Si të aplikoni për një kartë jeshile (qëndrimit të përhershëm)

English gjithashtuJo anglisht

Një kartë e gjelbër (kartë banor i përhershëm) është një kartë që tregon se ju jeni një banor i ligjshëm i përhershëm i SHBA-ve. Refugjatët janë të detyruar me ligj për të aplikuar për pas jetuar në SHBA për një vit. Nëse ju jeni një Azilant, ju gjithashtu mund të jetë në gjendje të aplikojnë pas një viti. Mëso se si refugjatë, azilantëve, dhe emigrantë të tjerë mund të aplikoni.

A green card (permanent resident card) is a card that shows you are a lawful permanent resident of the USA. Refugees are required by law to apply for after living in the USA for one year. If you are an asylee, you may also be able to apply after one year. Learn how refugees, asylees, and other immigrants can apply.

how to get a green card

how to get a green card

A jam i drejtë për të aplikuar për një kartë jeshile?

Am I eligible to apply for a green card?

Për të aplikuar për një kartë jeshile, një person duhet të jetë i drejtë për ta bërë këtë me anë të një peticioni themelor. Ky proces është i komplikuar, dhe statusi juaj në SHBA mund të jetë në rrezik, nëse kërkesa juaj është refuzuar. Per kete arsye, është e rëndësishme që të flisni me një avokat para se të aplikoni. Atje jane avokatët dhe organizatat në të gjithë vendin i cili do të ju ndihmojë.

To apply for a green card, a person must be eligible to do so through an underlying petition. This process is complicated, and your status in the USA may be at risk if your petition is denied. For this reason, it is important to speak to a lawyer before you apply. There are lawyers and organizations around the country who will help you.

refugjatët

Refugees

Refugjatët duhet të aplikojë për një kartë jeshile të paktën një vit nga data që ju janë dhënë një status të refugjatit. Të jenë të ligjshëm, ti duhet te kesh:

Refugees must apply for a green card at least one year from the date you are given a refugee status. To be eligible, you must have:

  • qenë fizikisht i pranishëm në Shtetet e Bashkuara për të paktën një vit pasi u pranuar si refugjat
  • nuk e kishte pranimi juaj refugjat ndërprerë (kanë ruajtur statusin tuaj refugjatit në SHBA)
  • Nuk fituar tashmë statusin e rezidentit të përhershëm
  • been physically present in the United States for at least one year after being admitted as a refugee
  • not had your refugee admission terminated (have maintained your refugee status in the USA)
  • not already acquired permanent resident status

azilantëve

Asylees

Nëse ju jeni një Azilant, ju mund të jetë në gjendje të aplikojë për të marrë statusin e rezidentit të përhershëm një vit pas ju jepet azil dhe ju:

If you are an asylee, you may be able to apply for and obtain permanent resident status one year after you are granted asylum and you:

    • kanë qenë fizikisht i pranishëm në Shtetet e Bashkuara për të paktën një vit pasi u jepet azil
    • të vazhdojë të jetë një refugjat (siç përcaktohet në ligjin e imigracionit) ose bashkëshorti ose fëmija e një refugjati
    • nuk janë të zhvendosur në mënyrë të vendosur në ndonjë vend të huaj; dhe
    • janë të pranueshme për Shtetet e Bashkuara si një emigrant
    • have been physically present in the United States for at least one year after being granted asylum
    • continue to be a refugee (as defined in immigration law) or the spouse or child of a refugee
    • are not firmly resettled in any foreign country; and
    • are admissible to the United States as an immigrant

emigrantë të tjerë

Other immigrants

Ka shumë kategori të tjera në të cilat ju mund të aplikoni për një kartë jeshile. Ju mund të aplikoni si një anëtar i familjes, si një punonjës, ose për shkak se ju jeni një viktimë e abuzimit, trafikimit apo krimeve të tjera. Të gjetur se kush ka të drejtë për një kartë jeshile.

There are many other categories in which you can apply for a green card. You can apply as a family member, as an employee, or because you are a victim of abuse, trafficking or other crimes. Find out who is eligible for a green card.

Si mund të aplikoni për një kartë jeshile?

How do I apply for a green card?

Për të aplikuar për statusin e qëndrimit të përhershëm, të paraqesë Formularin I-485, Aplikimi për të Regjistrohu Permanent Resident apo për të rregulluar statusin. Ju duhet gjithashtu të ketë një mjek USCIS plotë Form I-693 duke treguar provë e ekzaminimit tuaj mjekësore. Si refugjat, aktualisht nuk ka asnjë tarifë për të paraqesë këtë formular. Ti mundesh të mësuar rreth dhe shkarko Formularin I-485. Ju gjithashtu mund të të mësuar rreth dhe shkarko Formularin I-693.

To apply for permanent resident status, file Form I-485, Application to Register Permanent Residence or to Adjust Status. You must also have a USCIS doctor complete Form I-693 showing proof of your medical examination. As a refugee, there is currently no fee to file this form. You can learn about and download Form I-485. You can also learn about and download Form I-693.

Kush mund të më ndihmoni?

Who can help me?

Nëse ju jeni një refugjat, ju lutem keni rivendosjes ndihmën tuaj agjenci ju aplikoni për rregullimin e statusit tuaj.

If you are a refugee, please have your resettlement agency help you apply for your adjustment of status.

dokumentet ligjore mund të jetë shumë e vështirë për të përfunduar pa ndihmën e një avokati. Nëse ju nuk keni një agjenci e rivendosjes ose emigracionin profesionale për t'ju ndihmuar, ju lutem gjeni ndihmë ligjore para se të aplikoni.

Legal paperwork can be very difficult to complete without the help of a lawyer. If you do not have a resettlement agency or immigration professional to help you, please find legal help before you apply.

Ne të sigurojë informata themelore sfond për të ndihmuar ju të kuptoni procesin e aplikimit për qëndrim të përhershëm. Ne nuk mund të vërtetë të ju ndihmojë të plotësoni aplikimin tuaj.

We provide basic background information to help you understand the process of applying for permanent residence. We cannot actually help you complete your application.

Për më shumë informacion mbi Rregullimit Refugjatë e Statusit, ju mund të telefononi në numrin e telefonit USCIS shërbimit të klientit: 1-800-375-5283. Nëse ju telefononi këtë numër, ju mund të duhet të presin në pritje para se të marrë ndihmë.

For more information on Refugee Adjustment of Status, you can call the USCIS customer service phone number: 1-800-375-5283. If you call this number, you may have to wait on hold before getting help.

Watch this video për mënyrën se si të aplikoni duke përdorur Formularin I-485

Watch this video about how to apply using Form I-485

Mëso më shumë

Learn more

burime të dobishme

Useful resources



Informacioni në këtë faqe vjen nga USCIS dhe të tjera burime të besuara. Ajo është menduar për udhëzim dhe është përditësuar sa më shpesh të jetë e mundur. USAHello nuk jep këshilla ligjore, as nuk janë ndonjë prej materialeve tona kanë për qëllim të merren si këshilla ligjore. Nëse jeni duke kërkuar për një avokat të lirë ose me kosto të ulët apo ndihmë juridike, ne mund të ju ndihmojë gjeni shërbime juridike pa pagesë dhe të ulët me kosto të.

The information on this page comes from USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Kalojnë testin tuaj shtetësisë!

Falas online klasë përgatitje shtetësia

Filloni klasën tani
A këtë faqe ju ndihmojnë? përballen me smiley po fytyra vrenjt jo
Faleminderit për komentin tuaj!