Know your rights as a refugee in the USA

Inggris ogéTaya basa Inggris

pangungsi, imigran, warga permanén halal (Panyekel kartu héjo) and US citizens all deserve to be treated with dignity and respect. Di AS, we all have rights. This information is to help you know your refugee rights. At the bottom of this page, you will find links to this information in Nepali, Somali, French and Arabic.



This information is meant to educate you. Eta teu kudu sagala cara dianggap nasihat légal. niat urang téh pikeun jalma bisa disiapkeun teu sieun.

This information is meant to educate you. It should not be in any way considered legal advice. Our intention is for people to be prepared and NOT scared.

  • Non-US. warga, kaasup warga permanén halal, pangungsi sarta asylees, umum boga hak anu sarua sakumaha belegug.
  • Lamun yakin hak anjeun geus dilanggar, Anjeun kudu ngobrol pangacara a.
  • Lamun atawa anggota kulawarga anjeun anu kantos merlukeun bantuan darurat, geuwat nelepon 911.
  • Non-U.S. citizens, including lawful permanent residents, refugees and asylees, generally have the same rights as citizens.
  • If you believe your rights have been violated, you should talk to a lawyer.
  • If you or your family members are ever in need of emergency assistance, immediately call 911.

perkenalan

Introduction

Urang anu hirup di kali susah. lampah panganyarna ngalawan resettlement pangungsian, pangungsi sarta imigran di Amérika Serikat geus nyieun sieun masalah keur loba. Sarerea boga hak, kaasup pangungsi, seekers suaka, asylees, imigran, warga permanén halal (Panyekel kartu héjo), US. warga, sarta individu di Amérika Serikat tanpa status.

We are living in difficult times. Recent actions against refugee resettlement, refugees and immigrants in the United States have created fear and concerns for many. Everyone has rights, including refugees, asylum seekers, asylees, immigrants, lawful permanent residents (green card holders), U.S. citizens, and individuals in the United States without status.

Urang sadaya pantes dirawat kalayan harkat jeung hormat, paduli mana kami ti atanapi kumaha urang neneda. Urang kabeh boga hak. sumberdaya ieu dimaksudkan nyadiakeun pangungsi kalayan informasi urgently diperlukeun. Anjeun kedah terang hak anjeun di respon kana isu penting nyanghareup komunitas urang. sumberdaya ieu teu dimaksudkeun pikeun nyieun sieun badan penegak hukum. Kadé ngartos yen tanaga layanan darurat (pulisi, tanaga médis, sarta patugas pemadam kebakaran) nu sadia pikeun mantuan naon baé dina kaayaan darurat. salawasna nelepon 911 dina kaayaan darurat. Terang hak Anjeun - hak pangungsian.

We all deserve to be treated with dignity and respect, regardless of where we are from or how we pray. We all have rights. This resource is meant to provide refugees with urgently needed information. You must know your rights in response to the important issues facing our communities. This resource is not intended to create fear of law enforcement entities. It is important to understand that emergency service personnel (police, medical personnel, and firefighters) are available to help any person in an emergency. Always call 911 in an emergency. Know your rights – refugee rights.

Hak anjeun betah

Your rights at home

Kumaha lamun agén federal datangna ka imah kuring ngobrol jeung kuring?

What if federal agents come to my home to talk to me?

Aya geus laporan agén ti Biro Federal of Investigation (FBI) jeung / atawa Departemen NKRI Kaamanan (DHS) ngadatangan imah pangungsi 'ngobrol jeung aranjeunna.

There have been reports of agents from the Federal Bureau of Investigation (FBI) and/or the Department of Homeland Security (DHS) visiting refugees’ homes to talk to them.

Di dieu téh naon anjeun tiasa ngalakukeun lamun batur nyoba asupkeun lembur:

Here is what you can do if someone tries to enter your home:

Ulah muka panto

Do not open the door

penegak imigrasi atawa FBI moal bisa datang kana asal anjeun tanpa nawaran a. Mun hiji nawaran geus dibere, pariksa tanggal jeung signature. Lamun geus disaluyuan ku hakim sarta tanggal kasebut sah, anjeun kudu ngantep aranjeunna di na bisa laksana katuhu anjeun tetep jempé. Mun hiji nawaran teu dibere, aranjeunna ukur bisa datang di lamun atanapi batur Ujang aranjeunna dina.

