Generalized Kahariwang karusuhan

Inggris ogéTaya basa Inggris

Digeneralisasi Kahariwang karusuhan téh kuat ti kahariwang normal. Sarerea kadang melang. Tapi kahariwang janten gangguan lamun eta kajadian ampir sadaya waktu.generalized anxiety disorder

Generalized Anxiety Disorder is stronger than normal anxiety. Everyone is anxious sometimes. But anxiety becomes a disorder when it happens almost all the time.generalized anxiety disorder

 

 

Gad nyaeta pondok pikeun Umum Kahariwang karusuhan. Upami Anjeun gaduh Gad, Anjeun ngarasa pisan guligah. Guligah teh saraf rarasaan jalma meunang saméméh acara penting. Kalolobaan jalma boga rarasaan kieu kadang. Tapi lamun ngarasa cara kieu lolobana waktu, sanajan anjeun teu ngagaduhan hal penting pikeun ngalakukeun, anjeun bisa jadi kudu Gad.

GAD is short for General Anxiety Disorder. If you have GAD, you feel very anxious. Anxious is the nervous feeling people get before an important event. Most people have this feeling sometimes. But if you feel this way most of the time, even when you do not have any important things to do, you may have GAD.

Gejala Umum Kahariwang karusuhan

Symptoms of General Anxiety Disorder

Anjeun bisa ngarasakeun hal séjén lamun gaduh Gad:

You may feel other things if you have GAD:

  • nyeri dada
  • keteg jajantung pisan gancang
  • eungap
  • pusing
  • sungut garing
  • ngilu burih
  • utah
  • seueul
  • ngilu otot
  • ambek-ambekan
  • kabingungan
  • chest pain
  • very fast heartbeat
  • difficulty breathing
  • dizziness
  • dry mouth
  • stomach pains
  • vomiting
  • nausea
  • muscle pains
  • anger
  • confusion

Anjeun oge bisa meta béda lamun gaduh Gad.

You may also act differently if you have GAD.

  • Anjeun bisa nyingkahan atawa eureun bade acara (pihak, gawe, sakola, jeung sajabana)
  • Anjeun bisa jadi pohara sieun mahluk nu teu sieun tina saméméh
  • Anjeun bisa mimitian salempang teuing ngeunaan hal nu ilaharna teu kedah salempang ngeunaan.
  • Anjeun bisa mimiti obsess leuwih hal nu dipaké pikeun henteu obsess leuwih. Obsess nyaeta mun anjeun méakkeun teuing waktos on hiji hal. Salaku conto, anjeun bisa ngarasa kawas anjeun kudu ngumbah leungeun Anjeun sadaya waktu. Atawa anjeun bisa ngarasakeun pisan goréng ngeunaan hal di warta anu anjeun teu tiasa ngadalikeun.
  • You may avoid or stop going to events (parties, work, school, etc.)
  • You may become very scared of things that you were not scared of before
  • You may start to worry too much about things you normally do not need to worry about.
  • You may start to obsess over things you used to not obsess over. Obsess is when you spend too much time on one thing. For example, you may feel like you have to wash your hands all the time. Or you may feel very bad about things in the news that you cannot control.

Anjeun bisa jadi kudu Gad keur loba alesan. Sababaraha alesan anjeun bisa jadi kudu Gad aya:

You may have GAD for many reasons. Some reasons you may have GAD are:

  • Geus kungsi pangalaman traumatis. Hiji pangalaman traumatis nyaeta nalika hal dahsyat na stres kajadian ka anjeun. Salaku conto, Anjeun kungsi kekerasan ngalaman atanapi éta korban kajahatan
  • Anjeun kungsi kahariwang lamun anjeun anak atanapi rumaja.
  • Anjeun inuman loba alkohol atawa butuh loba ubar.
  • Anjeun kungsi budak leutik susah.
  • You have had a traumatic experience. A traumatic experience is when something terrible and stressful happens to you. For example, you had experienced violence or were a victim of a crime
  • You had anxiety when you were a child or teenager.
  • You drink a lot of alcohol or take a lot of drugs.
  • You had a difficult childhood.

Kawas sakabeh masalah kaséhatan mental séjén, Anjeun tiasa menangkeun pitulung pikeun Gad. Jalma sakabeh umur gaduh Gad, na eta bisa ngamimitian kapan. Upami Anjeun gaduh kahariwang lolobana waktu, neangan pitulung ti dokter.

Like all other mental health problems, you can get help for GAD. People of all ages have GAD, and it can start anytime. If you have anxiety most of the time, seek help from a doctor.

Diajar deui

Learn more

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!