sjellja personal

Sjellja Personal të thotë shumë gjëra. Ai përfshin tema që janë të vështirë për të folur për. Kjo do të thotë jetën tuaj private, shprehitë tuaja, dhe marrëdhëniet tuaja personale. Si njerëz të sillen në jetën e tyre personale në SHBA? Mëso për të qëndruar të pastër, marrëdhëniet personale, dhe varësisë.

young family members talking

 

qëndruar të pastër

Qëndruar të pastër është shumë e rëndësishme për amerikanët. Shumica e amerikanëve të marrë një dush ose banjë çdo ditë. Ata përdorin sapun për të larë trupat dhe shampo e tyre për të larë flokët e tyre. Disa conditioner përdorim për të bërë sy e tyre me shkëlqim. Shumë njerëz dush menjëherë pas ata ushtrojnë. Amerikanët nuk e pëlqen erën e djersës dhe në mënyrë që ata të vënë deodorant në underarms e tyre për të ndaluar djerse dhe erë.

Amerikanët të lajë rrobat e tyre shpesh edhe. Shumica e njerëzve nuk e veshin të njëjtën veshje dy ditë në një rresht.

shtëpitë e pastra janë të rëndësishme për amerikanët, por shumica e njerëzve nuk e pastër çdo ditë. Kur mysafirët do të vijnë, ata të sigurt se shtëpitë e tyre janë të pastra dhe të rregullta. Amerikanët përdorin dishwashers dhe pastruesit vakum për të ndihmuar ata me pastrim. Shumica e amerikanëve nuk e marrin off këpucët e tyre, kur ata vijnë në një shtëpi. disa e bëjnë, dhe ata mund të vënë në pantofla. Nëse ju nuk jeni të sigurt se çfarë duhet të bëni në shtëpinë e dikujt, ajo është në rregull për të pyetur.

marrëdhëniet personale dhe takim

Dating është kaluar kohë me dikë në një mënyrë romantike. Njerëzit të cilët janë dating bëjnë gjëra së bashku, të tilla si duke shkuar për darkë ose duke shkuar në kinema. Nëse ju do të donte për të marrë dikë në një datë, ju duhet të ftojë ata. Nëse ata thonë se po, dy prej jush mund të vendosë se ku të shkojnë dhe çfarë të bëni.

Ka shumë mënyra për të gjetur dikë deri më sot. Ju mund të futet me miqtë apo për të takuar dikë në punë. Nëse ju Data dikë në punë, ju mund të kenë nevojë për të të treguar punëdhënësit tuaj. Apps Dating në smartphones janë duke u bërë gjithnjë e më popullore me të rinjtë. Ju mund të shkarkoni një app dhe të takohet me njerëz të tjerë të cilët janë të interesuar në gjetjen e dikush deri më sot.

Amerikanët zgjidhni që data e. Prindërit e tyre mund të japin atyre këshilla, por ata nuk e vendosin se kush do të martohet ose data.

Amerikanët jo të gjithë do të martohen, kur ata janë të rinj. Burrat dhe gratë mund të datës shumë njerëz para se ata të gjejnë dikë që të martohet. Ajo është gjithashtu e zakonshme në SHBA për njerëz të moshuar deri më sot pas divorcit apo vdekjes së një partneri.

marrëdhëniet familjare

Të dy burrat dhe gratë bëjnë punët e shtëpisë dhe të kujdeset për fëmijët në Shtetet e Bashkuara. Rreth gjysma e njerëzve me punë në SHBA janë gra. Femrat shpesh paguhen më pak se burrat në SHBA.

Çdo familje është një pak të ndryshme. Të moshuarit dhe gjyshërit janë shumë më pak të ngjarë të jetojnë me familjet e tyre në SHBA sesa në vendet e tjera. Familjet gjithashtu kanë më pak fëmijë. Disa njerëz në SHBA nuk zgjedhin që të ketë fëmijë në të gjitha. Njerëzit që jetojnë në zonat rurale mund të kenë më shumë fëmijë sesa njerëzit në qytete. Ata shpesh kanë jeteses pak moderne, shumë. Por edhe në familjet tradicionale, shumica e grave punojnë.

