Naon nilai Amérika? Naon anu penting pikeun Amerika?

Inggris ogéTaya basa Inggris

Ngartos nilai Amérika sarta ngalenyepan naon anu penting pikeun Amerika. Baca naha nilai Amerika kamerdikaan, sasaruaan hak, sarta keur kana waktu. Anjeun bakal ningali naha Amerika anu kompetisi langsung sarta informal na naha, etos, jeung meuli hal anu sagala penting di AS.

Understand American values and learn about what is important to Americans. Read why Americans value independence, equality, and being on time. You will see why Americans are direct and informal and why competition, work ethic, and buying things are all important in the USA.

Naon nilai Amérika

What are American values

Naon nilai Amérika?

What are American values?

Di nagara anjeun, Anjeun meureun kungsi tradisi kuat budaya nu hargana. Di Amérika Serikat, aya nilai Amérika ogé penting. Di handap ieu mangrupakeun hal anu pangpentingna keur Amerika.

In your country, you probably had strong traditions and culture that you valued. In the United States, there are also important American values. These are the things that are most important to Americans.

kamerdikaan

Independence

Salah sahiji nilai utama di Amérika Serikat geus merdeka. Kamerdikaan ieu sok disebut salaku individualisme. Amerika pisan reueus keur timer reliant, atawa keur sanggup ngurus diri, sarta aranjeunna condong pikir batur kedah timer reliant ogé. Nalika batur ngahontal tujuan anu, anu ilaharna katempona hasil tina gawé teuas nya sorangan. Ieu béda ti di loba budaya sejen nu langkung koléktif. budaya koléktif condong ningali accomplishments salaku pantulan hiji sakabéh kulawarga atawa masarakat.

One of the main values in the United States is independence. Independence is sometimes referred to as individualism. Americans are very proud of being self-reliant, or being able to take care of themselves, and they tend to think others should be self-reliant as well. When someone reaches a goal, that is typically seen as the result of his or her own hard work. This is different than in many other cultures which are more collective. Collective cultures tend to see accomplishments as a reflection of an entire family or community.

Di handap ieu conto kumaha nilai Amerika kamerdikaan:

Here is an example of how Americans value independence:

  • barudak Amérika condong ninggalkeun imah saméméhna ti dina budaya sejen. Salaku conto, sanggeus lulus SMA, loba barudak kaluar pikeun buka kuliah atanapi mimitian digawé. Mun aranjeunna terus cicing di imah, aranjeunna bisa jadi dipenta pikeun mayar nyewa atanapi nyumbang kana imah.
  • Amerika nyangka saha saha bisa dianggo pikeun ngalakukeunana guna ngarojong sorangan.
  • American children tend to leave the home earlier than in other cultures. For example, after graduating high school, many children move out to go to college or start working. If they continued to live at home, they might be asked to pay rent or contribute to the house.
  • Americans expect anyone who is able to work to do so in order to support themselves.

kalaluasaan

Privacy

Amerika nilai privacy na spasi sorangan. Bari di sababaraha budaya wanting privasi bisa ditempo salaku hal goréng, loba Amerika resep gaduh waktos nyalira jeung bisa jadi swasta ngeunaan jejer tangtu.

Americans value privacy and their own space. While in some cultures wanting privacy may be seen as a bad thing, many Americans like to have alone time and may be private about certain topics.

