Kumaha panawaran pikeun kartu héjo (karésidénan permanén)

Inggris ogéTaya basa Inggris

Hiji kartu héjo (Kartu nyicingan permanén) mangrupa kartu nu nembongkeun anjeun hiji nyicingan permanén halal tina AS. Pangungsi anu diperlukeun ku hukum panawaran pikeun sanggeus hirup di AS pikeun sataun. Mun anjeun hiji asylee, anjeun bisa ogé bisa nerapkeun sanggeus sataun. Diajar kumaha pangungsi, asylees, jeung imigran lianna bisa nerapkeun.

A green card (permanent resident card) is a card that shows you are a lawful permanent resident of the USA. Refugees are required by law to apply for after living in the USA for one year. If you are an asylee, you may also be able to apply after one year. Learn how refugees, asylees, and other immigrants can apply.

how to get a green card

how to get a green card

Am I ngabogaan hak pikeun nerapkeun keur kartu héjo?

Am I eligible to apply for a green card?

Panawaran keur kartu héjo, jalma kudu ngabogaan hak pikeun ngalakukeunana ngaliwatan hiji petisi kaayaan. prosés ieu nyusahkeun, sarta status anjeun di AS bisa jadi dina resiko lamun petisi anjeun nampik. Kusabab ieu, hal anu penting pikeun nyarita ka pengacara anu saméméh panawaran. Nyaéta ahli hukum jeung organisasi sabudeureun nagara anu bakal nulungan urang.

To apply for a green card, a person must be eligible to do so through an underlying petition. This process is complicated, and your status in the USA may be at risk if your petition is denied. For this reason, it is important to speak to a lawyer before you apply. There are lawyers and organizations around the country who will help you.

pangungsi

Refugees

Pangungsi kedah panawaran pikeun kartu héjo sahanteuna sataun ti tanggal anjeun dibéré status pangungsian. Janten layak, Anjeun kudu gaduh:

Refugees must apply for a green card at least one year from the date you are given a refugee status. To be eligible, you must have:

  • geus hadir fisik di Amérika Serikat salila sahenteuna sataun sanggeus ngaku salaku pangungsian a
  • teu kungsi pangakuan pangungsian Anjeun terminated (geus dijaga status pangungsian anjeun di AS)
  • teu acan kaala status nyicingan permanén
  • been physically present in the United States for at least one year after being admitted as a refugee
  • not had your refugee admission terminated (have maintained your refugee status in the USA)
  • not already acquired permanent resident status

Asylees

Asylees

Mun anjeun hiji asylee, anjeun bisa bisa nerapkeun keur jeung ménta status nyicingan permanén sataun sanggeus anjeun dibales suaka jeung anjeun:

If you are an asylee, you may be able to apply for and obtain permanent resident status one year after you are granted asylum and you:

    • geus hadir fisik di Amérika Serikat salila sahenteuna sataun sanggeus dibales suaka
    • neruskeun jadi pangungsian a (sakumaha didefinisikeun dina hukum imigrasi) atawa salaki atawa anak ti pangungsian a
    • teu pageuh resettled di sagala nagara deungeun; jeung
    • nu bisa ditarima jeung Amérika Serikat salaku hiji imigran
    • have been physically present in the United States for at least one year after being granted asylum
    • continue to be a refugee (as defined in immigration law) or the spouse or child of a refugee
    • are not firmly resettled in any foreign country; and
    • are admissible to the United States as an immigrant

imigran séjén

Other immigrants

Aya loba kategori sejenna nu Anjeun bisa nerapkeun keur kartu héjo. Anjeun tiasa nerapkeun salaku anggota kulawarga, salaku hiji pagawe, atawa sabab anu jadi korban nyiksa, trafficking atawa kejahatan séjén. Panggihan saha layak pikeun kartu héjo.

There are many other categories in which you can apply for a green card. You can apply as a family member, as an employee, or because you are a victim of abuse, trafficking or other crimes. Find out who is eligible for a green card.

Kumaha kuring panawaran pikeun kartu héjo?

How do I apply for a green card?

Panawaran keur status nyicingan permanén, berkas Bentuk I-485, Aplikasi pikeun ngadaptar permanén tinggal atawa Saluyukeun Status. Anjeun oge kudu gaduh dokter USCIS lengkep Bentuk I-693 némbongkeun bukti ujian médis Anjeun. Salaku pangungsian a, aya Kiwari can aya fee kana berkas formulir ieu. Anjeun tiasa ngalenyepan tur ngundeur Bentuk I-485. Anjeun oge tiasa ngalenyepan tur ngundeur Bentuk I-693.

To apply for permanent resident status, file Form I-485, Application to Register Permanent Residence or to Adjust Status. You must also have a USCIS doctor complete Form I-693 showing proof of your medical examination. As a refugee, there is currently no fee to file this form. You can learn about and download Form I-485. You can also learn about and download Form I-693.

Anu tiasa nulungan abdi?

Who can help me?

Mun anjeun pangungsian a, mangga gaduh agénsi resettlement Anjeun pitulung Anjeun panawaran pikeun adjustment anjeun tina status.

If you are a refugee, please have your resettlement agency help you apply for your adjustment of status.

paperwork légal tiasa hésé pisan ngalengkepan tanpa bantuan pangacara a. Mun anjeun teu boga agénsi resettlement atanapi imigrasi profésional pikeun mantuan Anjeun, Punten neangan pitulung légal saméméh panawaran.

Legal paperwork can be very difficult to complete without the help of a lawyer. If you do not have a resettlement agency or immigration professional to help you, please find legal help before you apply.

Urang nyadiakeun informasi tukang dasar pikeun mantuan anjeun ngartos prosés ngalamar tinggal permanén. Urang teu bisa sabenerna mah mantuan Anjeun ngalengkepan aplikasi Anjeun.

We provide basic background information to help you understand the process of applying for permanent residence. We cannot actually help you complete your application.

Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal adjustment pangungsian di Status, anjeun tiasa nyauran nomor telepon layanan palanggan USCIS: 1-800-375-5283. Lamun nelepon nomer ieu, anjeun bisa jadi kudu ngadagoan tunda heula méméh sia pitulung.

For more information on Refugee Adjustment of Status, you can call the USCIS customer service phone number: 1-800-375-5283. If you call this number, you may have to wait on hold before getting help.

Lalajo video ieu tentang kumaha carana nerapkeun maké Bentuk I-485

Watch this video about how to apply using Form I-485

Diajar deui

Learn more

sumberdaya mangpaat

Useful resources



Informasi dina kaca ieu asalna tina USCIS sarta séjén sumber dipercanten. Hal ieu dimaksudkeun pikeun hidayah tur diropéa saperti mindeng jadi mungkin. USAHello teu masihan nasihat légal, atawa aya salah sahiji bahan kami dimaksudkeun pikeun dicokot sakumaha nasehat légal. Upami Anjeun keur néangan pikeun pangacara bébas atawa low-ongkos atawa pitulung légal, bisa mantuan Anjeun manggihan jasa légal bébas sarta low-ongkos.

The information on this page comes from USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Lulus ujian kawarganagaraan Anjeun!

Bébas online kelas préparasi kawarganagaraan

Mimitian kelas kiwari
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!