Kumaha iyeu teh 2020 Sénsus AS mangaruhan kuring?

Anjeun hiji imigran, jelema nu ngungsi, migran, atanapi suaka seeker hirup di AS? Anjeun hariwang ngeunaan 2020 AS Sénsus? Diajar naon éta keur na kumaha informasi anu dikumpulkeun. Meunang beja panganyarna ngeunaan sual kawarganagaraan on bentuk.

AS Sénsus 2020 logo

Naon sensus a? What is the 2020 AS Sénsus?

A sensus mangrupa count resmi urang. UUD AS nyebutkeun AS kedah nyandak sensus anu unggal 10 taun ka cacah sabaraha urang hirup di nagara nu. Hiji salajengna bakal di 2020.

Kunaon teh Census mangpaat?

Sénsus nempokeun pamaréntah AS, pamaréntah kaayaan, jeung pajabat sejenna sabaraha urang anu di tiap kota atanapi bagian nagara. Eta mantuan pikeun ngeset Jumlah wawakil pulitik keur unggal daérah. Eta nungtun pamaréntah dina mutuskeun sabaraha duit masihan ka program dina masing-masing wewengkon. Mangaruhan waragad pikeun layanan penting kayaning rumah sakit, sakola, jeung jalan. sénsus téh gunana pikeun alesan sejen teuing. Anjeun tiasa manggihan sagala rupa informasi dina Kaca sensus QuickFacts.

Kumaha carana sangkan karya AS Sénsus?

The Census Biro aya dina muatan tina ngajalankeun Census AS. Unggal rumah tangga di nagara bakal nampi formulir a. A hartosna rumah tangga aya dina imah sorangan. Dina wangunan apartemen, salaku conto, meureun aya loba rumahtangga.

Hiji jalma dina rumah tangga kudu eusian bentuk. Anjeun tiasa kintun bentuk deui. Mun anjeun teu kintun bentuk deui, worker Biro bakal datangna ka imah anjeun pikeun ngingetan! Ku kituna éta hadé pikeun kintun bentuk.

patarosan naon anu Census menta?

formulir bakal ménta ngaran dulur di rumah tangga. Bakal ménta nomer telepon kontak. formulir nu boga patarosan ngeunaan sabaraha urang cicing di imah jeung umur maranéhanana. Ieu ogé bakal nanya nangtang lomba anjeun sarta asal étnis. ningali 2020 patarosan.

Naon patarosan tambahan bakal aya di 2020?

Administrasi AS ditanya Biro ngawengku hiji sual tambahan pikeun 2020. pertanyaan anu "Dupi jalma ieu jadi warga nagara Amerika Serikat?"

Tapi, dina hal pangadilan, nu Agung Pangadilan AS ceuk administrasi henteu méré alesan cukup alus keur nambahkeun hiji sual kawarganagaraan ka 2020 wujud. Patarosan tambahan ngeunaan kawarganagaraan moal ditambahkeun.

Malah tanpa sual kawarganagaraan, éta aman keur kuring ngeusian dina wangun?

News ngeunaan sual kawarganagaraan geus nyieun warga Amérika undocumented sieun 2020 wujud. Tapi sensus hijina jalan ogé lamun dulur geus diitung: warga, imigran légal, jeung imigran undocumented.

hukum AS nyebutkeun éta Inpo nu ditunda formulir nu aya rahasia. Ieu hartosna Biro moal bisa babagi inpormasi nu kalayan pajabat imigrasi, otoritas pajeg, atanapi penegak hukum.

Kuring kudu ngajawab unggal pertanyaan?

hukum AS nyebutkeun, lamun hirup di AS, Anjeun kudu ngajawab sagala patarosan. hukum nu nyebutkeun Anjeun bisa fined keur teu ngawalon atawa pikeun méré informasi palsu. Kanyataanana, ieu teu lumangsung salila sababaraha taun. Tapi Biro Sénsus nyorong dulur ngajawab sagala patarosan.

Dupi abdi tiasa janten worker sénsus?

Sénsus Biro bakal nyewa ngeunaan 500,000 takers sensus dina komunitas peuntas AS. The Census Biro perlu pagawe multi lingual. Lamun nyarita basa sejen tur hirup di komunitas kalayan loba speaker non-Inggris, kaahlian basa bakal jadi pohara kapaké. Warga sarta non-warga anu keur jum'atan dijudulan gawé di Amerika bisa nerapkeun online.

Diajar deui

daya lianna

Informasi pikeun kaca ieu datang ti Biro Sénsus AS. Hal ieu dimaksudkeun pikeun hidayah tur diropéa saperti mindeng jadi mungkin. USAHello teu masihan nasihat légal, atawa aya salah sahiji bahan kami dimaksudkeun pikeun dicokot sakumaha nasehat légal. Upami Anjeun keur néangan pikeun pangacara bébas atawa low-ongkos atawa pitulung légal, bisa mantuan Anjeun manggihan jasa légal bébas sarta low-ongkos.

Lulus ujian kawarganagaraan Anjeun!

Bébas online kelas préparasi kawarganagaraan

Mimitian kelas kiwari