Nalika atuh nelepon pulisi?

Inggris ogéTaya basa Inggris

Ieu alus uninga naon nu kudu lamun aya kaayaan darurat. Nyaho lamun keur nelepon pulisi Kadé. Lamun anjeun nelepon polisi, anjeun bisa mantuan ngajaga diri sarta ogé nyumbang kana mahluk warga nagara nu alus. Anjeun tiasa nelepon pulisi ti telepon wae di tempat mana wae di AS ku cara mencet 911.

It is good to know what to do when there is an emergency. Knowing when to call the police is important. When you call the police, you can help protect yourself and also contribute to being a good citizen. You can call the police from any phone in any place in the USA by dialing 911.

It can be hard to know when to call the police for help

It can be hard to know when to call the police for help

Nalika keur nelepon pulisi

When to call the police

Pulisi aya kana nelepon dina kaayaan darurat jeung alesan sejenna.

Police are there to call in an emergency and for other reason.

Nelepon pulisi di sakabéh nu emergencies handap:

Call the police in all of the following emergencies:

  • A kajahatan, utamana lamun masih dina kamajuan, saperti maling atanapi papalingan
  • Hiji kacilakaan mobil, utamana lamun batur keur luka
  • Hiji seuneu
  • A darurat médis, kayaning serangan jantung, perdarahan teu bisa kakadalian, atawa réaksi alérgi
  • kekerasan domestik atanapi kacurigaan tina anak keur neglected, fisik atawa séksual abused
  • Lain nanaon nu sigana kawas kaayaan darurat
  • A crime, especially if is still in progress, such as a theft or burglary
  • A car crash, especially if someone is injured
  • A fire
  • A medical emergency, such as heart attack, uncontrollable bleeding, or allergic reaction
  • Domestic violence or suspicion of a child being neglected, physically or sexually abused
  • Anything else that seems like an emergency

Anjeun oge bisa nelepon pulisi lamun aya kagiatan curiga:

You may also call the police when there is suspicious activity:

  • Batur wandering ngaliwatan yard di lingkungan éta - ieu bisa jadi tanda yén jalma nu geus nyobaan pikeun megatkeun di kana rumah tangga
  • Batur nyoba muka panto mobil - ieu bisa jadi tanda yén jalma nu geus nyobaan maok mobil a
  • Someone wandering through yards in the neighborhood – this could be a sign that the person is trying to break in into a house
  • Someone trying to open car doors – this could be a sign that the person is trying to steal a car

Ulah nganggap batur geus disebut pulisi lamun hal curiga ieu lumangsung. Jalma ragu nelepon pulisi sieun bahaya atawa tina lalaki aub. Tapi, polisi hayang mantuan nyegah kajahatan.

Do not assume someone else has already called the police when something suspicious is happening. People hesitate to call the police for fear of danger or of getting involved. However, the police want to help prevent crime.

Naon anu kudu dipigawé lamun anjeun nelepon polisi

What to do when you call the police

Pikeun nelepon polisi, piringan 911. Tetep tenang lamun nelepon sareng masihan ngaran anjeun, alamat, jeung nomer telepon. Upami Anjeun keur make cellphone a, nyadiakeun kaayaan jeung kota anjeun nelepon tina. Lajeng ngabejaan baé naha anjeun nelepon. Nuturkeun naon baé paréntah anjeun dibikeun. Salaku conto, dispatcher nu bisa disebutkeun, “Cicing dina jalur,” atawa “Ninggalkeun wangunan.”

To call the police, dial 911. Remain calm when calling and give your name, address, and phone number. If you are using a cellphone, provide the state and city you are calling from. Then tell the person why you are calling. Follow any instructions you are given. For example, the dispatcher might say, “Stay on the line,” or “Leave the building.”

Mun dipencét 911 ku kasalahan, ulah ngagantung up sabab nu bisa nyieun 911 pajabat pikir nu kaayaan darurat bener aya. Gantina ngan ngabejaan baé nu disebut ku kasalahan.

If you dial 911 by mistake, do not hang up because that could make 911 officials think that an emergency really exists. Instead just tell the person that you called by mistake.

Naon kajadian mun anjeun nyauran pulisi

What happens when you call the police

Paling departemén pulisi Amérika boga puseur komunikasi. The aparat kapulisian staf jangkauan puseur komunikasi dina radio dina kandaraan maranéhna. aparat kapulisian individu ogé mawa headset, kawas earphones. mobil pulisi geus komputer numbu ka jaringan nu. Komputer nu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun nempo informasi wahana, rékaman kriminal, sarta informasi sénsitip séjén.

Most American police departments have a communication center. The communication center staff reach police officers on a radio in their vehicles. Individual police officers also carry headsets, like earphones. Police cars have a computer linked to a network. The computer allows them to view vehicle information, criminal records, and other sensitive information.

Tanggung jawab di pulisi

Responsibilities of the police

perwira penegak hukum, atawa aparat kapulisian, dibéré kakuatan tangtu fungsikeun mun ngalakukeun karya maranéhanana. Aranjeunna geus lega-ranging tanggung jawab.

Law enforcement officers, or police officers, are given certain powers to enable them to do their work. They have wide-ranging responsibilities.

Néwak disangka penjahat

Arresting suspected criminals

Lamun aya alesan pikeun yakin yén jalma anu geus komitmen hiji kajahatan serius, hiji perwira tiasa handcuff na ditewak jalma. Kakuatan tina penegak hukum umumna enforced ngan dina kasus dimana hukum geus pegat jeung tersangka kudu dicirikeun na apprehended. Kejahatan kaasup papalingan, trafficking ubar, rajapati, sarta perampokan. jalma nu ditahan bakal dibawa ka stasiun pulisi atanapi jailed gumantung bail a.

