Naon anu kudu dipigawé lamun anu dieureunkeun atanapi ditéwak ku pulisi

It is important to know your rights if you are stopped by a police or immigration officer or if you are arrested by police. If you are questioned by law enforcement, be polite and respectful. pernah bohong, ngabantah, ngalawan, or run away.

police car in USA
Photo courtesy of Dave Conner/Wikimedia Commons

Di AS, the police are generally good and want to help you. But you should know your rights. You have rights even if you are not a US citizen. You should know that law enforcement officers may briefly hold and question you if they suspect you were involved in a crime. They might do this even if there are not enough reasons to arrest you.

Your rights if you are stopped in a car or arrested by police while in a car

  • Anjeun boga hak pikeun tetep jempé teu ngajawab patalékan.
  • When receiving a citation (a ticket for speeding, salaku conto) you must provide your driver’s license, asuransi, and vehicle registration if requested.
  • patugas bisa nanya ka lengkah kaluar tina mobil. You should do what they ask.
  • Police are not allowed to check the car unless there is “probable cause.”
  • You do not have the right to leave if the officer tells you to stay.
  • A pat down is typically a surface search done over your clothes. It can happen if the officer has a reason to believe there is something suspicious happening, Tapi anjeunna atanapi manehna moal bisa ngaliwat kantong anjeun. Dina pilarian a, they have a more thorough method where they might search under your clothes. Anjeun jum'atan diwenangkeun nolak duanana.

Your rights if you are arrested by police or taken to a police station

  • If you are arrested by police, you have the right to remain silent and talk to a lawyer.
  • Anjeun diwenangkeun nyieun 3 Telepon dina 3 jam tina lalaki ditahan.
  • Anjeun tiasa ngabejaan ka émbaran dasar pulisi ngeunaan diri tapi euweuh deui dugi pangacara anjeun datang.
  • Ulah ngabahas status imigran anjeun kalayan saha tapi pangacara Anjeun.

Your rights if a police officer wants to search your home or car

  • penegak hukum teu diwenangkeun neangan asal anjeun tanpa idin Anjeun atawa nawaran pilarian. A warrant is a legal document that gives them permission to search. Mun anjeun jauh ti imah, pulisi tiasa milarian lembur lamun sababaraha sejenna consents ka dinya.
  • Anjeun teu kudu ngantep hiji perwira asupkeun lembur iwal dipibanda nawaran a.
  • nawaran kudu disaluyuan ku hakim a.
  • If an officer insists on entering without a warrant, do not resist. You can say that you do not allow it, lajeng langsung nelepon pangacara a.

The Supreme Court only allows a law enforcement officer to enter a house without knocking if they have “a reasonable suspicion”. This means that they think something illegal might be happening. They also think that showing they are there might be dangerous or might allow the suspect to destroy any evidence.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep pikeun mantuan anjeun ngartos hak anjeun, Anjeun tiasa read our “terang hak anjeun” information. It was prepared in partnership with Church World Services, which offers low-cost legal services to immigrants.

Questions and answers about being detained or arrested by police

Here are some answers to questions you may have about being stopped or arrested.

Kuring kudu ngajawab ditanyakeun ku penegak hukum?

Anjeun boga hak konstitusional pikeun tetep jempé kitu anjeun teu kudu ngajawab patarosan. Anjeun teu kudu ngobrol wae aparat atanapi saha wae. It is a good idea to talk to a lawyer before answering any questions. Ngabejaan patugas pulisi anjeun milih teu ngajawab. Tapi salawasna hormat jeung sopan saloba mungkin.

How should I behave if I am stopped in my car?

Try to move slowly and make sure you always keep your hands visible to the officer. Ulah fisik nolak a pat ka handap atawa search. Gantina sebutkeun, “I do not consent to a search.” Ask the officer if you are free to leave, sarta lamun patugas nyebutkeun enya, then leave calmly. Tapi, if the officer says no, you must stay. Pernah ngaji diri, and keep your hands visible all the time.

Kumaha lamun Kuring keur ngarawat parah ku aparat penegak hukum?

Anjeun boga hak nanyakeun patugas pikeun informasi na sapertos ngaran na badge angka na. Coba pikeun manggihan saksi na lamun aya luka gambar nyokot pas mungkin. Nelepon hiji pengacara atawa kantor panyalindungan HAM lokal Anjeun.

Do I have to show my immigration documents if I am arrested by police?

Non-warga anu 18 taun atawa heubeul kedah nyandak dokumén maranéhanana jeung aranjeunna sepanjang waktos. If you are undocumented and cannot show US immigration documents, Anjeun bisa milih teu ngajawab patarosan ngeunaan status anjeun. These questions might include “Are you a citizen?"atanapi, "Anjeun kawitna timana?” Do not lie about your status, tapi sebutkeun gantina nu milih teu ngajawab.

Diajar deui

daya lianna


Informasi dina kaca ieu asalna tina ACLU, Church World Services, sarta séjén sumber dipercanten. Hal ieu dimaksudkeun pikeun hidayah tur diropéa saperti mindeng jadi mungkin. USAHello teu masihan nasihat légal, atawa aya salah sahiji bahan kami dimaksudkeun pikeun dicokot sakumaha nasehat légal. Upami Anjeun keur néangan pikeun pangacara bébas atawa low-ongkos atawa pitulung légal, bisa mantuan Anjeun manggihan jasa légal bébas sarta low-ongkos.

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun