seekers suaka- Update Nopémber 2018

Inggris ogéTaya basa Inggris

Informasi diropéa handap pikeun seekers suaka datang ka Amérika Serikat.

فيما يلي معلومات محدثة لطالبي اللجوء القادمين إلى الولايات المتحدة.

ترامب-immigration to usa

ترامب-immigration to usa

diropéa dina 19 Nopember (Nopember) 2018: Ngeureunkeun Amerika District Hakim Orde Présidén Up 19 Desember (Desember).

تحديث بتاريخ 19 تشرين الثاني (نوفمبر) 2018: أوقف قاضي مقاطعة الولايات المتحدة الأمر الرئاسي لغاية 19 كانون الأول (ديسمبر).

modernisasi: hakim ngomong yén urutan présidén téh sabalikna kana hukum ti Amérika Serikat. hukum AS nyadiakeun éta jalma dina téritori AS nu ngabogaan hak pikeun ngalebetkeun aplikasi pikeun suaka. Pikeun Aans nu kudu datangna ngaliwatan port of Éntri. dina 19 November, hakim ngomong yén Amérika Serikat kudu nuturkeun hukum.

تحديث: صرح القاضي إن الأمر الرئاسي يتعارض مع قانون الولايات المتحدة. ينص القانون الأمريكي إن الأشخاص في الأراضي الأمريكية مؤهلون لتقديم طلبات اللجوء. لاينص أنه عليك أن تأتي من خلال منفذ الدخول. في 19 نوفمبر ، قال القاضي إن الولايات المتحدة يجب أن تتبع القانون.

Maalve hartina resolusi anyar?

ماالذي يعنيه القرار الجديد؟

Hartina putusan ti 19 Nopember / November yén Amérika Serikat kedah dianggo dina kursus suaka pikeun jalma anu henteu datangna ngaliwatan port of requests Éntri. Nagara resolusi kudu diwenangkeun jalma sapertos Larapkeun. Tapi kaputusan ieu teu hartosna yén éta bakal dibales suaka. Éta kénéh pisan hésé pikeun ménta suaka di Amérika.

يعني القرار الصادر في 19 تشرين الثاني / نوفمبر أنه يجب على الولايات المتحدة سير العمل في طلبات اللجوء للأشخاص الذين لم يأتوا عبر منفذ الدخول. ينص القرار يجب السماح لهؤلاء الأشخاص بالتقديم. لكن هذا القرار لا يعني أنه سيتم منح اللجوء. لا يزال من الصعب للغاية الحصول على اللجوء في أمريكا.

Ieu ngarojong status pangungsian dina hak Internét tina seekers suaka dina aplikasi pikeun panyalindungan di Amérika Serikat.

يدعم مركز اللاجئين على الأنترنت حقوق طالبي اللجوء في طلب الحماية في الولايات المتحدة.

8 Nopember 2018

8 نوفمبر 2018

Presiden Trump ditandatanganan hiji guna ngawatesan seekers suaka dina wates kidul Amérika Serikat. Resolusi anyar nyadiakeun éta seekers suaka kudu indit ka port of Éntri di Amérika Serikat.

وقع الرئيس ترامب أمرا للحد من طالبي اللجوء على الحدود الجنوبية للولايات المتحدة. ينص القرار الجديد على أنه يجب على طالبي اللجوء الذهاب إلى ميناء الدخول في الولايات المتحدة.

Ngaktipkeun kaputusan di tengah wengi dina Jumaah baris dimimitian 9 November na lasts pikeun 90 hiji poé. Resolusi nu anyar teu dilarapkeun ka barudak tanpa sawawa.

سيبدأ تفعيل القرار في منتصف ليل الجمعة 9 نوفمبر ويستمر لمدة 90 يومًا. لا ينطبق القرار الجديد على الأطفال دون الكبار.

Naon ieu hartosna pikeun seekers suaka dina wates kidul?

ماذا يعني هذا بالنسبة لطالبي اللجوء على الحدود الجنوبية؟

robah Ieu ngandung harti yén lamun jalma diasupkeun Amérika Serikat mana iwal port of Éntri, moal diidinan ngalebetkeun aplikasi suaka. Gantina, maranéhna bakal ditangkep pikeun ngasupkeun nagara illegally.

يعني هذا التغيير أنه إذا دخل الأشخاص إلى الولايات المتحدة في أي مكان باستثناء ميناء الدخول ، فلن يُسمح لهم بتقديم طلبات اللجوء. بدلا من ذلك ، سيتم القبض عليهم لدخول البلاد بشكل غير قانوني.

hukum AS nyadiakeun éta migran bisa nerapkeun pikeun suaka basa aranjeunna keur aya di wewengkon AS. Jadi aturan anyar présidén nangtang ku grup hak sipil.

ينص القانون في الولايات المتحدة على أنه يمكن للمهاجرين طلب اللجوء عندما يكونون في الأراضي الأمريكية. لذا فإن القاعدة الجديدة من الرئيس تتحدى من قبل جماعات الحقوق المدنية.

ترامب-immigration to usaJuni 2018

ترامب-immigration to usaيونيو 2018

Aya parobahan dina hukum seekers suaka datang ka Amérika Serikat. dina 11 Juni 2018 , Amérika Sarikat

كان هناك تغيير في قوانين طالبي اللجوء القادمين إلى الولايات المتحدة. في 11 يونيو 2018 ، الولايات المتحدة

Jaksa Jeff sesi ngomong yén jelema anu kabur kekerasan domestik atanapi kekerasan geng di nagara maranéhanana asalna moal umumna diidinan ngalebetkeun aplikasi pikeun suaka di Amérika.

قال المدعي العام جيف سيشنز إن الأشخاص الذين يفرون من العنف المنزلي أو عنف العصابات في بلدانهم الأصلية لن يسمح لهم عمومًا بتقديم طلبات اللجوء في أمريكا.

Naon ieu hartosna pikeun seekers suaka?

ماذا يعني هذا لطالبي اللجوء؟

Altgieraly Ieu mangaruhan seekers suaka lamun anjeun datang ka wates antara Méksiko jeung Amérika Serikat. Anjeun bisa geus datangna ti nagara mana kekerasan geng ngajadikeun eta bahaya mun hirup. Atawa hiji awewe bisa jadi ninggalkeun imah telenges tetep diri jeung barudak anjeun dina kaamanan. Hukum anyar nyebutkeun yén anjeun moal bisa meunang suaka kusabab alesan eta.

يؤثر هذا التغييرعلى طالبي اللجوء إذا كنت قادمًا إلى الحدود بين المكسيك والولايات المتحدة. ربما تكون قد أتيت من بلد حيث يجعل عنف العصابات خطورة على الحياة. أو قد تكون امرأة تغادر منزلًا عنيفًا لإبقاء نفسك وأطفالك في أمان. تقول القوانين الجديدة أنه لا يمكنك الحصول على اللجوء بسبب تلك الأسباب.

Pisan hésé pikeun ménta status pangungsian di Amérika. Paling henteu seekers suaka nampa. hukum nyadiakeun nu bisa ménta suaka lamun boga sieun fitnah kusabab:

من الصعب للغاية الحصول على وضع اللجوء في أمريكا. لا يتم قبول معظم طالبي اللجوء. ينص القانون على أنك قد تطلب اللجوء إذا كان لديك خوف من الاضطهاد بسبب:

  • balapan
  • agama
  • kabangsaan
  • Kaanggotaan dina grup sosial nu tangtu
  • pamadegan pulitik
  • العرق
  • الدين
  • الجنسية
  • العضوية في مجموعة اجتماعية معينة
  • الرأي السياسي

Malah lamun nuju datang ka salah sahiji alesan ieu, éta meureun hésé ngabuktikeun ka Imigrasi sarta Adat istiadat Administrasi di Amérika Serikat (ICE).

