How to welcome newcomers to the USA

Kumaha carana abdi tiasa ngabagéakeun pangungsi, imigran, and other newcomers to the USA? Di dieu aya 8 ways to welcome newcomers into your community.

1) Learn how to pronounce newcomers’ ngaran

Hiji hal penting nu bisa ngalakukeun pitulung pendatang ngarasa wilujeng sumping nyaeta diajar kumaha carana ngucapkeun ngaran maranéhna. diajar tips on how to pronounce names that sound foreign to you.

2) Learn skills to begin volunteering with newcomers in your own community

ngalengkepan kami program latihan online gratis pikeun neuleuman kumaha carana éféktif volunteer kalawan pangungsi. Lamun anjeun geus rengse, milarian kami “FindHellodatabase for a local organization to support in your town.

3) Jadi disiapkeun ngadangukeun kana masalah padumuk ngadeg di komunitas Anjeun

peran paling nangtang anjeun sakumaha nu ngajengkeun pikeun pendatang bakal diantara anggota kirang welcoming masarakat sorangan. Keur hiji ngajengkeun alus artina dengekeun kalawan hormat ka takwa jeung worries non welcoming anggota komunitas. Lamun ngilangkeun masalah maranéhanana salaku prasangka atawa selfishness, Anjeun moal meunang hate jeung pikiran.

tibatan, ngaku yén hal anu ngarobah, sarta manggihan naon kahayang disebut. Remind them that refugees, and many other immigrants too, come because they are trying to get away from terror and conflict, teu mawa jeung aranjeunna, na yén ngalakonan urang jeung nyieun eta ngarasa wilujeng sumping nyaeta pencegahan pangalusna. Panginget karuhun imigran oge mantuan kalawan sababaraha grup.

Anjeun oge bisa nyorot nu positip nu imigran mawa sareng maranehna. Find common ground by identifying similar values that newcomers have with non-welcoming community members – work ethic and resilience, masyarakat religius tur tradisional, nilai kulawarga - na ngawangun advokasi anjeun sabudeureun éta. Anjeun bakal manggihan aya nyatu hal anu sabagian grup pangungsian gaduh di umum jeung Amerika beuki kolot, anu bisa ambek pendatang saukur sabab teu ngarti aranjeunna.

4) Buy a shirt and wear a message of welcome to newcomers

Anjeun tiasa maké pesen tina wilujeng sumping nalika anjeun kaluar na tentang di kota Anjeun. USAHello sells shirts with the message “wilujeung sumping. Ieu lembur, oge” di dalapan basa béda. Proceeds ngarojong gawé kami. Mésér kaos a ayeuna.

5) Work with your city and county officials to declare your community a welcoming city

welcoming Amérika nyaéta pergerakan nasional anu nyorong kota tur kacamatan jadi tempat langkung inklusif.

6) Teach children about refugees and other newcomers both at school and at home

Pangajaran barudak ngeunaan pangungsi tiasa tangtangan tapi oge mangrupa hal penting pikeun ngalakukeun. Di dieu aya sababaraha ideas to help you talk to your children about refugees.

7) Hire newcomers and learn inclusive employment practices

Research shows refugees and other newcomers are very valuable parts of the workforce. nyewa aranjeunna! We are adding newcomer-friendly employers to our database. Email us sangkan bisa nambahan anjeun. Saterusna, mertimbangkeun cara pikeun ngamajukeun pangajaran basa Inggris dina pakasaban. Your company can give employees time during their work week to earn their GED® diplomas using our GED bébas® tangtu préparasi.

Lamun Anjeun keur pilari rojongan tambahan dina cara nyewa na dianggo kalayan pagawé anu pangungsi atanapi imigran, anjeun tiasa manggihan deui sumberdaya sarta rojongan teknis ti babaturan urang di Kauntungan luhur.

8) Rencanana atawa hadir hiji acara pikeun Poé pangungsian Dunya atanapi Minggu welcoming

Poé pangungsian Dunya (20 Juni) geus beurang ngagungkeun kakuatan sarta resilience of pangungsi di sakumna dunya. Loba komunitas peuntas acara host Amerika salila bulan Juni. Minggu welcoming geus sohor unggal September. Visit our friends at WeAreAllAmerica.org pikeun manggihan hiji acara di masarakat Anjeun.

Diajar deui

program rojongan nu mantuan pangungsi

Ku nyumbangkeun mun USAHello, Anjeun ngarojong téhnologi jeung atikan nu mantuan pangungsi sukses di AS.

Sumbangan kiwari