Immigration enforcement or the FBI can’t come into your home without a warrant. If a warrant is presented, check the date and signature. If it is signed by a judge and the date is valid, you must let them in and can exercise your right to remain silent. If a warrant is not presented, they can only come in if you or someone else invites them in.

Ulah nyarita

Do not speak

Di AS, Anjeun boga hak janten jempe teu ngomong nanaon ka pulisi. Nanaon ngomong can sarta bakal dipaké ngalawan anjeun di pangadilan. Anjeun tiasa ngabejaan ajen, “Kuring ngabela nu Kalima amandemen” na teu nyarita.

In the USA, you have the right to be silent and not say anything to the police. Anything you say can and will be used against you in court. You can tell the agents, “I plead the Fifth Amendment” and do not speak.

Nelepon pangacara a

Call a lawyer

There are free and low-cost lawyers who can help you. Anjeun tiasa find a pro bono lawyer on Immigrationlawhelp.org. And you can contact your local ACLU.

There are free and low-cost lawyers who can help you. You can find a pro bono lawyer on Immigrationlawhelp.org. And you can contact your local ACLU.

Ulah asup nanaon

Do not sign anything

Ulah asup ngaran anjeun dina naon baé tulak tanpa diajak ngobrol pangacara a.

Don’t sign your name on any papers without talking to a lawyer.

Tetep kuat

Stay strong

Meunangkeun pangacara dipercaya. oge, ménta masarakat anjeun ka ngajengkeun pikeun anjeun. Mun anjeun ditahan, anjeun bisa bisa meunang bail na dileupaskeun. Ulah nyerah harepan.

Get a trustworthy lawyer. Also, ask your community to advocate for you. If you are detained, you may be able to get bail and be released. Don’t give up hope.

ngelingan: Anjeun boga hak milih teu ngajawab patalékan.

Remember: you have the right to choose not to answer any questions.

katuhu anjeun pikeun ngarambat

Your right to travel

Can I still travel outside of the USA with refugee status or a green card?

Can I still travel outside of the USA with refugee status or a green card?

Kami ngarékoméndasikeun individu ti genep nagara - Suriah, Iran, Sudan, Somalia, Yaman sarta Libya - ulah ngarambat ulubiung, iwal eta pisan urgent atawa kaayaan darurat.

We recommend individuals from six countries – Syria, Iran, Sudan, Somalia, Yemen and Libya – do not travel at this time, unless it is extremely urgent or an emergency.

  • There is a high risk of traveling outside the USA for individuals who do not have US citizenship.
  • If you or your loved ones are outside the USA and are planning to return, you should contact an attorney here in the USA before embarking on your journey. Baé iinditan kedah pastikeun gaduh sakabeh dokumen maranéhna, kaasup paspor a, kartu héjo, atawa refugee travel document.
  • Pangungsi anu ngalakukeun teu gaduh kartu héjo atawa kawarganagaraan AS teu ngarambat outside of the USA at this time for any reason, malah lamun henteu ti genep nagara nu ngaranna.
  • perwira penegak hukum di bandara na di port of éntri boga wewenang pikeun ngalaksanakeun hiji "pilarian rutin" sadaya bagasi na nanya patarosan ngeunaan kawarganagaraan anjeun sarta rancana perjalanan perjalanan. Lamun dipilih pikeun wawancara sekundér di bandara, Anjeun boga hak ménta pangacara a. Loba ahli hukum anu nyieun sorangan sadia haratis pikeun tujuan ieu.
  • Lamun atawa batur anjeun terang ieu ditahan, you can email the International Refugee Assistance Project (IRAP) at airport@refugeerights.org, nelepon Anjeun ACLU lokal, and report your or othersexperience to the American Immigration Lawyers Association (AILA).
  • There is a high risk of traveling outside the USA for individuals who do not have US citizenship.
  • If you or your loved ones are outside the USA and are planning to return, you should contact an attorney here in the USA before embarking on your journey. The person traveling should make sure to have all their documents, including a passport, green card, or refugee travel document.
  • Refugees who do not have a green card or US citizenship should not travel outside of the USA at this time for any reason, even if you are not from the six named countries.
  • Law enforcement officers at the airport and at port of entries have the authority to conduct a “routine search” of all luggage and to ask you questions about your citizenship and travel itinerary. If you are selected for a secondary interview at the airport, you have the right to ask for a lawyer. Many lawyers are making themselves available free of charge for this purpose.
  • If you or someone you know is detained, you can email the International Refugee Assistance Project (IRAP) at airport@refugeerights.org, call your local ACLU, and report your or others’ experience to the American Immigration Lawyers Association (AILA).

