Kumaha cicing aman dina loka média sosial

Inggris ogéTaya basa Inggris

Nyambungkeun jeung jalma anyar nyaéta hiji hal anu alus, utamana lamun anjeun pendatang a diri. Anjeun bisa ngarasakeun ngalamun di AS, jeung situs média sosial kawas Facebook jeung Instagram bisa ngabantu anjeun ngarasa leuwih disambungkeun ka nagara anyar Anjeun. Tapi situs média sosial bisa jadi bahaya. Kadé ngartos bahaya kitu anjeun bisa ngajaga diri anjeun.

Connecting with new people is a good thing, especially when you are a newcomer yourself. You might feel lonely in the USA, and social media sites like Facebook and Instagram can help you feel more connected to your new country. But social media sites can be dangerous. It is important to understand the dangers so you can protect yourself.

Learn how to avoid the dangers of social media

Learn how to avoid the dangers of social media

Kumaha urang ngajaga diri urang sorangan dina kahirupan sapopoe?

How do we protect ourselves in everyday life?

Sawaktos Anjeun nyambungkeun ku jalma dina média sosial, pikir ngeunaan kumaha anjeun kalakuanana jeung jalma nu nyaho jeung teu nyaho dina kahirupan nyata:

When you connect with people on social media, think about how you behave with people you know and don’t know in real life:

  • Anjeun komunikasi kalawan bébas jeung pamadegan anjeun terang jeung amanah - kulawarga anjeun sarta babaturan nutup.
  • Anjeun leuwih ati kalayan jalma anjeun teu nyaho atawa kakarék patepung.
  • Anjeun teu ngabejaan strangers sagalana ngeunaan kahirupan pribadi Anjeun.
  • Anjeun teu masihan duit Anjeun atawa konci pikeun imah anjeun ka strangers atawa jalma nu ngan patepung.
  • You communicate freely with those you know and trust – your family and close friends.
  • You are more careful with people you do not know or have just met.
  • You don’t tell strangers everything about your personal life.
  • You don’t give your money or the key to your house to strangers or people you just met.

Paké pendekatan sarua ieu tetep aman ti bahaya média sosial!

Use this same approach to stay safe from the dangers of social media!

10 cara ngajaga diri tina bahaya média sosial

10 ways to protect yourself from the dangers of social media

1. Ngajaga data anjeun

1. Protect your data

inpo pribadi Anjeun kadangkala disebut data. Anjeun pernah kudu masihan kaluar data pribadi penting, kayaning angka ID, angka bank, kecap akses, atawa alamat anjeun dina loka média sosial. Tetep pamaké maranéhna aman, jaringan sosial mibanda setélan privasi anjeun tiasa nganggo sangkan informasi Anjeun (data) tengtrem.

Your personal information is sometimes called data. You never need to give out important personal data, such as ID numbers, bank numbers, passwords, or your address on social media sites. To keep their users safe, social networks have privacy settings you can use to make your information (data) safe.

Tetep data anjeun aman on Facebook

Keep your data safe on Facebook

Lamun anjeun nempatkeun data anjeun on Facebook, jeung pas asup kana aktip sarta website anu, anjeun mere akses ka data anjeun. Ieu aktip sarta website anu bisa ngagunakeun Anjeun data dina cara anjeun teu hayang. Lolobana maranéhna ngagunakeun ka ngantep advertisers ngajual maneh produk.

When you put your data on Facebook, and when you sign into apps and websites, you are giving access to your data. These apps and websites may use you data in ways you do not want. Mostly they use it to let advertisers sell you products.

Anjeun tiasa ngeureunkeun aktip sarta website anu ti ngagunakeun data anjeun. dina Facebook, buka setelan Anjeun. Pikeun manggihan setelan Anjeun, klik “v” (simbol handap) di sudut katuhu luhur layar anjeun terus pilih “Setelan.” Lajeng klik “Aplikasi sarta website anu” dina daptar di kénca. Lajeng anjeun bakal ningali aktip anu boga akses ka data anjeun. Anjeun tiasa klik unggal aplikasi pikeun ngédit naon aksés dipibanda. Tetep aman di média sosial, Anjeun ogé tiasa dihapus aktip sakabehna.

