Kumaha panawaran pikeun kawarganagaraan

Inggris ogéTaya basa Inggris

Ulah rék diajar kumaha carana panawaran pikeun kawarganagaraan? Sateuacan Anjeun panawaran pikeun kawarganagaraan, nu peryogi kauninga: anjeun ngabogaan hak pikeun jadi warga AS? Panggihan lamun anjeun ngabogaan hak pikeun nerapkeun. Lajeng diajar léngkah anjeun kedah nyandak panawaran pikeun kawarganagaraan.

Do you want to learn how to apply for citizenship? Before you apply for citizenship, you need to know: are you eligible to become a US citizen? Find out if you are eligible to apply. Then learn the steps you need to take to apply for citizenship.

kumaha panawaran pikeun kawarganagaraan

how to apply for citizenship

Mun rék nerapkeun pikeun kawarganagaraan, Anjeun mimiti kudu manggihan lamun lulus sarat kawarganagaraan. ieu kaasup:

If you want to apply for citizenship, you first need to find out if you pass the citizenship requirements. These include:

  • minimum 18 taun umur
  • Geus cicing di AS pikeun sahenteuna lima taun jadi nyicingan hiji
  • Taya perjalanan nambahan kaluar tina AS
  • Taya aktivitas kriminal utama
  • pamahaman dasar pamaréntah AS jeung sajarah
  • Kamampuh maca, Nulis jeung nyarita Inggris dasar
  • Minimum of 18 years of age
  • Have lived in the USA for at least five years as a resident
  • No extended trips out of the USA
  • No major criminal activity
  • Basic understanding of US government and history
  • Ability to read, write and speak basic English

Baca ngeunaan sarat kawarganagaraans di leuwih jéntré sangkan yakin anjeun ngabogaan hak. Teras Anjeun tiasa nerapkeun pikeun kawarganagaraan.

Read about the citizenship requirements in more detail to make sure you are eligible. Then you can apply for citizenship.

Kumaha panawaran pikeun kawarganagaraan

How to apply for citizenship

Ngalamar kawarganagaraan tiasa pisan ngabingungkeun. Upami mungkin, kami nyarankeun anjeun gaduh pangacara pitulung anjeun. Bisa jadi mahal, Tapi anjeun bisa bisa manggihan bébas sarta low-ongkos légal tulung online tur di masarakat Anjeun.

Applying for citizenship can be very confusing. If possible, we recommend you have a lawyer help you. It can be expensive, but you may be able to find free and low-cost legal help online and in your community.

1. Ngalengkepan bentuk N-400

1. Complete the N-400 form

Lengkah kahiji nya éta ngalengkepan aplikasi pikeun naturalization. Ieu formulir pamaréntah disebut N-400. Anjeun bisa ngirim jeung formulir réngsé dina mail atawa Anjeun bisa nerapkeun online. Ngundeur formulir N-400 atawa nerapkeun online.

The first step is to complete the application for naturalization. This is a government form called the N-400. You can send the completed form in the mail or you can apply online. Download the N-400 form or apply online.

Anjeun kudu ngawengku loba tulak jeung aplikasi tur Anjeun ogé kudu mayar fee éta. Di dieu téh Daptar pariksa ngeunaan naon kudu ngawengku mun anjeun ngalebetkeun N-400 aplikasi Anjeun. Anjeun kudu ngawengku dua foto paspor jeung aplikasi Anjeun. Inget nulis "A-angka" Anjeun on deui poto ieu. Sababaraha urang bisa nerapkeun pikeun waiver fee sangkan anjeun teu kudu mayar fee éta.

You have to include many papers with the application and you also have to pay the fee. Here is a checklist of what you need to include when you submit your N-400 application. You have to include two passport photos with your application. Remember to write your “A-number” on the back of these photos. Some people can apply for a fee waiver so you do not have to pay the fee.

Mun anjeun ngeusian kaluar paperwork Anjeun tanpa pengacara a, éta ramatloka gratis CitizenshipWorks.org bakal mantuan Anjeun ngaliwatan léngkah aplikasi. Citizenshipworks ogé bisa nyambung anjeun pitulung légal bébas online atawa pasangan Citizenshipworks di wewengkon Anjeun lamun butuh pitulung tambahan.

If you are filling out your paperwork without a lawyer, the free website CitizenshipWorks.org will help you through the application steps. Citizenshipworks can also connect you to free legal help online or to a Citizenshipworks partner in your area if you need extra help.

Ngalamar kawarganagaraan biasana waragad $725. This includes the biometric fee of $85 and the filing fee of $640.

Applying for citizenship usually costs $725. This includes the biometric fee of $85 and the filing fee of $640.

Important note: the US government said the filing fee will increase from $640 ka $1,170 some time after December 16, 2019. Mun rék nerapkeun pikeun kawarganagaraan, apply now and save more than $500.

Important note: the US government said the filing fee will increase from $640 to $1,170 some time after December 16, 2019. If you want to apply for citizenship, apply now and save more than $500.

You may be able to get a fee waiver if you can show your income is low enough or if you have unexpected emergencies, such as medical costs. A waiver ngandung harti yén anjeun moal kudu mayar. You can read more details about how to panawaran pikeun waiver a. USAHello suggests you get legal advice if you are thinking about applying for a waiver because it may give USCIS a reason to refuse your application.

You may be able to get a fee waiver if you can show your income is low enough or if you have unexpected emergencies, such as medical costs. A waiver means that you will not have to pay. You can read more details about how to apply for a waiver. USAHello suggests you get legal advice if you are thinking about applying for a waiver because it may give USCIS a reason to refuse your application.

penting: Ngadamel salinan N-400 Anjeun saencan Anjeun ngirim eta.

Important: Make a copy of your N-400 before you send it.

2. Simpen resi anjeun sarta pariksa aplikasi Anjeun online

2. Save your receipt and check your application online

Anjeun bakal nampa surat resi nu nyebutkeun USCIS narima aplikasi Anjeun. Tetep kieu jeung nulis ka handap jumlah resi 13 angka. Candak poto resi dina telepon anjeun sarta surélék ka diri pikeun mastikeun Anjeun moal kaleungitan. Anjeun tiasa nganggo nomer resi keur pariksa status tina aplikasi Anjeun.

You will receive a letter of receipt that says USCIS received your application. Keep this and write down the 13-digit receipt number. Take a photo of the receipt on your phone and email it to yourself to make sure you don’t lose it. You can use the receipt number to check the status of your application.

3. Ngalengkepan screening biometric Anjeun

3. Complete your biometric screening

screening Biometric mangrupakeun dipariksa kaamanan. Anjeun bakal dipenta pikeun buka hiji kantor di hiji beurang waktu nu tangtu. Pastikeun pikeun buka janjian ieu sareng ka anjog kana waktos! Di janjian teh, aranjeunna bakal nyandak sidik Anjeun. Ieu hartina memang maranehna bakal cap sidik Anjeun tur ngajalankeun gambar ngaliwatan sistem pikeun mastikeun Anjeun henteu a kriminal. Leuwih jéntré ngeunaan biometrics janjian.

Biometric screening is a security check. You will be asked to go to an office at a certain day and time. Make sure to go to this appointment and to arrive on time! At the appointment, they will take your fingerprints. This means they will stamp your fingerprints and run the picture through a system to make sure you are not a criminal. Learn more about the biometrics appointment.

4. Hadir wawancara kawarganagaraan Anjeun

4. Attend your citizenship interview

Ngalengkepan hiji wawancara sareng Amérika Sarikat Kewarganegaraan na Imigrasi Officer. Leuwih jéntré ngeunaan wawancara naturalization jeung kumaha carana nyiapkeun ujian.

Complete an interview with a United States Citizenship and Immigration Officer. Learn more about the naturalization interview and how to prepare for the test.

