Masangkeun traumatis Stress karusuhan (PTSD)

Inggris ogéTaya basa Inggris

ويسمى أضطراب ما بعد الصدمة أيضاً PTSD. PTSD mangrupakeun réaksi emosi alam ka acara dahsyat atawa bagong.

ويسمى أضطراب ما بعد الصدمة أيضاً PTSD. PTSD هو رد فعل عاطفي طبيعي لحدث رهيب أو مرهق.

Contona, manusa nalangsara ti kacilakaan mobil dahsyat. teu tiasa bobo lantaran tina nightmares disababkeun ku kacilakaan teh. Atawa ngeureunkeun bade imahna sanggeus lila di kajadian.

على سبيل المثال ، يعاني رجل من حادث سيارة مريع. لا يستطيع النوم بسبب الكوابيس الناتجة عن الحادث. أو يتوقف عن الذهاب إلى منزله بعد وقت طويل من الحادث.

Ieu alam nu salah karasaeun béda sanggeus hiji acara horrendous. Éta ogé alam jeung kalakuanana béda sanggeus hiji acara susah. Tapi meureun anjeun béda jeung polah béda gumantung kana bulan atawa malah taun sanggeus éta acara dahsyat ngarasa. Anjeun bisa jadi kudu karusuhan stress traumatis pos. Ngobrol dokter Anjeun ngeunaan cara pikeun mantuan.

من الطبيعي أن يشعر المرء بأنه مختلف بعد حدث مفزع. من الطبيعي أيضًا أن نتصرف بشكل مختلف بعد حدث صعب. لكن ربما تشعر بأنك مختلف وتتصرف بأختلاف شهوراً أو حتى سنوات بعد وقوع الحدث الرهيب. قد يكون لديك أضطراب ما بعد الصدمة. تحدث إلى طبيبك عن طرق المساعدة.

أعراض اضطراب ما بعد الصدمة

أعراض اضطراب ما بعد الصدمة

Anjeun bisa ngarasakeun béda sanggeus ningali atawa keur bagian tina hiji acara horrific. Anjeun bisa ngarasakeun:

قد تشعر أنك مختلف بعد رؤية أو كونك جزءًا من حدث مروع. قد تشعر:

  • bingung
  • kanalangsaan
  • ambek-ambekan
  • kaayaan kaku
  • persatuan
  • الذعر
  • الحزن
  • الغضب
  • التوتر
  • الوحدة

Anjeun tiasa ngaganti lampah anjeun sanggeus ningali atawa keur bagian tina hiji acara dahsyat. Sababaraha parobahan nu bisa Anjeun sapatemon anu:

يمكن أن تتغير أفعالك بعد رؤية أو كونها جزءًا من حدث رهيب. بعض التغييرات التي قد تواجهها هي:

  • Nightmares
  • Ayana kenangan jaman baheula (Anjeun ngarasa kawas nu nuju hirup acara dahsyat kieu deui)
  • Ngabogaan kasusah sare
  • Anjeun teu hayang ningali kulawarga atawa babaturan
  • Kagiatan anu teu hayang ngalakukeun
  • Anjeun teu boga tanaga
  • الكوابيس
  • وجود ذكريات الماضي (كنت أشعر وكأنك تعيش هذا الحدث الرهيب مرة أخرى)
  • تواجه صعوبة في النوم
  • لا تريد رؤية العائلة أو الأصدقاء
  • لا تفعل الأنشطة التي تريدها
  • ليس لديك طاقة

Anjeun tiasa menangkeun pitulung lamun gaduh pos traumatis karusuhan stress. Lamun datang di sakuliah hiji acara anu matak gehger jeung anjeun ngarasa sedih, atawa lamun kudu nightmares ngeunaan acara ieu leuwih ti sabulan, ngobrol jeung dokter Anjeun ngeunaan cara pikeun mantuan.

يمكنك الحصول على المساعدة إذا كان لديك أضطراب ما بعد الصدمة. إذا مررت بحدث مروع وكنت تشعر بالحزن ، أو إذا كان لديك كوابيس حول هذا الحدث لمدة تزيد عن شهر واحد ، تحدث مع طبيبك عن طرق مختلفة للمساعدة.

diajar More

تعرف على المزيد

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!