You can stop apps and websites from using your data. In Facebook, go to your settings. To find your settings, click the “v” (down symbol) in the top right corner of your screen and select “settings.” Then click on “Apps and Websites” in the list on the left. Then you will see the apps that have access to your data. You can click on each app to edit what access they have. To stay safe on social media, you can also delete apps altogether.

Di dieu téh pituduh basajan ngeunaan kumaha carana ngatur sadaya setelan privasi Anjeun béda ngajaga diri tina bahaya média sosial.

Here is a simple guide about how to manage all your different privacy settings to protect yourself from the dangers of social media.

Paké kecap akses kuat

Use strong passwords

ahli kaamanan Internet salawasna mamatahan urang boga kecap akses kuat sarta béda pikeun sakabéh rekening kami. Éta ogé mamatahan urang ngagunakeun auténtikasi dua-faktor (léngkah tambahan pikeun logging di) atawa manajer sandi. Anjeun tiasa manggihan ngeunaan manajer sandi dieu.

Internet security experts always advise us to have strong and different passwords for all our accounts. They also advise us to use two-factor authentication (extra steps for logging in) or a password manager. You can find out about password managers here.

2. cicing swasta

2. Stay private

Ulah bagikeun rinci pribadi atawa gambar online nu bakal papisah saha ningali, kawas boss Anjeun jam gawé. Anjeun bisa pikir anjeun babagi ngan ku babaturan nutup anjeun sarta kulawarga, tapi sakali hal téh online, eta bisa dibagikeun leuwih lega. oge, sakali éta online, Anjeun moal bisa meunang leupas tina eta kusabab urang lianna mibanda salinan eta. Loba jalma geus dipecat atawa ngancik ka handap pikeun proyek kusabab propil online maranéhna.

Don’t share personal details or pictures online that you would mind anyone seeing, like your boss at work. You might think you are sharing just with your close friends and family, but once something is online, it can be shared more widely. Also, once it is online, you can’t get rid of it because other people have copies of it. Many people have been fired or turned down for a job because of their online profiles.

3. Ulah yakin sagalana jeung dulur

3. Don’t believe everything and everyone

Kami diajar leuwih unggal poé ngeunaan kumaha média sosial ieu dipaké pikeun trik urang. A loba informasi dina média sosial téh palsu. sakapeung, jalma dina média sosial téh malah teu jalma nyata, sarta mindeng hal teu fakta real di sakabeh. Hal ieu bisa jadi jalma kalawan ngaran palsu atawa "bot" (robot palsu). Ieu bisa jadi laporan warta palsu atawa pesen resmi-pilari sok janten ti resmi pamaréntah atawa bisnis.

We are learning more every day about how social media is used to trick people. A lot of information on social media is false. Sometimes, people on social media are not even real people, and often things are not real facts at all. This might be people with false names or a “bot” (a fake robot). It might be fake news reports or official-looking messages pretending to be from a government or business official.

Ulah yakin sagalana maca dina média sosial. Lamun maca hal, pariksa ku sumber séjén, kayaning ramatloka koran nasional.

Do not believe everything you read on social media. If you read something, check with other sources, such as a national newspaper website.

Lamun nampi pesen online nyebutkeun éta ti pamaréntah atawa usaha, teu ngabales ku informasi pribadi anjeun.

If you receive a message online saying it is from the government or a business, do not respond with your personal information.

4. Cicing offline aman, oge

4. Stay safe offline, too

Mikir kaamanan anjeun di alam nyata mun anjeun masangkeun informasi ngeunaan kagiatan Anjeun. Anjeun teu kedah gaduh alamat anjeun online lajeng posting gambar pakansi ka ngantep dulur terang anjeun jauh. Lamun ngirim tulisan on Facebook bari kulawarga Anjeun dihurungkeun pakansi, jalma bakal nyaho imah anjeun betah kosong.

Think of your security in the real world when you post information about your activities. You don’t need to have your address online and then post vacation pictures to let everyone know you are away. If you post on Facebook while your family is on vacation, people will know your house is at home empty.

Salaku tambahan, Anjeun bisa kadang posting mana anjeun atawa “pariksa kana” tempat. Pikirkeun lamun kedah ngalakukeun ieu atanapi henteu.

In addition, you might sometimes post where you are or “check into” places. Think about if you should do this or not.

