Какви са изискванията за гражданство на САЩ?

Също така по английскиНе английски

Готови ли сте да станете гражданин на САЩ? Първо, се уверете, че сте могат да кандидатстват. Научете повече за основните изисквания за САЩ гражданство. Прочетете подробности за изискванията към съпрузите и членовете на семейството.

Are you ready to become a US citizen? First, make sure you are eligible to apply. Learn about the basic US citizenship requirements. Read details about requirements for spouses and family members.

САЩ гражданство церемония бежанец Tech проучване: Още бежанци и имигранти разчитат на технологията за ресурси, за да им помогне да изградят нов живот в Америка

US Citizenship ceremony Refugee Tech Survey: More Refugees and Immigrants rely on technology for resources to help them build new lives in America

САЩ гражданство изисквания

US citizenship requirements

За да кандидатстват за гражданство, като цяло трябва да отговарят тТой след изисквания:

In order to apply for citizenship, you must generally meet the following requirements:

  • Трябва да сте поне 18 години.
  • You must be at least 18 years old.
  • За повечето хора, Вие трябва да са живели в САЩ за най-малко пет години като пребиваващи. Въпреки това, Ако вашият съпруг или съпруга е гражданин, възможно е да успеете да се прилага след три години. Прочетете повече за допустимост за съпрузи.
  • For most people, you must have lived in the United States for at least five years as a resident. However, if your husband or wife is a citizen, you may be able to apply after three years. Read more about eligibility for spouses.
  • Трябва да са живели на същото място през последните три месеца.
  • Не трябва да сте имали значителни пътувания извън САЩ.. Почивки и кратки пътувания, за да видите семейството в чужбина са добре, но ако сте имали дълги пътувания, може би е добра идея да говорите с адвокат, преди да кандидатствате, за да сте сигурни, че отговаряте. Можеш Прочетете повече за физическото присъствие и непрекъснатите изисквания.
  • You need to have lived in the same location for the past three months.
  • You must not have had significant trips outside of the USA. Vacations and short trips to see family overseas are okay, but if you have had long trips, it might be a good idea to speak to a lawyer before applying to make sure you qualify. You can read more about physical presence and continuous requirements.
  • Трябва да имате не големи престъпна дейност. Малки престъпления, като трафик на билети, са добре, но вие не може да бъде осъден от всички основни престъпления. Винаги да бъде честен за това, защото повечето малки престъпления са добре, но ако лежите на вашето приложение, Това може да направи вашата молба се отхвърля. Можете дори да получите депортирани. Ако сте са били осъждани за престъпление, Това е много важно да говоря с адвокат. Те ще ви позволи да знам какво да правя.
  • You must have no major criminal activity. Small offenses, such as a traffic ticket, are okay, but you cannot be convicted of any major crimes. Always be honest about this because most small crimes are okay, but if you lie on your application, this can make your application get rejected. You might even get deported. If you have been convicted of a crime, it is very important to talk to a lawyer. They will let you know what to do.
  • Трябва да учат и да научат повече за правителството на Съединените щати, икономика, и история, така че можете да минете на гражданско изпит.
  • You must study and learn about the United States government, economy, and history so that you can pass the Civics exam.

Как да кандидатстваме

How to apply

Има много стъпки в процеса на натурализация:

There are many steps in the naturalization process:

  • Попълнете и пишете необходимите документи.
  • Пълна цялостна проверка.
  • Завършете интервю със служителя на САЩ по гражданство и имиграция.
  • Направете кратък английски език тест където да прочетете и изречение на английски език се говори.
  • Вземе гражданско изпит ни история и правителствени. На този изпит, трябва да отговори 6 от 10 въпроси правилно за нас гражданско, История и правителството.
  • Предприемат клетва за вярност, където да залог вярност за САЩ.
  • Complete and mail the required paperwork.
  • Complete a background check.
  • Complete an interview with the United States Citizenship and Immigration Officer.
  • Take a short English language test where you read and speak a sentence in English.
  • Take a Civics Exam on US history and government. On this exam, you must answer 6 out of 10 questions correctly about US Civics, History and Government.
  • Take the Oath of Allegiance where you pledge loyalty to the USA.

Можете да намерите повече информация за всички тези стъпки, когато сте готови да научат Как да кандидатстват за гражданство.

You can find more details about all these steps when you are ready to learn how to apply for citizenship.

Научете повече

Learn more



Информацията на тази страница, идва от USCIS и други надеждни източници. Тя е предназначена за насоки и се актуализира толкова често, колкото е възможно. USAHello не дава правни съвети, нито са ни материали, предназначени да бъдат взети като юридически съвети. Ако търсите за безплатни или евтини адвокат или правна помощ, можем да ви помогнем Намери свободни и евтини правни услуги.

The information on this page comes from USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Минавам си гражданство тест!

Безплатни онлайн гражданство подготовка клас

Започнете клас сега

 

 

Тази страница ви помогне? Усмихнато лице Да Намръщване на лицето Не
Благодаря ви за вашето мнение!