Di dieu aya sababaraha kaayaan patali ka nilai Amérika pribadina:

Here are a few situations related to the American value of privacy:

  • dina paguneman, loba Amerika anu swasta ngeunaan hal nu tangtu sarta teu hayang ngobrol ngeunaan éta, kayaning umur maranéhanana, sabaraha duit sakitu, atawa pulitik maranéhanana, pintonan seksual jeung agama. Sababaraha urang ulah resep ngawangkong ngeunaan subjék ieu dina publik sabab rusuh eta bakal ngabalukarkeun jalma pikeun ngajawab. Tapi, lamun gaduh patarosan ngeunaan jejer ieu, anjeun bisa nanyakeun kami. Paling Amerika bakal senang ngajar anjeun ngeunaan kumaha Amerika nempo dunya.
  • Amerika sering masihan unggal spasi leuwih sejen dina situasi umum ti urang di budaya sejen. Aranjeunna condong nangtung kalawan saeutik spasi antara aranjeunna, ilaharna jarak hiji panangan outstretched.
  • Loba Amerika boga pager sabudeureun imah maranéhna pikeun mastikeun dipibanda privasi. Mun barudak anjeun leungit bal atanapi kaulinan séjén leuwih pager tatangga urang, éta umum mangrupa gagasan goréng luncat ngaliwatan pager sarta meunangkeun kaulinan nu. tibatan, buka panto hareup jeung sambel atawa ngirining bel. Lamun teu aya jawaban ninggalkeun catetan dina panto, nanyakeun idin pikeun meunangkeun éta kaulinan antara 8am na 8pm. Ieu duanana hormat tur aman, sakumaha sababaraha urang boga anjing hansip atawa bisa jadi pisan pelindung pribadina maranéhna. Sesepuh hususna umumna kudu beuki karapihan sarta sepi tur moal rék jadi kaganggu. Lamun muka Gerbang a anjeun kudu nutup eta. Tapi, lamun datangna ka Gerbang kabuka, ninggalkeun eta kabuka.
  • Bedrooms anu biasana dianggap spasi swasta. Tatanggana jeung babaturan anu entertained di dapur, kamar makan atanapi ruang tamu. Bapa jeung anak condong mibanda bedrooms sorangan, sarta mindeng, barudak Amérika unggal gaduh bedrooms sorangan.
  • In conversations, many Americans are private about certain things and do not want to talk about them, such as their age, how much money they make, or their political, sexual and religious views. Some people do not like talking about these subjects in public because they are worried it will cause people to argue. However, if you have questions about these topics, you can ask us. Most Americans will be happy to teach you about how Americans view the world.
  • Americans often give each other more space in public situations than people in other cultures. They tend to stand with a bit of space between them, typically the distance of an outstretched arm.
  • Many Americans have fences around their houses to ensure they have privacy. If your children lose a ball or other toy over a neighbor’s fence, it is generally a bad idea to jump over the fence and retrieve the toy. Instead, go to the front door and knock or ring the bell. If there is no answer leave a note on the door, asking permission to retrieve the toy between 8am and 8pm. This is both respectful and safe, as some people have guard dogs or may be very protective of their privacy. Elders in particular typically need more peace and quiet and may not want to be disturbed. If you open a gate you must close it. However, if you come to an open gate, leave it open.
  • Bedrooms are usually considered private spaces. Neighbors and friends are entertained in the kitchen, dining room or living room. Parents and children tend to have their own bedrooms, and often, American children each have their own bedrooms.

Jalma nu ngan sababaraha conto privasi anu bisa jadi béda dina budaya Anjeun.

Those are just some examples of privacy that may be different in your culture.

Directness

Directness

Amerika anu mindeng pisan langsung. Ieu hartina memang maranehna sering ngabejaan ka Anjeun naon maranéhna pikir jeung maranéhna bakal tegas ngeunaan naon maranéhna rék. Keur tegas umumna katempona hiji hal anu alus di Amérika.

Americans are often very direct. This means they often tell you what they think and they will be assertive about what they want. Being assertive is generally seen as a good thing in America.

