Childcare na daycare

Inggris ogéTaya basa Inggris

Sababaraha pangungsian sarta imigran kolotna geus pernah ngalaman batur miara nyokot sejenna barudak maranéhanana. Tapi di AS, anjeun bisa jadi kudu ngagunakeun childcare bari anjeun damel. Ieu tiasa teuas for geus kolot. Ngalenyepan pilihan childcare na kumaha carana manggihan childcare pangalusna keur anjeun jeung anak anjeun.

Some refugee and immigrant parents have never had someone else take care of their children. But in the USA, you may have to use childcare while you work. This can be hard for parents. Learn about childcare choices and how to find the best childcare for you and your child.

Loba pangungsian sarta imigran ibu geus pernah digawé di luar imah atawa childcare dipaké. tibatan, tanggung jawab utamana geus ngurus barudak maranéhanana jeung imah maranéhanana. Di AS, awéwé jeung lalaki boh karya luar imah. Pikeun mibanda cukup duit, Anjeun meureun kudu kudu di luar karya asal anjeun, utamana lamun anjeun indung rumah tangga single.

Many refugee and immigrant mothers have never worked outside of the home or used childcare. Instead, their primary responsibility has been to take care of their children and their home. In the USA, women and men both work outside of the home. To have enough money, you will probably have to have to work outside of your home, especially if you are a single parent household.

Ngirim barudak anjeun ka daycare tiasa hanjelu atawa matak ngabingungkeun. Di dieu nyaeta sababaraha émbaran pikeun mantuan anjeun ngartos jenis béda tina childcare di AS. Ku diajar ngeunaan tipena béda childcare na kumaha carana manggihan childcare alus, anjeun bisa ngarasakeun happier ngeunaan ngirim barudak anjeun ka daycare.

Sending your children to daycare can be sad or confusing. Here is some information to help you understand the different types of childcare in the USA. By learning about different types of childcare and how to find good childcare, you may feel happier about sending your children to daycare.

Dupi abdi tiasa ngatur tanpa childcare?

Can I manage without childcare?

Anjeun bisa manggihan eta mungkin pikeun ngatur jeung childcare dibayar profésional.

You may find it possible to manage with professional paid childcare.

Ngabagikeun care jeung salaki anjeun

Sharing care with your spouse

Upami Anjeun keur nikah, Anjeun jeung salaki anjeun bisa bisa dianggo jam béda ku kituna anjeun teu kudu ngirimkeun barudak anjeun ka daycare. Hal ieu bisa nyalametkeun anjeun duit tapi oge hartina anjeun bisa jadi teu nempo silih pisan. Gumantung kana nagara nu aya ti jeung latar budaya Anjeun, ieu oge bisa teuas pikeun pangungsi jalu anu teu dipaké pikeun miara barudak maranéhanana di imah.

If you are married, you and your husband may be able to work different hours so that you do not have to send your children to daycare. This can save you money but it also means you might not see each other very much. Depending on which country you are from and your cultural background, this can also be hard for male refugees who are not used to caring for their children at home.

Ngabagikeun care jeung kulawarga sejenna

Sharing care with other families

Anjeun bisa jadi bisa manggihan indungna sejen anu bakal “swap” barudak sareng anjeun. Ieu ngandung harti bakal lalajo barudak maranéhanana hiji poé sarta maranéhanana baris lalajo barudak Anjeun hiji poé. Ieu mangrupakeun ide nu sae eta upami Anjeun gaduh kulawarga, tatanggana, atawa babaturan nu boga anak nutup di umur ka barudak anjeun.

You may be able to find another parent who will “swap” children with you. This means you will watch their children one day and they will watch your children one day. This is a good idea if you have family, neighbors, or friends who have children close in age to your children.

dibayar childcare

Paid childcare

Daycare

Daycare

“Daycare” hartina perawatan poéan barudak anjeun ku batur lian ti anjeun, ilaharna di luar imah Anjeun sorangan. Aya tipena béda tina daycares. Hiji pilihan mangrupakeun daycare di-imah. Ieu hartina anjeun ngirim anak Anjeun ka imah si sejenna sacara anu jam tangan kids. Séjén nyaéta puseur daycare. Aranjeunna teu di imah pribadi, jeung maranéhna kudu beuki barudak di aranjeunna.

“Daycare” means the daily care of your children by someone other than you, typically outside of your own home. There are different types of daycares. One option is an in-home daycare. This means you send your child to somebody else’s home who watches the kids. Another is a daycare center. They are not in a private home, and they have more children at them.

Kalolobaan daycares ngawajibkeun Anjeun pikeun ngadaptar jeung mayar bulanan. Sababaraha kota geus leupaskeun-dina poé paduli di mana Anjeun bisa mawa barudak Anjeun pikeun ngan sababaraha jam.

Most daycares require you to register and to pay monthly. Some cities have drop-in day cares where you can bring your children for just a few hours.

pamaréntah kaayaan lisénsi di-ngarep daycares sarta puseur daycare. hartosna kieu aranjeunna pariksa lamun daycare nu geus aman atawa henteu. nagara ogé ngajadikeun aturan pikeun daycares nuturkeun. Kami ngarékoméndasikeun anjeun milih hiji daycare anu dilisensikeun. Kalolobaan nagara oge boga program pikeun mantuan Anjeun manggihan daycare di wewengkon Anjeun.

State governments license in-home daycares and daycare centers. This means they check if the daycare is safe or not. The state also makes rules for daycares to follow. We recommend you choose a daycare that is licensed. Most states also have programs to help you find a daycare in your area.

