Dimana meuli dahareun jeung pakéan

Inggris ogéTaya basa Inggris

Sababaraha pendatang teu yakin mana meuli bahan kadaharan maranéhna kudu, jeung maranéhna bisa sono pangan tradisional ti nagara asli maranéhna. Aya loba tempat béda jeung cara keur buka balanja di AS. Diajar ngeunaan rupa warung pikeun meuli dahareun. Panggihan kumaha carana mésér pangan tradisional. Baca ngeunaan tempat meuli baju jeung cara balanja online.

Some newcomers are not sure where to buy the groceries they need, and they may miss traditional foods from their native country. There are many different places and ways to go shopping in the USA. Learn about the kinds of shops for buying food. Find out how to buy traditional foods. Read about where to buy clothes and how to shop online.

Where to buy in the US, photo copyright UK Aid, CC.
Balanja di AS, poto hak cipta UK bantuan, CC..
Where to buy in the US, photo copyright UK Aid, CC.
Shopping in the US, photo copyright UK Aid, CC..

dahareun meuli

Buying food

kecap bahan kadaharan hartina dahareun télépon dibeuli. Anjeun kudu nyobaan méakkeun ngeunaan 20% atanapi kirang tina total panghasilan kulawarga anjeun kana bahan kadaharan tiap bulan. Ieu ngandung harti lamun boga $1,000 dina panghasilan unggal bulan, Anjeun kudu méakkeun $200 atanapi kirang dina bahan kadaharan. Mun anjeun meunang $500 unggal bulan, Anjeun bisa nanggung méakkeun wungkul $100 atanapi kirang dina dahareun, lamun anjeun nepi ogé mayar perumahan jeung Utiliti.

The word groceries means food you buy. You should try to spend about 20% or less of your total family income on groceries each month. This means if have $1,000 in income each month, you should spend $200 or less on groceries. If you get $500 each month, you can afford to spend only $100 or less on food, if you are to also pay for housing and utilities.

Di dieu aya sababaraha hal mangpaat uninga ngeunaan meuli dahareun:

Here are some useful things to know about buying food:

  • Sababaraha hal nu ngarugikeun saeutik di nagara asal anjeun bisa jadi mahal di AS. Salaku conto, pangungsi ti Burma bisa resep dahar coconuts seger jeung mangoes, tapi barang ieu mahal.
  • Daging jeung buah anu mindeng mahal di AS. janten, Anjeun bisa jadi kudu nyobaan dahar sabagian pangan anyar ogé pangan tradisional Anjeun.
  • dahareun meuli, utamana béas jeung kacang jeung loba sayuran, ti toko grocery na masak eta diri umumna kirang mahal ti meuli dahareun ti restoran.
  • Mun hiji item di toko anu geus dibanderol, Anjeun kudu mayar harga eta. Tapi, ieu téh kirang leres dina pasar atawa toko jual barang dipaké.
  • Some things that cost little in your home country may be expensive in the USA. For example, refugees from Burma may like to eat fresh coconuts and mangoes, but these items are expensive.
  • Meat and fruit are often expensive in the USA. So, you may need to try to eat some new foods as well as your traditional foods.
  • Buying food, especially rice and beans and many vegetables, from the grocery store and cooking it yourself is generally less expensive than buying food from a restaurant.
  • If an item in a store is priced, you have to pay that price. However, this is less true in markets or stores selling used goods.

Dimana meuli bahan kadaharan

Where to buy groceries

Di dieu aya sababaraha tempat béda bisa meuli dahareun:

Here are some different places you can buy food:

toko grocery

Grocery stores

toko grocery di AS nu toko badag nu mawa loba tipena béda dahareun. Aya sababaraha grocery badag “toko ranté.” A ranté mangrupakeun grup toko anu sami di kota béda peuntas AS. toko grocery dibagi kana bagian kayaning buah jeung sayuran, daging, pangan canned, jsb. Loba toko grocery badag ajak anjeun ngadaptarkeun haratis “klub” kartu, atawa “kartu kaanggotaan. Ieu alus pikeun ngalakukeun sabab mindeng nampa diskon on dahareun anjeun kalayan kartu a, sanajan kartu kasebut bébas. toko séjén, kayaning Costco, ulah ngecas keur kartu maranéhanana sarta ngajual jumlah badag pangan leuwih murah. Ieu patut gabung lamun boga kulawarga badag sarta aya meuli dahareun jeung somah item dina jumlah badag.

