Naon anu kudu dipigawé lamun hiji jalma mati saperti

Inggris ogéTaya basa Inggris

وفاة

وفاة

Panggihan léngkah anjeun kedah nyandak lamun batur mati di Amérika Serikat. Panggihan naon nu kudu lamun rek ninggalkeun alatan hiji anggota kulawarga mati, atawa anjeunna mati di nagara sejen.

تعرف على الخطوات التي تحتاج إلى اتخاذها عندما يموت شخص ما في الولايات المتحدة. اكتشف ماذا تفعل إذا كنت ترغب في المغادرة لأن أحد أفراد عائلتك يموت أو انه يموت في بلد آخر.

Di Amérika Serikat, paling jalma maot di rumah sakit atanapi di imah asuhan. Perawat sarta dokter bakal nyaho naon nu kudu lamun batur mati. Aranjeunna baris nanyakeun ka pituduh Anjeun tur mantuan Anjeun pikeun nyieun kaputusan. Amerika bisa disebutkeun “maot” atawa “diliwatan” tibatan “maot”. Anjeun bisa make kecap “jenatna” atawa “Crochet” atawa “nu sesa” Nalika aranjeunna ngobrol ngeunaan awak.

في الولايات المتحدة ، يموت معظم الناس في المشفى أو في دار لرعاية المسنين. ستعرف الممرضات والأطباء ماذا يفعلون عندما يموت شخص ما. سوف يطرحون أسئلة لإرشادك ومساعدتك على اتخاذ القرارات. قد يقول الأمريكيون “توفي” أو “مروا” بدلاً من “ماتوا”. قد يستخدمون كلمات “المتوفى” أو “حبك” أو “يبقى” عندما يتحدثون عن الجسد.

Nalika batur mati di imah

عندما يموت شخص في المنزل

Kumaha lamun hiji jalma mati di imah kusabab kasakit, meureun aya dokter atawa worker médis pikeun mantuan Anjeun. Anjeun teu kedah ngalakukeun nanaon dugi anjeun siap. Anjeun tiasa nyandak waktu nu peryogi kanggo sagala upacara kaagamaan atawa olahan. tanaga médis bisa ngaluarkeun deklarasi formal maot sarta eusian kaluar bentuk.

إذا مات شخص ما في المنزل بسبب المرض ، فقد يكون هناك طبيب أو عامل طبي لمساعدتك. لا تحتاج إلى القيام بأي شيء حتى تكون مستعداً. يمكنك أن تأخذ الوقت الذي تحتاجه لأي مراسم دينية أو تحضيرات. يمكن للعاملين الطبيين إصدار تصريح رسمي بالوفاة وملء الاستمارات.

Nalika batur mati dumadakan

عندما يموت شخص ما فجأة

Lamun batur dumadakan mati, anjeun bakal kedah nyauran 911 Ngalaporkeun maot a. Baris datangna hiji perwira pulisi atawa hiji worker darurat. Aranjeunna baris nyaritakeun examiner médis. The examiner médis mangrupakeun jalma anu Sigana di awak sarta weruh atawa ngabuktikeun kumaha baé maot.

إذا مات شخص ما فجأة ، فستحتاج إلى الاتصال بالرقم 911 للإبلاغ عن حدوث حالة وفاة. سيأتي ضابط شرطة أو عامل طوارئ. سوف يخبرون الفاحص الطبي. الفاحص الطبي هو الشخص الذي ينظر إلى الجسم ويعرف أو يثبت كيف مات الشخص.

Meunangkeun hal nu sertipikat pati

الحصول على شهادة الوفاة

The examiner médis baris dimimitian sertipikat maot keur pendaptaran pati. Nu sertipikat maot bakal nyandak hiji minggu atawa leuwih dina mangsa nu bakal datang. Anjeun bakal dipénta loba pajabat pikeun ménta salinan tina sertipikat pati. Anjeun bisa jadi kudu 10 Salinan tina sertipikat pati.

سيبدأ الفاحص الطبي بشهادة الوفاة لتسجيل الوفاة. سوف تستغرق شهادة الوفاة أسبوعًا أو أكثر في المستقبل. سيطلب منك العديد من المسؤولين الحصول على نسخة من شهادة الوفاة. ربما تحتاج إلى 10 نسخ من شهادة الوفاة.

Funerals sarta ngaduruk

الجنائز والحرق

Anjeun kudu indit ka awak mayit tina imah pamakaman bisa disiapkeun pikeun astana. Peran pamakaman teh teuing mahal. Mun ngaben dijadwalkeun (Dibeuleum kalayan ashes dibikeun ka anjeun) , Anjeun teu kedah mayar imah pamakaman. Nalika batur mati, awak bisa balik langsung ti rumah sakit atawa ti imah anjeun ka awak Holocaust nu.

يجب أن تذهب جثة الميت إلى منزل جنازة ليكون مستعدا للدفن. دور الجنازة مكلفة للغاية. إذا كان من المقرر حرق الجثة (حرقها مع الرماد المعطى لك) ، فإنك لا تحتاج إلى دفع ثمن منزل الجنازة. عندما يموت شخص ما ، يمكن للجسم أن يذهب مباشرة من المستشفى أو من منزلك إلى محرقة للجثث.

Anjeun teu kedah mésér hiji peti keur mayit mahal (Box dikubur). Aya kotak kai jeung karton cocog pikeun ngaben basajan tur astana. Anjeun tiasa ngalakukeun upacara pamakaman sorangan atawa milih layanan agama.

لا تحتاج إلى شراء النعش باهظة الثمن (مربع للدفن). هناك الصناديق الخشبية والكرتون البسيطة المناسبة لحرق الجثث والدفن. يمكنك القيام بمراسم الجنازة الخاصة بك أو اختيار خدمة دينية.

Hal anu anjeun bakal kedah lamun batur mati:

الأمور التي سوف تحتاجها عندما يموت شخص ما:

  • Ngabejaan dunungan
  • Pikeun ménta salinan tina sertipikat pati
  • Ngahubungan sagala departemén pamaréntah dibales mangpaat, kayaning jaminan sosial
  • Ngabejaan pausahaan asuransi: pausahaan asuransi kasehatan jeung asuransi hirup jeung asuransi mobil jeung imah
  • Ngahubungan sagala bank boga rekening na
  • Jieun daptar tagihan nu kudu mayar tur ngabolaykeun jasa wae (Kayaning telepon) Ieu teu dipaké
  • Pembatalan tina kartu kiridit ngarah bayaran pikeun layanan na pangmayaran bulanan sejenna ulah neruskeun
  • أخبر صاحب العمل
  • الحصول على نسخ من شهادة الوفاة
  • اتصل بأي دوائر حكومية منحت فوائد ، مثل الضمان الاجتماعي
  • أخبر شركات التأمين: شركات التأمين الصحي والتأمين على الحياة وتأمين السيارات والبيوت
  • اتصل بأي بنك يوجد به حسابات
  • تقديم قائمة من الفواتير التي تحتاج إلى دفع وإلغاء أي خدمات (مثل الهاتف) لا يتم استخدامها
  • إلغاء بطاقات الائتمان بحيث لا تستمر الدفعات للخدمات والمدفوعات الشهرية الأخرى

Kuring nyaho leuwih

أعرف أكثر

Kumaha upami jalmi maot di nagara sejen?

ماذا لو مات الشخص في بلد آخر؟

Meureun anjeun boga anggota kulawarga di nagara sejen. Nalika batur mati atawa maot di nagara sejen, Anjeun bisa jadi hoyong ngarambat luar Amérika Serikat. Ieu penting: Kuring ngarti resiko jeung aturan nu patali jeung lalampahan dina kaayaan darurat saméméh miang.

ربما لديك أفراد الأسرة في بلدان أخرى. عندما يموت شخص ما أو يموت في بلد آخر ، قد ترغب في السفر خارج الولايات المتحدة. هذا أمر مهم: افهم المخاطر والقواعد المتعلقة بالسفر في حالات الطوارئ قبل المغادرة.

Mun anjeun di ragu sagala, ngobrol batur di USCIS samemeh indit.

إذا كنت في أي شك ، تحدث إلى شخص في USCIS قبل أن تذهب.

Anjeun bisa jadi teu ngidinan Anjeun pikeun balik tanpa dokumén ditangtoskeun. USCIS dikaluarkeun opat rupa dokumén lalampahan:

قد لا يُسمح لك بالعودة دون المستندات الصحيحة. USCIS تصدر أربعة أنواع من وثائق السفر:

  • tawaran kondisional
  • Dokumén Travel pangungsian
  • Ulang Éntri idin
  • pamawa dokumén
  • تقدم المشروط
  • وثيقة سفر اللاجئين
  • إذن إعادة الدخول
  • وثائق الناقل

diajar More

تعلم المزيد

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!