jobs jasa dahareun

Inggris ogéTaya basa Inggris

Ngalenyepan industri jasa dahareun jeung rupa béda panganyarna jasa dahareun. Baca ngeunaan jalur karir béda bisa nyandak dina industri kadaharan sarta réstoran. Panggihan kumaha latihan nu peryogi tur dimana ngawitan milarian proyek Anjeun. Ngalenyepan pendatang anu ngamimitian usaha jasa dahareun sorangan.

Learn about the food service industry and different kinds of food service jobs. Read about the different career paths you can take in the food and restaurant industries. Find out what training you need and where to start your job search. Learn about newcomers who start their own food service businesses.

The food service industry often has available jobs

The food service industry often has available jobs

jasa dahareun kadangkala disebut industri catering, bisnis réstoran, atanapi silaturahmi. Langkung ti 14 juta jalma digawé di industri jasa dahareun, sarta loba gawean anu gampang pikeun meunangkeun kana. Industri jasa dahareun anu tumuwuh alatan Amerika mikaresep bade kaluar dahar kalawan kulawarga jeung para sahabat.

Food service is sometimes called the catering industry, the restaurant business, or hospitality. More than 14 million people work in the food service industry, and many jobs are easy to get into. The food service industry is growing because Americans enjoy going to out to eat with their family and friends.

Nu pakasaban jasa dahareun?

Which food service job?

Di dieu aya sababaraha damelan na careers bisa mertimbangkeun dina industri jasa dahareun:

Here are some jobs and careers you can consider in the food service industry:

  • jasa dahareun asisten - asisten jasa dahareun nyiapkeun sarta ngalayanan dahareun jeung inuman keur konsumén dina sagala jinis tempat ti cafeterias ka réstoran mahal. Éta ogé kudu ngabantu jeung tagihan jeung tetep dapur beresih jeung beberes.
  • Réstoran masak - a masak réstoran téh batur anu prepares na cooks hidangan dina cafe atanapi réstoran leutik. Maranehna ngalakukeun sagalana ti meuli bahan keur masak hidangan lengkep. Dina réstoran gedé, aranjeunna ngabantu ka cooks senior sareng Nyiapkeun bungbuahan sarta sayuran sarta loba tugas séjén.
  • Muludan atawa palayan - tabel antosan ngalibatkeun ngajéntrékeun menu nu, nyokot pesenan, sarta porsi dahareun. Ieu pakasaban alus keur batur kalawan kapribadian kaluar anu diaku kaayaan umum. Di Amérika Serikat, server nampi tips ogé bayar. Pendakan kumaha carana janten server réstoran.
  • tukang jagal - jagal hiji potongan daging professionally keur toko jeung réstoran. Butchers nyiapkeun, harga, sarta nembongkeun daging. Éta kudu bisa konsentrasi jeung nengetan nutup kana tugas di leungeun.
  • koki - koki nyaéta ngaran séjén pikeun masak profésional dilatih. Chefs kudu boga perhatian alus teuing pikeun jéntré pikeun handap resep jeung ngajaga data suplai masak. Sababaraha chefs ngahususkeun dina saos atawa kadaharan grilled. chefs pastry ngahususkeun dina muih na Manisan. Hiji kang Oki sous nyaeta batur anu gawéna dina hiji kang Oki eksekutif tur assists kalawan loba tugas.
  • Host atawa awewe nu boga imah - a host atawa awewe nu boga imah handles reservations na greets konsumén. The nyokot konsumén mun tabél maranéhna, méré éta menu sarta sacara umum ngajadikeun aranjeunna ngarasa nyaman. Hosting mangrupa pakasaban Éntri-tingkat, jeung dunungan bakal néangan hiji jalma ramah tur dipercaya tinimbang pangalaman hébat.
  • manajer réstoran - a manajer réstoran téh batur anu manages sakabeh réstoran jeung ngajadikeun yakin sagalana ngalir lancar. Aranjeunna ngawasan staf, suplai urutan, kadang nungkulan konsumén jeung cecekelan marketing na finances. Pendakan kumaha carana jadi restoran ngaturr.
  • Food service assistant – food service assistants prepare and serve food and drinks to customers in all kinds of places from cafeterias to expensive restaurants. They also have to help with bills and keep the kitchen clean and tidy.
  • Restaurant cook – a restaurant cook is someone who prepares and cooks meals in cafes or small restaurants. They do everything from buying ingredients to cooking complete meals. In larger restaurants, they help the senior cooks with preparing fruits and vegetables and many other tasks.
  • Waitress or waiter – waiting tables involves describing the menu, taking orders, and serving food. It’s a good job for someone with an outgoing personality who likes dealing with the public. In the United States, servers receive tips as well as pay. Find out how to be a restaurant server.
  • Butcher – a butcher cuts meat professionally for stores and restaurants. Butchers prepare, price, and display the meat. They must be able to concentrate and pay close attention to the tasks at hand.
  • Chef chef is another name for a trained professional cook. Chefs must have excellent attention to detail for following recipes and keeping track of cooking supplies. Some chefs specialize in sauces or grilled food. Pastry chefs specialize in cakes and desserts. A sous chef is someone who works under an executive chef and assists with many duties.
  • Host or hostess – a host or hostess handles reservations and greets customers. The take customers to their tables, gives them a menu and generally makes them feel comfortable. Hosting is an entry-level job, and employers will be looking for a friendly and reliable person rather than great experience.
  • Restaurant manager – a restaurant manager is someone who manages the whole restaurant and makes sure everything runs smoothly. They oversee staff, order supplies, sometimes deal with customers and handle marketing and finances. Find out how to become a restaurant manager.

Watch: How an immigrant family started their restaurant and catering business

Watch: How an immigrant family started their restaurant and catering business

Nyaéta layanan dahareun pakasaban katuhu pikeun kuring?

Is food service the right job for me?

Gawe bareng dina layanan dahareun bakal ngidinan Anjeun pikeun minuhan sarta berinteraksi sareng rahayat backgrounds béda. karya meureun hectic kadang, jeung sababaraha konsumén meureun hésé pikeun nanganan. Tinggal tiis dina tekenan sarta dangong positif anu qualities alus keur jalma dina karir ieu. Loba gawean jasa dahareun nawiskeun jam fléksibel sahingga bisa ngajadwalkeun karya Anjeun sabudeureun sakola, kulawarga, jeung kagiatan lianna. Anjeun tiasa nyokot test timer assessment di careeronestop.org lamun ningali pakasaban cocog Anjeun.

Working in food service will allow you to meet and interact with people of different backgrounds. The work maybe hectic sometimes, and some customers may be difficult to handle. Staying cool under pressure and a positive attitude are good qualities for people in this career. Many food service jobs offer flexible hours so you can schedule your work around school, family, and other activities. You can take the self-assessment test at careeronestop.org to see if the job suits you.

Dimana do kuring mimiti?

Where do I start?

Kalolobaan jalma mangtaun pangalaman dina layanan dahareun, utamana dina réstoran, ku dimimitian di handap na laun digawé jalan nepi. Hal alus ngeunaan jasa dahareun téh nu bisa meunang kana loba gawean tanpa latihan atawa pangalaman. Jadi lamun butuh pakasaban katuhu jauh, téh mangrupa pilihan alus lantaran aya biasana mangrupa paménta pikeun pagawe unskilled di industri. Tapi lamun cinta masak, atanapi hoyong meunang kana posisi manajemén, anjeun bakal kudu meunang sabagian certifications atanapi pangalaman munggaran.

Most people gain experience in food service, especially in restaurants, by starting at the bottom and gradually working their way up. The good thing about food service is that you can get into many jobs without training or experience. So if you need a job right away, it’s a good choice because there is usually a demand for unskilled workers in the industry. But if you love cooking, or would like to get into a management position, you will need to get some certifications or experience first.

Latihan jeung kaahlian

Training and skills

Pikeun jobs Éntri tingkat, kayaning asisten jasa dahareun, dishwashing, sarta ngantosan tabel, henteu latihan tinangtu anu diperlukeun, Paling dunungan bakal masihan pelatihan dina éta-proyek keur staf anyar maranéhna. gaining a diploma SMA bakal mantuan anjeun meunang pakasaban. Anjeun oge bisa meunang latihan sejen jeung Kapercayaan anu bakal nulungan.

For entry level jobs, such as food service assistant, dishwashing, and waiting tables, no particular training is required, Most employers will give on-the-job training to their new staff. Gaining a high school diploma will help you get the job. You can also get other training and credentials that will help.

Dahareun latihan kaamanan jeung sertipikat

Food safety training and certificates

A alus mimiti hambalan for geus meunang job di layanan dahareun téh meunang surat keur penanganan dahareun aman. Ieu nunjukeun yen anjeun ngartos peraturan kaamanan dahareun jeung nu geus dilatih tetep dahareun aman. Dina sababaraha nagara (California, Illionis, Arizona, Virginia Kulon, Texas, jeung New Mexico) éta hukum pikeun pawang dahareun kudu latihan ieu.

A good first step for getting a job in food service is to get a certificate for safe food handling. It shows that you understand food safety regulations and that you have been trained to keep food safely. In some states (California, Illinois, Arizona, West Virginia, Texas, and New Mexico) it is the law for food handlers to have this training.

Nu sertipikat nu peryogi mangrupa Akréditasi ANSI keur Kasalametan pangan. Anjeun bakal kedah nimu program ANSI-accredited. Salah sahiji program ieu accredited nyaeta ServSafe, nu dijalankeun ku Nasional Rumah Makan Association. Tapi aya loba program accredited séjén. Neangan kelas kaamanan pangan dina kaayaan atawa online sertipikat kaamanan pangan Anjeun.