Janten ati pisan lamun papanggih batur di jalma

Be very careful if you meet someone in person

média sosial nyieun gampang pikeun urang sangkan nepi identities. online, aranjeunna tiasa pretend janten batur. Lamun connect with batur online, pernah ngatur papanggih jalma anu nyalira atawa buka imah maranéhanana atawa diondang ka imah anjeun iwal mun nyaho anu sipatna anu maranéhanana ngomong aranjeunna. Salawasna minuhan strangers dina tempat umum jeung lamun aya jalma sejen di sabudeureun.

Social media make it easy for people to make up identities. Online, they can pretend to be someone else. If you connect with someone online, never arrange to meet that person alone or go to their house or invite them to your house unless you know that they are who they say they are. Always meet strangers in a public place and when there are other people around.

5. Ulah ngirim duit atawa kecap akses

5. Don’t send money or passwords

Ulah ngirim duit ka saha mun anjeun teu 100% pasti aranjeunna anu maranéhanana ngomong aranjeunna. kantor pamaréntah, saperti IRS, jeung usaha nyata, kayaning Microsoft, teu ngabejaan Anjeun pikeun ngirim duit langsung ka rekening bank aneh. aranjeunna atawa ulah ménta sandi anjeun nanaon. Ulah ngirim sandi anjeun pikeun saha nu minuhan situs média sosial atawa tempat sejenna di internet.

Don’t send money to anyone when you are not 100% sure they are who they say they are. Government offices, such as the IRS, and real businesses, such as Microsoft, do not tell you to send money directly to strange bank accounts. Nor do they ask for your password to anything. Do not send your password to anyone that you meet social media sites or other places on the internet.

6. Ngajaga diri ti jalma mumusuhan atawa kejam

6. Protect yourself from hostile or unkind people

Pangungsi sarta imigran bisa jadi sasaran ku urang mumusuhan atawa kejam. Ulah nampa requests sobat ti jalma anjeun teu nyaho. Langsung meungpeuk saha anu tulisan hal ngancam kana salah sahiji rekening Anjeun. Ulah ngabales. Ulah nyerat hal kurang ajar atawa mumusuhan anu bisa nyieun anjeun malah leuwih ti udagan. Ngalaporkeun ancaman pribadi ka pulisi jeung ka loka média sosial maranéhanana dipasang dina.

Refugees and immigrants may be targeted by hostile or unkind people. Don’t accept friend requests from people you do not know. Immediately block anyone who posts something threatening on any of your accounts. Do not respond. Do not write rude or hostile things that may make you even more of a target. Report personal threats to the police and to the social media site they were posted on.

7. Ngajaga diri tina scams jeung hacker

7. Protect yourself from scams and hackers

Ulah klik tumbu ngan sabab dikirim ka anjeun, malah lamun maranéhna asalna ti babaturan (aranjeunna bisa jadi teu terang link nyaéta bahaya, atawa maranéhna bisa geus hacked). Ngan ngahapus aranjeunna. Euweuh penting bakal dikirim ka anjeun jalan anu. Éta leuwih gampang nu numbu anjeun teu menta ngandung virus anu bakal ngarugikeun alat Anjeun atawa hayu urang kana alat Anjeun pikeun maok informasi Anjeun, duit Anjeun, sarta idéntitas anjeun. jeung inget: sagala tawaran éta sigana teuing alus janten leres teuing alus janten leres! Lamun nampi pesen nyebutkeun anjeun bakal meunang kavling duit ti batur anjeun teu nyaho, ngahapus eta!

Don’t click on links just because they are sent to you, even if they come from a friend (they may not know the link is dangerous, or they may have been hacked). Just delete them. Nothing important will be sent to you that way. It is more likely that links you did not request contain viruses that will harm your device or let people into your device to steal your information, your money, and your identity. And remember: any offer that seems too good to be true IS too good to be true! If you receive a message saying you will get lots of money from someone you don’t know, delete it!

8. Tetep barudak anjeun aman

8. Keep your children safe

Malah lamun teu ngagunakeun média sosial atanapi ngartos eta, anjeun bakal kedah diajar cukup ngeunaan eta tetep barudak anjeun aman ti bahaya situs média sosial. Upami Sadérék nganggo média sosial diri, ngajaga barudak anjeun ku teu putting informasi ngeunaan aranjeunna online. Mun anjeun teu make média sosial, menta barudak anjeun naon jaringan sosial aranjeunna nganggo. Éta bisa kakeunaan bullying, mun prédator seksual, jeung ka eusi goréng jeung iklan. Di dieu nyaeta sababaraha Inpo alus ngeunaan mayungan barudak anjeun online. Ieu ngawengku tips tetep kids aman tur béréndélan istilah média sosial béda janten sadar.

Even if you don’t use social media or understand it, you will need to learn enough about it to keep your children safe from the dangers of social media sites. If you do use social media yourself, protect your children by not putting information about them online. If you don’t use social media, ask your children what social networks they use. They can be exposed to bullying, to sexual predators, and to bad content and advertising. Here is some good information about protecting your children online. It includes tips to keep kids safe and lists of different social media terms to be aware of.

Loba ahli téhnologi nyarankeun anjeun ngan hayu barudak ngora ngagunakeun smartphone atawa komputer di hareup anjeun. Anjeun kudu mutuskeun pikeun anak anjeun, Tapi paling ahli nyarankeun anjeun teu ngantep barudak gaduh smartphone atawa komputer di kamar maranéhanana di waktos wengi.

Many technology experts recommend you only let young children use a smartphone or computer in front of you. You will have to decide for your child, but most experts recommend you do not let children have smartphones or computers in their rooms at night time.

9. kaamanan média sosial pikeun rumaja

9. Social media safety for teenagers

Keur bullied online mangrupakeun perhatian badag pikeun rumaja. Ieu disebut cyber-bullying. Éta lamun rumaja anu mean keur rumaja sejenna online. Mun barudak anjeun anu bullied, teu boga aranjeunna ngabales ka bullies. ramatloka cyber-bullying ieu tips lengkep pikeun teens kaasup cadar informasi dina kaamanan ponsel, sexting jeung jejer lianna.

Being bullied online is a big concern for teenagers. This is called cyber-bullying. It is when teenagers are mean to other teenagers online. If your children are bullied, do not have them respond to the bullies. This cyber-bullying website has detailed tips for teens including information sheets on cell phone safety, sexting and other topics.

10. Ulah meunang addicted!

10. Don’t get addicted!

Paké média sosial pikeun terus nyambung jeung jalma nu ngeunaan miara, tapi ulah méakkeun jam nempo hal anu teu penting dina dunya nyata. Pausahaan média sosial mendesain situs na aktip tetep anjeun hooked maranéhna. Éta kumaha maranéhna nyieun duit.

Use social media to stay connected with the people you care about, but don’t spend hours looking at things that aren’t important in the real world. Social media companies design their sites and apps to keep you hooked. That’s how they make money.

Ngeunaan média sosial

About social media

média sosial téh Jaringan, atawa cara pikeun nyambung kalayan jalma séjén. jaringan sosial ngawengku Facebook, Twittter, Snapchat na Instagram - sagala aplikasi atanapi ramatloka dimana anjeun connect with jalma anjeun terang atanapi teu terang. LinkedIn berpungsi jiga jaringan sosial, tapi keur gawean na careers. kamar obrolan na jaba matchmaking mangrupakeun bentuk sejen dina média sosial. Malah YouTube diitung salaku média sosial, kusabab saha bisa ngirim tulisan video sareng komentar aya.

Social media are networks, or ways to connect with other people. Social networks include Facebook, Twittter, Snapchat and Instagram – any app or website where you connect with people you know or don’t know. LinkedIn works like a social network, but for jobs and careers. Chat rooms and matchmaking websites are other forms of social media. Even YouTube counts as social media, because anyone can post videos and comments there.

Naha eta nu disebut média sosial?

Why is it called social media?

sosial hartina nanaon ka teu jeung masarakat atawa grup, kayaning kagiatan ramah tur interacting jeung jalma séjén. media teh jamak tina kecap sedeng, nu hiji saluran atanapi metoda komunikasi. urang ngagunakeun media mun hartosna komunikasi massa, kawas televisi, radio, atawa internet.

Social means anything to do with society or a group, such as friendly activities and interacting with other people. Media is the plural of the word medium, which is a channel or method of communication. We use media to mean mass communication, like television, radio, or the internet.

Diajar deui

Learn more

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!