Kumaha ngamimitian usaha

Inggris ogéTaya basa Inggris

Dupi anjeun kantos hayang diajar kumaha pikeun ngamimitian usaha? Owning sarta ngajalankeun ieu usaha cara hébat janten bebas. Anjeun ogé bakal jadi leuwih aktipitas masarakat Anjeun.

Have you ever wanted to learn how to start a business? Owning and running is a business a great way to be independent. You will also become more engaged in your community.

Kumaha sangkan usaha: Émbaran pikeun pangungsian sarta imigran pangusaha

How to make a business: Information for refugee and immigrant entrepreneurs

Di dieu sapuluh léngkah pikeun mantuan Anjeun lamun mutuskeun pikeun ngamimitian usaha tina sorangan.

Here are ten steps to help you if you decide to start a business of your own.

1. Teangan ide anjeun

1. Find your idea

Mimitian ku gagasan hébat! Éta penting pikeun datang nepi ka hiji gagasan aslina. Alesan sejen pikeun ngamimitian bisnis hiji lamun ningali hiji paménta atawa kedah nu keur teu patepung. Ngalakonan panalungtikan pasar bisaeun maneh lamun aya paménta pikeun produk Anjeun atawa jasa. Ngumpulkeun informasi ngeunaan industri, konsumén, jeung tempat pangalusna keur anjeun pikeun ngamimitian. Conto ieu panalungtikan pasar anu survey, ngawawancara, sarta museurkeun Grup.

Start with a great idea! It’s important to come up with an original idea. Another reason to start a business is if you see a demand or need that is not being met. Conducting market research will tell you if there is a demand for your product or service. Gather information about the industry, the customers, and the best places for you to start. Examples of market research are surveys, interviews, and focus groups.

2. Assess sarta ngaronjatkeun kaahlian Anjeun

2. Assess and improve your skills

Sateuacan anjeun diajar kumaha pikeun ngamimitian usaha, nanya ka diri: naon kaahlian Anjeun? Naon anu anjeun resep ngalakonan? Anjeun teu kudu indit ka bisnis ngan nyieun duit, kitu nyokot hiji wewengkon nu mibanda hiji suku. Lajeng paruk assess lamun boga skill susunan perlu ngajalankeun hiji parusahaan. Dupi anjeun gaduh pangaweruh jeung pangalaman cukup? Upami Sadérék, anjeun bisa teuleum ka karya na leuwih jéntré anjeun buka sapanjang. Tapi lamun teu boga naon kaahlian atawa pangaweruh cukup, aya daya pikeun mantuan Anjeun. Anjeun tiasa buka perpustakaan lokal Anjeun nginjeum buku on administrasi bisnis, Anjeun tiasa nyandak kelas online, tur anjeun tiasa gabung acara kewirausahaan.

Before you learn how to start a business, ask yourself: what are your skills? What do you like doing? You shouldn’t go into business just to make money, so pick an area that you have an interest in. Then honestly assess if you have the necessary skill sets to run a company. Do you have enough knowledge and experience? If you do, you can dive into the work and learn more as you go along. But if you don’t have any skills or enough knowledge, there are resources to help you. You can go to your local library to borrow books on business administration, you can take online classes, and you can join entrepreneurship events.

Lalajo video tentang hiji pengusaha dahareun

Watch a video about a food entrepreneur

3. Nulis rarancang bisnis

3. Write a business plan

A rencana bisnis mangrupakeun pituduh yén outlines gol anjeun sarta kumaha rencana pikeun ngahontal éta. Ieu penting pisan sabab nangtukeun unsur konci rencana anjeun. Lamun perlu dana pikeun ngamimitian, anjeun bisa némbongkeun rencana bisnis anjeun ka jalma anu bisa daék ngarojong anjeun finansial. Diajar kumaha nulis rarancang bisnis.

A business plan is a guide that outlines your goals and how you plan to achieve them. It is essential because it identifies the key elements of your plan. If you need funds to get started, you can show your business plan to people who may be willing to support you financially. Learn how to write a business plan.

4. Nyokot ngaran na lokasi

4. Pick a name and location

Ngaran anjeun bisa mantuan anjeun nangtung kaluar tina rébuan usaha lianna. Hiji cara anjeun bisa nangtung kaluar téh pikeun milih ngaran éta gampang pikeun jalma pikeun nginget. Sababaraha ngaran nu gampang diinget sabab ngabejaan konsumén kahayang maranéhna ngalakukeun (misalna Pasar Dover Lauk). Batur bisa nangtung kaluar sabab aranjeunna pondok tur snappy (misalna Amazon).