Di dieu aya sababaraha conto Amérika-gaya directness:

Here are some examples of American-style directness:

  • Dina sababaraha budaya, éta kurang ajar turun hiji uleman - contona, lamun batur miwarang anjeun pikeun dahar beurang, anjeun bisa ngomong enya, tapi lajeng teu buka siang. di Amérika, éta ampir sok hadé ngomong, “teu, tapi hatur nuhun” atawa, “hatur nuhun, tapi gaduh komitmen sejen.” Lamun nyebut enya ka uleman tapi ulah buka acara, jalma nu bisa meunang ngaganggu.
  • dina paguneman, lamun hiji Amérika disagrees kalayan pamadegan anjeun, aranjeunna bisa ngabejaan ka maneh. Ieu henteu hartosna maranéhna teu resep maneh, ngan nu maranéhna bisa boga gagasan béda.
  • Pamanggih “kaleungitan raray” teu sami di Amérika. The panarjamahan Vérsi pikeun “kaleungitan raray” bakal jadi “embarrassed,” nu kirang serius. Amerika bisa jadi embarrassed lamun aya dikritik atawa nyieun kasalahan, salaku conto. Sangkan Amerika bisa nunjuk kaluar kasalahan atawa nyempad Anjeun, saukur intending eta salaku koreksi atawa informasi mangpaat.
  • dina kelas, Amerika bisa tangtangan guru maranéhanana’ gagasan. Dina sababaraha budaya, éta henteu sopan ka satuju jeung guru anjeun.
  • Hal ieu pernah aya kurang ajar menta tulung. Mun hiji sobat atawa tatangga miwarang anjeun lamun butuh nanaon, aranjeunna sabenerna hayang nulungan. Ngarasa Luncat ngomong, “Lamun bade toko jeung anjeun leumpang ku jeruk, punten nyokot kuring nepi kantong a, jeung kuring gé mayar anjeun keur maranehna.” atawa, lamun butuh baju usum contona, na anjeun teu surti mana mésér aranjeunna, éta OK nanya, “Dupi anjeun ngagaduhan usulan pikeun mana abdi tiasa meser jas murah tur sapatu pikeun barudak kuring?” Paling Amerika cinta pikeun mantuan, sarta kudu pisan saeutik dorongan pikeun jadi babaturan alus jeung tatanggana.
  • In some cultures, it is rude to decline an invitation – for example, if someone asks you for lunch, you may say yes, but then not go to lunch. In America, it is almost always better to say, “No, but thank you” or, “Thank you, but I have another commitment.” If you say yes to an invitation but do not go to the event, the person might get upset.
  • In conversation, if an American disagrees with your opinion, they might tell you. This does not mean they do not like you, just that they may have a different idea.
  • The idea of “losing face” is not the same in America. The translation for “losing face” would be “embarrassed,” which is less serious. Americans may be embarrassed if they are criticized or make a mistake, for example. So Americans may point out mistakes or criticize you, simply intending it as a correction or useful information.
  • In classes, Americans may challenge their teachers’ ideas. In some cultures, it is impolite to disagree with your teacher.
  • It is never is rude to ask for help. If a friend or neighbor asks you if you need anything, they truly want to help. Feel free to say, “If you are going to the store and you walk by the oranges, please pick me up a bag, and I’ll pay you for them.” Or, if you need winter clothes for example, and you’re not sure where to buy them, it is OK to ask, “Do you have any suggestions for where I can buy inexpensive coats and boots for my children?” Most Americans love to help, and need very little encouragement to become good friends and neighbors.

Sacara umum, éta alus pikeun inget yen naon mungkin muncul kurang ajar teu dimaksudkeun ku cara nu. Amerika teu nyobian janten kurang ajar - duana ngan keur langsung.

In general, it is good to remember that what may appear rude is not intended that way. Americans are not trying to be rude – they are just being direct.

sasaruaan hak

Equality

Deklarasi AS Kamerdikaan ngumumkeun, “Kabéh Lalaki Dupi Dijieun Sarua.” Kanyataanana, sababaraha urang di Amérika Serikat moal salawasna ngubaran sakumna warga sarua, Tapi loba Amerika ngarasa pisan niatna ngeunaan gagasan sarua. Aya loba conto di sajarah Amérika dimana sakabeh jalma teu diperlakukeun sarua kayaning perbudakan of Afrika Amérika (hideung) warga. Tapi, Amerika resep yakin ide nu kabeh urang kudu boga kasempetan sarua. gagasan Ieu bagian tina naon disebut “Dream Amérika.” Loba imigran mimiti dipindahkeun ka Amérika jeung turutan Dream Amérika. Aranjeunna percaya yen lamun digarap teuas, Anjeun bisa mindahkeun up di masarakat.

The US Declaration of Independence declares, “All Men Are Created Equal.” In reality, some people in the United States do not always treat all citizens equally, but many Americans feel very strongly about the idea of equality. There are many examples in American history where all people were not treated equally such as slavery of African American (black) citizens. However, Americans like to believe the idea that all people should have equal opportunities. This idea is a part of what is called the “American Dream.” Many early immigrants moved to America to follow the American Dream. They believed that if you worked hard, you could move up in society.

Dinten beuki loba jalma ngawujudkeun Amérika Dream teu leres. Loba jalma anu dianggo pisan teuas teu boga pisan duit. Mindeng jalma anu asalna ti backgrounds bencong boga hiji waktos gampang pindah nepi di dunya. masih, pamanggih sarua mangrupa bagian penting tina budaya AS.

Today more and more people realize the American Dream is not true. Many people who work very hard do not have very much money. Often people who come from privileged backgrounds have an easier time moving up in the world. Still, the idea of equality is an important part of US culture.

Di handap sababaraha conto sarua dina budaya Amérika:

Here are some examples of equality in American culture:

• Dina kaayaan légal, kabéh Amerika kudu diolah sarua jeung sakabeh Amerika boga hak ngagambarkeun ku pengacara a.

• In legal situations, all Americans should be treated equally and all Americans have a right to representation by a lawyer.

• Dina kelas hiji, sakabéh siswa kudu diolah disarengan ku guru maranéhanana. Taya murid kudu favored.

• In a classroom, all students should be treated equally by their teachers. No student should be favored.

• Lalaki jeung awewe kudu diolah sarua, jeung lalaki teu diteuteup salaku hiji hadé ti awéwé. Kanyataanana, loba awéwé masih teu boga status anu sarua sakumaha lalaki di masarakat Amérika, utamana dina watesan sabaraha duit aranjeunna tiasa ngadamel.

• Men and women should be treated equally, and men are not viewed as better than women. In reality, many women still do not have the same status as men in American society, especially in terms of how much money they can make.

• Dina Amérika, aya lain hirarki sosial atawa sistem kasta niatna study. Kadang-kadang jalma nu Anjeun bisa ngaharepkeun pikeun ngubaran maneh kalawan hormat bisa ngubaran nu jadi hiji sarua. Salaku conto, barudak bisa nelepon hiji sawawa heubeul ku ngaran hareup maranéhanana. Upami ieu kajadian ka anjeun, coba mun apal aranjeunna teu kabawa kurang ajar, Tapi maranéhna boga nilai budaya béda.

• In America, there is not a strongly embedded social hierarchy or caste system. Sometimes people who you might expect to treat you with respect may treat you as an equal. For example, children may call an older adult by their first name. If this happens to you, try to remember they are not being rude, but they have a different cultural value.

• Kadangkala Amerika bakal ngabejaan ka maneh kumaha maranéhna resep bisa kajawab lamun aranjeunna ngenalkeun diri. Mun guru atanapi dokter nawarkeun sorangan salaku “Lucy” atawa “dokter Lucy”, anu mangrupa kumaha anjeun kedah alamat kabogohna. Mun manehna nawarkeun sorangan sakumaha Dr. Wilson, anu mangrupa naon baé prefers disebut.

• Sometimes Americans will tell you how they prefer to be addressed when they introduce themselves. If a teacher or a doctor introduces herself as “Lucy” or “Doctor Lucy”, that is how you should address her. If she introduces herself as Dr. Wilson, that is what she prefers to be called.

Éta mangpaat uninga yen aya mungkin masih bisa hierarchies halimunan diantara jalma. Ieu condong jadi dumasar nu langkung lengkep ihwal kasuksésan individu: salaku conto, Proyék batur urang, pakaya, atanapi pangajaran.

It is useful to know that there may still be invisible hierarchies among people. These tend to be based more on individual success: for example, someone’s job, wealth, or education.

hal nu teu resmi

Informality

nilai Amérika
budaya Amérika nyaéta informal. Amerika malah mindeng ngagem jeans ka garéja. Poto ku Amancay Maahs.
American values
American culture is informal. Americans often even wear jeans to church. Photo by Amancay Maahs.

masarakat Amérika téh mindeng informal na santai.

American society is often informal and relaxed.

Di dieu aya sababaraha conto kumaha Amérika Serikat téh saurang budayawan sakaligus informal:

Here are some examples of how the United States is an informal culture:

• Amerika bisa pakéan casually, kayaning ngagem jeans atawa kolor malah jam gawé, sakola, atawa garéja. Lamun Anjeun pertama kali ngamimitian proyek, eta mangrupakeun ide nu sae pikeun pakéan leuwih formal lajeng milih attire Anjeun dumasar kana naon nu urang sabudeureun anjeun maké.

• Americans may dress casually, such as wearing jeans or shorts even at work, school, or church. When you first start a job, it is a good idea to dress more formally and then to choose your attire based on what the people around you are wearing.

• Lamun salam batur, Amerika condong ngomong, “Hai” atawa, “Halo.” Anjeun nganggo ucapan sarua euweuh urusan anu nu keur diajak ngobrol: putra anjeun atanapi guru putra anjeun. langauge nu teu mibanda bentuk formal sarta informal tina ucapan.

• When greeting someone, Americans tend to say, “Hi” or, “Hello.” You use the same greeting no matter who you are talking to: your son or your son’s teacher. The langauge does not have formal and informal forms of greeting.

• Amerika condong nelepon silih ku ngaran kahiji maranéhanana. Dina sababaraha kaayaan, kumaha, éta hadé janten langkung formal tur ngagunakeun ngaran tukang dugi Anjeun dipenta pikeun ngagunakeun ngaran hareup - contona, dina situasi bisnis atawa di sakola.

• Americans tend to call each other by their first names. In some situations, however, it is better to be more formal and to use last names until you are asked to use a first name – for example, in a business situation or at school.

Sedengkeun hal nu teu resmi ngeunaan budaya AS bisa kaget anjeun, eta teu dimaksudkan janten kurang ajar. Kanyataanna, lamun batur greets Anjeun informal na nyaéta panggero Anjeun ku ngaran hareup Anjeun, eta meureun hartina memang maranehna pikir anjeun dina cara ramah.

While the informality of US culture may surprise you, it is not meant to be rude. In fact, if someone greets you informally and calls you by your first name, it probably means they think of you in a friendly way.

lomba

Competition

Amerika tiasa kalapa sarta mindeng kerja keras keur ngahontal cita maranéhna. Kompetisi mindeng ngabalukarkeun Amerika janten rame pisan. Loba Amerika nempo kompetisi nyaeta hiji hal anu alus.

Americans can be competitive and often work hard to achieve their goals. Competition often leads Americans to be very busy. Many Americans view competition is a good thing.

Di handap sababaraha conto tina nilai Amérika kompetisi:

Here are some examples of the American value of competition:

• Kompetisi dina bisnis téh alatan di bagian badag kana ékonomi kapitalis. Modél bisnis Amérika nyaéta bersaing pikeun konsumén jeung harga pangalusna.

• Competition in business is due in large part to the capitalist economy. America’s business model is to compete for customers and for the best prices.