حتى إذا كنت قادمًا لأحد هذه الأسباب ، فقد يكون من الصعب إثباتها إلى إدارة الهجرة والجمارك في الولايات المتحدة (ICE).

Kabéh seekers suaka kedah néangan suaka kudu sadar yén maranéhna bisa jadi ditahan ku pamaréntah AS (Jadi dipaksa tetep di puseur ditahan) Sababaraha minggu. Sababaraha urang geus dipisahkeun ti barudak maranéhanana nalika aranjeunna sumping di wates. ti mimiti 20 Juni, ieu teu diwenangkeun. Aya grup digawé di Amérika Serikat pikeun mantuan kolotna neangan barudak maranéhanana. Tapi aya saeutik nu saha tiasa ngalakukeun pikeun mantuan Anjeun atawa barudak Anjeun upami anjeun geus keur lumangsung ku Pamaréntah Amérika Sarikat.

يجب على جميع طالبي اللجوء الذين يسعون للحصول على اللجوء أن يدركوا أنهم قد يحتجزوا من قبل الحكومة الأمريكية (الاجبار على البقاء في مركز اعتقال) لعدة أسابيع. تم فصل بعض الأشخاص عن أطفالهم عند وصولهم إلى الحدود. منذ 20 يونيو ، هذا غير مسموح به. هناك مجموعات تعمل في الولايات المتحدة لمساعدة الآباء في العثور على أطفالهم. ولكن هناك القليل الذي يمكن أن يفعله أي شخص لمساعدتك أنت أو أطفالك إذا كنت محتجزًا بالفعل من قبل حكومة الولايات المتحدة.

Kamarana atuh?

ماذا يجب أن أفعل؟

Anjeun kudu ménta pangacara a. Di Amérika Serikat, anjeun ngabogaan hak pikeun ikhtiar, tapi anjeun kudu ménta pangacara a. Anjeun kudu nyebutkeun “Abdi hoyong ngobrol pangacara anu kiwari”. Terus paménta ti tiap jalma nu ngobrol jeung manehna ka pengacara nepi anjeun meunang hak aksés ka pangacara a.

عليك أن تسأل عن محامي. في الولايات المتحدة ، لديك الحق في الاستعانة بمحامٍ ، لكن يجب عليك أن تطلب محاميًا. يجب أن تقول “أريد التحدث إلى محامي الآن”. استمر في الطلب من كل شخص تتحدث معه إلى محامي حتى تحصل على حق الوصول إلى محامي.

Kumaha lamun kuring diliwatan wawancara kuring? Anjeun masih ditahan?

ماذا لو اجتزت مقابلتي؟ هل مازلت احتجز؟

Lamun geus kaliwat hiji wawancara pikeun suaka (disebut “Khvfa Mvsvqa ka”) , Anjeun bakal meunang dédéngéan a saméméh hakim pikeun nyieun hal anjeun suaka. Butuh waktu anu pohara lila mun meunang dédéngéan a. Kudu release anjeun bari ngantosan.

إذا كنت قد اجتزت مقابلة لجوئك (تسمى “خوفًا موثوقًا به”) ، فستحصل على جلسة استماع أمام قاضٍ لتقديم قضيتك للحصول على اللجوء. قد يستغرق الأمر وقتًا طويلاً جدًا للحصول على جلسة استماع. يجب أن يتم إطلاق سراحك أثناء الانتظار.

Sanajan kitu, sababaraha puseur ditahan nyekel seekers suaka malah sanggeus ngaliwatan wawancara. dina 2 Juli / Juli, saurang hakim féderal ngomong yén ICE teu kudu ditangtayungan sanggeus seekers suaka diwawancara tanpa alesan alus. Mun anjeun trapped sanggeus ngaliwatan wawancara, menta kana nyarita ka pangacara a.

