How to fill out your college application

Inggris ogéTaya basa Inggris

Bade kuliah mangrupa hambalan seru dina kahirupan, tapi aya loba ngalakukeun. Kadé nu ngajadikeun hiji aplikasi kuliah alus. Baca ngeunaan sarat kuliah, rupa kuliah, jeung kumaha carana ngeusian kaluar hiji aplikasi kuliah.

Going to college is an exciting step in life, but there is a lot to do. It is important that you makes a good college application. Read about college requirements, types of college, and how to fill out a college application.

How do I apply for college

How do I apply for college

Di AS, jalma mindeng nyebutkeun “sakola luhur” atawa “sakola” keur ulin jeung pangajaran lianna sanggeus SMA. Jadi meunang kuliah téh prosés panjang. Anjeun tiasa ningkatkeun Chances anjeun ku diajar teuas tur keur aktif di SMA. Malah lamun aya hiji murid hébat sarta geus dipigawé ogé dina kagiatan, anjeun masih kudu ngadamel aplikasi kuliah alus. Ieu mangrupakeun proses panjang. Kahiji maneh kudu angka kaluar jenis kuliah atanapi universitas rék hadir. Janten sabar jeung nampi informasi katuhu siap. Bakal mantuan anjeun meunang kana sakola rék.

In the USA, people often say “college” or “school” for university and other education after high school. Getting into college is a long process. You can increase your chances by studying hard and being active in high school. Even if you are a great student and have done well at activities, you still need to make a good college application. It is a long process. First you must figure out what kind of college or university you want to attend. Be patient and get the right information ready. It will help you get into the school you want.

Mimitian Nyiapkeun di SMA

Start preparing in high school

Mimitian Nyiapkeun bari anjeun di SMA. Hal pangpentingna anu keur meunang sasmita alus di SMA. Anjeun kedah nyandak bagian dina kagiatan tambahan, oge. Ieu ngandung harti klub, olahraga, jeung kelas tambahan. Akademi ogé bakal kasampak di gawe volunteer Anjeun. Éta rék terang yen anjeun “ogé rounded”. Ieu ngandung harti yén anjeun suksés di loba hal, teu ngan sakola.

Start preparing while you are in high school. The most important thing is to get good grades in high school. You should take part in extra activities, too. This means clubs, sports, and extra classes. Colleges will also look at your volunteer work. They want to know that you are “well rounded”. This means that you are successful in many things, not just school.

syarat pangakuan kuliah

College admission requirements

Bisa ngaku ka kuliah dua taun, opat-taun kuliah, atanapi universitas, anjeun bakal kudu diploma SMA. Lamun teu lulus ti sakola tinggi, anjeun bisa nyokot test equivalency SMA gantina. Ieu tés panjang ngeunaan sagala jejer nu béda diajarkeun di sakola. Lamun maot, nembongkeun anjeun boga cukup atikan pikeun buka kuliah.

To be admitted to a two-year college, four-year college, or university, you will need a high school diploma. If you did not graduate from high school, you can take a high school equivalency test instead. This is a long test about all the different topics taught in school. If you pass, it shows you have enough education to go to college.

Anjeun tiasa earn equivalency diploma SMA Anjeun (disebut GED® atanapi HiSET atanapi TASC) di akademi komunitas. Anjeun oge bisa buka kelas malem pikeun imigran sarta pangungsi, atanapi nyandak urang free GED preparation class.

You can earn your high school equivalency diploma (called GED® or HiSET or TASC) at community colleges. You can also go to evening classes for immigrants and refugees, or take our free GED preparation class.

jenis anu tina kuliah atuh panawaran pikeun?

Which type of college should I apply for?

Aya loba pilihan kuliah milih ti. Dimana anjeun balik bakal gumantung kana naon anu rék diajar na sabaraha duit bisa méakkeun. Anjeun bakal kedah mikir ngeunaan upami Anjeun hoyong mindahkeun atawa cicing jeung kulawarga anjeun.

There are many college options to choose from. Where you go will depend on what you want to study and how much money you can spend. You will need to think about if you want to move or stay with your family.

kuliah komunitas

Community college

akademi Komunitas difokuskeun kaahlian karir. Siswa anu lulus ti akademi komunitas sering nampi sertipikat atanapi derajat gaul. Associates derajat nyandak sabudeureun dua taun ulikan. akademi Komunitas bisa ngabantu siswa mangtaun kaahlian penting pikeun ngawitan careers maturan upah hirup. Ieu ngandung harti sagala jobs nu mayar cukup duit urang. upah hirup ogé hartina anjeun moal bakal butuh dua jobs atawa bantuan ti pamaréntah. Sababaraha akademi komunitas gaduh program pikeun mantuan mindahkeun siswa akademi opat taun.

Community colleges focus on career skills. Students who graduate from community colleges often receive certificates or associate degrees. Associates degrees take around two years of study. Community colleges can help students gain important skills to begin careers offering a living wage. This means any jobs that pay enough money for people. Living wage also means you would not need two jobs or help from the government. Some community colleges have programs to help students transfer to four-year colleges.

akademi Komunitas mangrupakeun leutik batan universitas. Aranjeunna dina duanana kota leutik jeung kota badag. akademi Komunitas hayu mahasiswa hadir bagian-waktos. Aranjeunna oge langkung mirah ti universitas.

Community colleges are smaller than universities. They are in both small towns and big cities. Community colleges let students attend part-time. They are also cheaper than universities.

Kuliah jeung universitas

College and university

Loba Amerika balik ka kuliah opat taun sanggeus aranjeunna rengse SMA. A universitas téh kuliah nu nawarkeun teu ngan sarjana (jajaka urang) derajat tapi derajat pos-sarjana teuing (master atanapi PhD). Jajaka sarta derajat master baris mantuan anjeun meunang pakasaban hadé mun anjeun lulusan.

Many Americans go to a four-year college after they finish high school. A university is a college that offers not just undergraduate (bachelor’s) degrees but post-graduate degrees too (master’s or PhD). Bachelor’s and master’s degrees will help you get a better job when you graduate.

Opat-taun akademi jeung universitas nu harder pikeun meunangkeun kana ti akademi komunitas. Anjeun kudu lulus tés nuliskeun. test paling umum nu peryogi maot disebut diuk. Ieu tés bacaan Anjeun, tulisan, jeung kaahlian math.

Four-year colleges and universities are harder to get into than community colleges. You will have to pass tests to enter. The most common test you need to pass is called the SAT. It tests your reading, writing, and math skills.

Umum jeung swasta

Public and private

Akademi tiasa boh sakola swasta atawa publik. akademi swasta ngarugikeun pisan leuwih duit ti akademi umum. Tapi, akademi swasta ogé bisa mibanda leuwih beasiswa duit sadia. Aranjeunna mibanda kelas leutik sangkan siswa meunang ngobrol jeung guru leuwih.

Colleges can be either private or public schools. Private colleges cost a lot more money than public colleges. However, private colleges may also have more scholarship money available. They have smaller classes so students get to talk to teachers more.

Kumaha nerapkeun sarta eusian kaluar aplikasi kuliah

How to apply and fill out college applications

Anjeun bisa ngamimitian ngeusian kaluar aplikasi kuliah dina Oktober taun saméméh rék ngamimitian kuliah. aplikasi kuliah perlu rengse ku January. Butuh lila ngeusian kaluar aplikasi. Anjeun kudu ngamimitian awal jeung eusian kaluar 6 ka 8 aplikasi.

You can start filling out college applications in October the year before you want to start college. College applications need to be finished by January. It takes a long time to fill out applications. You should start early and fill out 6 to 8 applications.

aplikasi kuliah ngarugikeun ngeunaan $40 unggal, jadi ngan dilarapkeun ka sakola bener resep. Akademi nu dipikawanoh pikeun ngabogaan pangajaran pangalusna tiasa pisan kalapa. Ieu ngandung harti yén loba siswa nerapkeun tapi paling henteu meunang di. Mun anjeun nerapkeun ka sakola pisan kalapa, Anjeun meureun hoyong dilarapkeun ka sababaraha sakola anu gampang pikeun meunangkeun kana ogé. Ieu bisi anjeun teu meunang kana pilihan kahiji anjeun.

College applications cost about $40 each, so only apply to schools you really like. Colleges that are known for having the best education can be very competitive. This means that many students apply but most don’t get in. If you are applying to very competitive schools, you may want to apply to some schools that are easy to get into as well. This is in case you do not get into your first choices.

Lamun nyaho anu kuliah rék hadir, anjeun bisa ngungkaban on ramatloka -na pikeun diajar ngeunaan kumaha carana panawaran. Ieu naon butuh:

If you know which college you want to attend, you can look on its website to learn about how to apply. This is what you need:

  • A formulir aplikasi online kaeusi-kaluar
  • Hiji pernyataan pribadi: ieu esai ngeunaan naha rék indit ka sakola ieu. Ieu oge kasempetan ngobrol ngeunaan kaahlian anjeun sarta sasmita.
  • Dua atawa leuwih hurup tina rekomendasi: hurup ti guru atanapi jalma geus digawé pikeun. hurup ieu bakal nyebutkeun naha sakola kudu ngantep anjeun.
  • transkrip SMA
  • skor uji: pikeun universitas, anjeun bakal kedah nyandak hiji diuk atawa Act test. Ieu tés dina sagala subjék Anjeun diajar di sakola. A skor alus baris mantuan anjeun meunang kana kuliah
  • A filled-out online application form
  • A personal statement: this is an essay about why you want to go to this school. It is also a chance to talk about your skills and grades.
  • Two or more letters of recommendation: letters from teachers or people you have worked for. These letters will say why the school should let you in.
  • High school transcripts
  • Test scores: for university, you will need to take an SAT or ACT test. These are tests on all the subjects you learned in school. A good score will help you get into college

Mun anjeun meunang dina

If you get in

Anjeun bakal meunang surat atawa email sangkan anjeun ngagaduhan di. Ieu bakal kajadian antara 1st Maret na 1st Méi. Mun anjeun ngagaduhan kana leuwih ti hiji sakola, Anjeun kudu mutuskeun dimana buka. Pikirkeun waragad, lokasi, na kumaha alus pendidikan nyaeta. Ngabejaan sakola yes atanapi henteu pas Anjeun tiasa. Sababaraha mahasiswa meunang dina béréndélan ngantosan, nu hartina memang maranehna ngan bakal meunang hiji titik mun batur teu hayang theirs. Ngabales mimiti bakal ngabantu siswa séjén (atawa anjeun) nyaho lamun maranéhna bisa indit ka sakola anu.

You will get a letter or email telling you got in. This will happen between March 1st and May 1st. If you got into more than one school, you will have to decide where to go. Think about costs, location, and how good the education is. Tell the schools yes or no as soon as you can. Some students get on waiting lists, which means they will only get a spot if someone else doesn’t want theirs. Replying early will help the other students (or you) know if they can go to that school.

Mun anjeun teu meunang di

If you don’t get in

Sababaraha mahasiswa teu meunang ka kuliah taun kahiji maranéhna panawaran. Mun anjeun teu meunang di, aya pilihan.

Some students do not get into college the first year they apply. If you do not get in, there are options.

Sababaraha akademi maturan admissions rolling. Ieu ngandung harti yén maranéhna teu nampa kabeh siswa dina hiji waktos. tibatan, aranjeunna nampi mahasiswa salah dina hiji waktu dugi sadayana bintik anu Isro. Mun aya bintik ditinggalkeun, anjeun bisa dilarapkeun ka sakola ieu di cinyusu telat atawa panas.

Some colleges offering rolling admissions. This means that they do not accept all the students at one time. Instead, they accept students one at a time until all the spots are gone. If there are spots left, you can apply to these schools in the late spring or summer.

Anjeun bisa mutuskeun nyandak sataun dipareuman jeung dianggo nyimpen duit. Anjeun bakal boga waktu pikeun panalungtikan akademi jeung mutuskeun dimana rék nerapkeun taun hareup. Anjeun oge bisa nyoba meunang hiji magang atawa ulah volunteering dina widang nu dipikaresep di. Hiji magang mangrupa pakasaban unpaid. pangalaman ieu bakal nulungan anjeun meunang dina waktos salajengna maranéhna panawaran.

You might decide to take a year off and work to save money. You will have time to research colleges and decide where you want to apply next year. You can also try to get an internship or do volunteering in the field you are interested in. An internship is an unpaid job. This experience will help you get in the next time they apply.

Ngalamar kuliah tiasa janten prosés panjang. Candak deui step by step. Malah lamun atawa anak anjeun teu meunang di, aya pilihan sejen.

Applying for college can be a long process. Take it step by step. Even if you or your child don’t get in, there are other options.

Diajar deui

Learn more

daya lianna

Other resources

Rengse sakola na earn GED® Anjeun

Gratis tangtu préparasi GED® online

Rengse atikan anjeun
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!