pagawe’ hak

Inggris ogéTaya basa Inggris

Anjeun boga hak tangtu ngajaga anjeun jam gawé. Di AS, dulur kudu diolah cukup di gaw nu. Dunungan kudu nuturkeun hukum atawa maranéhna bakal fined atanapi dihukum. Baca jeung leuwih jéntré ngeunaan TKI’ Hak di AS.

You have certain rights to protect you at work. In the USA, everyone should be treated fairly in the workplace. Employers must follow laws or they will be fined or punished. Read to learn more about workers’ rights in the USA.

Workers' rights - woman worker

Workers' rights - woman worker

Pamarentah di AS boga pagawe’ hukum hak nu nyebutkeun sabaraha duit nu kudu nyieun. Aya ogé hukum ngeunaan sabaraha jam anjeun tiasa dianggo na kumaha dunungan anjeun Ngaruwat Anjeun. dunungan anjeun kudu nyadiakeun tempat anu aman tur séhat pikeun anjeun dianggo. Mun anjeunna atanapi manehna henteu, aranjeunna bisa dihukum ku hukum.

The government in the USA has workers’ rights laws that say how much money you must make. There are also laws about how many hours you can work and how your employer treats you. Your employer must provide a safe and healthy place for you to work. If he or she does not, they can be punished by law.

upah minimum

Minimum wage

Pamarentah féderal ngajadikeun hukum pikeun sakabeh nagara. The pamaréntah kaayaan sangkan hukum di nagara maranéhna. Pamarentah féderal jeung unggal kaayaan geus mangrupa diatur upah minimum. The upah minimum nyaeta jumlah panghandapna anu dunungan kedah mayar pagawé maranéhna. The upah minimum féderal nyaeta $7.25 per jam. Ieu ngandung harti yén sagala dunungan mana di Amérika Serikat kedah mayar nu sahanteuna $7.25 per jam. Anjeun tiasa leuwih jéntré ngeunaan TKI’ hak jeung bayar di loba basa.

The federal government makes laws for the whole country. The state governments make laws in their states. The federal government and every state have a set a minimum wage. The minimum wage is the lowest amount that employers must pay their employees. The federal minimum wage is $7.25 per hour. This means that any employer anywhere in the United States must pay you at least $7.25 per hour. You can learn more about workers’ rights and pay in many languages.

upah minimum kaayaan

State minimum wage

Kadang-kadang upah minimum kaayaan leuwih luhur batan nu upah minimum féderal. Salaku conto, nagara California jeung Arizona duanana boga upah minimum $11.00 per jam. Dina nagara ieu, dunungan kudu mayar pagawe jumlah luhur. Anjeun tiasa manggihan upah minimum dina kaayaan anjeun.

Sometimes the state minimum wage is higher than the federal minimum wage. For example, the states of California and Arizona both have a minimum wage of $11.00 per hour. In these states, employers must pay workers the higher amount. You can find the minimum wage in your state.

upah minimum jeung tips

Minimum wage and tips

Tips anu duit ti nasabah ka hatur nuhun pikeun layanan anjeun. Tips teu kaasup dina biaya jasa atawa jumlah pajeg. Lamun digawé di réstoran atawa di proyek dimana anjeun nampi tips leuwih ti $30 sabulan, mangka anjeun bisa padamelan salaku “pagawe tipped.” karyawan Tipped kudu dibayar sahanteuna $2.13 per jam tambah tips maranéhna. Tips kudu leuwih ti $5.12 per jam ambéh anjeun masih earning nu upah minimum féderal tina $7.25 ($2.13 + $5.12 = $7.25).

Tips are money from customers to thank you for your service. Tips are not included in the cost of service or the tax amount. If you work in a restaurant or in a job where you receive tips of more than $30 a month, then you can be employed as a “tipped employee.” Tipped employees must be paid at least $2.13 per hour plus their tips. Tips must be more than $5.12 per hour so that you are still earning the federal minimum wage of $7.25 ($2.13 + $5.12 = $7.25).

Aya sababaraha réstoran nu ngawengku tip dina RUU. Sawaktos Anjeun keur hired, boss anjeun bakal ngabejaan Anjeun aturan ngeunaan tipping. Anjeun bisa maca leuwih lengkep tentang Aturan keur karyawan tipped Ieuh.

There are some restaurants that include the tip in the bill. When you are hired, your boss will tell you the rules about tipping. You can read more about the rules for tipped employees here.

gajih sarua jeung

Equal wages

Di sababaraha nagara, lalaki jeung awewe keur mayar béda. Tapi, URANG hukum teu ngameunangkeun ieu. Lamun ngalakonan pakasaban anu sarua salaku co-worker, Anjeun kudu dibayar sami. Anjeun oge kedah meunang lembur bayar sarua, jam pakansi, sarta bonus. Pagawé wungkul kedah meunang leuwih lamun aya di posisi béda atawa ngalakukeun leuwih dina posisi anu sarua. Éta ogé bisa dibayar leuwih lamun éta hasil boga kaahlian hadé atawa leuwih pangalaman dina widang sabab tiasa dianggo dina.

