TPS Haiti - çfarë mund të bëni kur TPS juaj skadon?

English gjithashtuJo anglisht

Here is information about TPS for people from Haiti.

Here is information about TPS for people from Haiti.

TPS Haiti

TPS Haiti

TPS Haiti – when does my TPS expire?

TPS Haiti – when does my TPS expire?

TPS Haiti – TPS for people from Haiti has been automatically extended to January 2, 2020.

TPS Haiti – TPS for people from Haiti has been automatically extended to January 2, 2020.

Çfarë ndodh më pas?

What happens next?

After that date, you will need to change your status or leave the United States. Nëse ju bëni asgjë, ju do të rrezikojë arrestimin dhe deportimin.

After that date, you will need to change your status or leave the United States. If you do nothing, you will risk arrest and deportation.

A kam nevojë të ri-regjistrohen?

Do I need to re-register?

The announcement on February 28, 2019, says that the extension is automatic. Look for further updates on the USCIS Haiti information page.

The announcement on February 28, 2019, says that the extension is automatic. Look for further updates on the USCIS Haiti information page.

Po në lidhje me dokumentet e mia të autorizimit për punësim (EAD)?

What about my employment authorization documents (EAD)?

The February 2019 announcement says the automatic extension applies to employment authorization documents (EADS).

The February 2019 announcement says the automatic extension applies to employment authorization documents (EADs).

Pyetje në lidhje me regjistrimin e vonë?

Questions about registering late?

USCIS mund të pranojë një regjistrim ose ri-regjistrimit kërkesë vonë në qoftë se ju keni arsye të mirë. Shko me këtë Faqe USCIS dhe klikoni mbi “paraqitjen me vonesë” për të gjetur nëse ju kualifikoheni.

USCIS may accept a late registration or re-registration application if you have good cause. Go to this USCIS page and click on “Filing Late” to find out if you qualify.

Çfarë ndodh kur TPS skadon?

What happens when TPS expires?

Kur TPS juaj skadon, statusi juaj ligjor do të kthehemi në atë që ishte më parë. Ju mund të aplikoni për të ndryshuar statusin tuaj ose ju mund të lënë Shtetet e Bashkuara. Kjo quhet përshtatur statusin tuaj.

When your TPS expires, your legal status will go back to what it was before. You can apply to change your status or you can leave the United States. This is called adjusting your status.

Çfarë mund të bëj?

What can I do?

Ju mund të takohen me një avokat

You can meet with a lawyer

Ne se ti mundesh, gjëja më e mirë për të bërë është të takohet me një avokat. Ju mund të kërkoni për një avokat me kosto të ulët në ImmigrationLawHelp.com ose në anën Lista ligjore CLINIC.

If you can, the best thing to do is meet with a lawyer. You can search for a low-cost lawyer on ImmigrationLawHelp.com or on the CLINIC legal directory.

Nëse ju nuk mund të takohen një avokat në person, LegalZoom është një faqe interneti me reputacion që do të ju jap një një orë konsultim falas me një avokat. Kjo do të thotë që ju mund të takohen në internet për një orë me një avokat emigracioni apo ndihmës juridike. Nëse ju bëni këtë, Sigurohuni që keni të gjitha pyetjeve tuaja të gatshme përpara kohe dhe dikush për të interpretuar për ju, nëse keni nevojë. Pas bisedës suaj një orë, ata do të përpiqen që të ketë ju të regjistroheni si një klient paguar. Mos nënshkruani asgjë nëse nuk keni të holla për të paguar për avokatin.

If you cannot meet a lawyer in person, LegalZoom is a reputable website that will give you a one-hour free consultation with a lawyer. This means you can meet online for one hour with an immigration lawyer or legal aide. If you do this, make sure you have all of your questions ready ahead of time and someone to interpret for you if you need. After your one-hour consultation, they will try to have you sign up as a paid client. Do not sign anything unless you have money to pay for the lawyer.

Çka nëse unë nuk mund të takohen me një avokat? Çka nëse unë nuk mund të përballojë një avokat?

What if I can’t meet with a lawyer? What if I can’t afford a lawyer?

Ne e dimë se shumë individë nuk mund të takohen me një avokat. Këtu është më shumë informacion për t'ju ndihmuar të kuptoni mundësitë tuaja. Kjo nuk është këshillë ligjore, por në vend të kësaj informacion për t'ju ndihmuar të marrin në konsideratë zgjedhjet tuaja.

We know many individuals cannot meet with a lawyer. Here is more information to help you understand your options. This is not legal advice but instead information to help you consider your choices.

Të gjetur ndihmë në internet

Find help online

Immi ndihmon emigrantët të kuptojnë mundësitë e tyre ligjore. Ju mund të përdorni mjet e tyre në internet të shqyrtimit për të ju udhëzojë për mundësitë tuaja të mira. Merrni intervistë immi për të parë nëse ju kualifikoheni për një status të ndryshëm të imigracionit. Informacioni ligjor immi dhe këshilla referimi janë gjithmonë të lirë.

Immi helps immigrants understand their legal options. You can use their online screening tool to guide you to your best options. Take the immi interview to see if you qualify for a different immigration status. Immi’s legal information and referral advice are always free.

You can also download a factsheet about Status i përkohshëm i mbrojtur në Shtetet e Bashkuara for El Salvador, Honduras, and Haiti from the American Immigration Council.

You can also download a factsheet about Temporary Protected Status in the United States for El Salvador, Honduras, and Haiti from the American Immigration Council.

Ju mund të provoni për të ndryshuar statusin tuaj

You can try to change your status

Shtetësisë dhe Imigracionit Shërbimet e SHBA (USCIS) thotë:

The US Citizenship and Immigration Services (USCIS) says:

"TPS është një përfitim i përkohshëm që nuk të çojnë në statusin e ligjshëm të përhershëm rezidentit ose të japë ndonjë status tjetër imigracionit. megjithatë, regjistrimit për TPS nuk e pengon ju nga:

“TPS is a temporary benefit that does not lead to lawful permanent resident status or give any other immigration status. However, registration for TPS does not prevent you from:

  • Aplikimi për statusin e jo-emigrant
  • Aplikim për rregullimin e statusit të bazuar në një peticion emigrimi
  • Aplikimi për çdo përfitim tjetër imigracionit ose mbrojtje për të cilat ju mund të keni të drejtë "
  • Applying for non-immigrant status
  • Filing for adjustment of status based on an immigrant petition
  • Applying for any other immigration benefit or protection for which you may be eligible”

Aplikimi për statusin e jo-emigrant

Applying for non-immigrant status

Edhe në qoftë se TPS është konsideruar si një kualifikim për të rregulluar statusin, ju duhet të jenë të ligjshëm për të aplikuar. Ju mund të aplikoni për një kartë jeshile nëse keni hyrë në mënyrë të ligjshme dhe për të përmbushur kërkesat e tjera. Këto mund të jenë për shkak të familjes tuaj apo punën tuaj. Zbuloni se si të aplikojnë për shtetësi.

Even if TPS is considered a qualification to adjust status, you must be eligible to apply. You may apply for a green card if you entered lawfully and meet other requirements. These may be because of your family or your job. Find out how to apply for citizenship.

Applying for asylum

Applying for asylum

Çdo popull vit vijnë në Shtetet e Bashkuara duke kërkuar mbrojtje, sepse ata kanë vuajtur nga persekutimi ose frikë se ata do të vuajnë persekutim për shkak të:

Every year people come to the United States seeking protection because they have suffered persecution or fear that they will suffer persecution due to:

  • garë
  • Feja
  • kombësi
  • Anëtarësisë në një grup të caktuar shoqëror
  • opinioni politik
  • Race
  • Religion
  • Nationality
  • Membership in a particular social group
  • Political opinion

mbajtësit TPS mund të aplikojnë për statusin e azilit, veçanërisht nëse ata kanë qenë këtu një vit ose më pak. Nëse ju keni qenë këtu për më pak se një vit, ti duhet APLIKO TANI. megjithatë, është shumë e rëndësishme që ju të dini USCIS kohët e fundit ka ndryshuar se si aplikacionet për azil janë përpunuar. tani, ata janë shqyrtuar aplikacionet më të fundit për herë të parë. Pasi ju të paraqesë një kërkesë për azil, ajo mund të jetë një kohë shumë të shkurtër para se rasti juaj të dëgjohet. Kështu që, ju më vetëm të aplikoni për azil në qoftë se ju nuk kualifikohen sepse përndryshe rrezikoni që ka rasti juaj dëgjohet dhe pastaj duke u deportuar. You can fill in the formë për të aplikuar për azil (Kjo është një formë ligjore dhe kjo do të jetë mirë në qoftë se keni pasur një avokat për të ndihmuar ju të plotësoni formularin).

