Семейството – доведе семейството си в САЩ

Също така по английскиНе английски

Има няколко различни начини, можете да приложите към имат членовете на вашето семейство дойде в Съединените щати да се присъединят след са били презаселени. Това се нарича събирането на семейството.

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Снимка: Майкъл лебед, CC.
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.

Как работи семейството?

How does family reunification work?

  • Ако сте въвели в Съединените щати за бежанец в миналото 2 години или получиха статут на asylee в миналото 2 години, Можете да кандидатствате за някои членове на семейството да получи "производно" статут на бежанец или asylee. Това означава, че те могат да станат бежанци в САЩ, защото те са част от вашето семейство. Само някои членове на семейството може да стане "производна" бежанци: Вашият съпруг (съпруг или съпруга) или вашите деца (неомъжена и под 21 Когато прилагате първо за убежище или статут на бежанци).
  • Можете също да приложите да са членове на семейството, които вече са идентифицирани като бежанци се присъедини в САЩ.
  • Ако не отговарят на изискванията за някоя от тези програми и сега са американски гражданин, Можете също така да попълните редовна заявка за вашето семейство емигрира в САЩ.
  • If you entered the United States as a refugee within the past 2 years or were granted asylee status within the past 2 years, you may apply for certain family members to obtain “derivative” refugee or asylee status. This means that they can become a refugee in the USA because they are a part of your family. Only certain family members can become “derivative” refugees: your spouse (husband or wife) or your children (unmarried and under 21 when you first applied for asylum or refugee status).
  • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the USA.
  • If you do not qualify for either of those programs and are now a US citizen, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the USA.

Кой има право да кандидатства за събиране на семейството?

Who is eligible to apply for family reunification?

За да поиска да си съпруг или деца се присъедини в САЩ по програмата за събиране на семейството, трябва да се нарича “принципал” бежанец или asylee. Това означава, че сте били на лицето, което получи официален статут и стигна до САЩ чрез служба на презаселване. Вие трябва да сте въвели в Съединените щати за бежанец в миналото 2 години или са получили убежище в миналото 2 години. Вие трябва да остане в статут на бежанец или asylee или са станали законно постоянно пребиваващ (получих зелена карта).

In order to request to have your spouse or children join you in the USA under the Family Reunification Program, you must be what is called a “principal” refugee or asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the USA through the US Office of Resettlement. You must have entered the United States as a refugee within the past 2 years or have been granted asylum within the past 2 years. You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (received a green card).

Affadavit на връзката програма

Affadavit of Relationship Program

Вие също може да бъде право да подаде писмена клетвена декларация на връзката за вашия съпруг, дете (неомъжена, под 21), или родителите. Клетвена декларация на отношенията е формулярът, използван да се съберат на бежанците и asylees с близки роднини, които са вече определени като бежанци, но извън САЩ. Клетвена декларация на връзката записва информация за семейните отношения. Клетвена декларация трябва да бъде завършена за да започне процеса на кандидатстване за роднини, които имат право да влезе в Съединените щати като бежанци през нас бежанец прием програма. Трябва да изпълните това приложение в рамките на пет години идва в САЩ. За информация относно текущата националности право да подаде, Вижте Държавният департамент на САЩ, Бюрото на населението, Бежанците & Миграция.

You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, child (unmarried, under 21), or parents. The Affidavit of Relationship is the form used to reunite refugees and asylees with close relatives who are already determined to be refugees but are outside the United States. The Affidavit of Relationship records information about family relationships. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the US Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the USA. For information on the current nationalities eligible to file, see the US Department of State, Bureau of Population, Refugees & Migration.

Петиция за чужденец роднина

Petition for alien relative

Бежанците със статут на постоянно пребиваващ чужденец или които са били в САЩ повече от пет години могат да кандидатстват от името на съпрузи, деца, родителите, братята и сестрите, с помощта на формуляр I-130. Този процес може да отнеме повече време и да бъде по-трудно от горните две програми. USCIS, моля прочетете Семейство на американски граждани страница за повече информация.

Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, children, parents, and siblings using Form I-130. This process may take more time and be more difficult than the above two programs. Please read the USCIS Family of US Citizens page for more information.

Има и специална програма за членовете на семейството на иранците, които изпитват религиозно преследване.

There is also a special program for family members of Iranians who are experiencing religious persecution.

Кои членове на семейството имат право да дойде до САЩ?

Which family members are eligible to come to the USA?

Семейната връзка е трябвало да съществува преди да дойде в САЩ за бежанец или убежище, получиха. Това означава:

The family relationship had to exist before you came to the United States as a refugee or were granted asylum. This means:

  • Ако искате да завършите документи да имат вашия съпруг дойде в САЩ, трябваше да се омъжи, преди да дойде в САЩ за бежанец или убежище в САЩ, получиха. USCIS, моля посетете Бежанец & Asylee съпрузи страница за повече информация.
  • Вашето дете е трябвало да бъде замислена (Това означава, че майката вече е бременна) или родени преди да влезе за бежанец или убежище, получиха. USCIS, моля посетете Бежанец & Asylee деца страница за повече информация.
  • Остават на статут на бежанец или asylee или са станали постоянно пребиваващ (получих зелена карта). Ако вече сте се превърне САЩ. гражданин чрез натурализация, Вие не може да петиция да получат дериват статут на бежанец или asylee за роднина. Обаче все още може да бъде в състояние да помогне на семейството емигрира в Съединените щати.
  • Под Affidavit на връзката програмата, Можете да кандидатствате за вашите деца, съпруг, или родителите да дойде в САЩ.
  • If you want to complete papers to have your spouse come to the US, you had to be married before you came to the US as a refugee or were granted asylum in the US. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Spouses page for more information.
  • Your child had to be conceived (this means the mother was already pregnant) or born before you entered as a refugee or were granted asylum. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Children page for more information.
  • You remain in refugee or asylee status or have become a permanent resident (received a green card). If you have already become a U.S. citizen through naturalization, you cannot petition to obtain derivative refugee or asylee status for a relative. However you may still be able to help family immigrate to the United States.
  • Under the Affidavit of Relationship program, you can apply for your children, spouse, or parents to come to the US.

Как да кандидатствам за събиране на семейството?

How do I apply for family reunification?

За да кандидатстват за вашия съпруг или деца, за да дойде в САЩ като бежанци, трябва да завършите Форма I-730, или бежанец/Asylee относителна петиция. Тази форма е свободно да подаде. Вие ще трябва да включва няколко важни правни документи, когато прилагате. Когато ви Изтегляне на формуляр за I-730, не забравяйте също така да прочетете Официален USCIS форма I-730 информация и на инструкции за подаване Форма I-730.

In order to apply for your spouse or children to come to the US as refugees, you must complete Form I-730, or Refugee/Asylee Relative Petition. This form is free to file. You will have to include several important legal documents when you apply. When you download Form I-730, be sure also to read the official USCIS Form I-730 information and the instructions for filing Form I-730.

Завършване на правни форми могат да бъдат много трудно. Помоли за помощ от вашия презаселване агенция или Намери адвокат или юридически организация, която помага на имигрантите.

Completing legal forms can be very difficult. Ask for help from your resettlement agency or find a lawyer or legal organization that helps immigrants.

Научете повече

Learn more



Не можем и не предоставят правни съвети, нито са ни материали, предназначени да бъдат взети като юридически съвети. Ако търсите безплатни или евтини адвокат или правна помощ, Моля, посетете нашата страница за това как да се намери правна помощ за имигранти.

We cannot and do not provide legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for free or low-cost lawyer or legal help, please visit our page about how to find legal help for immigrants.

Намиране на помощ близо до вас

Използвайте FindHello за търсене на услуги и ресурси във вашия град.

Започнете вашето търсене
Тази страница ви помогне? Усмихнато лице Да Намръщване на лицето Не
Благодаря ви за вашето мнение!