When there is a reason to believe that a person has committed a serious crime, an officer can handcuff and arrest a person. The powers of the law enforcement are typically enforced only in cases where the law has been broken and a suspect must be identified and apprehended. Crimes include burglary, drug trafficking, murder, and robbery. The detained person will be taken to a police station or jailed depending on a bail.

urutan ngajaga

Maintaining order

Nalika aparat kapulisian anu kaluar policing komunitas, Tujuan utama maranéhanana nyaéta pikeun ngajaga urutan. pakasaban maranéhanana diperlukeun ngajaga karapihan jeung ngahulag paripolah nu bisa ngaganggu batur. Pencegahan Bulan ti intervening dina tarung ka stopping pisan maén musik. Dina kasus ieu kaayaan ieu diatur ku kawijaksanaan tinimbang sakumaha kajahatan. Tapi, aya bisa jadi instansi nalika kaayaan ieu tiasa ngalanggar hukum.

When police officers are out policing communities, their main objective is to maintain order. Their job entails keeping peace and preventing behaviors which might disturb others. Prevention ranges from intervening in a fight to stopping loud music playing. In these cases the situation is handled with discretion rather than as a crime. However, there might be instances when these situations can violate the law.

Nyadiakeun bantuan munggaran, bantuan kandaraan, inpo wisata, jeung atikan umum

Providing first aid, vehicle assistance, tourist information, and public education

agénsi pulisi nu aya sataun-buleud, 24 jam beurang, jadi warga nelepon jurusan pulisi henteu ngan lamun di kasulitan tapi lamun dina kaayaan pikaresepeun ogé. Salaku hasilna, jasa pulisi buka saluareun combating kajahatan mun ngabantu kalayan breakdowns wahana, nyadiakeun informasi ngeunaan agénsi séjén, jeung nulungan nomeran pets leungit atawa milik.

Police agencies are available year-round, 24 hours a day, so citizens call the police department not only when in trouble but when in inconvenient situations as well. As a result, police services go beyond combating crime to assisting with vehicle breakdowns, providing information about other agencies, and helping locate lost pets or property.

Anu polisi?

Who are the police?

penegak hukum anu salah sahiji tilu bagian tina AS kriminal kaadilan system.The bagian séjén anu pangadilan hukum na koréksi (hukuman tur bui). penegak hukum dijalankeun ku sababaraha instansi pamaréntah. agénsi béda gawé bareng pikeun nyobaan eureun kejahatan. Aya tilu tipena béda agénsi:

Law enforcement is one of the three parts of the US criminal justice system.The other parts are the law courts and corrections (punishment and prisons). Law enforcement is run by several government agencies. Different agencies work together to try to stop crimes. There are three different types of agencies:

penegak hukum Federal

Federal law enforcement

Federal hartina ngalakukeun kalawan sakabeh nagara, basa jeung agénsi féderal gaduh otoritas ngalaksanakeun hukum sakuliah AS. Departemen Kaadilan jawab hukum di tingkat féderal. agénsi séjén kaasup Biro Federal of Investigation (FBI), nu Administrasi Narkoba penegak (Dea), Amérika Sarikat Marshals Service, jeung Federal Biro bui diantarana.

Federal means to do with the whole country, and federal agencies have authority to enforce the law all over the USA. The Department of Justice is responsible for the law at the federal level. Other agencies include the Federal Bureau of Investigation (FBI), the Drug Enforcement Administration (DEA), the United States Marshals Service, and the Federal Bureau of Prisons among others.

penegak hukum kaayaan

State law enforcement

agénsi kaayaan nyadiakeun layanan penegak hukum di sakuliah kaayaan maranéhna. tugas maranéhna kaasup investigations na patrols kaayaan - aranjeunna bisa jadi disebutna pulisi kaayaan atawa jalan raya patroli. pulisi Capitol, pulisi kampus sakola, jeung pulisi rumah sakit téh dahan sejenna nu beroperasi dina agénsi kaayaan.

State agencies provide law enforcement services across their state. Their duties include investigations and state patrols – they may be called state police or highway patrol. Capitol police, school campus police, and hospital police are other branches that operate under the state agency.

penegak hukum Municipal

Municipal law enforcement

Kacamatan jeung kota mibanda departemén pulisi sorangan. Sabab tiasa dianggo kalayan penegak hukum kaayaan pikeun mastikeun kasalametan. Kota pangbadagna mungkin gaduh departemén pulisi anu kacida gedéna jeung rébuan perwira pulisi. kota leutik bisa mibanda ngan sababaraha perwira.

Towns and cities have their own police departments. They work with state law enforcement to ensure safety. The biggest cities may have very large police departments with thousands of police officer. Small towns may have just a few officers.

Diajar deui

Learn more

daya lianna

Other resources



Inpo nu dimaksudkeun keur hidayah tur diropéa saperti mindeng jadi mungkin. USAHello teu masihan nasihat légal, atawa aya salah sahiji bahan kami dimaksudkeun pikeun dicokot sakumaha nasehat légal. Upami Anjeun keur néangan pikeun pangacara bébas atawa low-ongkos atawa pitulung légal, bisa mantuan Anjeun manggihan jasa légal bébas sarta low-ongkos.

The information is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!