Kumaha carana janten manajer réstoran

Inggris ogéTaya basa Inggris

manajer réstoran tetep sagalana ngajalankeun mulus di restoran. Aranjeunna nungkulan konsumén jeung ngatur staf. Ngalenyepan pakasaban sarta manggihan hambalan Anjeun kudu mawa pikeun jadi manajer réstoran.

Restaurant managers keep everything running smoothly in a restaurant. They deal with customers and manage staff. Learn about the job and find out the steps you need to take to become a restaurant manager.

restaurant manager with a server
Poto kahadean tina CareerOneStop
restaurant manager with a server
Photo courtesy of CareerOneStop

Naon a manajer réstoran?

What is a restaurant manager?

manajer réstoran pastikeun sagalana di réstoran nu geus ngajalankeun sakumaha sakuduna. Pakasaban of a manajer réstoran ogé dipikawanoh minangka manajer jasa dahareun.

Restaurant managers make sure everything in the restaurant is running as it should. The job of a restaurant manager is also known as food service manager.

Kalawan leuwih ti hiji juta réstoran di Amérika Serikat, aya hiji paménta pikeun manajer réstoran alus. Industri réstoran perlu jalma anu ngeunaan miara jalma jeung kadaharan pikeun ngatur réstoran ieu.

With more than a million restaurants in the United States, there is a demand for good restaurant managers. The restaurant industry needs people who care about people and food to manage these restaurants.

tabél di handap ngabejaan Anjeun sababaraha fakta ngeunaan karir manajer réstoran. Ieu nunjukeun yen paling manajer réstoran jeung boga dimimitian ti handap sarta digawé jalan nepi. Ieu ngandung harti maneh bisa jadi teu butuh kualifikasi ka dimimiti waktu jalur karir ieu. Ogé nunjukeun yen loba jalma geus kapanggih jobs di réstoran jeung nu malah beuki jobs baris muka nepi ka hareupna.

The table below tells you some facts about a restaurant manager career. It shows that most restaurant managers and owners started from the bottom and worked their way up. This means you may not need a qualification to start on this career path. It also shows that many people have found jobs in restaurants and that even more jobs will open up in the future.

restaurant manager - facts at a glance

restaurant manager - facts at a glance

Ngeunaan pakasaban

About the job

Naon tiasa nyangka di proyek sahiji réstoran manajer?

What can you expect in the job of restaurant manager?

Tugas ti hiji manajer réstoran

Duties of a restaurant manager

Aranjeunna nungkulan konsumén jeung staf ngawasan, suplai, sarta kualitas. Gerentes nyatujuan isu layanan palanggan sarta ngajawab masalah diantara karyawan. Aranjeunna pastikeun yén kualitas pangan jeung layanan téh alus. Sajaba ti, aranjeunna mastikeun yén sagalana geus siap saméméh réstoran ngabuka. Éta ogé bisa ngatur préparasi dahareun, pangatur stock, tur susunan suplai. tungtungna, manajer sangkan pagawé parabot beresih jeung nuturkeun aturan kaamanan.

They deal with customers and oversee staff, supplies, and quality. Managers deal with customer service issues and solve problems among the employees. They make sure that the food quality and service is good. Additionally, they ensure that everything is ready before the restaurant opens. They may also manage food preparation, organizing stock, and ordering supplies. Finally, managers make employees clean equipment and follow safety rules.

manajer réstoran téh jawab wawancara, Ngiring, sarta supervising anggota staf anyar. Éta ogé bisa ngatur anggaran tur sidik. sakapeung, manajer anu oge boga restoran.

Restaurant managers are responsible for interviewing, hiring, and supervising new staff members. They may also manage a budget and payroll. Sometimes, managers are also the owners of the restaurant.

Lalajo video ieu leuwih jéntré ngeunaan naon boga réstoran ngalakukeun

Watch this video to learn more about what restaurant owners do

gaw

Workplace

Réstoran manajer dianggo di réstoran kulawarga-milik, gancang-dahareun jeung réstoran ranté séjén, resorts, sarta hotél. manajer réstoran biasana boga hiji kantor tempat maranéhna ngalakukeun tugas administrasi jeung ngatur kagiatan dinten-ka poé maranéhna.

Restaurants managers work in family-owned restaurants, fast-food and other chain restaurants, resorts, and hotels. Restaurant managers usually have an office where they do administrative tasks and manage their day-to-day activities.

Salapan kaluar tina sapuluh réstoran kudu kurang ti 50 pagawé. Tapi gaw bisa hectic.

Nine out of ten restaurants have fewer than 50 employees. But the workplace can be hectic.

Gaji pikeun manajer réstoran

Salary for restaurant managers

Gaji manajer réstoran 'nutupan rupa-rupa, Tapi aranjeunna earn rata-rata $35,570 unggal taun. Gaji taunan mimitian jam $19,865 tur buka nepi ka $54,300. gajih hourly dibasajankeun $9.55 ka $26.09.