• Amerika bakal ngajadwalkeun kavling kagiatan. Malah barudak ngora ilubiung dina kavling kagiatan luar sakola, kayaning olahraga, palajaran musik, sarta volunteering. Kadang-kadang nu bisa ngarasa kawas Amerika anu “rushing sabudeureun” kalawan saeutik waktu keur sayah. Tapi loba Amerika aranjeunna ngarasa alus lamun aranjeunna meunang loba dipigawé.

• Americans will schedule lots of activities. Even young children participate in lots of activities outside of school, such as sports, music lessons, and volunteering. Sometimes you may feel like Americans are “rushing around” with little time for relaxing. But many Americans they feel good when they get a lot done.

• Kompetisi bisa ditempo dina sakola, di gaw nu, sarta di olahraga. Salaku conto, siswa bisa kerja keras pikeun ngahontal hambalan pangalusna. Kadangkala kompetisi ngalibatkeun Grup, saperti tim maén bal atawa kelompok studi sakola.

• Competition can be seen in school, in the workplace, and in sports. For example, students may work hard to achieve the best grades. Sometimes competition involves groups, such as a soccer team or a school study group.

• Amerika oge meureun “ngalomba” kalawan dirina. Loba Amerika kerja keras tetep ngaronjatkeun dina naon maranehna ngalakukeun. Salaku conto, aranjeunna meureun hoyong ngajalankeun lomba a gancang ti maranehna panungtungan waktu atawa maranéhna meureun hoyong ngajual leuwih item dina pakasaban maranéhanana ti maranehna taun sateuacan.

• Americans may also “compete” with themselves. Many Americans work hard to keep improving at what they do. For example, they may want to run a race faster than they did last time or they may want to sell more items at their job than they did the year before.

Gemblengna, éta nilai disimpen dina kompetisi bisa ngabalukarkeun nu ngarasa sababaraha shock budaya, utamana lamun sumping ti budaya anu leuwih kolaborasi ti kalapa.

Overall, the value placed on competition may cause you to feel some culture shock, especially if you came from a culture that is more collaborative than competitive.

Waktos na efisiensi

Time and efficiency

Amerika nempatkeun loba nilai on waktu maranéhna. Amerika bisa ngarasa frustasi lamun aranjeunna ngarasa batur atawa hal geus wasted waktu maranéhna. Sababaraha Amerika rencanana kaluar waktu maranéhanana taliti, ngagunakeun almenak poéan pikeun duanana kahirupan pribadi maranéhanana sarta kahirupan karya maranéhanana. Aya nu nyebutkeun di Amérika: waktos duit. Ieu ngandung harti loba Amerika resep ngagunakeun waktos maranéhna “epektip” - aranjeunna hoyong neangan paling dilakukeun dina jumlah shortest waktu.

Americans place a lot of value on their time. Americans may feel frustrated if they think someone or something has wasted their time. Some Americans plan out their time carefully, using daily calendars for both their personal lives and their work lives. There is a saying in America: time is money. This means many Americans like to use their time “efficiently” – they want to get the most done in the shortest amount of time.

Ieu bisa jadi béda ti naon anu dipaké pikeun. Nalika nyieun deal bisnis, anjeun bisa méakkeun waktu meunang uninga baé séjén, meureun bari nginum teh atawa kopi. Di Amérika Serikat, ieu téh mindeng teu masalahna.

This may be different from what you are used to. When making a business deal, you may spend time getting to know the other person, maybe while drinking tea or coffee. In the United States, this is often not the case.

Di dieu aya sababaraha kaayaan nu bisa hayang jadi sadar waktos:

Here are some situations in which you might want to be aware of time:

  • rapat, hususna keur pagawean: Anjeun kudu nyobaan janten on waktos – meureun malah 5 menit mimiti.
  • pasini: Upami Anjeun gaduh janjian dokter urang atanapi sababaraha jenis séjén janjian, Anjeun kudu anjog kana waktos. Anjeun bisa kénéh kudu ngadagoan pasini. Tapi, hal anu penting anjeun dina waktu atawa anjeun bisa jadi kudu ngajadwalkeun deui pasini.
  • Kagiatan jeung babaturan: Mun anjeun diondang ka imah batur pikeun dinner, coba janten on waktos – Anjeun tiasa 5 atawa 10 menit telat, tapi lamun anjeun loba engké ti nu, Anjeun meureun kedah nyauran sarta ngantep éta terang.
  • pihak: Pikeun pihak leutik, anjog dina 15 menit waktu tinangtu. Pikeun pihak badag kalayan loba jalma, Anjeun tiasa 30 ka 40 menit telat.
  • Meetings, especially for work: You should try to be on time – probably even 5 minutes early.
  • Appointments: If you have a doctor’s appointment or some other kind of appointment, you need to arrive on time. You may still have to wait for the appointment. However, it is important you are on time or you may have to reschedule the appointment.
  • Activities with friends: If you are invited to someone’s house for dinner, try to be on time – you can be 5 or 10 minutes late, but if you are much later than that, you should probably call and let them know.
  • Parties: For a small party, arrive within 15 minutes of the time given. For a large party with many people, you can be 30 to 40 minutes late.

Hiji aturan alus éta kapan anjeun bade jadi telat, Anjeun kedah nyauran na hayu baé anjeun pasamoan nyaho maneh bakal telat. Lamun teu bisa nelepon, Anjeun kudu ngabejaan jalma nu anjeun punten for kabawa telat mun anjeun anjog.

A good rule is that anytime you are going to be late, you should call and let the person you are meeting know you will be late. If you can’t call, you should tell the person you are sorry for being late when you arrive.

sakapeung, anjeun bisa ngarasa kawas batur téh ninggalkeun pisan gancang atawa aya dina hiji buru ninggalkeun. Ieu bisa jadi alatan maranéhna rék jadi “dina waktosna” keur janjian maranéhna salajengna. Teu hartosna maranéhna teu resep maneh.

Sometimes, you may feel like someone is leaving very quickly or is in a hurry to leave. This may be because they want to be “on time” for their next appointment. It does not mean they do not like you.

Keur dina waktos na keur sadar waktos téh bédana budaya Anjeun meureun bakal perlu adaptasi jeung sabab lamun anjeun telat, Anjeun bisa leungit proyek Anjeun, sono pasini Anjeun, atanapi menyakiti parasaan batur urang. Upami Anjeun gaduh waktos teuas nyaluyukeun kana rasa Amérika waktu, Anjeun meureun hoyong meunangkeun nonton atawa telepon nu boga alarm ngingetan waktu, hususna keur meunang gawe.

Being on time and being aware of time is a cultural difference you will probably need to adapt to because if you are late, you could lose your job, miss your appointments, or hurt someone’s feelings. If you have a hard time adjusting to the American sense of time, you may want to get a watch or phone that has an alarm to remind you of the time, especially for getting to work.

etos

Work ethic

Amerika bisa pisan fokus kana karya maranéhanana. Kadang-kadang jalma ti budaya sejen pikir Amerika “hirup-to-karya” atanapi aya “workaholics.” Ieu hartina memang maranehna pikir Amerika dianggo teuing. Bagian tina alesan Amerika anu karya-berorientasi sabab keur sibuk jeung aktif anu mindeng ditempo salaku hiji hal anu alus. Jalma oge condong pikeun ngaidentipikasi niatna kalawan jobs maranéhanana. Salaku conto, sawaktos Anjeun pertama papanggih batur, salah sahiji patarosan kahiji maranéhna bisa nanya téh “Naon anu anjeun laksanakeun?” aranjeunna hartosna, “Jenis Karya anjeun ngalakukeun?”

Americans can be very focused on their work. Sometimes people from other cultures think Americans “live-to-work” or are “workaholics.” This means they think Americans work too much. Part of the reason Americans are work-oriented is because being busy and active is often seen as a good thing. People also tend to identify strongly with their jobs. For example, when you first meet someone, one of the first questions they might ask you is “What do you do?” They mean, “What kind of work do you do?”