5. Candak nu test PPKN

5. Take the civics test

Salila wawancara Anjeun, anjeun bakal nyandak hiji test ngeunaan PPKN AS, sajarah jeung pamaréntah. Dina ujian ieu, anjeun kudu ngajawab 6 kaluar tina 10 patarosan neuleu. Anjeun tiasa nyandak urang kawarganagaraan prakték kuis lamun ningali anjeun siap pikeun uji. Mun anjeun can siap, anjeun tiasa gabung kami kelas kawarganagaraan bébas nyiapkeun maneh pikeun ujian.

During your interview, you will take a test about US civics, history and government. On this exam, you must answer 6 out of 10 questions correctly. You can take our citizenship practice quiz to see if you are ready for the test. If you are not ready, you can join our free citizenship class to prepare you for the exam.

6. Ngadagoan putusan anjeun

6. Wait for your decision

Anjeun bakal nampa kaputusan ditulis ti USCIS ngeunaan aplikasi Anjeun. Anjeun bisa nampa kaputusan anjeun dina dinten tina wawancara Anjeun atawa anjeun bisa nampa eta engké di mail nu. Kaputusan bakal ngomong lamun aplikasi Anjeun éta:

You will receive a written decision from USCIS about your application. You might receive your decision on the day of your interview or you might receive it later in the mail. The decision will be say if your application was:

  • dibales (ieu hartina anjeun diliwatan!)
  • dituluykeun (ieu hartina USCIS geus ngalakonan panalungtikan ngeunaan anjeun atanapi eta hartina anjeun bisa geus gagal dina basa Inggris atanapi PPKN ujian. Anjeun tiasa dicokot deui.)
  • nampik (ieu hartina USCIS mutuskeun anjeun teu layak pikeun naturalization. Upami ieu kajadian, anjeun bisa bisa petisi.)
  • Granted (this means you passed!)
  • Continued (this means USCIS is doing more research about you or it means you might have failed the English or Civics exams. You can take them again.)
  • Denied (this means USCIS decided you are not eligible for naturalization. If this happens, you may be able to petition.)

7. Hadir Upacara kawarganagaraan Anjeun

7. Attend your citizenship ceremony

Lamun teu lulus, Anjeun bakal siap ngalengkepan upacara kawarganagaraan anjeun sarta nyandak éta Sumpah tina kasatiaan. Ieu mun anjeun jangji kasatiaan ka AS.

If you did pass, you will be ready to complete your citizenship ceremony and take the Oath of Allegiance. This is when you pledge loyalty to the USA.

Upami Anjeun gaduh patarosan ngeunaan prosés nu, aya organisasi bisa nelepon. organisasi ieu nawiskeun nasihat sababaraha basa pendatang. Manggihan bébas atawa low-ongkos kawarganagaraan pitulung deukeut anjeun.

If you have questions about the process, there are organizations you can call. These organizations offer advice in some newcomer languages. Find free or low-cost citizenship help near you.

Urang ngaharepkeun ieu mantuan ngajawab patanyaan anjeun ngeunaan kumaha carana panawaran pikeun kawarganagaraan. Ngadaptarkeun handap pikeun nyandak kelas préparasi kawarganagaraan bébas kami. Anjeun tiasa dicokot online, di mana bae, iraha bae!

We hoped this helped answer your question about how to apply for citizenship. Sign up below to take our free citizenship preparation classes. You can take them online, anywhere, anytime!

Diajar deui

Learn more



Informasi dina kaca ieu asalna tina USCIS. Hal ieu dimaksudkeun pikeun hidayah tur diropéa saperti mindeng jadi mungkin. USAHello teu masihan nasihat légal, atawa aya salah sahiji bahan kami dimaksudkeun pikeun dicokot sakumaha nasehat légal. Upami Anjeun keur néangan pikeun pangacara bébas atawa low-ongkos atawa pitulung légal, bisa mantuan Anjeun manggihan jasa légal bébas sarta low-ongkos.

The information on this page comes from USCIS. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Lulus ujian kawarganagaraan Anjeun!

Bébas online kelas préparasi kawarganagaraan

Mimitian kelas kiwari
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!