Waa maxay shuruudaha dhalashada Mareykanka?

Ingiriisi sidoo kaleNo Ingiriisi

aad diyaar u ah inay noqdaan muwaadin Maraykan ah tahay? First, hubi in aad xaq u leedahay inaad codsato. Baro oo ku saabsan shuruudaha aasaasiga ah ee dhalashada Maraykanka. Read faahfaahin ku saabsan shuruudaha isqaba iyo xubnaha qoyska.

Are you ready to become a US citizen? First, make sure you are eligible to apply. Learn about the basic US citizenship requirements. Read details about requirements for spouses and family members.

xafladda dhalashada US Refugee Tech Survey: Qaxootiga iyo Muhaajiriinta More ku tiirsan yihiin technology for khayraadka si ay u caawiyaan dhisno nolol cusub ee America

US Citizenship ceremony Refugee Tech Survey: More Refugees and Immigrants rely on technology for resources to help them build new lives in America

shuruudaha dhalashada Mareykanka

US citizenship requirements

Si aad u dalbato jinsiyadda, waa in aad guud ahaan la kulmaan tayuu shuruudaha soo socda:

In order to apply for citizenship, you must generally meet the following requirements:

  • Waa in aad ugu yaraan 18 sano jir ah.
  • You must be at least 18 years old.
  • For most people, you must have lived in the United States for at least five years as a resident. However, if your husband or wife is a citizen, you may be able to apply after three years. Read more about eligibility for spouses.
  • Waxaad u baahan tahay inaad ku noolaa meel isku mid ah saddexdii bilood ee la soo dhaafay.
  • Waa inaadan ayaa safaro muhiim ah ka baxsan ee USA. Fasaxyada iyo safarada gaagaaban si aad u aragto qoys dibada jira okay, laakiin haddii aad horay u safarada dheer, waxaa laga yaabaa in fikrad fiican in aad la hadasho qareen ka hor inta codsanaya in ay hubiso in aad u qalanto. Waad awoodaa akhri wax dheeraad ah oo ku saabsan joogitaanka jirka iyo shuruudaha joogto ah.
  • You need to have lived in the same location for the past three months.
  • You must not have had significant trips outside of the USA. Vacations and short trips to see family overseas are okay, but if you have had long trips, it might be a good idea to speak to a lawyer before applying to make sure you qualify. You can read more about physical presence and continuous requirements.
  • Waa in aad haysataa ma falal dembiyeed waaweyn. dembiyada Small, sida tigidh taraafiig, waa okay, laakiin idinku ma waxaa lagu xukumi karaa wixii dambiyo waaweyn. Mar walba daacad noqo oo arrintan ku saabsan sababta oo ah dambiyada yaryar inta badan waa okay, laakiin haddii aad jiifsato codsigaaga, this ka dhigi kartaa codsigaaga aad diiday. xitaa laga yaabaa in aad is tarxiilay. Haddii lagu xukumo denbi, waxaa aad u muhiim ah in aad la hadasho qareen. Waxay kuu sheegi doonaa wixii aad samayn.
  • You must have no major criminal activity. Small offenses, such as a traffic ticket, are okay, but you cannot be convicted of any major crimes. Always be honest about this because most small crimes are okay, but if you lie on your application, this can make your application get rejected. You might even get deported. If you have been convicted of a crime, it is very important to talk to a lawyer. They will let you know what to do.
  • Waa in aad wax ka barato oo ay bartaan oo ku saabsan dowladda Mareykanka, dhaqaalaha, iyo taariikhda si aad u gudbin kartaa imtixaanka Civics ah.
  • You must study and learn about the United States government, economy, and history so that you can pass the Civics exam.

Sida loo codsado

How to apply

Waxaa jira talaabooyin badan oo habka jinsiyada lagu qaato:

There are many steps in the naturalization process:

  • Buuxi oo u dir waraaqaha loo baahan yahay.
  • Buuxi baaritaanka asalka ah.
  • Buuxi wareysi uu siiyay Sarkaalka Maraykanka Citizenship and Immigration.
  • Qaado imtixaanka af gaaban Ingiriisi halkaas oo aad ka akhrisan iyo hadli xukun in English.
  • Qaado Imtixaanka Aqoonta Waddanka a on taariikhda Maraykanka iyo dawladda. On imtixaanka this, waa in aad ka jawaabto 6 ka mid ah 10 su'aalaha si sax ah oo ku saabsan Mareykanka Civics, Taariikhda iyo Dowladda.
  • Dhaarinayaa Daacad Noqoshada meesha aad ballan qaadayaa daacad u ahaanta USA.
  • Complete and mail the required paperwork.
  • Complete a background check.
  • Complete an interview with the United States Citizenship and Immigration Officer.
  • Take a short English language test where you read and speak a sentence in English.
  • Take a Civics Exam on US history and government. On this exam, you must answer 6 out of 10 questions correctly about US Civics, History and Government.
  • Take the Oath of Allegiance where you pledge loyalty to the USA.

Waxaad ka heli kartaa faahfaahin dheeraad ah oo ku saabsan tallaabooyinka oo dhan marka aad diyaar u ah inay bartaan yihiin sida loo dalbato jinsiyadda.

You can find more details about all these steps when you are ready to learn how to apply for citizenship.

Wax dheeri ah baro

Learn more



Macluumaadka on this page ka timaadaa USCIS oo kale ku kalsoon tahay ilaha. Waxaa loogu talagalay hanuun iyo waa la cusboonaysiiyaa inta badan ee suurtogalka. USAHello ma siiyo talo sharci ah, mana ka mid ah waxyaabaha aannu loogu tala galay in la qaado, sida la-talin sharci. Haddii aad raadineyso qareen lacag la'aan ah ama qiime jaban ah ama caawimaad sharci, waxaan kaa caawin karnaa hesho adeegyada sharci oo bilaash ah iyo qiimo-yar.

The information on this page comes from USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Gudubto imtixaanka muwaadinimada!

class online Free diyaarinta dhalashada

Ku bilow fasalka hadda

 

 

this page Ma caawin? Smiley wejiga Haa wejiga u kuuso No
Waad ku mahadsan tahay ra'yi-celin!