Your name can help you stand out from thousands of other businesses. One way you can stand out is to choose a name that’s easy for people to remember. Some names are easy to remember because they tell customers exactly what they do (eg Dover Fish Market). Others may stand out because they are they are short and snappy (eg Amazon).

Anjeun oge bisa milih slogan hiji, atanapi tagline, nu tiasa jual dalil unik anjeun (USP). USP mangrupa strategi anjeun tiasa nganggo ngabedakeun anjeun ti everybody sejenna. Ayeuna kudu unik ka anjeun, anjeun kudu bisa ngabuktikeun eta na ngaéksekusi eta. Ieu kedah janten frase pondok yén urang bisa apal jeung kudu nangtang manfaat yén konsumén bakal meunang.

You can also choose a slogan, or tagline, which can be your unique selling proposition (USP). USP is a strategy you can use to distinguish you from everybody else. It should be unique to you, and you have to be able to prove it and execute it. It must be a short phrase that people can remember and should state the benefit that the customers will get.

Anjeun oge kudu neangan lokasi katuhu. Dina sababaraha kasus, lokasi cheapest meureun pangalusna sangkan nu nyimpen duit di hareup. Dina kasus séjén, Anjeun moal sukses iwal mun aya di lokasi perdana dimana jalma bisa ningali anjeun.

You also need to find the right location. In some cases, the cheapest location may be the best so that you save money at first. In other cases, you won’t succeed unless you are in a prime location where people can see you.

5. Milih struktur bisnis Anjeun

5. Choose your business structure

Aya sawatara jenis usaha di Amérika Serikat. Aranjeunna mibanda syarat béda jeung struktur. Leuwih ilahar aya budi proprietorship, ngongkowan, koperasi, jeung parusahaan liability kawates. Sakabéh éta kudu pro jeung kontra. Nu penting nyaeta ngartos naon pangabutuh anjeun téh tur milih struktur katuhu pikeun nyocogkeun ka kabutuhan Anjeun. Leuwih jéntré ngeunaan struktur bisnis.

There are several types of businesses in the United States. They have different requirements and structure. The most common ones are sole proprietorship, partnership, corporation, and limited liability company. All of them have pros and cons. The important thing is to understand what your needs are and choosing the right structure to fit your needs. Learn more about business structures.

6. Anjeun bisnis ngadaptar

6. Register your business

Aya sababaraha hal nu bisa kudu ngalakukeun pikeun ngadaptar Anjeun bisnis:

There are several things you may need to do to register your business:

  • Ngadaptar ngaran bisnis Anjeun kalawan kaayaan anjeun, sangkan janten hiji éntitas légal jeung (di hal nu ilahar) bakal eureun batur dina kaayaan ti lakukeun bisnis di handapeun ngaran sarua. Diajar kumaha ngadaptar Anjeun bisnis.
  • Larapkeun pikeun féderal anjeun sarta kaayaan angka ID pajeg. Anjeun bakal peryogi nomer ieu mayar pajeg. Jumlah ID pajeg féderal anjeun disebut oge Jumlah Identification Dunungan Anjeun (A) tur geus dikaluarkeun ku IRS. kaayaan jumlah ID pajeg anjeun pikeun Mayar pajeg kaayaan sarta geus dikaluarkeun ku kaayaan anjeun. (proprietors budi teu kedah a ID kaayaan jumlah.) Meunang angka ID bisnis Anjeun.
  • Loba usaha kudu lisensi sarta idin mun beroperasi jum'atan. Ngalenyepan idin kaayaan sarta féderal jeung lisensi.
  • Anjeun kudu ngajaga nami perusahaan, barang-barang, atanapi layanan? Anjeun tiasa mérek dagang ieu jadi taya sahijieun sejenna di Amérika Serikat migunakeun aranjeunna. Anjeun oge kedah parios ka pastikeun Anjeun keur teu make ngaran trademarked ku bisnis sejen. Ngalenyepan dagang.
  • Register your business name with your state, so it becomes a legal entity and (in most cases) will stop others in the state from doing business under the same name. Learn how to register your business.
  • Apply for your federal and state tax ID numbers. You will need these numbers to pay taxes. Your federal tax ID number is also called your Employer Identification Number (EIN) and is issued by the IRS. Your state tax ID number is for paying state taxes and is issued by your state. (Sole proprietors do not need a state ID number.) Get your business ID numbers.
  • Many businesses need licenses and permits to operate legally. Learn about state and federal permits and licenses.
  • Do you need to protect the name of your company, goods, or services? You can trademark these so nobody else in the United States uses them. You should also check to make sure you are not using a name trademarked by another business. Learn about trademarks.

