kabiasaan pribadi

kabiasaan pribadi hartina loba hal. Ieu ngawengku jejer anu teuas ngobrol ngeunaan. Eta hartina hirup pribadi Anjeun, kabiasaan Anjeun, jeung hubungan pribadi Anjeun. Kumaha jalma kalakuanana dina kahirupan pribadi maranéhanana di AS? Ngalenyepan tinggal bersih, hubungan pribadi, sarta kecanduan.

young family members talking

 

tinggal bersih

Tinggal bersih pohara penting pikeun Amerika. Paling Amerika nyandak pancuran atawa mandi saban poé. Maranehna ngagunakeun sabun keur nyeuseuh awakna na sampo keur nyeuseuh bulu maranéhna. Sababaraha pamakéan conditioner sangkan maranéhna katingal ngagurilap. Loba jalma pancuran katuhu sanggeus aranjeunna laksana. Amerika ulah kawas ambeu kesang na ngarah nempatkeun deodorant on underarms maranéhna pikeun eureun kesang jeung bau.

Amerika ngumbah baju maranéhanana mindeng ogé. Kalolobaan jalma teu ngagem pakean sarua dua poé berturut.

imah bersih anu penting pikeun Amerika, Tapi paling urang teu bersih unggal poé. Nalika sémah nu datang, aranjeunna pastikeun yén imah maranéhanana anu beresih tur rapih. Amerika make dishwashers na cleaners vakum pikeun mantuan aranjeunna kalayan beberesih. Paling Amerika teu nyandak kaluar sapatu maranéhna nalika aranjeunna datang kana rumah tangga. sababaraha do, jeung maranéhna bisa ditunda slippers. Mun anjeun teu yakin naon nu kudu di imah batur urang, éta oke nanya.

hubungan pribadi jeung dating

Dating keur belanja waktos kalawan batur dina cara romantis. Jalma anu dating ngalakukeun hal babarengan, kayaning bade dinner atawa bade ka pilem. Lamun hoyong nyandak batur dina tanggal hiji, Anjeun kedah diondang aranjeunna. Mun aranjeunna ngomong enya, dua sodara bisa mutuskeun dimana buka na naon nu kudu.

Aya loba cara pikeun manggihan batur ka tanggal. Anjeun bisa diwanohkeun ku babaturan atawa papanggih batur jam gawé. Lamun tanggal batur jam gawé, Anjeun bisa kudu ngabejaan dunungan anjeun. Dating aktip dina smartphone nu jadi beuki populér kalayan muda. Anjeun tiasa ngundeur hiji aplikasi tur nepungan batur lian anu museurkeun nyungsi batur ka tanggal.

Amerika milih anu aranjeunna Tanggal. kolotna bisa mere eta nasihat, Tapi maranéhna teu mutuskeun saha maranéhna bakal titimangsa atawa nikah.

Amerika teu kabeh meunang nikah nalika aranjeunna ngora. Lalaki jeung awewe bisa titimangsa loba jalma saméméh maranéhna manggihan batur keur nikah. Éta ogé biasa di AS for kolot urang keur tanggal sanggeus cerai atawa pupusna pasangan a.

hubungan kulawarga

Duanana lalaki jeung awewe ngalakukeun housework sarta perawatan nyokot tina barudak di Amérika Serikat. Ngeunaan satengah tina jalma kalawan jobs di AS nu awéwé. Awéwé anu mindeng mayar kirang ti lalaki di AS.

Unggal kulawarga aya saeutik béda saeutik. jalma heubeul jeung nini jauh kurang kamungkinan kana hirup jeung kulawarga maranéhanana di AS ti di nagara sejen. Kulawarga ogé boga barudak pangsaeutikna. Sababaraha urang di AS milih teu boga barudak pisan. Jalma anu hirup di padesaan bisa boga beuki barudak ti urang di kota. Aranjeunna mindeng gaduh lifestyles kirang modern, oge. Tapi sanajan di rumahtangga tradisional, Karya paling awéwé.

