Naon hasil wawancara test naturalization?

Inggris ogéTaya basa Inggris

Naturalization teh proses nu ngajadikeun anjeun jadi warga nagara Amerika Serikat of America. Tes naturalization, atawa test kawarganagaraan, mangrupa wawancara. Anjeun bakal nananyakeun ku perwira Kewarganegaraan na Imigrasi Services. wawancara mangrupa hambalan penting dina kenging gelar warga AS. Panggihan ngeunaan uji naturalization na kumaha carana nyiapkeun wawancara.

Naturalization is the process that makes you a citizen of the United States of America. The naturalization test, or citizenship test, is an interview. You will be questioned by a Citizenship and Immigration Services officer. The interview is an important step in becoming a US citizen. Find out about the naturalization test and how to prepare for the interview.

naturalization interview
Poto kahadean tina USCIS
naturalization interview
Photo courtesy of USCIS

Tes naturalization mangrupakeun salah sahiji sababaraha tahapan dina prosés pikeun jadi warga AS. Ku waktu anjeun hadir wawancara Anjeun, anjeun bakal boga:

The naturalization test is one of several steps in the process to become a US citizen. By the time you attend your interview, you will have:

Sateuacan test naturalization Anjeun

Before your naturalization test

paspor ASNalika sakabéh paperwork anjeun geus réngsé, Amérika Sarikat Kewarganegaraan na Imigrasi Services (USCIS) bakal ngirim hiji bewara janjian. bewara bakal ngabejaan Anjeun tanggal jeung wanci wawancara Anjeun.

US passportWhen all your paperwork is complete, the United States Citizenship and Immigration Services (USCIS) will send an appointment notice. The notice will tell you the date and time of your interview.

wawancara nya éta hambalan panungtungan pikeun jadi warga hiji. Sakali anjeun lulus ujian naturalization Anjeun, Anjeun bakal tiasa jadi warga AS.

The interview is the last step to becoming a citizen. Once you pass your naturalization test, you will be able to become a US citizen.

Meunangkeun siap pikeun wawancara test naturalization Anjeun

Getting ready for your naturalization test interview

Hal pangalusna anjeun bisa ngalakukeun sukses dina wawancara naturalization anjeun: jadi disiapkeun!

The best thing you can do to succeed at your naturalization interview is: be prepared!

Keur disiapkeun hartosna mastikeun bacaan Inggris Anjeun, diomongkeun jeung kaahlian tulisan anu cukup alus. Ogé harti mahluk siap pikeun uji PPKN. Pastikeun anjeun ngartos sagala patarosan Anjeun bakal dipénta salila wawancara Anjeun.

Being prepared means making sure your English reading, speaking and writing skills are good enough. It also means being ready for the Civics test. Make sure you understand all the questions you will be asked during your interview.

Mun anjeun can siap, Anjeun tiasa ngadaptarkeun kelas bébas online kami nyiapkeun maneh keur test naturalization.

If you are not ready, you can sign up for our free online classes to prepare you for the naturalization test.

Hal mawa sareng anjeun

Things to bring with you

Keur disiapkeun ogé hartina ngabogaan sagalana Anjeun kudu mawa kana wawancara Anjeun.

Being prepared also means having everything you need to take to your interview.

Anjeun kudu mawa barang di handap sareng anjeun:

You must bring the following items with you:

  • bewara janjian Anjeun
  • Anjeun Card nyicingan permanén atawa Card Pendaftaran Alien (kartu héjo)
  • lisénsi supir anjeun atanapi kartu idéntifikasi kaayaan-dikaluarkeun
  • Kabéh paspor arus jeung kadaluwarsa atawa dokumén lalampahan
  • Your appointment notice
  • Your Permanent Resident Card or Alien Registration Card (green card)
  • Your driver’s license or state-issued identification card
  • All current and expired passports or travel documents

Anjeun oge bisa rék mawa:

You may also want to bring:

  • A salinan formulir aplikasi N-400 anjeun rujukan sorangan
  • A daptar nu 100 patarosan yen patugas baris nyokot 10 patarosan ti (inget yen sababaraha waleran, kayaning nami presiden, bakal robah. Daptar ieu bakal ngabejaan Anjeun dimana manggihan ngaran ayeuna).
  • A copy of your N-400 application form for your own reference
  • A list of the 100 questions that the officer will pick 10 questions from (remember that some of the answers, such as the name of the president, will change. This list will tell you where to find the current names).

Anjeun diwenangkeun pikeun mawa pengacara Anjeun upami Anjeun gaduh hiji.

You are allowed to bring your lawyer if you have one.

bewara janjian anjeun bakal ngabejaan Anjeun lamun kudu mawa dokumén lianna, kayaning nikah atanapi cerai sertipikat, dokumén pajeg, atawa dokumén ngalakonan jeung salaki anjeun atanapi barudak.

Your appointment notice will tell you if you need to bring other documents, such as marriage or divorce certificates, tax documents, or documents to do with your spouse or children.

Naon nu bakal kajadian di test naturalization Anjeun

What will happen at your naturalization test

Lamun nyaho naon anu bakal kajadian dina mangsa wawancara Anjeun, Anjeun bisa nyiapkeun. Tur upami Anjeun salah anu disiapkeun, Anjeun moal kudu ngarasa saraf! Ieu naon nu peryogi kauninga:

If you know what will happen during your interview, you can prepare. And if you are prepared, you will not need to feel nervous! This is what you need to know:

Sesampainya pikeun wawancara

Arriving for the interview

Pastikeun pikeun nyaho persis dimana anjeun bade kitu anjeun teu meunang leungit tur anjog telat. Anjeun bisa rék indit wangunan dina dinten sateuacan janjian anjeun sangkan anjeun terang persis dimana kantor téh tur kumaha carana meunang aya.

Make sure to know exactly where you are going so you don’t get lost and arrive late. You might want to travel to the building on a day before your appointment so you know exactly where the office is and how to get there.

Ieu alus pikeun anjog satengah jam mimiti keur janjian Anjeun. Anjeun bakal peryogi waktos ngaliwat hiji papariksaan kaamanan sarta manggihan kantor katuhu jeung aréa antosan. oge, lamun aya hiji saeutik mimiti, anjeun bakal ngarasa kirang bergegas sarta saraf.

It is good to arrive half an hour early for your appointment. You will need time to go through a security checkpoint and find the right office and the waiting area. Also, if you are there a little early, you will feel less rushed and nervous.

Anjeun bisa jadi kudu ngadagoan bari nepika péngkolan Anjeun. Anjeun tiasa make waktos ka kasampak leuwih formulir atawa test patarosan anjeun. Patugas USCIS bakal kaluar na nelepon ngaran anjeun lamun péngkolan Anjeun. Anjeun bakal balik ka kantor swasta. Sateuacan Anjeun diuk turun, patugas baris nanya pikeun ngangkat leungeun katuhu anjeun sarta janji mun ngabejaan kaleresan.

You may have to wait for a while until it is your turn. You can use the time to look over your form or test questions. The USCIS officer will come out and call your name when it is your turn. You will go to a private office. Before you sit down, the officer will ask you to raise your right hand and promise to tell the truth.

Nguji kaahlian Anjeun Inggris diomongkeun

Testing your English speaking skills

Salila wawancara, patugas keur mastikeun informasi anjeun leres tur bener. Anjeunna atanapi manehna baris ménta kavling patarosan ngeunaan informasi dina aplikasi Anjeun (Formulir N-400). Dina waktos anu sasarengan, anjeunna atanapi manehna geus nguji kaahlian basa Inggris Anjeun.

During the interview, the officer is making sure your information is true and correct. He or she will ask lots of questions about the information on your application (Form N-400). At the same time, he or she is testing your English language skills.

Sababaraha individu heubeul jeung sababaraha urang ku masalah kaséhatan atawa disabilities méntal meureun cocog keur iwal kana sarat basa Inggris.

Some older individuals and some people with health problems or mental disabilities may qualify for an exception to the English language requirement.

patarosan tukang sarta bentuk Signing

Background questions and signing forms

patugas baris nanyakeun ngeunaan kasang tukang anjeun. Anjeunna atanapi manehna bisa nanyakeun yén éta teu dina formulir aplikasi. Jadi disiapkeun pikeun patarosan anjeun bisa jadi dipenta.

The officer will ask questions about your background. He or she may ask questions that were not on the application form. Be prepared for the questions you may be asked.

Nalika éta patarosan beres, anjeun bakal kudu asup sababaraha dokumén, kaasup aplikasi anjeun sarta foto anjeun.

When the questions are finished, you will need to sign a few documents, including your application and your photographs.

test PPKN, bacaan na tulisan kaahlian

Civics test, reading and writing skills

Kalolobaan jalma ogé kudu nyandak hiji test dina PPKN AS, sajarah jeung pamaréntah. Ieu bagian tina wawancara bisa jadi jeung perwira sarua, atawa meureun nya ku jalma béda. Bisa datangna munggaran atanapi di tungtungna.

Most people will also have to take a test on US civics, history and government. This part of the interview may be with the same officer, or it may be with a different person. It could come first or at the end.

