Naon nyiksa anak?

Inggris ogéTaya basa Inggris

Di AS aya hukum perlindungan anak eureun jalma hurting barudak. Ngalenyepan nyiksa anak, perlindungan anak, jeung aturan kolot kudu nuturkeun.

In the USA there are child protection laws to stop people hurting children. Learn about child abuse, child protection, and the rules parents must follow.

naon nyiksa anak - bacaan anak

what is child abuse - child reading

nyiksa anak hartina naon bae anu harms barudak. Lamun batur abuses barudak maranéhanana, hukum perlindungan anak di AS nyebutkeun yén pamaréntah kedah nyandak anak jauh.

Child abuse means anything that harms children. If someone abuses their children, child protection laws in the USA say that the government must take the children away.

nyiksa anak ngawengku hurting barudak na keur kejem ka aranjeunna. Ogé hartina henteu nyokot perawatan alus di antarana. nyiksa anak ngawengku meta seksual kalawan barudak.

Child abuse includes hurting children and being cruel to them. It also means not taking good care of them. Child abuse includes sexual acts with children.

Di dieu aya sababaraha hal anu hukum nu nyebutkeun teu diwenangkeun:

Here are some things that the law says are not allowed:

  • Ulah ninggalkeun barudak nyalira lamun aranjeunna ngora ti 12 taun
  • Anjeun teu kedah pencét, maledog, atanapi ngocok barudak
  • Ulah noel atawa ngarugikeun rarangan barudak (bagian seksual)
  • Anjeun teu kedah nempatkeun anak anjeun dina bahaya
  • Do not leave children alone if they are younger than 12 years old
  • You must not hit, throw, or shake children
  • Do not touch or harm children’s genitals (sexual parts)
  • You must not put your child in danger

perlindungan anak - ngagunakeun seatbeltsDi dieu aya sababaraha hal hukum nyebutkeun anjeun kudu ngalakukeun:

child protection - using seatbeltsHere are some things the law says you must do:

  • Pamakéan nandakeun seatbelts pikeun sakabéh barudak na korsi mobil anak keur barudak ngora
  • Kirim surélék barudak anjeun ka sakola
  • Ngajarkeun anak anjeun meuntas jalan aman
  • Témbongkeun barudak anjeun kumaha carana tetep bersih sarta cageur
  • Jieun anak anjeun ngagem hiji helm sapedah (a hukum di sababaraha nagara bagian)
  • Use seatbelts for all children and child car seats for young children
  • Send your children to school
  • Teach your child to cross the street safely
  • Show your children how to stay clean and healthy
  • Make your child wear a bicycle helmet (a law in some states)

jasa anak

Child services

Aya departemén pamaréntah dina muatan panyalindungan anak. Éta meureun nu disebut Child Layanan palindung atanapi Layanan kulawarga, atawa ngan Layanan Child.

There are government departments in charge of child protection. They may be called Child Protective Services or Family Services, or just Child Services.

Lamun batur percaya anjeun abusing anak, aranjeunna bisa nelepon Layanan Child sarta ngalaporkeun maneh. Dokter jeung guru kudu ngalaporkeun kolotna lamun maranéhna nyangka nyiksa.

If someone believes you are abusing a child, they may call Child Services and report you. Doctors and teachers must report parents if they suspect abuse.

Naon kajadian lamun Kuring keur dilaporkeun keur nyiksa anak?

What happens if I am reported for child abuse?

Layanan anak pajabat bakal ngamimitian hiji panalungtikan. Mun aranjeunna teu pikir aya bahaya saharita, Layanan anak bisaeun maneh naon robah anjeun kudu nyieun. Anjeun bakal boga worker sosial. Worker sosial bakal nulungan urang sangkan parobahan. Anjeun bisa nampa:

Child Services officers will start an investigation. If they do not think there is immediate danger, Child Services will tell you what changes you must make. You will have a social worker. The social worker will help you to make changes. You may receive:

  • sangakan
  • kelas parenting
  • jasa nu patali Kaséhatan, kayaning perlakuan perlakuan nyiksa zat (masalah jeung narkoba katut alkohol)
  • Ngabantu pikeun barudak anjeun, kayaning bimbel, mentoring atanapi sangakan
  • Ngabantu jeung perumahan jeung kauntungan sejenna
  • Counseling
  • Parenting classes
  • Health-related services, such as treatment for substance abuse treatment (problems with drugs and alcohol)
  • Help for your children, such as tutoring, mentoring or counseling
  • Help with housing and other benefits

Kumaha lamun anak kuring geus dibawa kabur?

What if my child is taken away?

Mun Layanan Child nyangka anak anjeun aya dina bahaya, aranjeunna bakal nyandak anak anjeun jauh. Aranjeunna baris ngarujuk bisi anjeun ka pangadilan hukum.

If Child Services thinks your child is in danger, they will take your child away. They will refer your case to a court of law.

Barudak dicokot ti kolotna buka imah piara. Ieu imah samentara kalayan anggota kulawarga séjén atawa kalayan strangers. Anjeun bakal peryogi pikeun mintonkeun yen Anjeun tiasa indung hadé tur nyieun lembur aman saméméh barudak Anjeun tiasa datang imah.

Children taken from their parents go to a foster home. This is a temporary home with other family members or with strangers. You will need to show that you can be a better parent and make your home safe before your children can come home.

Anjeun anak anu keur abused? Atawa teu anak anjeun terang peryogi pitulung? nelpon 800-422-4453

Are you a child who is being abused? Or does a child you know need help? Call 800-422-4453

The hotline Loba teuing Child Nasional kabuka 24 jam beurang, 7 dinten minggu anu. counselors hotline gaduh ka penerjemah nu nyarita leuwih ti 200 basa pikeun mantuan barudak. The counselors hotline teu nyaho saha anjeun, na anjeun teu kudu ngabejaan aranjeunna. Tapi maranéhna bakal nulungan urang mutuskeun naon anu kudu dipigawé. nelpon 1-800-422-4453 - lajeng nyorong 1 ngobrol jeung hiji pembimbing hotline.

The National Child Abuse Hotline is open 24 hours a day, 7 days a week. Hotline counselors have translators who speak more than 200 languages to help children. The hotline counselors don’t know who you are, and you don’t have to tell them. But they will help you decide what to do. Call 1-800-422-4453 – then push 1 to talk to a hotline counselor.

Diajar deui

Learn more

daya lianna

Other resources



Informasi dina kaca ieu asalna tina pamaréntah AS sarta séjén sumber dipercanten. Hal ieu dimaksudkeun pikeun hidayah tur diropéa saperti mindeng jadi mungkin. USAHello teu masihan nasihat légal, atawa aya salah sahiji bahan kami dimaksudkeun pikeun dicokot sakumaha nasehat légal. Upami Anjeun keur néangan pikeun pangacara bébas atawa low-ongkos atawa pitulung légal, bisa mantuan Anjeun manggihan jasa légal bébas sarta low-ongkos.

The information on this page comes from the US government and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!