rarasaan kateken

Inggris ogéTaya basa Inggris

Bisa loba jalma nalangsara ti depresi hampang. depresi hampang nyaéta mun anjeun ngarasa sedih atawa henteu ngarasa anjeun ngalakukeun nanaon. Mun kiwari dimungkinkeun pikeun leuwih ti dua minggu, anjeun bisa boga depressant fundamental.

يمكن أن يعاني العديد من الأشخاص من الأكتئاب الخفيف. الأكتئاب الخفيف هو عندما تشعر بالحزن أو لا تشعر بأنك تفعل أي شيء. إذا كان هذا الأخير لأكثر من أسبوعين ، قد يكون لديك اكتئاب أساسي.

 

 

depresi parna nyaeta mun anjeun ngarasa sedih saban poé salila leuwih ti dua minggu. depresi parna nyaéta nalika hese for nu maneh mun hal nu ilaharna unggal poé. Contona, Anjeun teu boga kamampuhan pikeun kaluar tina ranjang na sikat huntu anjeun. Atawa anjeun teu boga perlu nyiapkeun sarapan keur tanaga barudak anjeun sarta dicokot ka sakola.

الأكتئاب الشديد هو عندما تشعر بالحزن كل يوم لأكثر من أسبوعين. الاكتئاب الشديد هو عندما يكون من الصعب عليك القيام بأشياء تقوم بها عادة كل يوم. على سبيل المثال ، ليس لديك القدرة على الخروج من السرير وفرش أسنانك. أو ليس لديك الطاقة اللازمة لإعداد وجبة الإفطار لأطفالك ونقلهم إلى المدرسة.

أعراض الاكتئاب

أعراض الاكتئاب

Mun anjeun nalangsara ti depresi, Anjeun ogé bisa ngarasakeun sababaraha hal di handap ieu:

إذا كنت تعاني من الاكتئاب ،قد تشعر أيضًا ببعض الأمور التالية:

  • Nangis pisan
  • Taya tanaga
  • Perasaan pisan capé
  • Saré teuing atawa teu bisa bobo
  • Loba teuing dahar atanapi henteu wanting dahar
  • Ngabogaan kasusah Mayar perhatian
  • Pikirkeun killing diri
  • Ulah ngarasakeun kagiatan anu abdi dipaké pikeun cinta
  • Rarasaan tina kasalahan atawa goréng sanajan lamun henteu ngalakukeun nanaon salah
  • البكاء الكثير
  • لا توجد طاقة
  • الشعور بالتعب الشديد
  • النوم الكثير أو لا تستطيع النوم
  • تناول الكثير أو عدم الرغبة في تناول الطعام
  • تواجه صعوبة في الانتباه
  • تفكر في قتل نفسك
  • لا تستمتع بالأنشطة التي اعتدت أن تحبها
  • الشعور بالذنب أو السوء حتى لو لم تفعل أي شيء خاطئ

Anjeun tiasa ngarasakeun depresi pikeun sababaraha alesan. Sababaraha alesan tiasa:

يمكنك الشعور بالاكتئاب لعدة أسباب. بعض الأسباب يمكن أن تكون:

  • Anjeun leungit proyek Anjeun atawa anjeun teu bisa manggihan pakasaban.
  • Batur nutup ka anjeun maot, kayaning anggota kulawarga atawa sobat.
  • Anjeun boga anak.
  • Anjeun jadi korban kajahatan.
  • Jadi pohara gering.
  • Sababaraha pangobatan bisa make aran depresi.
  • kulawarga anjeun ngabogaan sajarah depresi.
  • تفقد وظيفتك أو لا يمكنك العثور على وظيفة.
  • يموت شخص ما قريب منك ، مثل أحد أفراد العائلة أو صديق.
  • كان لديك طفل.
  • أنت ضحية لجريمة.
  • تصبح مريض جداً.
  • بعض الأدوية قد تجعلك تشعر بالاكتئاب.
  • عائلتك لديها تاريخ من الأكتئاب.

Anjeun tiasa menangkeun pitulung lamun anu nalangsara ti depresi. Contona, upami hiji anggota kulawarga mati, anjeun bisa ngarasa sedih. Tapi lamun kuring ngarasa hanjelu, atanapi nu nuju sare na teuing, atawa anjeun teu hayang dahar salila leuwih ti dua minggu, anjeun tiasa ngobrol jeung dokter Anjeun ngeunaan cara pikeun mantuan.

يمكنك الحصول على المساعدة إذا كنت تعاني من الأكتئاب. على سبيل المثال ، إذا مات أحد أفراد العائلة ، فقد تشعر بالحزن. ولكن إذا شعرت بالحزن ، أو كنت نائماً أكثر من اللازم ، أو كنت لا تريد تناول الطعام لأكثر من أسبوعين ، فيمكنك التحدث مع طبيبك عن طرق مختلفة للمساعدة.

diajar More

تعرف على المزيد

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!