Возз'єднання сім'ї – принести вашої родини в США

Також АнглійськаНемає англійською мовою

Є кілька різних способів, які можна застосувати до ваших родичів приїхати до Сполучених Штатів приєднатися до, після того, як ви були переселені. Це називається возз'єднання сім'ї.

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Фотографія люб'язно надана Майкл Лебідь, КУБ. СМ.
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.

Як працює возз'єднання сім'ї?

How does family reunification work?

  • Якщо ви ввели США якості біженця в минулому 2 років або були надані політичним притулком у США статус протягом минулого 2 роки, Ви можете звернутись щодо певних членів сім'ї, щоб отримати "похідні" біженця або політичним притулком у США статус. Це означає, що вони можуть стати біженця в США, тому що вони є частиною вашої родини. Тільки деякі члени можуть стати "похідна" біженців: ваш чоловік (чоловік або дружина) чи ваші діти (не перебувають у шлюбі і молодше 21 Коли ви вперше застосував для притулку або біженців статус).
  • Можна також застосувати до родичів, які вже визначили як біженців приєднатися до вас у США.
  • Якщо ви не можуть претендувати на будь-який з цих програм і тепер громадянином США, Ви також можете заповнити регулярне застосування мати вашої сім'ї емігрувати до США.
  • If you entered the United States as a refugee within the past 2 years or were granted asylee status within the past 2 years, you may apply for certain family members to obtain “derivative” refugee or asylee status. This means that they can become a refugee in the USA because they are a part of your family. Only certain family members can become “derivative” refugees: your spouse (husband or wife) or your children (unmarried and under 21 when you first applied for asylum or refugee status).
  • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the USA.
  • If you do not qualify for either of those programs and are now a US citizen, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the USA.

Хто має право подати заяву на возз'єднання сім'ї?

Who is eligible to apply for family reunification?

Для того, щоб запросити мати чоловіка/дружини або дітей, приєднатися до вас у США за програмою возз'єднання сім'ї, Ви повинні бути, те, що називається “Основний” біженця або політичним притулком у США. Це означає, що ви були особа, яка отримала статус офіційного біженців і приїхав до США через облаштування офісу нас. Ви повинні ввели США якості біженця протягом минулого 2 років або мають статус біженця в минулому 2 роки. Ви повинні залишатися в біженця або політичним притулком у США статус або стати законним постійним жителем (отримав Зелена карта).

In order to request to have your spouse or children join you in the USA under the Family Reunification Program, you must be what is called a “principal” refugee or asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the USA through the US Office of Resettlement. You must have entered the United States as a refugee within the past 2 years or have been granted asylum within the past 2 years. You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (received a green card).

Affadavit програма відносини

Affadavit of Relationship Program

Ви також можете мати право подати під присягою відносини для вашого чоловіка, дитина (неодружені, у розділі 21), чи батьки. Під присягою відносини форми для возз'єднати біженців і біженці з близьких родичів, які є вже визначена як біженців, але за межами Сполучених Штатів. Під присягою відносини записує інформацію про сімейних відносин. Свідчення повинні бути завершені для того, щоб почати процес застосування для родичів, які можуть мати право на в'їзд до США як біженців через нас біженців зізнань програми. Ви повинні завершити цей застосунок протягом п'яти років вступу до США. Для отримання інформації про поточний національностей право подати, подивитися на Державний департамент США, Бюро населення, Біженці & Міграції.

You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, child (unmarried, under 21), or parents. The Affidavit of Relationship is the form used to reunite refugees and asylees with close relatives who are already determined to be refugees but are outside the United States. The Affidavit of Relationship records information about family relationships. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the US Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the USA. For information on the current nationalities eligible to file, see the US Department of State, Bureau of Population, Refugees & Migration.

Петиція для родича-іноземця

Petition for alien relative

Біженців з статус постійного жителя іноземця або, які пройшли в США більш ніж п'ять років можна застосувати від імені дружини, діти, батьки, братів і сестер, використовуючи форму I-130. Цей процес може зайняти більше часу і важче, ніж вище двох програм. Будь ласка, прочитайте USCIS Сім'я громадян США для більшої інформації.

Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, children, parents, and siblings using Form I-130. This process may take more time and be more difficult than the above two programs. Please read the USCIS Family of US Citizens page for more information.

Існує також спеціальна програма для членів сім'ї іранців, хто відчуває релігійних переслідувань.

There is also a special program for family members of Iranians who are experiencing religious persecution.

Якої членам сім'ї, мають право приїхати в США?

Which family members are eligible to come to the USA?

Родинні стосунки повинні були існувати, перш ніж ви прийшли до Сполучених Штатів якості біженця або було надано притулок. Це означає:

The family relationship had to exist before you came to the United States as a refugee or were granted asylum. This means:

  • Якщо ви хочете, щоб завершити документи мати ваш чоловік в США, Ви повинні були бути одруженим, перш ніж ви приїхали до США у якості біженця або було надано притулок в США. Будь ласка, відвідайте USCIS Біженця & Політичним притулком у США подружжя для більшої інформації.
  • Була ваша дитина буде задумана (Це означає, що мати була вже вагітна) або народився, перш ніж вводити як біженців або було надано притулок. Будь ласка, відвідайте USCIS Біженця & Діти політичним притулком у США для більшої інформації.
  • Залишаються в біженця або політичним притулком у США статус або стати постійним жителем (отримав Зелена карта). Якщо ви вже стали США. громадянин натуралізації, не вдається петиція на отримання похідного статусу біженця або політичним притулком у США для родичів. Проте ви все ще зможете допомогти родині іммігрувати до Сполучених Штатів.
  • За програмою під присягою відносини, Ви можете звернутися за вашим дітям, чоловіка/дружини, чи батьки приїхати в США.
  • If you want to complete papers to have your spouse come to the US, you had to be married before you came to the US as a refugee or were granted asylum in the US. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Spouses page for more information.
  • Your child had to be conceived (this means the mother was already pregnant) or born before you entered as a refugee or were granted asylum. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Children page for more information.
  • You remain in refugee or asylee status or have become a permanent resident (received a green card). If you have already become a U.S. citizen through naturalization, you cannot petition to obtain derivative refugee or asylee status for a relative. However you may still be able to help family immigrate to the United States.
  • Under the Affidavit of Relationship program, you can apply for your children, spouse, or parents to come to the US.

Як я можу застосувати для возз'єднання сім'ї?

How do I apply for family reunification?

Для того, щоб подати заявку на чоловіка/дружини або дітей, приїхати в США як біженців, Ви повинні заповнити Форма I-730, або відносний клопотання біженців/політичним притулком у США. Ця форма має право подати. У вас буде включати кілька важливих правових документів, коли ви застосовуєте. Коли ви Завантажити форму I-730, слід також прочитати на Офіційна форма USCIS I-730 інформація і на інструкції для подачі Форма I-730.

In order to apply for your spouse or children to come to the US as refugees, you must complete Form I-730, or Refugee/Asylee Relative Petition. This form is free to file. You will have to include several important legal documents when you apply. When you download Form I-730, be sure also to read the official USCIS Form I-730 information and the instructions for filing Form I-730.

Завершення організаційно-правових форм може бути дуже важко. Звернутися за допомогою до облаштування агентства або знайти за адвокат або юридичної організації, яка допомагає іммігрантів.

Completing legal forms can be very difficult. Ask for help from your resettlement agency or find a lawyer or legal organization that helps immigrants.

Дізнатися більше

Learn more



Ми не можемо і не надають юридичні консультації, ні хто-небудь з наших матеріалів на меті сприйматися як юридична консультація. Якщо ви шукаєте безкоштовні або недорогі адвокат або юридична допомога, будь ласка, відвідайте нашу сторінку про те, як знайти юридична допомога для іммігрантів.

We cannot and do not provide legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for free or low-cost lawyer or legal help, please visit our page about how to find legal help for immigrants.

Знайти допомогу поруч з вами

Використовувати FindHello для пошуку послуг і ресурсів у вашому місті.

Почати пошук
Ця сторінка допомогли вам? Усміхнене обличчя Так Хмуритися обличчя Ні
Дякуємо вам за ваш відгук!