Étiopia: Understanding your students from Ethiopia and their cultural backgrounds

Inggris ogéTaya basa Inggris

Loba pendidik ngajarkeun rupa-rupa siswa ngalaporkeun yén maranéhna moal nampi informasi kasang tukang budaya cukup on siswa maranéhanana. Mun anjeun ngajarkeun siswa pangungsian, hal anu penting pikeun jadi sadar pendatang’ backgrounds. Inpo di handap ieu dimaksudkan nyadiakeun tinjauan highlights konci, sahingga ngembangkeun strategi pangajaran responsif culturally anu di Ngepaskeun kalayan siswa Anjeun’ gaya learning unik.

Many educators teaching diverse students report that they do not receive enough cultural background information on their students. If you are teaching refugee students, it is important to be aware of newcomers’ backgrounds. The information below is meant to provide an overview of key highlights, so you develop culturally responsive teaching strategies that are in tune with your students’ unique learning styles.

Poto ku UNHRC
Poto ku UNHRC
Photo by UNHRC
Photo by UNHRC

Ethiopian Peta

Ethiopian Map

basa

Language

Amharic jeung Inggris

Amharic and English

Pangajaran di Classroom

Teaching in the Classroom

Étiopia boga salah sahiji populasi buta huruf pangluhurna di dunya (di luhur 60%). pangajaran primér (sasmita 1 ka 8) nyaeta bébas tur dina teori wajib. pangajaran sekundér nyaéta sasmita 9-11. Loba mahasiswa-panghasilan low bajoang pikeun adaptasi jeung budaya nu di sakola umum dirancang pikeun kulawarga tengah-kelas. Salaku hasilna, loba mahasiswa leupaskeun kaluar sakola.

Ethiopia has one of the highest illiterate populations in the world (over 60%). Primary education (grades 1 to 8) is free and in theory compulsory. Secondary education is grades 9-11. Many low-income students struggle to adapt to the culture in public schools designed for middle-class families. As a result, many students drop out of school.

Budak gaduh leuwih kasempetan pendidikan ti katresna. Aya stereotype nyebar yen katresna nu kirang kompeten ti budak, na yén pangajaran katresna 'mangrupakeun investasi goréng. Diskriminasi sarta nyiksa fisik anu sababaraha katresna tantangan beungeut nalika maranéhna hadir sakola. Loba barudak Ethiopian kakurangan paparan ka karya jeung kapamimpinan kasempetan group di setélan organisasi.

Boys have more educational opportunities than girls. There is a widespread stereotype that girls are less competent than boys, and that girls’ education is a poor investment. Discrimination and physical abuse are some of the challenges girls face when they attend school. Many Ethiopian children lack exposure to group work and leadership opportunities in organizational settings.

perioda puasa (tingali kahandap, handapeun budaya) bisa janten pangalaman fisik sarta emotionally nangtang pikeun siswa.

Fasting periods (see below, under culture) may be a physically and emotionally challenging experience for students.

Kulawarga / Sakola Akad Nikah

Family/School Engagement

Loba kulawarga Ethiopian migrasi kabur kamiskinan tapi neangan sorangan underemployed atawa pagawean sanggeus datang ka AS. Loba mungkas nepi gawe dina layanan upah low (kavling parkir, stasiun gas, toko genah, réstoran, jeung sajabana). Loba pangungsi teu nyaho kumaha carana ngajalankeun atawa kakurangan aksés ka mobil a, jadi angkutan pikeun acara sakola bakal tantangan pikeun kolot anu hoyong jadi kalibet.

Many Ethiopian families migrate to escape poverty but find themselves underemployed or unemployed after coming to the US. Many end up working in low wage service (parking lots, gas stations, convenience stores, restaurants, etc.). Many refugees do not know how to drive or lack access to a car, so transportation to school events will be a challenge for parents who would like to be involved.

dina umumna, jalma salam silih mibanda sababaraha kisses on duanana pipi. Manula anu diolah tur dianggap mibanda hormat tinggi.

Generally, people greet each other with multiple kisses on both cheeks. The elderly are treated and regarded with high respect.

Ieu alus janten sadar yen Étiopia mibanda sajarah division étnis. Saterusna, Étiopia boga opat kelas sosial utama na castes kalawan turunan tinggi-ranking di luhur, dituturkeun ku turunan ranking low-. kaanggotaan kasta anu ditugaskeun ku kalahiran.

It is good to be aware that Ethiopia has a history of ethnic division. Furthermore, Ethiopia has four major social classes and castes with high-ranking lineages at the top, followed by low-ranking lineages. Caste membership is assigned by birth.

Soccer mangrupa aktivitas anu loba Ethiopians milu ka bolster rasa maranéhanana milik. Ngagabung grup rojongan sosial jeung ékonomi disebut Ekub ogé bisa ningkatkeun rasa pangungsi 'tina milik.

