Schizophrenia

Inggris ogéTaya basa Inggris

Schizophrenia mangrupakeun gering méntal serius. Mangaruhan cara nu katingali dunya jeung cara anjeun kalakuanana.

الأنفصام هو مرض عقلي خطير. إنه يؤثر على طريقة رؤيتك للعالم والطريقة التي تتصرف بها.

الأنفصام في الشخصية

الأنفصام في الشخصية

Schizophrenia mangrupakeun gering méntal robah pikiran anjeun sarta kumaha anjeun ningali dunya. Ayeuna damel schizophrenia ngajadikeun hésé pikeun anjeun tetep pikiran anjeun dina kadali. Anjeun tiasa ngarobah pikiran anjeun sarta parasaan tur kumaha kalakuanana lamun gaduh schizophrenia. Kalolobaan jalma meunang basa aranjeunna keur aya ngora schizophrenic.

الأنفصام هو مرض عقلي يغير أفكارك وكيف ترى العالم. يجعل الأنفصام يجعل من الصعب عليك الاحتفاظ بأفكارك في السيطرة. يمكن أن تتغير أفكارك ومشاعرك وكيف تتصرف إذا كان لديك مرض انفصام الشخصية. معظم الناس يصابون بالأنفصام عندما يكونون صغارا.

Gejala schizophrenia

أعراض الفصام

Sababaraha parobahan nu sorangan lamun boga schizophrenia panyakit:

بعض التغييرات التي تمتلكها إذا كان لديك مرض أنفصام الشخصية هي:

  • fantasies
    Illusions nyaéta nalika Anjeun mikir yén hal anu nyata lamun teu ogé. Contona, Anjeun mikir yén dulur di anjeun bisnis téh rék nundung maneh na hate anjeun. Ieu bisa nyieun anjeun saraf atawa ambek. Ieu delusional lamun kabeneran aya nu jalma cinta na teu saurang ogé anu nyoba nundung maneh.
  • halusinasi
    Halusinasi anu nyanghareup lamun hal teu lumangsung. Contona, anjeun tiasa ngadangu sora lamun euweuh salah. Anjeun tiasa ningali hal anu teu aya. Anjeun tiasa secukupnya atanapi bau hal anu teu di. pangalaman ieu pisan nyata keur anjeun.
  • émosi layu
    Émosi nu rumeuk lamun parasaan anjeun teu némbongkeun. Anjeun bisa jadi teu kasampak jalma dina panon deui. Anjeun bisa nyarita lalaunan pisan sarta tanpa parasaan. Émosi tiasa neuteup rumeuk sakumaha lamun henteu sadar naon anu bade di sabudeureun anjeun. Anjeun tiasa némbongkeun émosi anu teu parasaan normal tina kaayaan. Contona, sobat anjeun ngabejaan carita pisan hanjelu. Anjeun teu ngartos extent sedih sobat anjeun jeung anjeun seuri.
  • Leungitna motivasi
    Leungitna motivasi nyaéta nalika anjeun teu mibanda énergi pikeun ngalakukeun nanaon. Anjeun bisa jadi teu hayang pancuran atawa maneh ngabersihan huntu anjeun.
  • penyekatan
    Kalawan schizophrenia, sababaraha urang ulah rék jadi sabudeureun kulawarga jeung para sahabat.
  • الأوهام
    الأوهام هي عندما تعتقد أن شيئًا ما حقيقي عندما لا يكون كذلك. على سبيل المثال ، أنت تعتقد أن كل شخص في عملك يكرهك ويحاول طردك. هذا قد يجعلك عصبياً أو غاضباً. هذا هو الوهمية إذا كانت الحقيقة هي أن الناس يحبونك وأن لا أحد يحاول طردك.
  • الهلوسة
    الهلوسة هي عندما تواجه أشياء لا تحدث. على سبيل المثال ، يمكنك سماع الأصوات عندما لا يكون هناك أحد. تستطيع أن ترى الأشياء التي ليست هناك. يمكنك تذوق أو شم رائحة الأشياء غير الموجودة. هذه التجارب حقيقية للغاية بالنسبة لك.
  • العواطف الباهتة
    العواطف الباهتة هي عندما لا تظهر مشاعرك. قد لا تنظر إلى الأشخاص في العين بعد الآن. قد تتحدث ببطء شديد وبدون مشاعر. يمكن أن تبدو العواطف الباهتة كما لو كنت لا تدرك ما يدور حولك. يمكنك إظهار العواطف التي ليست مشاعر طبيعية للوضع. على سبيل المثال ، صديقك يخبرك قصة حزينة جدًا. أنت لا تفهم مدى حزن صديقك وأنت تضحك.
  • فقدان الدافع
    فقدان الحافز هو عندما لا يكون لديك الطاقة لفعل أي شيء. قد لا ترغب في الاستحمام أو تقوم بتنظيف أسنانك.
  • العزل
    مع الأنفصام ، بعض الناس لا يرغبون أن يكونوا حول عائلتهم وأصدقائهم.