Pikeun manggihan daycare dilisensikeun di masarakat Anjeun, milarian di internet. Ketik dina kecap “daycare dilisensikeun di [ngaran kota Anjeun]”

To find licensed daycare in your community, search on the internet. Type in the words “licensed daycare in [name of your city]”

Babysitters

Babysitters

A babysitter mangrupa individu saha anjeun mayar nonton barudak anjeun. Kalolobaan babysitters bakal datang ka imah anjeun. Kadang-kadang rumaja bakal babysit. Ngan make babysitters anjeun terang jeung amanah atanapi anu geus dianjurkeun ku jalma nu nyaho jeung amanah. Anjeun kudu ménta babysitter Anjeun pikeun nyokot CPR jeung kelas bantuan Kahiji.

A babysitter is an individual whom you pay to watch your children. Most babysitters will come to your house. Sometimes teenagers will babysit. Only use babysitters you know and trust or who have been recommended by people you know and trust. You should ask your babysitter to take a CPR and First Aid class.

Bébas sarta low-ongkos childcare profésional

Free and low-cost professional childcare

Preschool

Preschool

Anjeun bisa ngirim barudak anjeun ka preschool basa aranjeunna keur aya ngeunaan heubeul dua taun. Preschools mantuan nyiapkeun kids keur sakola. AS ngabogaan program nasional, disebut HeadStart, nu nawarkeun preschool bébas pikeun kulawarga-panghasilan low. Anjeun bisa manggihan program HeadStart deukeut anjeun ku neangan nu HeadStart locator.

You can send your children to preschool when they are about two years old. Preschools help prepare kids for school. The US has a national program, called HeadStart, which offers free preschool for low-income families. You can find a HeadStart program near you by searching the HeadStart locator.

kubu Summer

Summer camps

Salila usum panas, anjeun bisa bisa manggihan kubu dintenna pikeun ngirimkeun anak anjeun pikeun. Di AS, kubu teu sabenerna hartosna kémping. Barudak balik pikeun dinten tur biasana difokuskeun hiji aktivitas nu tangtu. Salaku conto, Anjeun bisa manggihan kubu olahraga, kubu seni, kubu drama, jsb. Ampir kabéh kubu dinten baris nawiskeun waragad ngurangan pikeun kulawarga-panghasilan low. Tanya di sakola atawa masarakat puseur ngeunaan kubu panas.

During the summer, you may be able to find day camps to send your child to. In the USA, camps do not actually mean camping. Children go for the day and usually focus on a particular activity. For example, you can find sports camps, art camps, drama camps, etc. Almost all day camps will offer reduced fees for low-income families. Ask at the school or community center about summer camps.

Kitu ogé kubu dinten, aya kubu padumukan, mana barudak balik sarta tetep keur saminggu. Ieu dipikaresep janten pikeun olahraga pikeun pangalaman di luar séjén. Sababaraha nu keur diajar - contona keur diajar kaahlian komputer. Loba panas kubu padumukan ogé nawarkeun waragad ngurangan pikeun kulawarga-panghasilan low.

As well as day camps, there are residential camps, where children go and stay for a week. These are likely to be for sports for other outside experiences. Some are for studying – for example for learning computer skills. Many summer residential camps also offer reduced fees for low-income families.

Sanggeus-sakola program

After-school programs

Lamun perlu childcare sateuacan na sanggeus sakola, Anjeun kudu ngungkaban program sanggeus-sakola. program ieu bakal ngabantu barudak anjeun ngaluyukeun ka sakola anyar maranéhna, babaturan make, tur meunangkeun pitulung sareng PR. Loba sakola bakal nawiskeun low-ongkos atawa gratis program sanggeus-sakola keur budak. Aya komo bisa jadi program husus sakadar keur nonoman pangungsian.

If you need childcare before and after school, you should look into after-school programs. These programs will help your children adjust to their new schools, make friends, and get help with homework. Many schools will offer low-cost or free after-school programs for kids. There might even be specific programs just for refugee youth.

Tanya di sakola anak anjeun ningali lamun maranéhna terang tina program naon baé sanggeus-sakola anu bakal jadi alus keur anak anjeun. The Boys sarta Girls Club boga klub sakuliah AS. The YWCA boga program sanggeus-sakola tur oge nawaran childcare sarta program Headstart. Anjeun tiasa mendakan YWCAs jeung Budak sarta Girls klub deukeut anjeun.

Ask at your child’s school to see if they know of any after-school programs that would be good for your child. The Boys and Girls Club has clubs all over the USA. The YWCA has after-school programs and also offers childcare and Headstart programs. You can find YWCAs and Boys and Girls Clubs near you.

Anjeun oge bisa milari hiji organisasi lokal di FindHello. Milih basa, lajeng milih kota Anjeun. Lajeng pilih "Anak & Teens ". Mun aya anu nanaon didaptarkeun pikeun masarakat Anjeun, milarian di internet.

You can also search for a local organization in FindHello. Choose your language, then choose your city. Then select “Children & Teens.” If there is nothing listed for your community, search on the internet.

Pikeun manggihan program sanggeus-sakola di masarakat Anjeun, milarian di internet. Ketik dina kecap “sanggeus klub sakola di [ngaran kota Anjeun]”

To find after-school programs in your community, search on the internet. Type in the words “after school clubs in [name of your city]”

Diajar deui

Learn more

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!