Salila ujian ieu, anjeun kudu ngajawab 6 kaluar tina 10 patarosan neuleu ngeunaan PPKN AS. Patarosan na jawaban nu diucapkeun. Bakal aya bagian tulisan pondok mun test ka nguji kaahlian tulisan anjeun. patugas bisaeun maneh kalimah pikeun nulis handap. Anjeun oge bakal dipenta pikeun maca kalimah a. deui, anjeun bisa nyiapkeun sagala patarosan Anjeun bakal dipénta salila wawancara Anjeun.

During this exam, you must answer 6 out of 10 questions correctly about US civics. The questions and answers are spoken. There will be a short written part to the test to test your writing skills. The officer will tell you a sentence to write down. You will also be asked to read a sentence. Again, you can prepare for all the questions you will be asked during your interview.

Sababaraha jalma teu boga nyandak test ieu. Nyaéta sababaraha iwal for kolot urang atawa jalma kalawan isu kaséhatan atawa disabilities.

A few people do not have to take this test. There are some exceptions for older people or people with health issues or disabilities.

Lalajo video tentang wawancara naturalization USCIS

Watch a video about the USCIS naturalization interview

Anjeun tiasa ngundeur Pituduh ka Naturalization disebutkeun dina video nu. Paké pituduh kieu anjeun ngaliwatan prosés. Kalolobaan patarosan anjeun boga bakal diwaler dina Buku éta.

You can download the Guide to Naturalization mentioned in the video. Use this guide as you go through the process. Most of the questions you have will be answered in the guide.

Tips sarta bongbolongan pikeun uji naturalization Anjeun

Tips and suggestions for your naturalization test

  • Ti waktos éta patugas greets Anjeun, anjeunna atanapi manehna geus nguji kaahlian Inggris Anjeun. Pastikeun pikeun nyarita taliti tur jelas.
  • From the time the officer greets you, he or she is testing your English skills. Be sure to speak carefully and clearly.

 

 

  • Salawasna ngabejaan bebeneran jeung teu tahan deui informasi wae. patugas bisa mibanda émbaran ngeunaan anjeun ti sumber séjén. Mun anjeun teu nyaho jawaban atawa teu bisa nyebut, éta oke ngomong kitu. Éta ogé oke mun ngabejaan patugas lamun teu ngartos hal.
  • Always tell the truth and do not hold back any information. The officer may have information about you from another source. If you do not know an answer or cannot remember, it is okay to say so. It is also okay to tell the officer if you do not understand something.

 

 

  • Mun anjeun teu nyarita basa Inggris, coba pikeun manggihan waktu keur buka kelas Inggris di masarakat Anjeun. Loba akademi lokal, perpustakaan jeung puseur komunitas nawiskeun kelas bébas. Anjeun bisa ngungkaban di FindHello pikeun manggihan kelas. Atawa anjeun bisa neangan kelas online dieu.
  • Candak tangtu kawarganagaraan AS pikeun mantuan Anjeun lulus ujian Anjeun. Lamun hoyong buka kelas hiji di masarakat Anjeun, anjeun tiasa milari tempat dieu - loba nu kelas didaptarkeun di bagian Sumberdaya kami bébas. Atawa anjeun tiasa nyandak urang bébas kelas Kewarganegaraan online. Anjeun tiasa ngadaptarkeun dieu sareng ngawitan iraha anjeun siap!
  • If you do not speak English, try to find time to go to English classes in your community. Many local colleges, libraries and community centers offer free classes. You can look in FindHello to find classes. Or you can find online classes here.
  • Take a US citizenship course to help you pass your test. If you would like to go to a class in your community, you can search for places here – many of the classes listed in our Resources section are free. Or you can take our free online Citizenship class. You can sign up here and begin whenever you are ready!

Good tuah kalawan wawancara Anjeun! ngelingan:

Good luck with your interview! Remember:

jadi layak, jadi disiapkeun, tur jadi jujur.

Be eligible, be prepared, and be truthful.

Diajar deui

Learn more

daya lianna

Other resources



Informasi dina kaca ieu asalna tina USCIS sarta séjén sumber dipercanten. Hal ieu dimaksudkeun pikeun hidayah tur diropéa saperti mindeng jadi mungkin. USAHello teu masihan nasihat légal, atawa aya salah sahiji bahan kami dimaksudkeun pikeun dicokot sakumaha nasehat légal. Upami Anjeun keur néangan pikeun pangacara bébas atawa low-ongkos atawa pitulung légal, bisa mantuan Anjeun manggihan jasa légal bébas sarta low-ongkos.

The information on this page comes from USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Lulus ujian kawarganagaraan Anjeun!

Bébas online kelas préparasi kawarganagaraan

Mimitian kelas kiwari
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!