dokumen perjalanan pangungsian sarta hak-hak perjalanan

Inggris ogéTaya basa Inggris

Anjeun hiji pangungsian atawa asylee? Anjeun kedah perjalanan luar Amérika Serikat? Anjeun bakal kudu Dokumén Travel pangungsian guna balik ka AS. Paling pangungsi sarta asylees bisa ngagunakeun Dokumén Travel pangungsian pikeun perjalanan di tempat paspor a.

Are you a refugee or asylee? Do you need to travel outside the United States? You will need a Refugee Travel Document in order to return to the USA. Most refugees and asylees can use a Refugee Travel Document for travel in place of a passport.

Elder refugee man

Elder refugee man

Hiji jalma kalawan pangungsian atawa status suaka anu wishes ka luar perjalanan ti AS perlu a Dokumén Travel pangungsian. Tanpa dokumen ieu, Anjeun bisa jadi ngabogaan hak pikeun ulang asupkeun Amérika Serikat jeung anjeun bisa ditempatkeun dina ditahan atawa imigrasi pangadilan.

A person with refugee or asylum status who wishes to travel outside of the USA needs a Refugee Travel Document. Without this document, you may not be eligible to re-enter the United States and you could be placed in detention or immigration court.

dokumen perjalanan pangungsian

refugee travel document

The Dokumén Travel pangungsian Sigana mah paspor sarta bisa dipaké kawas hiji. Tapi, sakumaha pangungsian a, punten ngartos yen dugi anjeun warga AS, aya sababaraha resiko keur iinditan luar ti AS sabab bisa leungit status anjeun. Anjeun bisa boga alesan pohara alus pikeun luar perjalanan ti AS. Tapi kade nu nyaho ngeunaan potensi imigrasi tantangan aub.

The Refugee Travel Document looks like a passport and can be used like one. However, as a refugee, please understand that until you are a US citizen, there is some risk to traveling outside of the USA because you could lose your status. You may have a very good reason to travel outside of the USA. But it is important that you know about the potential immigration challenges involved.

Kumaha kuring nerapkeun pikeun Dokumén Travel pangungsian?

How do I apply for a Refugee Travel Document?

Panawaran pikeun Dokumén Travel pangungsian, anjeun kedah file Formulir I-131, Aplikasi pikeun Dokumén Travel. Dina raraga berkas bentuk, punten taliti baca instruksi pikeun ngabereskeun Bentuk I-131. Completing bentuk légal tiasa pisan ngabingungkeun, malah keur urang dilahirkeun di AS. Lamun perlu ngalengkepan bentuk légal, eta mangrupakeun ide nu sae pikeun meunang pitulung ti agénsi resettlement Anjeun. Gumantung kana dimana anjeun cicing, Anjeun kudu kintun formulir ka alamat béda. Pastikeun Anjeun kintun kana formulir ka alamat bener.

To apply for a Refugee Travel Document, you need to file Form I-131, Application for Travel Document. In order to file the form, please carefully read the instructions to complete Form I-131. Completing legal forms can be very confusing, even for people born in the US. If you need to complete a legal form, it is a good idea to get help from your resettlement agency. Depending on where you live, you will have to mail the form to a different address. Make sure you mail the form to the correct address.

Teu eta ngarugikeun duit berkas hiji dokumen perjalanan?

Does it cost money to file a travel document?

nuhun. Gumantung kana umur anjeun, anjeun bisa jadi kudu mayar fee pikeun duanana formulir jeung keur biometrics Anjeun (fingerprinting jeung foto). Anjeun bisa bisa nerapkeun pikeun waiver fee lamun tiasa ningalikeun kanyeri finansial.

Yes. Depending on your age, you may have to pay a fee for both the form and for your biometrics (fingerprinting and photographs). You may be able to apply for a fee waiver if you can show financial hardship.

Dupi abdi tiasa berkas a Bentuk I-131 pikeun Dokumén Travel pangungsian sanggeus kuring ninggalkeun Amérika Serikat?

Can I file a Form I-131 for a Refugee Travel Document after I leave the United States?

