Oila birlashtirish - AQSh oilangizga olib

Ingliz tili, shuningdek,Hech Ingliz tili

Agar ko'chirilmoqda keyin sizning oila a'zolari ishtirok etish AQShga kelish bor, siz murojaat qilishingiz mumkin necha xil yo'llari bor. Bu oila birlashma deb ataladi.

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Maykl Swan fototuhfasi, CC.
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.

Qanday oila birlashma ishlaydi?

How does family reunification work?

  • Agar o'tmishda ichida qochqin sifatida AQShga kirib bo'lsa 2 yil yoki o'tmishda doirasida asylee maqomini berildi 2 yil, Agar "yasama" qochoq yoki asylee maqomini olish uchun ma'lum oila a'zolari uchun amal qilishi mumkin. Bu ular oilangiz bir qismi, chunki ular AQShda bir qochqin bo'lishi mumkin, degan ma'noni anglatadi. Faqat ayrim oila a'zolari "yasama" qochqinlar bo'lishi mumkin: sizning turmush o'rtog'ingiz (er yoki xotin) yoki bolalar (turmush qurmagan va ostida 21 Agar birinchi boshpana yoki qochoq maqomini olish uchun qo'llaniladigan).
  • Bundan tashqari, allaqachon qochqin sifatida belgilangan oila a'zolari AQShda sizga ishtirok etish uchun murojaat qilishingiz mumkin.
  • Agar o'sha dasturlarni ham haq uchun, endi AQSh fuqarosi bo'lgan qilmasangiz, Siz, shuningdek, oila AQShga ko'chib bor, bir muntazam ariza mumkin.
  • If you entered the United States as a refugee within the past 2 years or were granted asylee status within the past 2 years, you may apply for certain family members to obtain “derivative” refugee or asylee status. This means that they can become a refugee in the USA because they are a part of your family. Only certain family members can become “derivative” refugees: your spouse (husband or wife) or your children (unmarried and under 21 when you first applied for asylum or refugee status).
  • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the USA.
  • If you do not qualify for either of those programs and are now a US citizen, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the USA.

Kim oila birlashtirish uchun murojaat qilish huquqiga ega bo'ladi?

Who is eligible to apply for family reunification?

iltimosiga uchun turmush o'rtog'ingiz bor yoki bolalar Oila birlashtirish dasturi doirasida AQShda ishtirok etish, siz nima deb ataladi lozim bo'lgan “asosiy” qochqin yoki asylee. Bu sizga joy AQSh vakolatxonasi orqali AQShga rasmiy qochqin maqomini olgan va kelib odam edi, degan ma'noni anglatadi. Siz o'tmishda ichida qochqin sifatida AQShga kirib bo'lishi kerak 2 yil yoki o'tmishda doirasida boshpana berildi 2 yil. Siz qochoq yoki asylee holati qoladi kerak yoki qonuniy doimiy istiqomat aylangan (yashil karta qabul).

In order to request to have your spouse or children join you in the USA under the Family Reunification Program, you must be what is called a “principal” refugee or asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the USA through the US Office of Resettlement. You must have entered the United States as a refugee within the past 2 years or have been granted asylum within the past 2 years. You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (received a green card).

Aloqa dasturi Affadavit

Affadavit of Relationship Program

Bundan tashqari, turmush o'rtog'ingiz uchun munosabatlar bir taahhütnameler faylga ma'qul bo'lishi mumkin, yosh bola (turmushga chiqmagan, ostida 21), yoki ota-onalar. Munosabat Qasamyod bo'lgan yaqin qarindoshlari bilan qochoqlar va asylees qayta birlashtirish uchun ishlatiladigan shaklidir allaqachon qochqinlar uchun belgilangan, ammo AQSh tashqarisidan. Munosabat Qasamyod oilaviy munosabatlar haqida ma'lumot yozib. Qasamyod AQSh qochqinlar Qabul dasturi orqali qochqin sifatida AQShga huquqiga bo'lishi mumkin qarindoshlari uchun ariza jarayonini boshlash uchun amalga oshirilishi lozim. Siz AQShga kelish besh yil ichida ushbu dasturni bajarish kerak. Faylga ma'qul joriy millat haqida ma'lumot uchun, ko'rish AQSh Davlat departamenti, Aholi byurosi, qochqinlar & Migratsiya.

You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, child (unmarried, under 21), or parents. The Affidavit of Relationship is the form used to reunite refugees and asylees with close relatives who are already determined to be refugees but are outside the United States. The Affidavit of Relationship records information about family relationships. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the US Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the USA. For information on the current nationalities eligible to file, see the US Department of State, Bureau of Population, Refugees & Migration.

begona qarindoshi uchun ariza

Petition for alien relative

Doimiy rezidenti Alien holati yoki kim bilan Qochqinlar ortiq besh yil er-xotinning nomidan murojaat qilishingiz mumkin AQShda bo'lgan, bolalar, ota-ona, va ukalari I-130 foydalanish. Bu jarayon ko'proq vaqt olishi va yuqorida ikki dasturlari ko'proq qiyin bo'lishi mumkin. USCIS o'qib chiqing AQSh fuqarolari Oila Qo'shimcha ma'lumot olish uchun sahifa.

Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, children, parents, and siblings using Form I-130. This process may take more time and be more difficult than the above two programs. Please read the USCIS Family of US Citizens page for more information.

diniy ta'qiblarga duch eronliklar oila a'zolari uchun maxsus dastur ham bor.

There is also a special program for family members of Iranians who are experiencing religious persecution.

oila a'zolari AQShga kelish huquqiga bo'lgan?

Which family members are eligible to come to the USA?

oila munosabatlari Agar qochoq sifatida AQShga kelishidan oldin mavjud edi yoki boshpana berildi. Buning ma'nosi:

The family relationship had to exist before you came to the United States as a refugee or were granted asylum. This means:

  • Agar bor, qog'ozlarni bajarish uchun bo'lsangiz, turmush o'rtog'ingiz uchun keldingmi, Agar qochoq sifatida AQSh kelishidan oldin turmushga kerak edi, yoki AQShda boshpana berildi. USCIS tashrif buyuring qochoq & Asylee -Xotin Qo'shimcha ma'lumot olish uchun sahifa.
  • Sizning farzandingiz homilador kerak edi (Bu ona allaqachon homilador bo'ldi, degan ma'noni anglatadi) Agar qochoq sifatida kirgan yoki boshpana oldin yoki tug'ilgan. USCIS tashrif buyuring qochoq & Asylee Bolalar Qo'shimcha ma'lumot olish uchun sahifa.
  • Siz qochoq yoki asylee holati qoladi yoki doimiy istiqomat aylangan (yashil karta qabul). Zotan, bir U.S aylangan bo'lsa. naturalizatsiya yo'li fuqarosi, Agar nisbiy lotin qochqin yoki asylee maqomini olish uchun ariza mumkin emas. ammo, Agar siz hali ham AQShga oila ko'chib yordam berish mumkin.
  • Aloqa dasturi Qasamyod ostida, Agar bolalar uchun murojaat qilishingiz mumkin, xotin, yoki ota-onalar bizga kelishini.
  • If you want to complete papers to have your spouse come to the US, you had to be married before you came to the US as a refugee or were granted asylum in the US. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Spouses page for more information.
  • Your child had to be conceived (this means the mother was already pregnant) or born before you entered as a refugee or were granted asylum. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Children page for more information.
  • You remain in refugee or asylee status or have become a permanent resident (received a green card). If you have already become a U.S. citizen through naturalization, you cannot petition to obtain derivative refugee or asylee status for a relative. However, you may still be able to help family immigrate to the United States.
  • Under the Affidavit of Relationship program, you can apply for your children, spouse, or parents to come to the US.

Men oila birlashtirish uchun murojaat qanday?

How do I apply for family reunification?

maqsadida qochoqlar sifatida AQShga kelish uchun turmush o'rtog'ingiz yoki bolalar uchun murojaat qilish, Agar bajarish kerak I-730, yoki qochoq / Asylee nisbiy petitsiya. Bu shakl faylga bepul. Siz murojaat qachon bir necha muhim huquqiy hujjatlarni o'z ichiga kerak bo'ladi. qachon sizni I-730 yuklab, o'qishni ham ishonch hosil bo'lishi rasmiy USCIS I-730 haqida ma'lumot va topshirish uchun ko'rsatmalar I-730.

In order to apply for your spouse or children to come to the US as refugees, you must complete Form I-730, or Refugee/Asylee Relative Petition. This form is free to file. You will have to include several important legal documents when you apply. When you download Form I-730, be sure also to read the official USCIS Form I-730 information and the instructions for filing Form I-730.

huquqiy shakllari yakunlab juda qiyin bo'lishi mumkin. Sizning qayta joylashtirish organidan yordam so'raymiz, yoki topish bir muhojirlarga yordam beradi huquqshunos yoki yuridik tashkilot. orqali bir necha tilda birlashtirish haqida batafsil ma'lumot IRAP.

Completing legal forms can be very difficult. Ask for help from your resettlement agency or find a lawyer or legal organization that helps immigrants. Learn more about reunification in several languages through IRAP.

Ko'proq ma'lumot olish

Learn more



Ushbu sahifada axborot kelgan AQSh Davlat departamenti, _____________________________________________________________, va boshqa manbalardan ishonchli. Bu hidoyat uchun mo'ljallangan va imkon qadar tez-tez yangilanadi. USAHello huquqiy maslahat bermaydi, _____________________________________________________________. Agar bepul yoki arzon advokat yoki huquqiy yordam uchun izlayotgan bo'lsangiz, Biz sizga yordam berishi mumkin bepul va arzon yuridik xizmatlar topish.

The information on this page comes from the US Department of State, USCIS, and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

sizga yaqin yordam topish

Sizning shahrida xizmatlar va resurslar qo'ng'iroq qilish uchun FindHello foydalaning.

Sizning Izlashni boshlash
Bu sahifa sizga yordam edi? Kulgich ha qoshlarini yuzi yo'q
Fikr va mulohazalaringiz uchun rahmat!