Naon gaji?

Inggris ogéTaya basa Inggris

Naon gaji? Ieu mangrupakeun mayar nu meunang pikeun digawé. pamayaran mangrupa maneuh pikeun bulan atawa sataun. Panggihan kumaha nu peryogi kauninga ngeunaan keur mayar kalawan gaji na upah.

What is salary? It is a payment that you get for working. The payment is a fixed amount for a month or a year. Find out what you need to know about being paid with salary and wages.

Naon gaji?
poto: Shutterstock
What is salary?
Photo: Shutterstock

Jenis pembayaran

Types of payment

Sababaraha proyék geus laju hourly atawa mingguan. laju hartina jumlah dina dollar Anjeun perlu mayar kanggo sajam, sapoé, atawa saminggu.

Some jobs have an hourly or weekly rate. The rate means the amount in dollars you get paid for an hour, a day, or a week.

jobs séjén ngabejaan Anjeun dina keu (unggal taun) meunteun, atawa gaji. Anjeun earn jumlah set pikeun sataun. biasana, pakasaban kalawan gaji taunan bakal mayar anjeun di ahir unggal dua minggu atanapi unggal bulan nu dianggo. The paychecks bakal nambahan nepi ka gaji keu lamun cicing pikeun sataun.

Other jobs tell you the yearly (annual) rate, or salary. You earn a set amount for a year. Usually, a job with an annual salary will pay you at the end of every two weeks or every month that you work. The paychecks will add up to the yearly salary if you stay for one year.

Kumaha upah béda ti gaji a?

How is a wage different from a salary?

A wage is payment by the hour. Hiji laju hourly hartina anjeun earn jumlah set pikeun tiap jam anjeun damel. This is often calledwages.

A wage is payment by the hour. An hourly rate means you earn a set amount for each hour you work. This is often called “wages.”

Aya rupa lianna panganyarna dimana anjeun perlu mayar keur pagawean unggal pakasaban. Salaku conto, Anjeun bisa earn $50 keur unggal artikel nu nulis.

There are other kinds of jobs where you get paid for finishing each job. For example, you might earn $50 for each article that you write.

Kumaha kuring nyaho gaji kuring?

How do I know my salary?

Nalika anjeun ditawarkeun pakasaban anyar, anjeun bakal ngalenyepan pamayaran Anjeun. dunungan bakal ngabejaan Anjeun sabaraha anjeun bakal dibayar saméméh mutuskeun narima pakasaban. atawa, anjeun bisa nanyakeun di parusahaan atawa ménta jalma nu nyaho. Anjeun tiasa pariksa ningali naon nu rata bayar keur proyek Anjeun tur kotana nyaéta. Anjeun oge tiasa diajar sarat upah minimum dina unggal kaayaan.

When you are offered a new job, you will learn about your payment. The employer will tell you how much you will be paid before you decide to accept the job. Or, you can ask at the company or ask people that you know. You can check to see what the average pay for your job and city is. You can also learn the minimum wage requirements in each state.

Naon robah gaji?

What changes salary?

1. kauntungan

1. Benefits

sakapeung, a full-waktu atawa bagian-waktos pakasaban bakal nawarkeun Anjeun kauntungan lianna bayar Anjeun. bayar penting, tapi ogé penting pikeun mikir ngeunaan hal séjén, oge. sakapeung, bayar luhur tiasa parah ti bayar handap lamun aya kauntungan béda.

Sometimes, a full-time or part-time job will offer you other benefits as well your pay. The pay is important, but it is also important to think about other things, too. Sometimes, higher pay can be worse than a lower pay if there are different benefits.

Lain pedah kaasup:

Other benefits include:

  • asuransi Kaséhatan: pakasaban bisa mantuan bayar pikeun asuransi kaséhatan keur kulawarga anjeun anjeun atanapi.
  • rencana pangsiun: pakasaban bisa ngabantu anjeun simpen duit pangsiun. Anjeun tiasa nyimpen sababaraha paycheck anjeun kana akun pangsiun. Sababaraha pausahaan nyumbangkeun, atawa tambahkeun ka, Rekening tabungan pangsiun Anjeun.
  • Pakansi jeung libur bayar: sababaraha damelan nawiskeun dibayar pakansi, poé gering, jeung libur. kauntungan ieu rupa-rupa pisan. Tanya dunungan anjeun lamun earn poé dibayar kaluar. jobs lianna bisa mayar anjeun beuki per jam lamun dianggo dina libur.
  • Health insurance: a job might help pay for health insurance for your or your family.
  • Retirement plans: a job might help you save money for retirement. You can save some of your paycheck into a retirement account. Some companies contribute, or add to, your retirement savings account.
  • Vacation and holiday pay: some jobs offer paid vacation, sick days, and holidays. These benefits vary a lot. Ask your employer if you earn paid days off. Other jobs might pay you more per hour if you work on holidays.

2. Kaahlian jeung atikan

2. Skills and education

Lamun proyek merlukeun leuwih kaahlian atawa derajat canggih, gaji biasana luhur.

If a job requires more skills or advanced degrees, the salary is usually higher.

3. pamenta

3. Demand

Paménta pikeun proyek ogé bisa mangaruhan bayar teh. Mun aya loba gawean kabuka, jeung pausahaan kudu gangguan Ngiring batur, gaji nu bisa jadi leuwih luhur. Mun aya loba jelema anu keur néangan pakasaban, lajeng gaji bakal leutik.

The demand for a job can also affect the pay. If there are a lot of open jobs, and companies have trouble hiring someone, the salary might be higher. If there are a lot of people who are looking for the job, then the salary will be lower.

4. lokasi

4. Location

lokasi Anjeun bisa ngarobah gaji teh. Sababaraha kota jeung nagara anu leuwih mahal jeung hirup di. Maranéhanana kota jeung kaayaan bisa mayar leuwih. Sababaraha kota jeung nagara anu langkung mirah cicing di. Maranéhanana kota jeung nagara bisa mayar kirang. Kusabab anjeun teu kudu mayar sakumaha teuing keur nyewa, kadaharan, sarta hal séjén, nu gaji béda antara dua nagara bisa jadi leuwih sarua jeung ti maranéhanana kasampak.

Your location can change the salary. Some cities and states are more expensive to live in. Those cities and state may pay more. Some cities and states are cheaper to live in. Those cities and states may pay less. Because you do not have to pay as much for rent, food, and other things, the different salaries between the two states might be more equal than they look.

Diajar deui

Learn more

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!