Grocery stores in the US are large stores that carry many different types of food. There are several large grocery “chain stores.” A chain is a group of stores that are the same in different cities across the US. Grocery stores are divided into sections such as fruit and vegetables, meat, canned foods, etc. Many large grocery stores encourage you to sign up for free “Club” cards, or “membership cards. This is good to do because you often receive a discount on your food with a card, even though the card is free. Other stores, such as Costco, do charge for their cards and sell large quantities of food more cheaply. These are worth joining if you have a big family and are buying food and household items in large quantities.

patani’ pasar

Farmers’ markets

Paling kota di AS boga patani’ pasar, utamana dina usum panas. Dina hiji patani’ pasar, anjeun tiasa manggihan buah seger sarta sayuran dipelak jeung dijual ku patani sorangan. dina usum panas, anjeun bisa méakkeun kurang duit lajeng Anjeun ngalakukeunana dina hiji toko grocery keur barang sarua, tapi teu salawasna - sababaraha toko grocery badag anu bisa ngajual keur kirang ti patani anu tumuwuh jumlah leutik ngahasilkeun organik, salaku conto.

Most cities in the US have farmers’ markets, especially in the summer. At a farmers’ market, you can find fresh fruit and vegetables grown and sold by the farmers themselves. In summer, you may spend less money then you would at a grocery store for the same items, but not always – some big grocery stores are able to sell for less than farmers who grow small amount of organic produce, for example.

toko genah

Convenience stores

Ieu toko leutik nu kadang ngajual saeutik bahan kadaharan atawa kadaharan. Bari toko ieu bisa jadi merenah sabab deukeut ka imah anjeun, aranjeunna mindeng leuwih mahal batan toko grocery.

These are small stores that sometimes sell small amounts of groceries or food. While these stores may be convenient because they are close to your house, they are often more expensive than the grocery store.

toko étnis

Ethnic stores

Sababaraha komunitas boga toko étnis, hartina hiji toko nu sells bahan kadaharan ti tukang etnis tangtu. Salaku conto, aya bisa jadi hiji “Pasar India” atawa “Pasar Cina” nu sells pangan ti maranéhanana nagara. Anjeun tiasa manggihan toko grocery Séké sélér di loba dayeuh di FindHello.

Some communities have ethnic stores, meaning a store that sells groceries from a particular ethnic background. For example, there might be an “Indian Market” or a “Chinese Market” that sells foods from those countries. You can find ethnic grocery stores in many cities in FindHello.

réstoran

Restaurants

Réstoran di AS condong jadi tempat paling mahal pikeun meunangkeun kadaharan. réstoran gancang-kadaharan anu langkung mirah ti réstoran biasa, tapi anjeun kudu milih taliti ku kituna mun teu dahar teuing dahareun damang.

Restaurants in the USA tend to be the most expensive place to get food. Fast-food restaurants are cheaper than regular restaurants, but you have to choose carefully so as to not eat too much unhealthy food.

online

Online

Aya sababaraha situs web ngajual dahareun étnis jeung pangan husus sejenna anu teuas pikeun manggihan lokal di kota atawa kota. Hiji conto anu eFood depot.

There are a number of websites selling ethnic food and other specialty foods that are hard to find locally in your town or city. One example is eFood Depot.

Anjeun tiasa manggihan pangan husus ku cara néangan online. Ketik kecap "meuli [dahareun nu Anjeun keur pilari] online.”

You can find specialty foods by searching online. Type the words “buy [food you are looking for] online.”

 

 

Dimana meuli pakean jeung somah item

Where to buy clothing and household items

Di AS, anjeun boga kavling pilihan tina dimana balanja for baju jeung hal pikeun lembur. Anjeun kudu salawasna coba mésér hal basa aranjeunna keur aya diobral!

In the USA, you have lots of options of where to shop for clothes and things for your home. You should always try to buy things when they are on sale!

toko Thrift atawa dipaké sarta Secondhand toko

Thrift stores or used and secondhand stores

Sawaktos Anjeun keur mikiran dimana meuli baju, mertimbangkeun toko thrift lamun rék nyimpen duit. toko Thrift ngajual baju, item home, jeung parabot urang lianna geus dibikeun jauh. Lamun butuh waktu néangan, Anjeun mindeng bisa manggihan baju pisan nice, item pikeun pawon Anjeun, parabot, Toys, sarta leuwih di toko thrift. toko ieu condong jadi pisan low-ongkos, sarta aranjeunna mindeng gaduh poé dimana sagalana di toko anu diobral.

