update larangan Travel

Inggris ogéTaya basa Inggris

on June 26, 2018 - Amérika Sarikat Agung Pangadilan dijieun kaputusan ngeunaan urutan eksekutif presiden Trump urang. ordo Batesan perjalanan ti tujuh nagara. Hakim ti Mahkamah Agung nyebutkeun larangan perjalanan nu diwenangkeun jeung bisa neruskeun.

On June 26, 2018 – the United States Supreme Court made a decision about President Trump’s executive order. The order restricts travel from seven countries. The judges of the Supreme Court said the travel ban is allowed and may continue.

Mei 2019 - Naon geus efek tina larangan perjalanan?

May 2019 – What have been the effects of the travel ban?

Di dieu sababaraha épék tina larangan perjalanan:

Here are some of the effects of the travel ban:

  • Jalma ti Iran, Libya, Somalia, Suriah jeung Yaman geus paling kapangaruhan. Visas dikaluarkeun pikeun jalma di eta nagara éta ka handap ku 80% dibandingkeun sareng 2016.
  • Visas geus nampik spouses jeung barudak warga AS sareng padumuk permanén.
  • Tebih pangungsi pangsaeutikna ayeuna keur ngaku.
  • imigrasi permanén pikeun jalma ti nagara didaptarkeun geus ngalarang.
  • Aya anu informasi leuwih diperlukeun tur vetting pikeun aplikasi visa.
  • Prosés banding ngalawan visas nampik téh leuwih lila sarta leuwih hese.
  • People from Iran, Libya, Somalia, Syria and Yemen have been the most affected. Visas issued to people in those countries were down by 80% compared to 2016.
  • Visas have been refused to spouses and children of US citizens and permanent residents.
  • Far fewer refugees are being admitted.
  • Permanent immigration for people from the listed countries has been banned.
  • There is much more information required and vetting for visa applications.
  • The appeal process against denied visas is much longer and more difficult.

Pamutahiran dina larangan perjalanan - Mahkamah Agung nyebutkeun éta larangan perjalanan bisa neruskeun.

An update on the travel ban – the Supreme Court says the travel ban may continue.

on June 26, 2018 - Amérika Sarikat Agung Pangadilan dijieun kaputusan ngeunaan urutan eksekutif presiden Trump urang. ordo Batesan perjalanan ti tujuh nagara. Hakim ti Mahkamah Agung nyebutkeun larangan perjalanan nu diwenangkeun jeung bisa neruskeun.

On June 26, 2018 – the United States Supreme Court made a decision about President Trump’s executive order. The order restricts travel from seven countries. The judges of the Supreme Court said the travel ban is allowed and may continue.

Hakim mutuskeun yen Presiden Trump boga hak ngagunakeun hiji urutan eksekutif eureun non-warga nuliskeun AS. Anjeunna boga katuhu ieu lamun anjeunna percaya Éntri maranéhanana bisa ngarugikeun nagara. Jadi larangan perjalanan bakal cicing di tempat pikeun jalma ti tujuh nagara. Nagara anu Iran, Libya, Suriah, Yaman, Somalia, Vénézuéla jeung Koréa Kalér.

The judges decided that President Trump has the right to use an executive order to stop non-citizens entering the USA. He has this right if he believes their entry could harm the country. So the travel ban will stay in place for people from seven countries. The countries are Iran, Libya, Syria, Yemen, Somalia, Venezuela and North Korea.

The Agung Pangadilan ngumumkeun: “Presiden geus lawfully exercised kawijaksanaan lega dibérékeun ka anjeunna sahandapeun 8 The. S. C. §1182(f) mun digantungkeun asupna mahluk luar angkasa ka Amérika Serikat. Responden teu nunjukkeun hiji likelihood sukses dina merits tina ngaku maranéhanana yén Présidén Proklamasi No. 9645 ngalanggar Klausa Ngadegna.

The Supreme Court announced: “The President has lawfully exercised the broad discretion granted to him under 8 U. S. C. §1182(f) to suspend the entry of aliens into the United States. Respondents have not demonstrated a likelihood of success on the merits of their claim that Presidential Proclamation No. 9645 violates the Establishment Clause.

Naon ieu hartosna pikeun pangungsi sarta imigran?

What does this mean for refugees and immigrants?

Jalma ti Iran, Libya, Suriah, Yaman, Somalia, Vénézuéla jeung Koréa Kalér bisa jadi teu immigrate ka Amérika Serikat. Loba jalma ti maranéhanana nagara teu diwenangkeun mun datangna pikeun digawé atawa ulikan atawa pakansi, boh. Sababaraha pangungsi anu diwenangkeun datang, tapi bakal leuwih hese.

People from Iran, Libya, Syria, Yemen, Somalia, Venezuela and North Korea may not immigrate to the United States. Many people from those countries are not allowed to come for work or study or vacation, either. Some refugees are allowed to come, but it will be more difficult.

CNN daptar larangan perjalanan
Ieu kahadean daptar saluran warta CNN nembongkeun kumaha larangan perjalanan mangaruhan nagara béda.
CNN table of travel ban
This table courtesy of the news channel CNN shows how the travel ban affects different countries.

Nyaho hak Anjeun

Know your rights

Project Bantuan International pangungsian (IRAP) nawaran “terang hak anjeun” naséhat pikeun maranéhanana kapangaruhan ku larangan perjalanan. Versi English Buku maranéhanana nyaéta ayeuna sakumaha April 10, 2018, kaasup prosedur screening pangungsian anyar.

The International Refugee Assistance Project (IRAP) offers “know your rights” advice for those affected by the travel ban. The English version of their guide is current as of April 10, 2018, including new refugee screening procedures.

Diajar deui

Learn more

Informasi dina kaca ieu asalna tina Federal ngadaptar, éta Project internasional pangungsian Bantuan (IRAP) sarta séjén sumber dipercanten. Hal ieu dimaksudkeun pikeun hidayah tur diropéa saperti mindeng jadi mungkin. USAHello teu masihan nasihat légal, atawa aya salah sahiji bahan kami dimaksudkeun pikeun dicokot sakumaha nasehat légal. Upami Anjeun keur néangan pikeun pangacara bébas atawa low-ongkos atawa pitulung légal, bisa mantuan Anjeun manggihan jasa légal bébas sarta low-ongkos.

The information on this page comes from the Federal Register, the International Refugee Assistance Project (IRAP) and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!