ومع ذلك ، بعض مراكز الاحتجاز تحتجز طالبي اللجوء حتى بعد اجتياز المقابلة. في 2 يوليو / تموز ، قال قاضٍي فيدرالي إن ICE يجب ألا يتم حجز طالبي اللجوء بعد مقابلتهم دون سبب وجيه. إذا كنت محتجزًا بعد اجتياز المقابلة ، اطلب التحدث إلى محامي.

Anjeun dipisahkeun ti anak anjeun?

هل انفصلت عن طفلك؟

Dina sababaraha kasus, barudak anu dipisahkeun seekers suaka ti kolotna.

في بعض الحالات ، تم فصل أطفال طالبي اللجوء عن والديهم.

Lamun geus dipisahkeun ti ramana Anjeun atawa anak anjeun salila aplikasi suaka, ngalaporkeun baris kontak tina ditahan di Amérika Serikat dina imigrasi tur adat informasi (ICE) ASinohong Li 1-888-351-4024. Aya operator-diomongkeun Spanyol sadia layanan bébas. Gawe jam ti Senen nepi ka Jumaah tina 8:00 Kami ka 8:00 burit. (Time wétan). Mun anjeun nelepon ti dina ICE puseur ditahan, make nomer speed dial 9116 # Dina platform komunikasi bébas.

إذا كنت قد انفصلت عن والدك أو طفلك أثناء طلب اللجوء ، فأتصل بخط معلومات الإبلاغ عن الاعتقال في الولايات المتحدة بشأن الهجرة والجمارك (ICE) على الرقم 1-888-351-4024. هناك مشغلين يتحدثون الاسبانية المتاحة وهي خدمة مجانية. ساعات العمل من الاثنين إلى الجمعة من الساعة 8:00 صباحًا وحتى الساعة 8:00 مساءً. (التوقيت الشرقي). إذا كنت تتصل من داخل مركز احتجاز ICE ، استخدم رقم الطلب السريع 9116 # على منصة الاتصال المجانية.

Gawé bareng Kantor ICE of pangungsian Resettlement (Orr) Pikeun maluruh barudak. Anjeun oge bisa ngahubungan hotline anjeun kalawan jumlah Orr Kolot 1-800-203-7001 Lamun mikir yén pamaréntah AS anak anjeun D یھ a. Mun anjeun nelepon ti ICE puseur ditahan, make nomer speed dial 699 # Dina sistem komunikasi bébas. kasadia 24 Jam sapoé, 7 Dinten minggu, dina Spanyol atanapi Inggris.

تعمل ICE مع مكتب إعادة توطين اللاجئين (ORR) لتحديد مكان الأطفال. ﯾﻣﮐﻧك أﯾﺿًﺎ اﻻﺗﺻﺎل ﺑﺎﻟﺧط اﻟﺳﺎﺧن اﻟﺧﺎص ﺑـ ORR Parent ﻋﻟﯽ اﻟرﻗم 1-800-203-7001 إذا ﮐﻧت ﺗﻌﺗﻘد أن ﺣﮐوﻣﺔ اﻟوﻻﯾﺎت اﻟﻣﺗﺣدة ﻟدﯾﮭﺎ طﻔﻟك. إذا كنت تتصل من مركز احتجاز ICE ، استخدم رقم الطلب السريع 699 # على نظام الاتصال المجاني. متاح 24 ساعة في اليوم ، 7 أيام في الأسبوع ، باللغتين الإسبانية أو الإنجليزية.

Anjeun oge tiasa (Atawa babaturan anjeun atanapi anggota kulawarga anjeun atanapi pangacara Anjeun) Ngahubungan ICE atanapi Orr via e-mail:

يمكنك أيضًا (أو أصدقائك أو أفراد عائلتك أو محاميك) الاتصال بـ ICE أو ORR عبر البريد الإلكتروني:

  • Surélék ICE di Parental.Interests@ice.dhs.gov
  • Surélék Orr on info@ORRNCC.com
  • البريد الإلكتروني ICE في Parental.Interests@ice.dhs.gov
  • البريد الإلكتروني ORR على info@ORRNCC.com

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!