ngelingan: If you do travel, you will need to bring your documents with you.

Remember: If you do travel, you will need to bring your documents with you.

katuhu anjeun janten aman di masarakat Anjeun

Your right to be safe in your community

Kumaha lamun Kami korban pelecehan di imah kuring atawa lingkungan?

What if I am a victim of harassment in my home or neighborhood?

  • Status pangungsian Anjeun hibah nu status légal di Amérika Serikat, jeung anjeun ngabogaan hak pikeun nampa perlakuan anu sarua sakumaha warga AS.
  • pulisi lokal Anjeun aya ngawula anjeun salaku anggota masarakat sarta ngajaga anjeun nalika anjeun peryogi eta. Mun anjeun korban tina kajahatan, Anjeun kudu geuwat nelepon polisi: 911.
  • Mun anjeun ngarasa yén anjeun téh di bahaya, atawa lamun batur keur nyieun ancaman ngalawan anjeun atanapi kulawarga anjeun, ulah coba ngobrol jeung aranjeunna atanapi adu aranjeunna. Anjeun kudu geuwat nelepon pulisi ku cara mencet 911.
  • Mun anjeun hariwang ngeunaan kaamanan Anjeun, ngobrol batur di agénsi resettlement pangungsian Anjeun atawa pengacara a.
  • Lamun yakin anjeun atanapi batur anjeun terang geus korban kajahatan atawa discriminated ngalawan kusabab agama anjeun, kabangsaan, atawa kaanggotaan grup, you should also report it to the Southern Poverty Law Center (SPLC).
  • Your refugee status grants you legal status in the United States, and you have the right to receive the same treatment as US citizens.
  • Your local police are there to serve you as a member of the community and protect you when you need it. If you are the victim of a crime, you should immediately call the police: 911.
  • If you feel that you are in danger, or if someone is making threats against you or your family, do not try to talk to them or confront them. You should immediately call the police by dialing 911.
  • If you are worried about your safety, talk to someone at your refugee resettlement agency or to a lawyer.
  • If you believe you or someone you know has been a victim of a crime or discriminated against because of your religion, nationality, or group membership, you should also report it to the Southern Poverty Law Center (SPLC).

ngelingan: nelpon 911 lamun atanapi batur anjeun terang aya dina bahaya.

Remember: call 911 if you or someone you know is in danger.

katuhu anjeun prakna agama anjeun

Your right to practice your religion

Dupi abdi tiasa ngalaksanakeun iman tanpa sieun keur victimized?

Can I practice my faith without any fear of being victimized?

Anjeun boga hak konstitusional prakna agama anjeun. Anjeun boga hak pikeun muka tempat ibadah, hadir tur ngadenge khotbah sarta ceramah agama, ilubiung dina kagiatan masarakat, sarta neneda di publik. Upami Anjeun ngalaman diskriminasi agama atanapi nu sasaran sabab agama, contact the Council on American Islamic Relations (CAIR).

You have a constitutional right to practice your religion. You have the right to go to a place of worship, attend and hear sermons and religious lectures, participate in community activities, and pray in public. If you experience religious discrimination or are targeted because of religion, contact the Council on American Islamic Relations (CAIR).

ngelingan: hukum nu aya di sisi Anjeun ngajaga Anjeun.

Remember: the law is on your side to protect you.

katuhu anjeun ka ngajengkeun keur masarakat Anjeun

Your right to advocate for your community

Salaku pangungsian a, anjeun hiji ngajengkeun pohara penting. sora anjeun tiasa gaduh dampak hébat sabab anjeun pangungsian a. Anjeun boga hak:

As a refugee, you are a very important advocate. Your voice can have a great impact because you are a refugee. You have the right to:

  • Nelepon na papanggih jeung pajabat kapilih di kota Anjeun, kaayaan, sarta di Kongrés pikeun ngembangkeun hubungan hiji, ngadidik aranjeunna ngeunaan kontribusi anjeun ka komunitas, jeung neangan rojongan maranéhanana pikeun pangungsian resettlement jeung isu nu ngeunaan miara.
  • Bagikeun carita anjeun sakumaha pangungsian pikeun mantuan transformasi nu naratif publik ngeunaan pangungsi.
  • Gabung beragam voices kayaning staf resettlement, pamingpin iman, dunungan, veterans militér, pamingpin pangungsian séjén, jeung anggota komunitas supportive nyandak Peta babarengan.
  • Call and meet with elected officials in your town, state, and in Congress to develop a relationship, educate them about your contribution to the community, and seek their support for refugee resettlement and issues you care about.
  • Share your story as a refugee to help transform the public narrative about refugees.
  • Join diverse voices such as resettlement staff, faith leaders, employers, military veterans, other refugee leaders, and supportive community members to take action together.

ngelingan: urusan sora Anjeun.

Remember: your voice matters.

warga permanén halal anu dituduh kejahatan

Lawful permanent residents who are accused of crimes

Mun anjeun henteu acan warga sarta anjeun ditahan atawa dituduh kajahatan, pastikeun pangacara Anjeun understands status imigrasi anjeun kusabab nyinggung minor bisa ngahasilkeun carana nundung pikeun warga non-AS. Pleading kaliru salaku bagian ti hiji nawar plea tiasa jeopardize status légal anjeun sarta ahirna bisa ngakibatkeun ngaleupaskeun.

If you are not yet a citizen and you are arrested or accused of a crime, make sure your lawyer understands your immigration status because minor offenses can result in deportation for non-US citizens. Pleading guilty as part of a plea bargain can jeopardize your legal status and could eventually lead to removal.

Upami Anjeun gaduh dmana kriminal dina catetan Anjeun, eta Dianjurkeun yén Anjeun ngahubungan a pangacara ngartos sadayana pilihan Anjeun. Mun anjeun bisa meunangkeun "sisihkan" atawa "expunge" dmana Anjeun, ieu bisa mupus catetan Anjeun, tapi hukum nu béda dina unggal kaayaan, kitu éta pangalusna konsultasi a pangacara ngeunaan patarosan ieu.

If you have a criminal conviction on your record, it is recommended that you contact a lawyer to understand all your options. If you are able to get a “set aside” or “expunge” your conviction, this could clear your record, but the laws are different in each state, so it is best to consult a lawyer about these questions.

ngelingan: ngobrol pangacara anu lamun aya dituduh malah hiji kajahatan minor.

Remember: talk to a lawyer if you are accused of even a minor crime.

Hak Anjeun upami anjeun diwawancara ku agén federal

Your rights if you are interviewed by a federal agent

Agen ti FBI atanapi DHS bisa neangan ngobrol sareng anjeun. Anjeun boga hak turun bisa diwawancara, tapi ieu bisa ditempo kalayan kacurigaan. Ngobrol pangacara anjeun atanapi wawakil ti lembaga resettlement Anjeun mimiti ngeunaan pamundut wawancara.

Agents from the FBI or DHS may seek to talk with you. You have the right to decline to be interviewed, but this can be viewed with suspicion. Talk to your lawyer or representative from your resettlement agency first about the interview request.

Lamun satuju kana hiji wawancara, you have the right to have an attorney present. You can find legal services from kilinik or from AILA.

If you agree to an interview, you have the right to have an attorney present. You can find legal services from CLINIC or from AILA.

  • Anjeun tiasa milih waktu jeung tempat pikeun wawancara.
  • Anjeun tiasa menta uninga naon nu patarosan bakal di wawancara jeung boga hiji hadir juru.
  • Ulah masihan informasi palsu wae salila wawancara Anjeun. Anjeun teu kudu ngajawab sagala patarosan Anjeun dipenta, lamun henteu nyaman.
  • Mun anjeun ngantosan anggota kulawarga anjeun bisa resettled ka AS, butuh deui, Tapi maranéhna masih boga kasempetan anu sarua keur panawaran pikeun resettlement.
  • You can choose the time and place for the interview.
  • You can request to know what the questions will be at the interview and have an interpreter present.
  • Do not give any false information during your interview. You do not have to answer all the questions you are asked, if you are not comfortable.
  • If you are waiting for your family member to be resettled to the U.S., it may take longer, but they still have the same opportunity to apply for resettlement.

ngelingan: Anjeun teu kudu masihan informasi palsu salila wawancara Anjeun. Eta bakal dianggap ngalanggar kriminal jeung bisa ngahasilkeun konsekuensi négatip.

Remember: you MUST NOT give false information during your interview. It will be considered a criminal offense and may result in negative consequences.

Janten sadar panjagaan penegak hukum

Be aware of law enforcement surveillance

Entrapment

Entrapment

Entrapment mangrupakeun prakték whereby hiji perwira penegak hukum induces jalma bunuh a ngalanggar kriminal anu jalma anu bisa geus disebutkeun geus saperti teu mirip bunuh. Kusabab ajen Undercover kadang bisa nangkep Muslim atanapi imigran komunitas, hal anu penting pikeun salawasna ngajaga kasadaran situasional tur eling, tahan leres mun nilai Anjeun, teu jadi lured kana kagiatan anu bisa jadi ilegal.

Entrapment is a practice whereby a law enforcement officer induces a person to commit a criminal offense that the person may have otherwise been unlikely to commit. Since undercover agents sometimes may monitor Muslim or immigrant communities, it is important to always maintain situational awareness and consciousness, hold true to your values, and not be lured into activities that could be illegal.

pangawasan

Surveillance

Anjeun jeung kulawarga anjeun bisa ngalaman sababaraha bentuk panjagaan. Tujuan panjagaan nyaéta pikeun ngumpulkeun informasi jeung téhnik bisa categorized kana tilu jenis: covert, overt, jeung panjagaan éléktronik:

You and your families may experience some form of surveillance. The purpose of surveillance is to gather information and the techniques can be categorized into three types: covert, overt, and electronic surveillance:

  • Covert panjagaan nyaéta nalika individu teu bisa ngadeteksi batur informasi ngumpul dina eta. Ieu bisa dilakukeun ku handap individu ti kajauhan, néangan ngaliwatan receptacles sampah ditinggalkeun tina sipat umum, tur ngagunakeun microphones ngadangukeun di palih paguneman.
  • Overt panjagaan téh katingali na téh kumaha keur pangseringna dilaporkeun ku komunitas pangungsian. jenis ieu panjagaan bisa dilakonan ku knocking on panto na nanyakeun patarosan, kabuka diajak ngobrol tatanggana, jsb.
  • Éléktronik panjagaan museurkeun kana ngawaskeun internét, Kaca ramatloka, tur ngagunakeun alat déngékeun. Gemblengna, panjagaan nyaéta prosés légal dipaké ku lokal, kaayaan, jeung penegak hukum féderal. The undang jeung peraturan husus rupa-rupa ti kaayaan keur kaayaan sarta biasa disarankan pikeun nyarita jeung pangacara anu lamun ngarasa anjeun dina panjagaan.
  • Covert surveillance is when the individual is not able to detect someone gathering information on them. This can be done by following the individual from a distance, searching through garbage receptacles left of public property, and using microphones to listen in on conversations.
  • Overt surveillance is visible and is what is being most frequently reported by refugee communities. This type of surveillance can be accomplished by knocking on doors and asking questions, openly talking to neighbors, etc.
  • Electronic surveillance focuses on monitoring internet, website pages, and using listening devices. Overall, surveillance is a legal process used by local, state, and federal law enforcement. The specific laws and regulations vary from state to state and it is advised to speak with a lawyer if you feel you are under surveillance.

Ngawaskeun kagiatan internét

Monitoring of internet activities

Jadi Kade ulah didatangan jaba nu bisa nahan ideologi extremist atawa kalibet dina paguneman online kalawan batur anu bisa tahan pintonan radikal.

Be careful not to visit websites that might hold extremist ideologies or engage in online conversations with others who might hold radical views.

Aya mindeng gap generasi antara kumaha kolotna biasa ngagunakeun internét jeung kumaha barudak atawa nonoman ngagunakeun média sosial. Ngobrol barudak anjeun sarta rumaja ngeunaan naon situs internét luyu pikeun didatangan na naon nyangka éta ulah. Ngawas barudak anjeun sarta aktivitas rumaja 'online jeung ajak aranjeunna teu didatangan jaba atawa ilubiung dina kagiatan online nu bisa katarima salaku masalah. Mertimbangkeun netepkeun tungtunan dihareupeun waktu atawa malah migunakeun software nu bisa ngawatesan pamakéan maranéhna.

There is often a generation gap between how parents are accustomed to using the internet and how children or youth use social media. Talk to your children and teenagers about what are appropriate internet sites to visit and what you expect them to avoid. Monitor your children and teenagers’ activity online and encourage them not to visit websites or participate in online activity that could be perceived as problematic. Consider setting guidelines ahead of time or even using software that can restrict their use.

There are apps you can use to help parents track their children’s cell phone activities. You can also find out how to monitor your child’s Iinternet usage and get more advice from Teensafe.

There are apps you can use to help parents track their children’s cell phone activities. You can also find out how to monitor your child’s Iinternet usage and get more advice from Teensafe.

ngelingan: hal anu penting pikeun awas ngeunaan naon situs web nu dianjangan. Ulah didatangan loka kalawan pintonan extremist sabab pamaréntah bisa pikir Anjeun disambungkeun ka térorisme.

Remember: it is important to be careful about what websites you visit. Do not visit sites with extremist views because the government could think you are connected to terrorism.

Inpo tambahan jeung sumber

Additional information and resources

Aya loba organisasi nu nawiskeun informasi mantuan jeung sumber ngeunaan hak-hak anjeun sarta cara tetep diri, kulawarga anjeun, jeung masarakat anjeun aman. lebar, aya oge rumor jeung informasi palsu sirkulasi dina média sosial jeung komunitas online, kitu ogé scams nu neangan ka ngamangpaatkeun pangungsi sarta imigran séjén. Mangga pastikeun yén anjeun neangan informasi ti sumber kredibel, utamana lamun neangan informasi online.

There are many organizations that offer helpful information and resources about your rights and ways to keep yourself, your family, and your community safe. Unfortunately, there are also rumors and false information circulating on social media and online communities, as well as scams that seek to take advantage of refugees and other immigrants. Please make sure that you seek information from credible sources, especially when searching for information online.

Do you want to read and download this information in your own language? Please select your language below.

Do you want to read and download this information in your own language? Please select your language below.

Download this information in other languages

Download this information in other languages

We prepared these materials in partnership with Church World Services (CWS). CWS has posted the information in four other languages:

We prepared these materials in partnership with Church World Services (CWS). CWS has posted the information in four other languages:



Hatur nuhun kana Garéja Dunya Service for preparing these materials to help refugees KNOW YOUR RIGHTS.

Thank you to Church World Service for preparing these materials to help refugees KNOW YOUR RIGHTS.

Church World Service know your rights for refugees

Church World Service know your rights for refugees

USAHello teu masihan nasihat légal, atawa aya salah sahiji bahan kami dimaksudkeun pikeun dicokot sakumaha nasehat légal. Upami Anjeun keur néangan pikeun pangacara bébas atawa low-ongkos atawa pitulung légal, bisa mantuan Anjeun manggihan jasa légal bébas sarta low-ongkos.

USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

daya lianna

Other resources

Diajar deui

Learn more

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!