Pirja e duhanit dhe që përtypet duhanit

Pirja e duhanit nuk është e lejuar në çdo vende publike, duke përfshirë bare dhe restorante. Ju duhet të jetë i 20 këmbët larg nga një ndërtesë publike për të pirë duhan. Shumica e amerikanëve nuk e pëlqen atë, nëse një makinë ose në shtëpi si erë tymi.

Amerikanët e dinë se pirja e duhanit është e rrezikshme. cigare në mënyrë elektronike që djeg nikotinë të lëngshme janë të njohura. Por ato janë gjithashtu të varur dhe të këqija për shëndetin tuaj.

Përtypet duhanit është popullor në disa pjesë të SHBA-ve dhe e pazakontë në pjesë të tjera. Ajo mund të shkaktojë kancer të gjuhës, mishrat, dhe fyt. Ti duhet te jesh 18 për blerjen e të gjitha produkteve të duhanit.

Pirja e alkoolit

Pirja e alkoolit është shumë e zakonshme në SHBA, sidomos në situata sociale. Amerikanët pinë verë, birrë, dhe pijeve (pije të tilla si uiski dhe vodka). Nëse ju nuk doni të pini alkool, ajo është e mirë për të thënë jo ose kërkoni për ujë. Shumica e njerëzve nuk do të jenë të mërzitur apo të bëjë presion. Nëse ata e bëjnë, thonë se nuk ka edukatë përsëri.

Driving kur ju jeni të pijshëm ose duke përdorur droga është e rrezikshme dhe të paligjshme. Në qoftë se ju merrni kapur, ju do të shkoni në burg. Ju gjithashtu do të shpenzojnë mijëra dollarë për avokatët dhe gjobat që paguajnë. Ju do të merrni patentën tuaj hiqet. Ju edhe mund të ketë probleme me aplikimet për punë.

droga

Ne SHBA, termi droga do të thotë ilaçe, si dhe drogat ilegale. Mbi-counter-droga janë janë ilaçe ligjore që ju mund të bleni pa recetë nga mjeku. droga recetë janë ilaçe që ju nuk mund të blejnë pa një recetë mjekësore. Ju nuk duhet të ndajnë drogë recetë me askënd. Marrë ilaçe me recetë që nuk janë të përshkruara nga mjeku juaj është gjithashtu e paligjshme. Përdorimin e drogës dhemb trupin tuaj dhe mund të merrni ju në telashe me policinë.

marihuanë (quajtur edhe tenxhere ose Weed) është një lloj droge që është e ligjshme në disa shtete. Kjo është një bimë që njerëzit të pijnë duhan ose hani. Disa njerëz e përdorin atë për të ndihmuar me probleme shëndetësore. Njerëz të tjerë e përdorin atë mënyrën se si njerëzit pinë alkool: sepse ata si efekt ka. Çdo shtet ka rregulla të ndryshme në lidhje me marihuanë. Në disa shtete, ju mund të shkoni në burg për të përdorur atë. në vende të tjera, eshte ligjore për të përdorur marihuanë.

Alkooli dhe drogës varësisë

Alkooli dhe varësia e drogës është një problem shumë serioz në SHBA. Varësia do të thotë që ju nuk mund të ndaluar pirjen e duhanit, pijshëm, dhe përdorimin e drogës, edhe në qoftë se ju doni të, ose në qoftë se ata janë duke bërë të sëmurë. Ju mund të kuptojë se varësisë është i dëmton njerëzit që ju duan, ose duke shkaktuar që të keni probleme në punë. Ndalimi mund të jetë shumë e vështirë, por ju mund të merrni ndihmë. Për të marrë këshilla falas me telefon, e quajnë Abuzimi National substancave dhe Helpline Shëndetit Mendor. Ti mundesh gjithashtu kërko FindHello për ndihmë pranë jush. Shkruani vendndodhjen tuaj ose adresën. pastaj zgjidhni “kujdesit shëndetësor dhe të shëndetit mendor” për të kërkuar shëndet të lirë dhe me kosto të ulët mendor dhe burimeve të varësisë.

Mëso më shumë

Gjej ndihmë pranë jush

Përdorni FindHello për të kërkuar për shërbimet dhe burimet në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj