Gezinshereniging-Breng uw familie naar de Verenigde Staten

Ook EngelsGeen Engels

Er zijn verschillende manieren u kunt toepassen om uw familieleden die komen naar de Verenigde Staten om toe te treden u nadat u hebben al hervestigd hebben. Dit heet gezinshereniging.

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Foto met dank aan Michael Swan, CC.
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.

Hoe werkt de gezinshereniging?

How does family reunification work?

  • Als u de Verenigde Staten ingevoerd als vluchteling binnen het verleden 2 jaar of kregen de status van de asylee in het verleden 2 jaar, u kan verzoeken om bepaalde familieleden te verkrijgen "afgeleid" status van vluchteling of asylee. Dit betekent dat ze een vluchteling in de Verenigde Staten worden kunnen omdat ze een deel van uw familie. Alleen bepaalde familieleden kunnen worden "afgeleide" vluchtelingen: uw echtgenoot (man of vrouw) of uw kinderen (ongehuwd en jonger 21 Wanneer u voor het eerst toegepast voor de status van asiel of vluchteling).
  • U kunt ook toepassen als u wilt dat familieleden die al zijn geïdentificeerd als vluchtelingen samen met u in de VS.
  • Als u niet in aanmerking voor een van deze programma's komen en nu een burger van de V.S. bent, u kunt ook het voltooien van een regelmatige toepassing aan uw gezin emigreren naar de VS.
  • If you entered the United States as a refugee within the past 2 years or were granted asylee status within the past 2 years, you may apply for certain family members to obtain “derivative” refugee or asylee status. This means that they can become a refugee in the USA because they are a part of your family. Only certain family members can become “derivative” refugees: your spouse (husband or wife) or your children (unmarried and under 21 when you first applied for asylum or refugee status).
  • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the USA.
  • If you do not qualify for either of those programs and are now a US citizen, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the USA.

Wie komt in aanmerking om toe te passen voor gezinshereniging?

Who is eligible to apply for family reunification?

Om te vragen om uw echtgenoot of kinderen samen met u in de Verenigde Staten onder de familie hereniging programma, u moet wat heet een “opdrachtgever” vluchteling of asylee. Dit betekent dat u de persoon die het ontvangen van officiële vluchtelingenstatus en kwam tot de VS via de ons Bureau van hervestiging waren. U moet hebt ingevoerd de Verenigde Staten als een vluchteling in het verleden 2 jaar of hebben gekregen asiel binnen het verleden 2 jaar. U moet blijven in de status van vluchteling of asylee of een wettelijke permanente ingezetene zijn geworden (een groene kaart ontvangen).

In order to request to have your spouse or children join you in the USA under the Family Reunification Program, you must be what is called a “principal” refugee or asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the USA through the US Office of Resettlement. You must have entered the United States as a refugee within the past 2 years or have been granted asylum within the past 2 years. You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (received a green card).

Affadavit van relatie programma

Affadavit of Relationship Program

Je kan ook in aanmerking voor creditering van een beëdigde verklaring van de relatie van uw echtgenoot, kind (ongehuwd, onder 21), of ouders. De beëdigde verklaring van de relatie is de vorm gebruikt te herenigen vluchtelingen en asylees met familieleden die sluiten al als vluchteling worden vastgesteld maar buiten de Verenigde Staten. De beëdigde verklaring van relatie registreert informatie over familierelaties. De beëdigde verklaring moet worden voltooid om te beginnen met de aanvraagprocedure voor familieleden die mogelijk in aanmerking komen om in de Verenigde Staten als vluchteling door middel van het Amerikaanse vluchtelingenbeleid Admissions Program. U vult deze toepassing binnen vijf jaar na de komst naar de VS. Voor informatie over de huidige nationaliteiten komen in aanmerking voor het bestand, Zie de US Department of State, Bureau van de bevolking, Vluchtelingen & Migratie.

You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, child (unmarried, under 21), or parents. The Affidavit of Relationship is the form used to reunite refugees and asylees with close relatives who are already determined to be refugees but are outside the United States. The Affidavit of Relationship records information about family relationships. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the US Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the USA. For information on the current nationalities eligible to file, see the US Department of State, Bureau of Population, Refugees & Migration.

Petitie voor buitenaardse relatieve

Petition for alien relative

Vluchtelingen met een permanente verblijfsvergunning vreemdeling status of die al in de VS meer dan vijf jaar kunnen toepassen namens echtgenoten, kinderen, ouders, en broers en zussen met behulp van de vorm I-130. Dit proces kan langer duren en moeilijker zijn dan de bovenstaande twee programma 's. Please read the USCIS Familie van Amerikaanse burgers pagina voor meer informatie.

Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, children, parents, and siblings using Form I-130. This process may take more time and be more difficult than the above two programs. Please read the USCIS Family of US Citizens page for more information.

Er is ook een speciaal programma voor gezinsleden van Iraniërs die godsdienstvervolging ervaren.

There is also a special program for family members of Iranians who are experiencing religious persecution.

Welke familieleden komen in aanmerking te komen naar de VS?

Which family members are eligible to come to the USA?

De familiale relatie moest bestaan voordat u kwam naar de Verenigde Staten als vluchteling of waren wie asiel wordt verleend. Dit betekent:

The family relationship had to exist before you came to the United States as a refugee or were granted asylum. This means:

  • Als u voltooien van papieren wilt om uw echtgenoot komen naar de VS, je had om te trouwen voordat u kwam naar de VS als vluchteling of asiel in de VS werden verleend. Bezoek de USCIS Vluchteling & Asylee echtgenoten pagina voor meer informatie.
  • Uw kind moest worden bedacht (Dit betekent dat de moeder al zwanger was) of geboren vóór u ingevoerd als vluchteling of waren wie asiel wordt verleend. Bezoek de USCIS Vluchteling & Asylee kinderen pagina voor meer informatie.
  • U blijven in de status van vluchteling of asylee of een permanente ingezetene zijn geworden (een groene kaart ontvangen). Als u al een U.S zijn geworden. burger door naturalisatie, u kunt geen verzoekschrift verkrijgen van afgeleide status van vluchteling of asylee voor een familielid. Echter, kunt u mogelijk nog steeds naar help familie emigreren naar de Verenigde Staten.
  • Onder de beëdigde verklaring van de relatie programma, u kunt toepassen voor uw kinderen, echtgenoot, of ouders te komen naar de VS.
  • If you want to complete papers to have your spouse come to the US, you had to be married before you came to the US as a refugee or were granted asylum in the US. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Spouses page for more information.
  • Your child had to be conceived (this means the mother was already pregnant) or born before you entered as a refugee or were granted asylum. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Children page for more information.
  • You remain in refugee or asylee status or have become a permanent resident (received a green card). If you have already become a U.S. citizen through naturalization, you cannot petition to obtain derivative refugee or asylee status for a relative. However, you may still be able to help family immigrate to the United States.
  • Under the Affidavit of Relationship program, you can apply for your children, spouse, or parents to come to the US.

Hoe kan ik solliciteren voor gezinshereniging?

How do I apply for family reunification?

Om toe te passen voor uw echtgenoot of kinderen te komen naar de VS als vluchteling, u moet voltooien Formulier I-730, of relatieve petitie vluchteling/Asylee. Dit formulier is gratis tot het dossier. U zal moeten omvatten verschillende belangrijke juridische documenten wanneer u toepassen. Wanneer u download Form I-730, be sure also to read the official USCIS Form I-730 information and the instructions for filing Formulier I-730.

In order to apply for your spouse or children to come to the US as refugees, you must complete Form I-730, or Refugee/Asylee Relative Petition. This form is free to file. You will have to include several important legal documents when you apply. When you download Form I-730, be sure also to read the official USCIS Form I-730 information and the instructions for filing Form I-730.

Completing legal forms can be very difficult. Ask for help from your resettlement agency or find a lawyer or legal organization that helps immigrants. Learn more about reunification in several languages through IRAP.

Completing legal forms can be very difficult. Ask for help from your resettlement agency or find a lawyer or legal organization that helps immigrants. Learn more about reunification in several languages through IRAP.

Meer informatie

Learn more



De informatie op deze pagina komt uit de US Department of State, USCIS, en andere betrouwbare bronnen. Het is bestemd voor begeleiding en zo vaak mogelijk wordt bijgewerkt. USAHello geeft geen juridisch advies, noch zijn een van onze materialen bestemd om te worden opgevat als juridisch advies. Als u op zoek bent naar een gratis of goedkope advocaat of juridische hulp, Wij kunnen u helpen Vind vrije en lage kosten juridische diensten.

The information on this page comes from the US Department of State, USCIS, and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Hulp in de buurt van je vinden

Gebruik FindHello om te zoeken naar diensten en middelen in uw stad.

Begin uw zoektocht
Deze pagina heeft je geholpen? Lachebekje Ja Frown gezicht No
Dank u voor uw feedback!