Schizophrenia bisa disababkeun ku loba hal. Sababaraha alesan nu bisa boga schizophrenia anu:

الأنفصام يمكن أن يحدث بسبب أشياء كثيرة. بعض الأسباب التي قد يكون لديك مرض انفصام الشخصية هي:

  • genetika
    Gén anu Tret méntal sarta fisik (Kayaning warna panon) Anjeun meunang ti kolotna Anjeun. Meureun batur di kulawarga anjeun boga schizophrenia.
  • biokimia
    Biokimia ngarupakeun kimia kumaha béda dina karya awak anjeun.
  • setrés,
    Dupi acara hirup sarta trauma bisa ngabalukarkeun gering méntal.
  • biologis
    Biologis hartina nya éta bagian awak anjeun. Anjeun tiasa gaduh parobahan dina uteuk anjeun bisa nyieun tatu gampang schizophrenic. Beuki rentan pikeun lalaki schizophrenia.
  • narkoba
    Paké pisan ubar bisa ngabalukarkeun schizophrenia.
  • علم الوراثة
    الجينات هي السمات العقلية والجسدية (مثل لون العين) التي تحصل عليها من والديك. ربما شخص في عائلتك لديه انفصام.
  • الكيمياء الحيوية
    الكيمياء الحيوية هي كيف تعمل المواد الكيميائية المختلفة في جسمك.
  • الضغط العصبى
    يمكن لأحداث الحياة والصدمات أن تسبب المرض العقلي.
  • البيولوجية
    البيولوجية تعني أنها جزء من جسمك. يمكن أن يكون لديك تغييرات في دماغك يمكن أن تجعل من السهل الإصابة بالأنفصام. الرجال أكثر عرضة للإصابة بمرض أنفصام الشخصية.
  • المخدرات
    استخدام الكثير من الأدوية يمكن أن يسبب الأنفصام.

Kalolobaan jalma sangsara tina gejala schizophrenia antara 16 jeung 30 taun. Gejala anu parasaan tur parobahan nu gaduh alatan gering. Ulah meunang loba jalma kalawan schizophrenia sanggeus 45 taun. Teu mungkin pikeun ngubaran perlakuan schizophrenia wungkul. Anjeun bakal peryogi nyokot ubar prescribed ku dokter anjeun.

معظم الناس يعانون من أعراض انفصام الشخصية ما بين 16 و 30 سنة. الأعراض هي المشاعر والتغييرات التي لديك بسبب المرض. لا يصاب الكثير من الناس بالشيزوفرينيا بعد 45 سنة. ليس من الممكن علاج الشيزوفرينيا بالعلاج فقط. سوف تحتاج إلى تناول الدواء الذي يصفه طبيبك.

diajar More

تعرف على المزيد

program rojongan nu mantuan pangungsi

Ku nyumbangkeun mun USAHello, Anjeun ngarojong téhnologi jeung atikan nu mantuan pangungsi sukses di AS.

Sumbangan kiwari

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!