Si të filloni një jofitimprurëse

Nonprofits janë organizata që ndihmojnë njerëzit dhe shkaqet. Lexoni se si për të filluar një jofitimprurëse dhe për të ndihmuar komunitetin tuaj. how to start a nonprofit

A keni menduar ndonjëherë se si për të filluar një jofitimprurëse - një program apo një organizatë të vogël për të ndihmuar komunitetin tuaj? Këtu janë disa hapa ju mund të marrë për të identifikuar një problem në komunitetin tuaj, Gjej nje zgjidhje, dhe për të sjellë idenë tuaj për jetën. Nonprofits janë quajtur edhe “Organizata bamirëse.”

Refugjatët dhe emigrantët kanë nevoja të veçanta që ju mund të dëshironi për të adresuar. Por, para se ju të mësoni se si për të filluar një jofitimprurëse dhe për të ndihmuar ata, kontrolloni me kujdes për të parë se çfarë shërbime të tjera janë në dispozicion. Ndonjëherë organizatë jofitimprurëse që mund të ndihmojë tashmë ekziston!

1. Gjej nevojën në komunitet

Pikënisja e zgjidhjes ndonjë problem është duke u në dijeni të problemit. Si ju mendoni se si për të filluar një jofitimprurëse, çfarë janë çështjet ose ka nevojë për ju shihni në komunitetin tuaj? A e shihni studentët braktisjen e shkollës apo klasave të dështuara? Ju mund të shihni se ka një nevojë për të ndihmuar të ardhurve të rritur të gjejnë punë. Ju mund të fillojnë të mendojnë për zgjidhje sapo ju të gjeni problemin dhe të kuptoj se si ju mund të ndihmoni.

2. Zgjidhni dhe të regjistruar një emër

Pasi të keni vendosur për të organizuar jofitimprurëse tuaj, ju duhet të dalë me një emër që përshkruan atë. Ju mund të zgjidhni një emër që përshkruan çfarë bën jofitimprurëse ose që ajo shërben. Disa Nonprofits përdorin vetëm duhet një fjalë që është një koncept. Kontrolloni se emri nuk është përdorur më parë. Ju do të duhet të kontaktoni Zyrën e Sekretarit të Shtetit. Çdo shtet ka një nga këto zyra. Për të regjistruar emrin tuaj, ju do të duhet të paguajnë një tarifë të vogël dhe të paraqesë një dokument të quajtur “akti i themelimit.”

3. Aplikoni për një përjashtim të taksave IRS

pa qëllim fitimi do të thotë të mos e bërë të holla. Nonprofits mund të aplikojnë për të mos paguajnë taksa për të ardhurat e tyre. Ju duhet të provojë se ju nuk do të jetë duke e bërë të holla duke plotësimin e formularëve. Shërbimi Ardhurave të Brendshme do të marrë shqyrtimin e formave. Në qoftë se ata mendojnë se ju kualifikoheni, ti do ta marresh 501(c)(3) Statusi.

4. Shkruani një plan biznesi

Ju do të duhet një plan biznesi, edhe pse ju nuk jeni duke filluar një biznes! Ky është një hap i rëndësishëm në atë se si për të filluar një jofitimprurëse. Pa një plan biznesi, ju nuk keni një kuptim të qartë të hapave që duhet të marrë, paratë që ju duhet për të rritur, dhe se si ju do të arritur qëllimet tuaja.

5. Inkorporimi jofitimprurëse tuaj

Pasi ju mori artikullin e jofitimprurëse bërë, ju mund të zgjidhni për të përfshirë atë. Kjo do t'i japë strukturën tuaj bord më shumë besueshmëri në programet dhe shërbimet tuaja. Tallash metali dhe tarifat do të ndryshojnë nga shteti. Incorporation regjistron jofitimprurëse tuaj, por kjo nuk e bën atë 501(c)(3) përjashtohen.

6. Build bordit tuaj

Një bord është një grup i njerëzve që marrin vendime në lidhje me organizatën. Ata janë zakonisht nuk paguhen për këtë punë. Ato ndihmojnë të vendosin se çfarë projekte të organizatës është duke punuar në. Ato gjithashtu ndihmojnë në ngritjen e fondeve dhe tregoni njerëzve të tjerë në lidhje me organizimin. Duke pasur njerëzit në bordin e moshave të ndryshme, gara, dhe profesionet sjell ide të reja.

7. Zhvilloni një buxhet

Sa para ju duhet të fillojë pa qëllim fitimi juaj? Vendosni nëse ju doni të merrni me qira një zyrë dhe në qoftë se ju doni për të punësuar njerëz të tjerë për t'ju ndihmuar. Merrni kohë për lista nga pajisjet që ju duhet. Mendoni në lidhje me furnizimet dhe transportit. Nuk mund të ketë gjëra ju mund të huazoni, të volitshëm për, ose të merrni dhuruar nga komuniteti.

8. Të arritur nga të komunitetit tuaj për mbështetje

Kurdo që ju të vendosur një objektiv të komunitetit, ju do të duhet mbështetje. Lidhu me komunitetin tuaj për të gjetur njerëzit e duhur dhe organizata të tjera për të mbështetur idenë tuaj. Lista nga njerëzit dhe organizatave kryesore, dhe tregoni atyre në lidhje me planet tuaja. bibliotekat, organizatat jo-fitimprurëse, dhe qendrat e zhvendosjes janë të gjitha vende të mëdha për të kontaktuar. Për shembull, Nëse ideja juaj është që të kemi të rinjtë luajnë basketboll pas shkollës, ju mund të partner me një qendër të komunitetit dhe me disa trajnerë.

Mëso më shumë

burime të tjera

Regjistrohu për gazetën tonë

Get updates dhe të mësojnë në lidhje me zhvillimet e reja që mund të ndikojnë në ju.