studentore refugjat profilet sfond kulturor

Learn about your students and their cultural backgrounds with cultural background resources from USAHello.

Duke qenë i informuar nga ana kulturore, ju do të jetë e pajisur më mirë për të mësuar studentët e ndryshme në klasën tuaj multikulturor. Read and download our cultural background resources. Ju gjithashtu mund të download all of the resources as one PDF. The information is concise so you can quickly learn key information to help you help your students. These cultural background resources were designed for educators but can be used by anyone who wants to welcome newcomers in their community.

Në këtë seksion

Afganistan

Studentët nga Afganistani janë shumë të përqendruar në familjet e tyre Lexo më shumë

Algjeri

studentët algjeriane do të kenë prindërit që duan të mbështesin arsimimin e tyre Lexo më shumë

Butan (Nepali origin)

studentë refugjat nga Butan mund të ketë shkuar në shkollë në Nepal Lexo më shumë

Birmani

Studentët nga Burma kanë tendencë për të shumë të respektuar mësues, por shumica kanë ndërprerë edukimi Lexo më shumë

Burundi

Studentët nga Burundi priren të jenë nxënësit më rrethore Lexo më shumë

Kamboxhi

Studentët nga Kamboxhia ka të ngjarë studentë të gjeneratës së dytë Lexo më shumë

Kinë

Studentët kinezë janë të ngjarë të jenë të respektueshëm dhe formal me mësuesit e tyre. Lexo më shumë

Kolumbi

Kolumbia ka një sistem të fortë arsimor. megjithatë, studentët nga Kolumbia mund të ketë ikur dhunë dhe nuk kanë frekuentuar shkollën. Lexo më shumë

Kubë

Familjet kubane besojnë fuqimisht në vlerën e educaiton Lexo më shumë

Republika Demokratike e Kongos

Shumë studentë nga DRC kaloi shumë vite në kampet e refugjatëve Lexo më shumë

El salvador

Studentët nga El Salvador priren të jetojnë në familje multi-gjeneratës Lexo më shumë

Eritrea

Shumë Eritreans u zhvendosën në Shtetet e Bashkuara në fillim të viteve 2000 Lexo më shumë

Etiopi

Studentët etiopian gjasa kishte burimet e kufizuara në shkollat ​​e tyre Lexo më shumë

Guatemala

Many Guatemalan families in the United States are from the Mayan culture and may not speak Spanish Lexo më shumë

Haiti

Shumë studentë nga Haiti erdhi në Shtetet e Bashkuara pas tërmetit Lexo më shumë

Honduras

Studentët nga Honduras kanë shkallë të ndryshme të edukimit dhe mund të kenë përjetuar dhunë Lexo më shumë

Iran

Studentët nga Irani gjasa ndoqi shkollat, por nuk mund të ketë qenë inkurajuar që të mendojnë në mënyrë kritike Lexo më shumë

Irak

Iraqi students are probably schooled and may have highly educated parents Lexo më shumë

Karen (Birmani)

Studentët Karen shumë respektojnë mësuesit. Shumë prej tyre nuk kanë qasje në arsimin formal Lexo më shumë

Krennni

Studentët Karenni shumë respektojnë mësuesit. Shumë prej tyre nuk kanë qasje në arsimin formal Lexo më shumë

Laos

Shumica e studentëve nga Laos janë emigrantë të gjeneratës së dytë Lexo më shumë

Liberi

Liberians ketë një shumë të familjaritetit dhe përvojë me kulturën amerikane Lexo më shumë

Mon (Birmani)

Mon students highly respect teachers but many did not have access to formal education Lexo më shumë

Nepal

studentë refugjat nga Nepali gjasa ka kufizuar mundësitë arsimore Lexo më shumë

Nikaragua

Shumica e studentëve Nikaraguas kanë familjet që duan të jenë të përfshirë në arsimimin e tyre Lexo më shumë

Pakistan

Girls are less likely to have attended school and parents will need to be encouraged to attend school events Lexo më shumë

Puerto Rico

Puerto Rico është një pjesë e Shteteve të Bashkuara, por studentët kanë mundësi shumë të ndryshme Lexo më shumë

Rakhine State (Birmani)

Studentët nga Rakhine Shtetit priren të jenë shumë kulturalisht të ndryshme se studentët nga pjesa tjetër e Burma Lexo më shumë

Rohingya

Students from Rohingya state may have had no formal education opportunities Lexo më shumë

Rusi (Ish Bashkimi Sovjetik)

Students from Russia tend to be indirect communicatiors Lexo më shumë

Shan (Birmani)

Shan students greatly respect their teachers Lexo më shumë

Sierra Leone

Students from Sierra Leone will enjoy cultural classroom activities Lexo më shumë

Somalia

May students from Somalia have little or no formal education Lexo më shumë

Sudani i Jugut

Students from South Sudan have probably experienced high levels of violence Lexo më shumë

Siria

Syrian students may have interrupted educations but highly educated parents Lexo më shumë

Vietnam

Vietnamese students come from a highly authoritarian educational background Lexo më shumë

Yugoslavia

Students from former Yugoslavia highly value education and respect their teachers Lexo më shumë

Siguruar që të gjithë studentët tuaj të ketë sukses

Strategjitë klasë të bazuara në dëshmi dhe mbështetje për edukatorët e nxënësve sapoardhur.

regjistrohen sot