In some countries, men and women are paid differently. However, US laws don’t allow this. If you are doing the same job as a co-worker, you must be paid the same. You should also get the same overtime pay, vacation hours, and bonuses. Employees should only get more if they are in different positions or do more in the same position. They can also be paid more if they have better skills or more experience in the field they work in.

pilih kasih

Discrimination

hukum diskriminasi ajak dunungan keur nyewa jalma ti backgrounds béda jeung pikeun ngubaran dulur sami. Éta ilegal pikeun hiji dunungan keur NOT nyewa anjeun kusabab:

Discrimination laws encourage employers to hire people from different backgrounds and to treat everyone the same. It is illegal for an employer to NOT hire you because of:

  • génder
  • balapan
  • agama
  • hal nu henteu mampuh: ngabogaan masalah fisik atawa hiji geringna
  • umur: keur 40 atawa heubeul
  • asal nasional: dimana anjeun datangna ti
  • gender
  • race
  • religion
  • disability: having physical problems or an illness
  • age: being 40 or older
  • national origin: where you come from

Anjeun bisa maca leuwih lengkep tentang hukum ngeunaan rupa diskriminasi jam gawé. Pagawé kalawan disabilities gaduh hak tambahan handapeun hukum.

You can read more about laws about types of discrimination at work. Employees with disabilities have additional rights under the law.

tatu karya

Work injuries

Tatu bisa lumangsung ka anjeun bari anjeun digawé. Lamun perlu menyakiti bari digawé, éta pohara penting pikeun ngabejaan manajer anjeun katuhu jauh. Anjeun oge kudu neangan dokter pikeun ngubaran tatu Anjeun. pagawe’ hukum santunan bisa ngajaga hak-hak anjeun gaduh perlakuan. Sababaraha perlakuan anjeun sarta gajih bisa mayar kanggo ku perusahaan.

Injuries can happen to you while you are working. If you get hurt while working, it is very important to tell your manager right away. You also need to find a doctor to treat your injury. Workers’ compensation laws can protect your rights to have treatment. Some of your treatment and wages could be paid for by your company.

Katuhu pikeun privasi

Right to privacy

parusahaan anjeun teu diwenangkeun ka kasampak di hal pribadi Anjeun. dompet anjeun, tas, loker gudang, sarta briefcases téh ngan keur anjeun. Lamun nampa surélék nu boga ngaran anjeun dina eta, manajer anjeun teu diwenangkeun maca eta.

Your company is not allowed to look at your personal things. Your purse, bags, storage lockers, and briefcases are only for you. If you receive mail that has your name on it, your manager is not allowed to read it.

Lamun ngagunakeun komputer pikeun digawé, boss anjeun diwenangkeun ka kasampak di surelek Anjeun. Lamun make telepon a, sawatara pausahaan nu diwenangkeun ngadangukeun Telepon anjeun sarta pesen. Ieu béda pikeun unggal parusahaan. Anjeun pernah kedah nyebutkeun atawa nulis hal négatip ngeunaan perusahaan.

If you use a computer for work, your boss is allowed to look at your emails. If you use a phone, some companies are allowed to listen to your phone calls and messages. This is different for every company. You should never say or write negative things about your company.

terminasi adil

Unfair termination

terminasi adil ngandung harti yén anjeun meunang dipecat pikeun alesan ilegal. Lamun Anjeun mikir yén Anjeun leungit proyek Anjeun kusabab diskriminasi, a tatu karya, atanapi pelecehan, Anjeun kudu mikir ngeunaan diajak ngobrol pangacara a. Aya ahli hukum anu ngabantu urang ku pagawe’ hak. Anjeun tiasa neangan ahli hukum bébas tur affordable anu ngabantu imigran sarta pangungsi.

Unfair termination means that you got fired for an illegal reason. If you think that you lost your job because of discrimination, a work injury, or harassment, you should think about talking to a lawyer. There are lawyers who help people with workers’ rights. You can find free and affordable lawyers who help immigrants and refugees.

Lamun mikir hal haram nu lumangsung di gaw Anjeun, ngabejaan dunungan anjeun. Lamun dunungan anjeun teu bisa nulungan, nulis handap naon anu lumangsung. Anjeun bisa jadi kudu inpo ieu engké.

If you think illegal things are happening in your workplace, tell your employer. If your employer is not able to help, write down what is happening. You may need this information later.

kaamanan gaw

Workplace safety

dunungan anjeun kedah pastikeun gaw anjeun aman tur tanpa hazards. Hazards hal anu bisa ngarugikeun anjeun, kayaning kimia atawa parabot unsafe atawa pakakas. sakapeung, proyek Anjeun merlukeun anjeun ngalakukeun hal unsafe. Salaku conto, a worker konstruksi bisa kudu nanjak nepi kana wangunan jangkung. Dina hukum, dunungan kudu ngabejaan maneh ngeunaan bahaya poténsial di gaw di. Éta ogé kudu ngalatih anjeun basa anjeun ngartos. Mun anjeun ngarasa atanapi ningali hal anu unsafe nu manajer Anjeun teu nyaho ngeunaan, ngabejaan aranjeunna. Mangga paluruh émbaran ngeunaan Hak kaamanan jam gawé.

Your employer must make sure your workplace is safe and without hazards. Hazards are things that can harm you, such as chemicals or unsafe tools or equipment. Sometimes, your job requires you to do something unsafe. For example, a construction worker might have to climb up on tall buildings. Under the law, employers have to tell you about the potential dangers at the workplace. They also have to train you in a language that you understand. If you feel or see something is unsafe that your manager does not know about, tell them. Find information about safety rights at work.

Diajar deui

Learn more



Informasi dina kaca ieu asalna tina pamaréntah AS sarta séjén sumber dipercanten. Hal ieu dimaksudkeun pikeun hidayah tur diropéa saperti mindeng jadi mungkin. USAHello teu masihan nasihat légal, atawa aya salah sahiji bahan kami dimaksudkeun pikeun dicokot sakumaha nasehat légal. Upami Anjeun keur néangan pikeun pangacara bébas atawa low-ongkos atawa pitulung légal, bisa mantuan Anjeun manggihan jasa légal bébas sarta low-ongkos.

The information on this page comes from the US government and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun
Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!