ABD Vatandaşlık gereksinimleri nelerdir?

Ayrıca İngilizceİngilizce

ABD vatandaşı olmaya hazır mısınız?? İlk, başvurmaya uygun olduğundan emin olun. Temel ABD vatandaşlık gereksinimleri hakkında bilgi edinin. Eşler ve aile bireyleri için gereksinimler hakkında ayrıntıları okuyun.

Are you ready to become a US citizen? First, make sure you are eligible to apply. Learn about the basic US citizenship requirements. Read details about requirements for spouses and family members.

ABD Vatandaşlık töreni Mülteci Teknik Anketi: Daha Fazla Mülteci ve Göçmen, Amerika'da yeni hayatlar kurmalarına yardımcı olacak kaynaklar için teknolojiye güveniyor

US Citizenship ceremony Refugee Tech Survey: More Refugees and Immigrants rely on technology for resources to help them build new lives in America

ABD vatandaşlık gereksinimleri

US citizenship requirements

Vatandaşlık için uygulamak için, genellikle karşılaması gerekir tgereksinimleri takip:

In order to apply for citizenship, you must generally meet the following requirements:

  • En az olmalıdır 18 yaşında.
  • You must be at least 18 years old.
  • For most people, you must have lived in the United States for at least five years as a resident. However, if your husband or wife is a citizen, you may be able to apply after three years. Read more about eligibility for spouses.
  • Aynı yerde son üç ay boyunca yaşamış olması gerekir.
  • ABD dışında önemli geziler yapmış olmamalıdır. Tatil ve kısa geziler denizaşırı aile görmek için tamam, ama uzun yolculuklar geçirdiyseniz, eğer hak emin olmak için başvurmadan önce bir avukat konuşmak için iyi bir fikir olabilir. Şunları yapabilirsiniz fiziksel varlık ve sürekli gereksinimler hakkında daha fazla bilgi edinin.
  • You need to have lived in the same location for the past three months.
  • You must not have had significant trips outside of the USA. Vacations and short trips to see family overseas are okay, but if you have had long trips, it might be a good idea to speak to a lawyer before applying to make sure you qualify. You can read more about physical presence and continuous requirements.
  • Hiçbir büyük suç faaliyeti olması gerekir. Küçük suçlar, trafik cezası gibi, tamam, Ama büyük herhangi bir suçtan hükümlü olamaz. Bu konuda her zaman dürüst ol çünkü çoğu küçük suç iyidir., ama başvurunuzda yalan söylerseniz, Bu uygulama reddetti olsun yapabilirsiniz. Hatta sınırdışı. Bir suçtan suçlu bulunduğu takdirde, bir avukat çok önemlidir. Onlar-ecek izin vermek hani ne yapacağını.
  • You must have no major criminal activity. Small offenses, such as a traffic ticket, are okay, but you cannot be convicted of any major crimes. Always be honest about this because most small crimes are okay, but if you lie on your application, this can make your application get rejected. You might even get deported. If you have been convicted of a crime, it is very important to talk to a lawyer. They will let you know what to do.
  • Çalışma ve Amerika Birleşik Devletleri hükümeti hakkında bilgi edinin, Ekonomi, ve Tarih böylece yurttaşlık bilgisi sınavı geçmek.
  • You must study and learn about the United States government, economy, and history so that you can pass the Civics exam.

Nasıl başvurulur

How to apply

Vatandaşlık sürecinde birçok adım vardır:

There are many steps in the naturalization process:

  • Gerekli evrakları tamamlayın ve postalayın.
  • Arka plan denetimini tamamlama.
  • Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Görevlisi ile bir röportaj tamamlayın.
  • İngilizce bir cümle okuyup konuştuğunuz kısa bir İngilizce dil sınavına girin.
  • ABD tarihi ve hükümeti üzerine bir Vatandaşlık Sınavı alın. Bu sınavda, cevap vermek zorundadır 6 dışarı-in 10 doğru bizi vatandaşlık hakkında sorular, Geçmiş ve hükümet.
  • ABD'ye bağlılık yemini ettiğiniz sadakat yeminini kabul edin.
  • Complete and mail the required paperwork.
  • Complete a background check.
  • Complete an interview with the United States Citizenship and Immigration Officer.
  • Take a short English language test where you read and speak a sentence in English.
  • Take a Civics Exam on US history and government. On this exam, you must answer 6 out of 10 questions correctly about US Civics, History and Government.
  • Take the Oath of Allegiance where you pledge loyalty to the USA.

Öğrenmeye hazır olduğunuzda tüm bu adımlar hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz Nasıl Yapılır vatandaşlığı için başvuruda.

You can find more details about all these steps when you are ready to learn how to apply for citizenship.

Daha fazla bilgi edinin

Learn more



Bu sayfadaki bilgiler geliyor USCIS ve diğer güvenilir kaynaklar. Rehberlik için tasarlanmıştır ve olabildiğince sık güncellenir. USAHello yasal tavsiye vermez, ne de herhangi bir yasal tavsiye olarak alınması amacıyla bizim materyalin. Bir ücretsiz veya düşük maliyetli avukat veya yasal yardım için arıyorsanız, size yardımcı olabilir Ücretsiz ve düşük maliyetli yasal hizmetler bulmak.

The information on this page comes from USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Senin vatandaşlık testi geçmek!

Ücretsiz online vatandaşlık hazırlık sınıfı

Sınıf Şimdi başlayın

 

 

Bu sayfa yardım ettin mi? Gülen yüz Evet Kaşlarını yüz Hayır
Görüşleriniz için teşekkür ederiz!