Familie reunification – bring jou gesin na die VSA

Engels ookgeen Engels

Daar is verskillende maniere waarop jy kan aansoek doen om jou familielede kom na die Verenigde State om aan te sluit nadat jy gewees hervestig. Dit staan ​​bekend as familie hereniging.

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Foto met vergunning van Michael Swan, CC.
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.

Hoe werk familie reunification?

How does family reunification work?

  • As jy die Verenigde State ingevoer as 'n vlugteling binne die afgelope 2 jaar of is asylee-status verwerf het in die verlede 2 jaar, jy kan aansoek doen vir sekere familielede na "afgeleide" vlugteling of asylee status verkry. Dit beteken dat hulle 'n vlugteling in die VSA kan raak omdat hulle 'n deel van jou gesin. Slegs sekere familielede kan "afgeleide" vlugtelinge geword: jou eggenoot (man of vrou) of jou kinders (ongetroud en onder 21 wanneer jy die eerste keer aansoek gedoen om asiel of vlugtelingstatus).
  • Jy kan ook aansoek doen om familielede wat reeds geïdentifiseer kan word as vlugtelinge saam met julle in die VSA.
  • As jy nie kwalifiseer vir een van dié programme en is nou 'n Amerikaanse burger, Jy kan ook 'n gereelde aansoek om jou gesin na die VSA immigrate voltooi.
  • If you entered the United States as a refugee within the past 2 years or were granted asylee status within the past 2 years, you may apply for certain family members to obtain “derivative” refugee or asylee status. This means that they can become a refugee in the USA because they are a part of your family. Only certain family members can become “derivative” refugees: your spouse (husband or wife) or your children (unmarried and under 21 when you first applied for asylum or refugee status).
  • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the USA.
  • If you do not qualify for either of those programs and are now a US citizen, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the USA.

Wie kom in aanmerking om aansoek te doen vir 'n familie hereniging?

Who is eligible to apply for family reunification?

Met die oog op versoek aan u gade of kinders aan te sluit jy in die VSA onder die Familie Hereniging Program, jy moet dit wat genoem word 'n “skoolhoof” vlugteling of asylee. Dit beteken dat jy die persoon wat ontvang amptelike vlugteling status en gekom het na die VSA deur die ons kantoor van hervestiging was. Jy moet die Verenigde State as 'n vlugteling binne die afgelope ingeskryf 2 jaar of is asiel toegestaan ​​binne die afgelope 2 jaar. Jy moet bly in vlugteling of asylee status of 'n wettige permanente inwoner geword het ('n groen kaart ontvang).

In order to request to have your spouse or children join you in the USA under the Family Reunification Program, you must be what is called a “principal” refugee or asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the USA through the US Office of Resettlement. You must have entered the United States as a refugee within the past 2 years or have been granted asylum within the past 2 years. You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (received a green card).

Affadavit van Verhoudings Program

Affadavit of Relationship Program

Jy kan ook in aanmerking te kom om 'n beëdigde verklaring van Verhoudings lêer vir jou eggenoot, kind (ongetroud, onder 21), of ouers. Die verklaring van Verhoudings is die vorm wat gebruik word om vlugtelinge en asylees met naasbestaandes wat verenig reeds vasbeslote om vlugtelinge te wees, maar is buite die Verenigde State van Amerika. Die verklaring van Verhoudings teken inligting oor gesinsverhoudings. Die beëdigde verklaring moet voltooi word ten einde die aansoekproses vir familielede wat dalk kwalifiseer om te tik die Verenigde State as vlugtelinge deur die ons vlugteling toelatings Program begin. Jy moet hierdie aansoek binne vyf jaar van kom na die VSA voltooi. Vir meer inligting oor die huidige nasionaliteite in aanmerking kom om te dien, sien die Amerikaanse Departement van die staat, Buro van die bevolking, vlugtelinge & migrasie.

You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, child (unmarried, under 21), or parents. The Affidavit of Relationship is the form used to reunite refugees and asylees with close relatives who are already determined to be refugees but are outside the United States. The Affidavit of Relationship records information about family relationships. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the US Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the USA. For information on the current nationalities eligible to file, see the US Department of State, Bureau of Population, Refugees & Migration.

Petisie vir uitheemse relatiewe

Petition for alien relative

Vlugtelinge met permanente inwoner uitheemse status of wat in die VSA meer as vyf jaar kan aansoek doen namens gades, kinders, ouers, en broers en susters met behulp van Vorm I-130. Hierdie proses kan meer tyd in beslag neem en meer moeiliker as die vorige twee programme. Lees asseblief die USCIS Familie van Amerikaanse burgers bladsy vir meer inligting.

Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, children, parents, and siblings using Form I-130. This process may take more time and be more difficult than the above two programs. Please read the USCIS Family of US Citizens page for more information.

Daar is ook 'n spesiale program vir familielede van Iraniërs wat ondervind godsdiensvervolging.

There is also a special program for family members of Iranians who are experiencing religious persecution.

Watter familielede is bevoeg om die VSA te kom?

Which family members are eligible to come to the USA?

Die familie verhouding gehad het om te bestaan ​​voordat jy as 'n vlugteling gekom het om die Verenigde State van Amerika of is asiel toegestaan. Dit beteken:

The family relationship had to exist before you came to the United States as a refugee or were granted asylum. This means:

  • As jy wil vraestelle te voltooi om jou gade te kom na die VSA, jy het om te trou voordat jy as 'n vlugteling gekom het om die VSA of is asiel toegestaan ​​in die VSA. Besoek gerus die USCIS Vlugtelinge & Asylee Gades bladsy vir meer inligting.
  • Jou kind moes word swanger (Dit beteken die moeder was reeds swanger) of gebore voordat jy as 'n vlugteling ingevoer of is asiel toegestaan. Besoek gerus die USCIS Vlugtelinge & Asylee kinders bladsy vir meer inligting.
  • Jy bly in vlugteling of asylee status of 'n permanente inwoner geword het ('n groen kaart ontvang). As jy reeds 'n VS geword. burger deur naturalisasie, jy kan nie n petisie aan afgeleide vlugteling of asylee status verkry vir 'n familielid. Maar jy kan nog steeds in staat wees om te help gesin immigreer na die Verenigde State van Amerika.
  • Onder die beëdigde verklaring van Verhoudings program, jy kan aansoek doen vir jou kinders, eggenoot, of ouers te kom na die VSA.
  • If you want to complete papers to have your spouse come to the US, you had to be married before you came to the US as a refugee or were granted asylum in the US. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Spouses page for more information.
  • Your child had to be conceived (this means the mother was already pregnant) or born before you entered as a refugee or were granted asylum. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Children page for more information.
  • You remain in refugee or asylee status or have become a permanent resident (received a green card). If you have already become a U.S. citizen through naturalization, you cannot petition to obtain derivative refugee or asylee status for a relative. However you may still be able to help family immigrate to the United States.
  • Under the Affidavit of Relationship program, you can apply for your children, spouse, or parents to come to the US.

Hoe doen ek aansoek vir 'n familie hereniging?

How do I apply for family reunification?

Om aansoek te doen vir jou gade of kinders na die VSA te kom as vlugtelinge, jy moet voltooi Vorm I-730, of vlugteling/Asylee relatiewe petisie. Hierdie vorm is vry om te dien. Jy sal hê om 'n paar belangrike regsdokumente insluit wanneer jy aansoek doen. Wanneer jy Laai vorm I-730, Maak seker dat jy ook lees die amptelike USCIS vorm I-730 inligting en die instruksies vir indiening Vorm I-730.

In order to apply for your spouse or children to come to the US as refugees, you must complete Form I-730, or Refugee/Asylee Relative Petition. This form is free to file. You will have to include several important legal documents when you apply. When you download Form I-730, be sure also to read the official USCIS Form I-730 information and the instructions for filing Form I-730.

Voltooiing van wettige vorms kan baie moeilik wees. Vra vir hulp van jou hervestiging Agentskap of vind 'n prokureur of wetlike organisasie wat help om immigrante.

Completing legal forms can be very difficult. Ask for help from your resettlement agency or find a lawyer or legal organization that helps immigrants.

Leer meer

Learn more



Ons kan en regsadvies verskaf nie, of is enige van ons materiaal bedoel geneem moet word as regsadvies. As jy op soek is na gratis of goedkoop prokureur of wetlike hulp, Besoek gerus ons blad oor hoe om te vind wetlike hulp vir immigrante.

We cannot and do not provide legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for free or low-cost lawyer or legal help, please visit our page about how to find legal help for immigrants.

Vind hulp naby jou

Gebruik FindHello om te soek vir dienste en hulpbronne in jou Stad.

Begin jou soektog
Het hierdie bladsy help? Glimlaggesiggies Ja Afkeur gesig Geen
Dankie vir jou terugvoer!