The certificate you need is an ANSI Accreditation for Food Safety. You will need to find an ANSI-accredited program. One of these accredited programs is ServSafe, which is run by the National Restaurant Association. But there are many other accredited programs. Find food safety classes in your state or online food safety certificates.

Masak sarta manajemén latihan

Cooking and management training

Bari sababaraha cooks réstoran jeung chefs nampi latihan kuliner, batur massana pangalaman maranéhanana gawe dina réstoran. Loba mimitian ku posisi Éntri-tingkat tur kerja keras keur mindahkeun up nilai jenjang.

While some restaurant cooks and chefs have received culinary training, others gained their experience working in restaurants. Many start with entry-level positions and work hard to move up the ladder.

Lamun museurkeun manajemén réstoran, anjeun bakal kedah sababaraha Kapercayaan. Aya loba manajemén jeung administrasi kursus dua taun sadia. Teangan hiji kuliah komunitas deukeut anjeun.

If you are interested in restaurant management, you will need some credentials. There are many two-year management and administration courses available. Find a community college near you.

diajar online

Learn online

Aya loba kasempetan pikeun neuleuman online ngeunaan bisnis réstoran. sakola online bakal nulungan urang ngawangun kaahlian komunikasi anjeun sareng ngalenyepan menata restoran. Salaku conto, nawaran Coursera kursus online di manajemén dahareun jeung inuman.

There are many opportunities to learn online about the restaurant business. Online schools will help you build your communications skills and learn about managing a restaurant. For example, Coursera offers online courses in food and beverage management.

Teangan hiji kelas di deukeut anjeun

Find a class near you

Naon lain ngalakukeun Abdi peryogi?

What else do I need?

Mimitian pilarian proyek Anjeun

Start your job search

Di dieu sababaraha cara pikeun ngamimitian pilarian proyek Anjeun:

Here some ways to start your job search:

  • Paké puseur pagawean lokal Anjeun - puseur pagawean pamaréntah di unggal kota bébas. Aranjeunna nawiskeun nasihat sarta nyimpen hiji daptar jobs lokal. Aranjeunna ngabantu jeung dihanca sarta aplikasi pakasaban. Éta bisa nyambung maneh kalawan latihan pakasaban jasa dahareun jeung atikan. Manggih Puseur pagawean pangcaketna Anjeun.
  • Tingali online - snagajob.com mangrupa loka pagawean nu mantuan urang manggihan jobs hourly di layanan dahareun jeung industri lianna.
  • Use your local employment center – government employment centers in every city are free. They offer advice and keep a list of local jobs. They help with resumes and job applications. They can connect you with food service job training and education. Find your nearest employment center.
  • Look online – snagajob.com is an employment site that helps people find hourly jobs in food service and other industries.


Masa depan jasa dahareun - jadi boss sorangan!

The future of food service – be your own boss!

Rék dianggo di layanan dahareun tur mimitian bisnis sorangan? Dupi anjeun gaduh husus dahareun - meureun kadaharan tradisional ti nagara lembur?

Would you like to work in food service and start your own business? Do you have a food specialty – maybe a traditional food from your home country?

Dahareun treuk dahareun jasatruk dahareun anu kitchens mobile pikeun masak sarta porsi dahareun. truk dahareun ngawula Freshly asak dahareun, sering kalawan tema étnis - kadaharan ti nagara asal anjeun tiasa anyar jeung metot ka Amerika. Unggal taun, jumlah truk dahareun sabudeureun nagara tumuwuh. Aranjeunna kawentar salaku alternatif pikeun réstoran. Mun anjeun anu masak alus atawa nyaho si anu cooks hidangan nikmat, eta bakal gede kolaborasi on gagasan ieu. A treuk dahareun ogé bakal ngadamel bisnis kulawarga alus. Baca ngeunaan Bungbu Dapur Incubator: latihan pangungsi janten pangusaha treuk dahareun. Diajar kumaha Ngamimitian bisnis treuk dahareun.

Food service food truckFood trucks are mobile kitchens for cooking and serving food. Food trucks serve freshly cooked food, often with an ethnic theme – food from your home country can be new and interesting to Americans. Every year, the number of food trucks around the country grows. They are very popular as an alternative to restaurants. If you are a good cook or know somebody who cooks delicious meals, it would be great to collaborate on this idea. A food truck would also make a good family business. Read about the Spice Kitchen Incubator: training refugees to be food truck entrepreneurs. Learn how to start a food truck business.



Diajar deui

Learn more

Mimitian pilarian proyek Anjeun

Diajar kumaha neangan pakasaban sarta ngadamel neruskeun hébat.

Neangan pakasaban pitulung ayeuna
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!