Anjeun kudu berkas a Bentuk I-131 pikeun Dokumén Travel pangungsian saméméh anjeun ninggalkeun Amérika Serikat. Mun anjeun teu berkas pikeun Dokumén Travel pangungsian saméméh anjeun ninggalkeun Amérika Serikat, Anjeun bisa leungit status anjeun sakumaha pangungsian atawa boga waktu teuas datang deui ka AS. Anjeun ngan bisa nerapkeun lamun geus di luar Amérika Serikat pikeun kirang ti 1 sataun dina waktu ngarobah dina aplikasi Anjeun. Tapi, Anjeun moal bisa nganggap yén hiji kantor peuntas laut bakal nampa aplikasi Anjeun upami éta dibuktikeun Anjeun bisa geus Filed Anjeun Bentuk I-131 saméméh anjeun ditinggalkeun Amérika Serikat.

You should file a Form I-131 for a Refugee Travel Document before you leave the United States. If you do not file for a Refugee Travel Document before you leave the United States, you could lose your status as a refugee or have a hard time coming back to the US. You may only apply if you have been outside the United States for less than 1 year at the time of turning in your application. However, you cannot assume that an overseas office will accept your application if it is evident you could have filed your Form I-131 before you left the United States.

Mun kuring berkas Bentuk I-131 pikeun meunangkeun Dokumén Travel pangungsian bari Kami di Amérika Serikat, bakal USCIS mungkir Bentuk I-131 lamun kuring ninggalkeun Amérika Serikat bari formulir nu masih pending?

If I file Form I-131 to get a Refugee Travel Document while I am in the United States, will USCIS deny the Form I-131 if I leave the United States while the form is still pending?

Sanajan USCIS ngajak nu berkas Bentuk I-131 bari anjeun di Amérika Serikat, Anjeun teu diperlukeun pikeun hadir di Amérika Serikat pikeun persetujuan na hiji masalah tina hiji Dokumén Travel pangungsian lamun geus dikintunkeun biometrics Anjeun (potret, sidik).

Although USCIS recommends that you file Form I-131 while you are in the United States, you are not required to be present in the United States for an approval and an issue of a Refugee Travel Document if you have submitted your biometrics (photograph, fingerprints).

Dupi abdi tiasa indit deui ka nagara mana kuring ngalaman kasusah kaliwat atawa ngaku a sieun fitnah hareup?

Can I travel back to the country where I experienced past persecution or claim a fear of future persecution?

Dina sababaraha kaayaan spésifik, Anjeun bisa balik deui ka nagara anjeun ngungsi. Salaku conto, lamun hiji anggota kulawarga caket nyaeta gering atawa geus maot, anjeun bisa jadi ngabogaan hak pikeun balik deui ka nagarana Anjeun asalna. Tapi lamun aya hiji asylee atawa pangungsian sarta balik ka tempat maneh ngaku panangtayungan ti, anjeun bisa leungit status suaka Anjeun.

In some specific situations, you can return to the country you fled. For example, if a close family member is ill or has died, you may be eligible to return to your country of origin. But if you are an asylee or refugee and return to the place you claimed protection from, you may lose your asylum status.

Lamun perlu balik deui ka nagara anjeun ditinggalkeun, kami nyarankeun yén anjeun Obrolan pangheulana agénsi resettlement Anjeun atawa pengacara a.

If you need to return to the country you left, we recommend that you first talk to your resettlement agency or a lawyer.

Pikeun rinci deui ngeunaan pangungsian Travel Dokumén jeung Bentuk I-131, Anjeun bisa maca atanapi ngundeur ieu inpo USCIS. Ogé mangga baca ngeunaan Hak anjeun sakumaha pangungsian a.

For more details about the Refugee Travel Document and Form I-131, you can read or download this USCIS information. Also please read more about your rights as a refugee.

Diajar deui

Learn more



Informasi dina kaca ieu asalna tina USCIS sarta séjén sumber dipercanten. Hal ieu dimaksudkeun pikeun hidayah tur diropéa saperti mindeng jadi mungkin. USAHello teu masihan nasihat légal, atawa aya salah sahiji bahan kami dimaksudkeun pikeun dicokot sakumaha nasehat légal. Upami Anjeun keur néangan pikeun pangacara bébas atawa low-ongkos atawa pitulung légal, bisa mantuan Anjeun manggihan jasa légal bébas sarta low-ongkos.

The information on this page comes from USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Lulus ujian kawarganagaraan Anjeun!

Bébas online kelas préparasi kawarganagaraan

Mimitian kelas kiwari
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!