Soccer is an activity that many Ethiopians participate in to bolster their sense of belonging. Joining social and economic support groups called Ekub can also enhance refugees’ sense of belonging.

génder, kabudayaan, sarta kulawarga

Gender, Culture, and Family

Loba Ethiopians masih yakin yén awéwé anu bawahan mun lalaki. Awéwé anu biasana kirang loba diajar tur mibanda kabebasan ekonomi kirang. Nu jalu pangkolotna nyaeta kapala rumah tangga jeung putusan maker. Aya biasana tilu opat generasi dina hiji rumah tangga. Lalaki kalibet dina kuli fisik luar imah jeung awéwé anu di muatan buruh rumah tangga. Barudak téh jawab miara pikeun kolotna. Katresna mibanda leuwih tanggung jawab ti budak.

Many Ethiopians still believe that women are subordinate to men. Women are usually less educated and have less economic freedom. The oldest male is the head of the household and decision maker. There are usually three to four generations in one household. Men engage in physical labor outside the house and women are in charge of household labor. Children are responsible for caring for their parents. Girls have more responsibilities than boys.

Kusabab beda dina kalungguhan génder, adjustment kana budaya Amérika téh mindeng hésé pikeun kulawarga imigran Ethiopian. Kadangkala pasangan nikah ngalaman tegangan lantaran tina sosial, politik, jeung kabebasan ekonomi dibérékeun ka awéwé di AS. Dina sababaraha kasus, tegangan ieu geus ngarah ka kekerasan domestik atanapi cerai keur loba rumahtangga pangungsian Ethiopian di AS.

Because of the difference in gender roles, adjustment to American culture is often difficult for Ethiopian immigrant families. Sometimes married couples experience tension because of the social, political, and economic freedom granted to women in the US. In some cases, this tension has led to domestic violence or divorce for many Ethiopian refugee households in the US.

Ethiopians kudu salawasna ngumbah leungeun maranéhna saméméh dahar saprak kabeh dahareun anu didahar ku leungeun ti dibagikeun piring / baki. tradisional, sémah initiate dahar. bari dahar, éta ditangtoskeun narik injera hijina ti rohangan langsung di hareupeun maneh. Ieu sopan kalibet dina paguneman bari dahar saprak Mayar perhatian lengkep kana dahareun anu katarima sakumaha gering-mannered.

Ethiopians must always wash their hands before eating since all food is eaten with the hands from a shared dish/tray. Traditionally, guests initiate eating. While eating, it is proper to pull injera only from the space directly in front of you. It is polite to engage in conversation while eating since paying complete attention to the food is perceived as ill-mannered.

Salila période puasa Christian (variasina ku individu atawa garéja), euweuh produk sato bisa didahar sarta euweuh dahareun atawa inuman bisa dikonsumsi ti tengah wengi dugi 3:00PM. Ieu cara standar puasa salila saminggu, sarta dina Saptu jeung Minggu aya produk sato bisa dikonsumsi, najan aya waktos pangwatesan dina gancang.

During Christian fasting periods (varies by individual or church), no animal products can be eaten and no food or drink can be consumed from midnight until 3:00PM. This is the standard way of fasting during the week, and on Saturday and Sunday no animal products may be consumed, although there is no time restriction on the fast.

Sumberdaya tambahan

Additional Resources

BRYCS sumber

BRYCS RESOURCES

World Factbook

WORLD FACTBOOK

pangungsian BACKGROUNDERS

REFUGEE BACKGROUNDERS

IRC pangungsian guru pakét

IRC REFUGEE TEACHER PACKET

Amerika Ethiopian

ETHIOPIAN AMERICANS

kasehatan

HEALTH

Bagikeun Gagasan anjeun

Share Your Ideas

Upami Anjeun gaduh komentar atawa informasi tambahan atawa ide babagi on ngajarkeun siswa Ethiopian, mangga surélék: info@usahello.org.

If you have comments or additional information or ideas to share on teaching Ethiopian students, please email: info@usahello.org.

Candak Kursus kami pikeun Pendidik

Take our Course for Educators

Lamun hoyong latihan nu langkung lengkep ihwal kumaha ngadidik pangungsian jeung imigran siswa, sumangga timbang enrolling dina Tangtu kami, Ngadidik pangungsian jeung Murid imigran: Hiji Kursus Online pikeun Guru.

If you would like more training on how to educate refugee and immigrant students, please consider enrolling in our course, Educating Refugee and Immigrant Students: An Online Course for Teachers.

Nyitak Sejenna ieu salaku PDF

Print this Information as a PDF

Anjeun bisa ngundeur jeung nyitak ieu profil learner Ethiopian salaku PDF jeung tetep salaku sumberdaya di kelas Anjeun.

You can download and print this Ethiopian learner profile as a PDF and keep it as a resource in your classroom.

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!