When you are thinking of where to buy clothes, consider thrift stores if you want to save money. Thrift stores sell clothes, home items, and furniture other people have given away. If you take time to look, you can often find very nice clothes, items for your kitchen, furniture, toys, and more at thrift stores. These stores tend to be very low-cost, and they often have days where everything in the store is on sale.

jualan garasi na jualan buruan

Garage sales and yard sales

A garasi diobral atanapi buruan diobral téh tempat hébat pikeun manggihan dipaké pakéan jeung somah item. item ieu normalna rada mirah. jualan garasi na jualan buruan téh salah sahiji ti saeutik tempat anjeun tiasa tukeuran di AS. Ieu ngandung harti lamun aya di garasi atanapi buruan diobral, Anjeun tiasa ngusahakeun ménta hiji harga leuwih handap naon anu ditulis dina item nu.

A garage sale or yard sale is a great place to find used clothing and household items. These items are normally quite cheap. Garage sales and yard sales are one of the few places you can barter in the USA. This means if you are at a garage or yard sale, you can try to ask for a lower price than what is written on the item.

toko Department na mall

Department stores and malls

Anjeun oge bisa balanja di department stores atanapi mall. toko ieu condong jadi leuwih mahal jeung kudu merek ngaran kawentar. Ieu ngandung harti item nu populér alatan merek aya alusna-dipikawanoh, kayaning sapatu Nike.

You can also shop at department stores or the mall. These stores tend to be more expensive and have famous name brands. This means the items are popular because the brand is well-known, such as Nike shoes.

Superstores

Superstores

Superstores aya toko di AS nu ngajual ampir sagalana. Ieu kaasup toko kawas Walmart, tujuan, sarta Kmart. toko ieu umumna langkung mirah ti ngaran merk department stores.

Superstores are stores in the USA that sell nearly everything. These include stores like Walmart, Target, and Kmart. These stores are generally cheaper than name brand department stores.

balanja lokal

Shopping locally

Aya meureun kavling toko lokal di kota anyar Anjeun. Éta saé mun balanja lokal sabab duit Anjeun tetep di masarakat Anjeun. Anjeun malah bisa manggihan hiji toko milik pangungsian sejen.

There are probably lots of local stores in your new town. It is nice to shop locally because your money stays in your community. You may even find a store owned by another refugee.

toko hardware

Hardware stores

Lamun perlu item pikeun imah anjeun atawa ngalereskeun lembur, anjeun tiasa balanja di hiji toko hardware. Sing saha jalma nu dianggo di toko ieu bakal ngajawab patarosan anjeun ngeunaan perbaikan imah.

If you need items for your house or to repair your home, you can shop at a hardware store. The people who work at these stores will answer your questions about home repair.

Online tur mail urutan

Online and mail order

A loba Amerika meuli baju maranéhanana online atanapi ti katalog anu datangna di mail nu. Di AS, anjeun bisa balik baju télépon dibeuli online atanapi ti katalog a, kawas anjeun bisa balik barang meuli di toko.

A lot of Americans buy their clothes online or from catalogs that come in the mail. In the USA, you can return clothes you buy online or from a catalog, just like you can return items bought in stores.

balik item

Returning items

Toko di AS hayu urang balik barang lamun aya lepat sareng aranjeunna atanapi malah lamun aranjeunna ngan ngarobah pikiran maranéhna. Tapi maranéhna moal ngidinan Anjeun pikeun balik hal sanggeus geus dipake deui. Iraha anjeun balanja, tetep resi Anjeun. Ieu buktina nu meuli item jeung mun anjeun meuli eta. Lamun mutuskeun rék balik hiji item, anjeun bakal kedah resi nu. Éta harder balik pangan seger, tapi anjeun kudu salawasna balik dahareun lamun kapanggih eta ieu manja atawa kaliwat na “Diical ku” kaping.

Stores in the USA let people return goods if there is something wrong with them or even if they just change their mind. But they will not allow you to return something after you have used it. Whenever you shop, keep your receipt. This is proof that you bought the item and when you bought it. If you decide you want to return an item, you will need the receipt. It is harder to return fresh foods, but you should always return food if you found it was spoiled or past its “sell by” date.

Diajar deui

Learn more

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!