Restaurant managers’ salaries cover a wide range, but they earn an average of $35,570 annually. Annual salaries start at $19,865 and go up to $54,300. Hourly wages range from $9.55 to $26.09.

Ngeunaan jalma nu

About the person

Jenis jalma ngajadikeun réstoran alus manajer?

What kind of person makes a good restaurant manager?

Qualities anjeun kudu boga

Qualities you should have

  • bisa nyimpen hiji dangong positif dina stress
  • tiasa dianggo ogé mibanda tur ngokolakeun jalma
  • pikaresepeun, demeanor sopan
  • perhatian ti rinci
  • bisa ngabales na nyieun kaputusan gancang
  • pisan dikelompokeun
  • diplomatik dina situasi susah
  • able to keep a positive attitude under stress
  • able to work well with and manage people
  • pleasant, courteous demeanor
  • observant of details
  • able to respond and make decisions quickly
  • very organized
  • diplomatic in difficult situations

Kaahlian anjeun bakal kedah

Skills you will need

  • aritmatika
  • budgeting
  • pangaweruh jeung pangalaman tina dapur jeung réstoran lila
  • kaahlian komunikasi alus
  • kaahlian kapamimpinan
  • téhnik resolusi konflik
  • arithmetic
  • budgeting
  • knowledge and experience of kitchen and restaurant practices
  • good communication skills
  • leadership skills
  • conflict resolution techniques

top five cities - restaurant manager

top five cities - restaurant manager

meunang ijasah

Get qualified

Latihan jeung pangalaman

Training and experience

Kalolobaan jalma dina bisnis réstoran mimitian dina pakasaban Éntri-tingkat dina restoran jeung dianggo jalan nepi. Dina éta-proyek pangalaman mangrupakeun cara paling umum mangtaun latihan.

Most people in the restaurant business start in an entry-level job in a restaurant and work their way up. On-the-job experience is the most common way to gain training.

Salaku aya paménta luhur pikeun jalma ngeusian lowongan Éntri-tingkat, Anjeun bisa ngamimitian latihan pikeun karir Anjeun ku sia pakasaban di restoran. Dina éta-proyek pangalaman mangrupakeun cara paling dipikaresep pikeun ngahontal tujuan anjeun.

As there is high demand for people to fill entry-level jobs, you can start training for your career by getting a job in a restaurant. On-the-job experience is the most likely way to reach your goal.

Naon lamun teu ngarasa rada siap panawaran pikeun pakasaban di restoran? sababaraha puseur pakasaban jeung organisasi lianna nawiskeun latihan pakasaban dasar bébas. Sababaraha latihan ngawengku kaahlian pakasaban pikeun pangungsi sarta imigran bade kana jobs réstoran jeung jobs jasa kadaharan séjénna.

What if you do not feel quite ready to apply for a job in a restaurant? Some job centers and other organizations offer free basic job training. Some of the training includes job skills to refugees and immigrants going into restaurant jobs and other food service jobs.

penting: Anjeun teu kedah mayar waragad SPP badag pikeun meunangkeun palatihan dasar pikeun bisnis réstoran.

Important: You do not need to pay large tuition fees to get basic training for the restaurant business.

sertipikasi

Certification

Salaku urang diajar, salapan sapuluh manajer réstoran ngahontal posisi ku cara digawé jalan nepi ti handap. Éta meureun teu boga sertifikasi. Tapi sertipikat bisa ngabantu pikeun meunangkeun payun. Mun anjeun pisan committed mun advancing gancang, Anjeun bisa meunangkeun palatihan tambahan ku attending hiji sakola atawa kelas online. Anjeun tiasa ngalakukeun tangtu bagéan-waktos dina waktos anu sareng nu aya gaining pangalaman pakasaban sarta earning hirup.

As we learned, nine of ten restaurant managers reached their position by working their way up from the bottom. They probably do not have certification. But certificates can help to get ahead. If you are very committed to advancing quickly, you can get additional training by attending a school or online class. you can do a part-time course at the same time that you are gaining job experience and earning a living.

Aya loba kursus na certifications béda dina manajemen réstoran. Aya kursus silaturahmi dina tawaran di opat taun na dua taun akademi, di sakola kuliner, sarta di sakola SMK séjén. Anjeun tiasa learn online ngeunaan tipena béda kursus bisa mertimbangkeun:

There are many courses and different certifications in restaurant management. There are hospitality courses on offer at four-year and two-year colleges, at culinary schools, and at other vocational schools. You can learn online about the different types of courses you can consider:

Aya sababaraha pitulung finansial sadia pikeun gettin mumpuni dina bisnis réstoran. Leuwih jéntré ngeunaan beasiswa pikeun réstoran careers.

There is some financial help available for gettin qualified in the restaurant business. Learn more about scholarships for restaurant careers.

Diajar deui

Learn more

daya lianna

Other resources

Mimitian pilarian proyek Anjeun

Diajar kumaha neangan pakasaban sarta ngadamel neruskeun hébat.

Neangan pakasaban pitulung ayeuna

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!