Kumaha janten sopan tur mibanda tata krama alus di AS

Inggris ogéTaya basa Inggris

Kumaha anjeun nyaho naon anu santun di nagara anyar? budaya béda milampah béda. ieu 10 tips baris némbongkeun Anjeun tata krama alus di AS.

How do you know what is polite in a new country? Different cultures behave in different ways. These 10 tips will show you good manners in the USA.

Dua lalaki mesem di saling di kantor

Two men smiling at each other in office

Di dieu aya sababaraha cara pikeun nembongkeun sopan santun alus di Amérika Serikat. These tips will help you to show respect and be polite to Americans.

Here are some ways to show good manners in the United States. These tips will help you to show respect and be polite to Americans.

1. ngomong “Punten”

1. Say “please”

Paling Amerika nyebutkeun “Punten” nalika aranjeunna hoyong anu. Salaku conto, lamun aya susunan dahareun di restoran, Anjeun bisa nyebutkeun “Kuring kudu sup kana, Punten”. Lamun menta hiji hal sarta henteu nyebutkeun “Punten”, Amerika bakal pikir anjeun kurang ajar.

Most Americans say “please” when they want something. For example, if you are ordering food at a restaurant, you might say “I will have the soup, please”. If you ask for something and don’t say “Please”, Americans will think you are rude.

2. ngomong “hatur nuhun”

2. Say “thank you”

Amerika nyebutkeun “hatur nuhun” pisan. Dina sababaraha budaya, jalma ngan nyebutkeun “hatur nuhun” pikeun acara signifikan. Di Amérika Serikat, geus ilahar nyebutkeun “hatur nuhun” malah keur sapuan leutik. Salaku conto, lamun leungeun batur buku, aranjeunna bisa hatur nuhun. Coba inget ngomong “hatur nuhun,” utamana pikeun saha anu geus nulungan atawa cobaan pikeun mantuan Anjeun.

Americans say “Thank you” a lot. In some cultures, people only say “thank you” for significant events. In the United States, it is common to say “thanks” even for small gestures. For example, if you hand someone a book, they might thank you. Try to remember to say “Thank you,” especially to anyone who is helping or try to help you.

3. ngomong “punten”

3. Say “sorry”

Amerika ogé disebutkeun “punten” leuwih ti jalma dina budaya sejen. Salaku conto, lamun batur ngahaja nabrak kana anjeun dina jalan, aranjeunna bisa ngahaturkeun kalawan “hapunten” atawa “punten.” Amerika, awéwé utamana Amérika, sakapeung ngagunakeun kecap “punten” pikeun nganyatakeun sedih pikeun hal nu kajadian ka anjeun, sanajan maranéhna teu aub dina acara. Salaku conto, anjeun bisa ngabejaan batur yén anjeun gering ngaliwatan sabtu minggu atawa anu sobat anu maot. Janten nanaon jeung santun, aranjeunna bisa ngabales, “Hapunten.”

Americans also say “sorry” more than people in other cultures. For example, if someone accidentally bumps into you on the street, they may apologize with “excuse me” or “sorry.” Americans, especially American women, sometimes use the word “sorry” to express sadness for something that happened to you, even though they were not involved in the event. For example, you may tell someone that you were sick over the weekend or that a friend died. To be kind and polite, they might respond, “I’m so sorry.”

4. Panutup sungut anjeun nalika burp Anjeun atawa batuk

4. Cover your mouth when your burp or cough

Loba Amerika nganggap hal éta henteu sopan sangkan noises ragana di hareup jalma séjén. Aranjeunna coba teu lulus gas, burp, atawa nyieun noises ragana lianna di publik atawa di hareupeun jalma maranéhna teu nyaho ogé. Sababaraha urang bakal maafkan diri ka kamar mandi mun maranéhna kudu burp. Upami Sadérék Hitut atawa burp, éta sopan ngomong, “Hapunten.”

Many Americans consider it impolite to make bodily noises in front of other people. They try not to pass gas, burp, or make other bodily noises in public or in front of people they do not know well. Some people will excuse themselves to the bathroom if they need to burp. If you do fart or burp, it is polite to say, “Excuse me.”

5. ngomong “Halo” mun anjeun nepungan batur anyar

5. Say “hello” when you meet new people

Lamun anjeun papanggih batur pikeun kahiji kalina, Amerika ilaharna sebutkeun, “Halo” atawa, “Hai, resep pendak sareng anjeun.” Upami Anjeun gaduh batur sareng anjeun, éta santun pikeun ngawanohkeun jalma nu kitu. Dina waktos salajengna basa Anjeun nepungan jalma nu, Anjeun bisa disebutkeun, “Nice ningali deui,” atawa, “Kuring inget pasamoan maneh bulan panungtungan. Kumaha damang?”

When you meet someone for the first time, Americans typically say, “Hello” or, “Hi, nice to meet you.” If you have someone else with you, it is polite to introduce that person as well. The next time you meet the person, you can say, “Nice to see you again,” or, “I remember meeting you last month. How are you?”

6. Ulah ngocok leungeun lamun teu ngarasa nyaman

6. Don’t shake hands if you don’t feel comfortable

Paling Amerika bakal ngocok leungeun anjeun nalika aranjeunna pendak sareng anjeun. Mun anjeun ngarasa uncomfortable, Anjeun salawasna bisa nempatkeun leungeun Anjeun babarengan jeung lean sirah anjeun ka hareup. Ieu cara sopan keur nembongkeun anjeun teu hoyong ngocok leungeun. Sababaraha Amerika bakal pisan reuwas nu teu hayang ngocok leungeun tapi ieu oke. Mun anjeun ti budaya mana lalaki jeung awéwé di luar kulawarga teu noél silih, ngajelaskeun yén sopan ka jalma anjeun pasamoan. Anjeun teu kedah ngalakukeun hal anu make aran uncomfortable.

Most Americans will shake your hand when they meet you. If you feel uncomfortable, you can always put your hands together and lean your head forward. This is a polite way to show you don’t want to shake hands. Some Americans will be very surprised that you do not want to shake hands but this is okay. If you are from a culture where men and women outside of family do not touch each other, explain that politely to the person you are meeting. You do not need to do things that make you feel uncomfortable.

7. Nangtung sahenteuna kaki a jauh lamun nu keur diajak ngobrol batur anyar

7. Stand at least a foot away when you are talking to someone new

Amerika condong hoyong spasi leuwih pribadi sabudeureun éta ti jalma ti budaya sejen. Dina AS, paling urang bakal nangtung ngeunaan hiji suku sajaba ti karana. Malah jalma di grup nangtung kalawan spasi antara aranjeunna. Lamun nangtung deukeut pisan batur nalika anjeun diomongkeun, aranjeunna bisa pikir anjeun keur agrésif atanapi overly akrab. Éta bisa nyandak undak deui némbongkeun kejutan hampang atawa cawad. Amerika sejenna pisan fisik jeung bisa tahan panangan anjeun bari maranéhna keur diajak ngobrol ka anjeun atawa nangkeup anjeun nalika aranjeunna mimiti ningali maneh. Mun nu ngajadikeun anjeun uncomfortable, éta oke mun lengkah deui.

Americans tend to want more personal space around them than people from other cultures. In the US, most people will stand about one foot apart from one another. Even people in a group stand with space between them. If you stand very close to someone when you are speaking, they may think you are being aggressive or overly familiar. They may take a step back and show mild surprise or disapproval. Other Americans are very physical and may hold your arm while they are talking to you or hug you when they first see you. If that makes you uncomfortable, it is okay to step back.

8. Tingali urang di panon nalika nu keur diajak ngobrol aranjeunna

8. Look people in the eye when you are talking to them

Urang ajak anjeun mulasara bagian penting tina budaya Anjeun. Tapi, pilari jalma dina panon maranéhna lamun ngobrol hiji hal bisa ngalakukeun beradaptasi ka hirup di Amérika. Amerika condong kasampak jalma dina panon basa aranjeunna keur ngawangkong. Aranjeunna teu kasampak di maneh di panon pikeun sakabéh paguneman - ngan bagian tina eta. Lamun batur ceramah ka anjeun jeung anjeun moal kasampak di aranjeunna dina panon, aranjeunna bisa pikir anjeun nyoba nyumputkeun hal atawa mahluk secretive.

We encourage you to maintain important parts of your culture. However, looking people in they eyes when you talk is one thing you can do to adapt to life in America. Americans tend to look people in the eyes when they are talking. They may not look at you in the eyes for the entire conversation – just part of it. If someone talks to you and you will not look at them in the eyes, they may think you are trying to hide something or being secretive.

9. Nangtung dina garis

9. Stand in line

Paling Amerika anu diajarkeun ti umur ngora keur antosan péngkolan maranéhanana dina garis. janten, lamun aya di toko atawa nyobian meuli tikét pilem, Anjeun meureun bakal ningali hiji garis. dina umumna, jalma baris nepi hiji-hiji. Kadang-kadang nu bisa ningali batur “tahan hiji titik” keur batur, tapi lolobana Amerika nyangka antosan péngkolan maranéhna. Sanajan anjeun bisa nempo batur potong jalur (buka di hareup anjeun), mayoritas urang bakal antosan péngkolan maranéhna. Ieu ogé leres lamun aya di hiji kapal terbang. Jalma umum antosan ninggalkeun kapal terbang nu nepika péngkolan sakaligus maranéhanana sacara.

Most Americans are taught from a young age to wait their turn in a line. So, if you are at the store or trying to buy a movie ticket, you will probably see a line. Generally, people line up one by one. Sometimes you may see someone “hold a spot” for someone else, but mostly Americans expect to wait their turn. Although you may see someone cut into the line (go in front of you), the majority of people will wait their turn. This is also true if you are on an airplane. People generally wait to leave the airplane until it is their row’s turn.

10. Tahan panto kabuka pikeun jalma sejen

10. Hold the door open for other people

Paling Amerika bakal nahan panto hiji kabuka pikeun anjeun nalika anjeun ngasupkeun / exiting wangunan. Naha anjeun saurang lalaki atawa awéwé anu, éta santun nyekel panto pikeun jalma tukangeun anjeun.

Most Americans will hold a door open for you when you are entering/exiting a building. Whether you are a man or a woman, it is polite to hold the door for the person behind you.

Diajar deui

Learn more

Tanda-up keur Newsletter kami

Diajar kumaha suksés di Amérika Serikat

 

 

 

 

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!