Udud na permén bako

Roko teu diwenangkeun dina sagala tempat publik, kaasup bar jeung réstoran. Anjeun kudu jadi 20 suku jauh ti wangunan publik jeung haseup. Paling Amerika henteu kawas éta lamun hiji mobil atawa imah bau kawas haseup.

Amerika nyaho yén udud bahaya. rokok sangkan éléktronik anu kaduruk nikotin cairan anu populér. Tapi aranjeunna oge adiktif sarta goréng pikeun kaséhatan Anjeun.

Permén bako téh populér di sawatara bagian AS jeung mahiwal dina bagian séjén. Ieu bisa ngabalukarkeun kangker tina létah, gugusi, jeung tikoro. Anjeun kudu jadi 18 mésér sakabeh produk bako.

nginum alkohol

Nginum alkohol pisan umum di AS, utamana dina kaayaan sosial. Amerika inuman anggur, bir, jeung inuman nu ngandung alkohol (inuman kayaning wiski jeung vodka). Mun anjeun teu hoyong inuman alkohol, éta rupa ngomong henteu atawa ménta cai. Kalolobaan jalma moal bisa ngaganggu atawa tekanan Anjeun. Mun maranehna ngalakukeun, nyebutkeun euweuh sopan deui.

Nyetir sawaktos Anjeun keur minum atawa make narkoba nyaéta bahaya na ilegal. Lamun perlu bray, anjeun bakal buka jail. Anjeun oge bakal méakkeun rébuan dollar kana ahli hukum jeung Mayar fines. Anjeun bakal meunang lisénsi anjeun dibawa kabur. Anjeun malah bisa boga gangguan kalayan aplikasi pakasaban.

narkoba

Di AS, syaratna obat obat hartosna ogé ubar ilegal. Leuwih deui-counter obat nu aya obat légal nu bisa meuli tanpa resép dokter urang. obat resép téh obat nu teu tiasa mésér tanpa resép médis. Anjeun teu kedah babagi obat resép sareng saha. Nyandak obat resép nu teu prescribed ku dokter Anjeun oge ilegal. Ngagunakeun obat hurts awak anjeun sarta bisa meunang anjeun gangguan kalayan pulisi.

ganja (disebut oge pot atawa nalungtik) mangrupakeun jenis narkoba nu geus légal di sababaraha nagara. Ieu mangrupakeun pepelakan anu jalma ngaroko atanapi tuang. Sababaraha urang migunakeun ka pitulung sareng masalah kaséhatan. jalma séjén migunakeun eta cara jalma inuman alkohol: sabab resep éfék mibanda. Unggal kaayaan boga aturan béda ngeunaan ganja. Dina sababaraha nagara, anjeun tiasa buka jail pikeun maké éta. dina batur, ieu légal ngagunakeun ganja.

Alkohol jeung kecanduan narkoba

Alkohol jeung kecanduan narkoba masalah pisan serius di AS. Kecanduan hartosna anjeun teu bisa ngeureunkeun roko, minum, jeung make narkoba, malah lamun hayang atawa lamun maranehna anu nyieun anjeun gering. Anjeun bisa nyadar yén kecanduan ieu hurting jalma anjeun bogoh atawa ngabalukarkeun anjeun gaduh gangguan dina karya. Stopping tiasa pisan teuas, Tapi anjeun bisa meunang pitulung. Pikeun meunang nasehat bébas ku telepon, nyauran Loba teuing Zat nasional jeung helpline Kaséhatan Mental. Anjeun tiasa ogé milarian FindHello pikeun pitulung deukeut anjeun. Lebetkeun lokasi Anjeun atawa alamat. lajeng pilih “Podomoro sarta kaséhatan méntal” mun katingal haratis sarta low-ongkos sumberdaya kaséhatan méntal sarta kecanduan.

Diajar deui

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun