Pangajaran a murid pangungsian

Ngajar sanggeus sakola seni
Mikah jeung Hafsah

An art school teacher in Colorado finds that teaching a refugee student prepared her for the challenges of her own life. Read her story.

Teu lila sanggeus kuring dimimitian ngajarkeun dina hiji puseur seni sanggeus-sakola di Colorado, Dina patepung Hafsah. Anjeunna tadina 13 sarta dina kelas seni tengah-sakola, sarta sok ngalaman buku jeung nya. Biasana ieu sepi mangsa kelas, jadi kuring nanya nya naon manéhna maca. Manehna nyumput raray nya balik buku nya, kaéra dirina ngalakukeun leuwih saperti manehna ngawaler ka abdi. Kuring teu apal mana buku, Tapi kuring yakin ieu roman a. Manehna dipikacinta carita cinta. Kuring engké bakal coba ngobrol nya kana maca Harry Potter, tapi éta teu cukup tina carita cinta keur dirina. Manehna ka kuring manéhna teu resep dating, tapi, "Kumaha carana abdi tiasa diajar lamun kuring teu maca ngeunaan eta?"Manehna nanya.

Hafsah mangrupakeun pangungsian anu kulawarga nyaeta ti Somalia, tapi manehna ka kuring manéhna ti Uganda, dimana camp pangungsian nya éta. Manehna datang ka AS on September 15, 2011, kalawan ninina Basra jeung adina ngora Halima.

Bari ngajar di hiji puseur seni sanggeus-sakola, Kuring diawaskeun ku kabagjaan saperti Hafsah tumuwuh beuki loba yakin tur dipindahkeun kana peran kapamimpinan dina program kami.

Biasana ieu mangrupa pamimpin utamana gede pikeun katresna séjén, kaasup dirina group nutup-knit babaturan, sagala katresna rumaja kalayan akar di Somalia. Aranjeunna bakal maén musik dina YouTube, kadang Somali sarta kadangkala hiji arah, bari nyandak gambar ku Snapchat saringan. Maranéhanana teens has iwal pasts pajeulit maranéhna.

Dina hiji acara kalawan ratusan jalma, Kuring nempo Hafsah fearlessly ngawangkong kalayan sawawa, nanyakeun patarosan langsung tur mawa satengah nya tina paguneman. Kuring ngomong ka dirina ngeunaan kumaha kayakinan dirina geus tumuwuh. "Kuring ngarasa kawas ieu gadis Kuring geus salawasna geus, Abdi malah teu terang saha nu gadis sejenna nyaeta deui,"Manehna ka kuring.

Salila sataun sophomore Hafsah urang, nu outfits mahasiswa dirancang sagemblengna kaluar kertas bisa dimodelkeun dina pintonan landasan. Manehna volunteered janten modél, jeung di hareup 500 jelema, Hafsah walked nu catwalk kalayan salaku loba swagger sarta gaya salaku salah sahiji model profésional. Kuring ieu amazed di kumaha gadis rumaja bisa balik ti nyumput tukangeun buku pikeun posing pikeun panongton badag, ti keur kapaksa ti nagara asal nya keur pamimpin di hiji budaya anyar.

Dina ningali tumuwuhna resilience Hafsah urang, Kuring ngarasa leuwih disusun pikeun tantangan dina hirup kuring sorangan.

Kami ngamotivasi jadi ngajengkeun deui langsung jeung vokal keur kuring sorangan jeung nu lianna. Kami leuwih ngahatur nuhun pikeun kulawarga kuring anu caket dieu jeung kamampuhna ka nyieun kulawarga kaluar tina babaturan caket dimana wae Kami. Kuring coba maca leuwih buku ngeunaan cinta, sabab aya salawasna hal pikeun neuleuman aya.

Hafsah anu kiwari 17 jeung lalaki siap pikeun ngamimitian taun senior dirina. Kuring moal deui dianggo di puseur seni, tapi tetep nepi ka dirina on Facebook. Mun tenacity dirina geus dicokot nya ieu tebih, Abdi teu tiasa ngantosan ningali naon manehna teu salajengna.

Dina ngahargaan Poé pangungsian Dunya 2017, USAHello is collecting stories of how refugees make our lives better.

USAHello believes newcomers make our country a better place. Pangungsian resettlement henteu ngan hal moral atawa etika kana ngalakukeun - eta pedah urang jeung komunitas urang ogé. carita ieu ti individu sabudeureun nagara némbongkeun kumaha Nyaho, pangajaran, gawé bareng, jeung sugan paling importantly, keur babaturan kalawan, pangungsi geus ningkat nyawa Amerika.

Dunya pangungsian Poé June 20, 2017

Manggihan acara di masarakat anjeun sarta diajar kumaha anjeun tiasa ngagungkeun Poé pangungsian Dunya 2017.

kira-kira Mikah Neff
Mikah Neff boga pangalaman dina organisasi nonprofit, kaasup fundraising, tata acara, manajemén volunteer, sarta ngajarkeun seni keur urang sakabeh umur. Manehna narima gelar Master di organisasi jeung kapamimpinan ti Universitas Denver di 2016. Manehna mikanyaah ka leumpang, crochet, jeung maca.