7. Ngabiayaan venture anyar Anjeun

7. Finance your new venture

Pananjung duit pikeun ngabiayaan Anjeun bisnis mangrupakeun tantangan badag pikeun hiji pengusaha. Anjeun bisa bisa ngagunakeun sumberdaya kayaning tabungan Anjeun, atawa investasi ti kulawarga jeung babaturan. Atawa anjeun bisa nerapkeun keur injeuman ti bank. Ieu titik di nu manggihan bank katuhu pikeun mantuan ngatur hareup finansial anjeun sarta muka rekening bank bisnis. Anjeun tiasa baca inpo dasar ngeunaan bank jeung ngalenyepan gajian.

Finding the money to finance your business is a big challenge for an entrepreneur. You may be able to use resources such as your savings, or investment from family and friends. Or you may apply for a loan from a bank. This is the point at which you find the right bank to help manage your financial future and open a business bank account. You can read basic information about banks and learn about loans.

8. Anjeun bisnis muka

8. Open your business

Gumantung kana Anjeun bisnis, Anjeun bisa jadi kudu hiji kantor, toko, spasi pabrik, atawa tipe séjén tina enggon. Anjeun bisa jadi kudu mutuskeun lamun bakal mésér atawa ngajakan spasi pikeun anjeun bisnis.

Depending on your business, you may need an office, store, factory space, or other type of premises. You may need to decide if you will purchase or lease the space for your business.

Anjeun bakal kedah kerja keras keur nyetél sagalana sangkan eta pikaresepeun pikeun konsumén Anjeun. Anjeun malah mungkin nyewa profésional pikeun mantuan Anjeun mendesain toko Anjeun atawa kantor.

You will need to work hard to set up everything so it is appealing to your customers. You may even hire a professional to help you to design your store or office.

Konsumén anu pilari hiji pangalaman nalika maranéhna balik balanja atanapi malah ka kantor. Tapi lamun anjeun ngan dimimitian kaluar, éta malah leuwih penting kudu layanan palanggan hébat.

Customers are looking for an experience when they go shopping or even to an office. But if you are just starting out, it is even more important to have great customer service.

9. Neangan jelema bener

9. Find the right people

Jenis workforce anjeun kudu mawa anjeun bisnis keur hirup? anggota kulawarga, babaturan, jeung mitra bisnis tiasa janten asset hébat sawaktos Anjeun keur dimimitian kaluar. Anjeun butuh prosés Ngiring pikeun manggihan leuwih karyawan. Lamun butuh waktu pikeun meunangkeun jalma bener, eta bakal mayar dividends pikeun anjeun bisnis.

What kind of workforce do you need to bring your business to life? Family members, friends, and business partners can be a great asset when you are starting out. You may need a hiring process to find more employees. If you take the time to get the right people, it will pay dividends for your business.

10. Marketing sarta jualan

10. Marketing and sales

Tujuan dasar tina bisnis nya éta nyieun hiji hal tina nilai sareng masihan ka urang di tukeran duit. Marketing sarta jualan téh ngan kandaraan tina komunikasi jeung delivering nilai nu ka konsumén Anjeun. Lamun nganterkeun produk Anjeun atawa jasa jeung kaunggulan, pabedaan, sarta layanan palanggan alus, anjeun bakal mangtaun nasabah tur ngadamel kasuksésan Anjeun bisnis!

The basic purpose of business is to create something of value and give it to people in exchange for money. Marketing and sales are just the vehicles of communicating and delivering that value to your customers. If you deliver your products or services with excellence, distinction, and good customer service, you will gain customers and make a success of your business!

Lalajo video tentang hiji boga réstoran

Watch a video about a restaurant owner

Diajar deui

Learn more

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!