations parna dina wanda. The vagaries sahiji wanda ekstrim nyaeta nalika maranéhna pisan hanjelu sarta pohara bahagia. Hal ieu ngajadikeun hésé pikeun meunangkeun hirup sepi jeung organisasi.

الاضطراب الثنائي القطب هو عندما يكون لديك تقلبات مزاجية شديدة. تقلبات المزاج المتطرفة هي عندما تكون حزين جداً ثم سعيد جداً. هذا يجعل من الصعب الحصول على حياة هادئة ومنظمة.

Jalma anu mibanda karusuhan bipolar geus loba parobahan mood. Contona, kuring ngarasa sedih pisan keur dua bulan jeung hese pikeun aranjeunna digawekeun. Lajeng ngarasa bagja tur mimitian ngalakonan loba hal sabab geus loba énergi.

الناس الذين لديهم اضطراب ثنائي القطب لديهم الكثير من التغييرات المزاجية. على سبيل المثال ، يشعرون بالحزن الشديد لمدة شهرين ومن الصعب عليهم العمل. ثم يشعرون بالسعادة والبدء في فعل الكثير من الأشياء لأن لديهم الكثير من الطاقة.

Upami ieu kajadian ka anjeun, Anjeun bisa jadi kudu karusuhan bipolar, sarta anjeun bisa ngobrol ka dokter anjeun ngeunaan cara pikeun mantuan.

إذا حدث هذا لك ، فقد يكون لديك اضطراب ثنائي القطب ويمكنك التحدث إلى طبيبك حول طرق للمساعدة.

Upami Anjeun gaduh gangguan bipolar, anjeun tiasa ngarasakeun pisan depresi. Wancahan nalika aran pisan hanjelu anjeun moal bisa ngalakukeun hal normal. Sababaraha hal anu bisa ngarasa atawa ngarasa lamun keur depresi:

إذا كان لديك اضطراب ثنائي القطب ، يمكنك أن تشعر بالأكتئاب الشديد. الأكتئاب هو عندما تشعر بالحزن الشديد لا يمكنك القيام بأشياء طبيعية. بعض الأشياء التي يمكن أن تشعر بها أو تشعر بها عند الاكتئاب هي:

  • Nangis pisan
  • Taya tanaga
  • Perasaan pisan capé
  • Saré teuing atawa teu bisa bobo
  • Kaayaan pisan, atawa teu wanting dahar
  • Manggihan hésé perhatian
  • Pikirkeun killing diri
  • Ulah ngarasakeun kagiatan anu abdi dipaké pikeun cinta
  • Rarasaan tina kasalahan atawa goréng sanajan lamun henteu ngalakukeun nanaon salah
  • ًتبكي كثيرا
  • لا توجد طاقة
  • الشعور بالتعب الشديد
  • تنام كثيرًا أو لا تستطيع النوم
  • تتناول الكثير أو عدم الرغبة في تناول الطعام
  • ايجاد صعوبة في الاهتمام
  • تفكر في قتل نفسك
  • لا تستمتع بالأنشطة التي اعتدت أن تحبها
  • الشعور بالذنب أو السوء حتى لو لم تفعل أي شيء خاطئ

Lamun kakurangan tina karusuhan bipolar, episode manic bakal sapatemon. episode Manic mun anjeun ngarasa bagja tur boga pisan énergi. Sababaraha hal anu bisa ngarasa atanapi pangalaman nalika anjeun gaduh Mania loop:

إذا كنت تعاني من اضطراب ثنائي القطب ، فستواجه نوبات هوسية. نوبات الهوس عندما تشعر بالسعادة ويكون لديك الكثير من الطاقة. بعض الأشياء التي يمكنك الشعور بها أو تجربتها عندما يكون لديك حلقة هوس:

  • Anjeun gaduh pisan énergi
  • Ngarasa bagja pisan
  • Bobo kirang ti biasa
  • Ngobrol teuing jeung teuing gancang
  • Méakkeun loba duit dina hal nu teu kedah
  • Anjeunna lulus loba kali na acara
  • Geus inflated harga diri. The harga diri geus oversized mun anjeun pikir anjeun hadé tur leuwih penting ti biasa. Contona, Anjeun pikir anjeun superhuman kitu eta teu bisa menyakiti. Atawa anjeun pikir anjeun pisan Sarbini tur kawentar.
  • Anjeun boga illusions hébat. Muluk hartina kacida gedéna. Illusions nyaéta nalika Anjeun mikir yén hal anu nyata lamun teu ogé. Anjeun tiasa jadi illusions hébat mun anjeun pikir anjeun pohara kuat sarta penting meh teu bisa menyakiti. Lamun mikir anjeun teu bisa menyakiti, anjeun ngalakukeun hal bahaya ulah alami.
  • لديك الكثير من الطاقة
  • تشعر بسعادة بالغة
  • تنام أقل من المعتاد
  • تتحدث كثيراً وبسرعة كبيرة
  • تنفق الكثير من المال على الأشياء التي لا تحتاجها
  • تخرج للكثير من المناسبات والأحداث
  • لديك تضخم في احترام الذات. إن احترام الذات المتضخم هو عندما تعتقد أنك أفضل وأكثر أهمية من المعتاد. على سبيل المثال ، أنت تعتقد أنك superhuman لذلك لا يمكن أن تتأذى. أو كنت تعتقد أنك موهوب جداً وشهير.
  • لديك أوهام كبيرة. Grandiose تعني كبير جداً. الأوهام هي عندما تعتقد أن شيئًا ما حقيقي عندما لا يكون كذلك. يمكن أن تكون الأوهام العظيمة عندما تعتقد أنك قوي جدًا ومهم بحيث لا يمكن أن تتأذى. إذا كنت تعتقد أنك لا يمكن أن تتأذى ، فقد تفعل أشياء خطيرة لا تفعلها بشكل طبيعي.

Anjeun kudu gaduh episode neken jeung episode manic pikeun dokter mutuskeun yén anjeun gaduh gangguan bipolar. Loba jalma anu boga gangguan bipolar boga dulur anu ogé boga karusuhan bipolar.

تحتاج إلى أن يكون لديك حلقة كئيبة وحلقة هوسية بالنسبة للطبيب ليقرر أنك مصاب بإضطراب ثنائي القطب. كثير من الناس ممن لديهم اضطراب ثنائي القطب يكون لديهم احد الأقارب لديه أيضاً اضطراب ثنائي القطب.

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!