Lalaki atawa awéwé anu dianggo dina perawatan nyokot ngarep kulawarga mindeng nyebut dirina “imah-makers” na pantas hormat keur ngawasaan ieu saloba naon séjén. Nalika ngeusian kaluar hiji aplikasi nanaon nu, éta OKE pikeun nulis “imah-maker” salaku penjajahan pikeun batur anu teu boga pakasaban Mayar luar imah.

Men or women who work at home taking care of the family often call themselves “home-makers” and deserve respect for this occupation as much as any other. When filling out an application of any kind, it is OK to write “home-maker” as the occupation for someone who does not have a paying job outside the home.

Consumerism

Consumerism

Salaku pendatang ka Amérika Serikat, anjeun bisa sakapeung pikir Amerika sigana materialistis - fokus kana owning na meuli hal. Bagian tina alesan pikeun ieu nu loba Amerika nilai kompetisi jeung karya. Kusabab kompetisi nilai Amerika, aranjeunna hoyong “teraskeun” jeung pamadegan di sabudeureun éta. Ieu hartosna, salaku conto, lamun tatangga anjeun ngagaduhan hiji mobil anyar, Anjeun bisa hoyong mobil anyar ogé. Amerika nelepon ieu “Ngajaga up jeung Joneses.”

As a newcomer to the United States, you may sometimes think Americans seem materialistic – focused on owning and buying things. Part of the reason for this is that many Americans value competition and work. Because Americans value competition, they want to “keep up” with those around them. This means, for example, if your neighbor got a new car, you might want a new car also. Americans call this “Keeping up with the Joneses.”

Loba Amerika karya nilai na boga etos kuat. Loba Amerika nempo item bahan kayaning TV atanapi sapatu minangka cara pikeun nembongkeun sipatna suksés jam gawé. Amerika bisa pikir barang bahan sakumaha ganjaran pikeun gawé teuas maranéhanana jeung usaha.

Many Americans value work and have a strong work ethic. Many Americans view material items such as TVs or shoes as a way to show they are successful at work. Americans may think of material items as rewards for their hard work and efforts.

Sejen alesan Amerika bisa jadi obyek-berorientasi sabab loba Amerika nilai newness sarta inovasi. Ku kituna sanajan maranéhna boga telepon anu hade, aranjeunna meureun hoyong telepon anyar sabab boga fitur anyar sarta seru. Anjeun teu kudu ngarasa anjeun kudu gaduh kavling possessions bisa dimangfaatkeun. Anjeun kudu ngarasa hirup nyaman saukur atanapi sagala cara anjeun resep, meureun nyimpen deui duit emergencies, atikan jeung pangsiun tinimbang belanja on objék ngingetkeun batur.

Another reason Americans may be object-oriented is because many Americans value newness and innovation. So even if they have a phone that works, they may want a new phone because it has new and exciting features. You do not have to feel you must have lots of possessions to be respected. You should feel comfortable living simply or any way you prefer, maybe saving more money for emergencies, education and retirement rather than spending on objects to impress others.

Sadaya pernyataan di luhur téh Generalisasi tina nilai Amérika. Generalisasi henteu salawasna bener, Tapi hal anu mindeng leres. Tujuan USAHello nyaeta nyadiakeun Generalisasi pikeun mantuan Anjeun hadé ngartos naha hiji Amérika bisa jadi akting dina cara anjeun teu ngarti. ngelingan, Cara ngayakeun leuwih hade tinimbang cara lianna - ngan béda.

All of the above statements are generalizations of American values. Generalizations are not always true, but things that are often true. The goal of USAHello is to provide generalizations to help you better understand why an American may be acting in a way you do not understand. Remember, neither way is better than the other way – just different.

Diajar deui

Learn more

Finish school and earn your GED®

Free online GED® preparation course

Rengse atikan anjeun

 

 

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!