TPS holders can apply for asylum status, especially if they have been here a year or less. If you have been here for less than a year, you should APPLY NOW. However, it is very important that you know the USCIS has recently changed how asylum applications are processed. Now, they are reviewing the most recent applications first. Once you submit an application for asylum, it might be a very short time before your case is heard. So, you most only apply for asylum if you do qualify because otherwise you risk having your case heard and then being deported. You can fill in the form to apply for asylum (this is a legal form and it would be best if you had a lawyer to help you complete the form).

Nëse ju keni qenë në U.S. më shumë se një vit, ju prapë mund të aplikoni për azil, por ajo do të jetë më e vështirë (dhe ajo tashmë është e vështirë për të fituar një rast për azil).

If you have been in the U.S. more than one year, you can still apply for asylum but it will be more difficult (and it is already hard to win an asylum case).

Gjej më shumë rreth si të aplikoni për azil.

Find out more about how to apply for asylum.

Në qoftë se ju vendosni për të aplikuar për azil, ju duhet të përpiqen për të gjetur një pro-Bono (me kosto të ulët apo avokat falas) për t'ju ndihmuar. Ju mund të kërkoni për një pro-Bono ose avokat me kosto të ulët në ImmigrationLawHelp.com ose në anën Lista ligjore CLINIC.

If you do decide to apply for asylum, you should try to find a pro-bono (low cost or free attorney) to help you. You can search for a pro-bono or low-cost lawyer on ImmigrationLawHelp.com or on the CLINIC legal directory.

Aplikimi për status tjetër të mbrojtur

Applying for other protected status

Disa mbajtësit TPS mund të qëndrojnë në Shtetet e Bashkuara nën viza të veçanta. Ka vizat për viktimat e trafikimit me qenie njerëzore, bashkëshortët e dhunuara, fëmijët ose prindërit dhe viktima të krimeve të tjera.

Some TPS holders may stay in the United States under special visas. There are visas for victims of human trafficking, battered spouses, children or parents and victims of other crimes.

Nëse ju jeni një grua dhe mendoj se ju mund të kualifikoheni për një vizë të veçantë për shkak të dhunës, abuzimi apo një tjetër arsye, ju mund të kontaktoni Projekti Avokimi Azilkërkuesi.

If you are a woman and think you might qualify for a special visa because of violence, abuse or another reason, you can contact the Asylum Seeker Advocacy Project.

Nëse keni hyrë pa dokumente

If you entered without documents

Varësisht nga ku jetoni, ju mund të jetë në gjendje për të aplikuar për ndryshimin e statusit edhe në qoftë se keni hyrë në Shtetet e Bashkuara pa dokumentet. Kjo është për shkak se fiton TPS llogaritet si pranim në disa pjesë të Shteteve të Bashkuara.

Depending on where you live, you may be able to apply for change of status even if you entered the United States without paperwork. This is because gaining TPS counts as admission in some parts of the United States.

A mund të kërkoj punën time të sponsorizojë mua?

Can I ask my work to sponsor me?

Është e mundur për punëdhënësi juaj për t'ju ndihmuar të qëndroni në mënyrë të ligjshme në Shtetet e Bashkuara duke sponsorizuar ju. punëdhënësi juaj do të duhet të kalojnë nëpër një proces të gjatë me USCIS. Në varësi të llojit të punës që ju bëni, punëdhënësi juaj mund të jetë në gjendje të merrni një vizë të veçantë ose të lejojë. Nëse ata duan të ju ndihmojnë, ata duhet të fillojnë procesin e tani për të gjetur nëse keni të drejtë. Punëdhënësit mund të gjeni më shumë informacion nga USCIS. megjithatë, normalisht vetëm emigrantët që janë shumë të aftë janë në gjendje për të gjetur punëdhënësit që do të sponsorizojë ato. Këto mund të përfshijnë mjekët, inxhinierë, dhe punëtorët teknologjisë. Nëse ju punoni në një punë bazë ose të nivelit të hyrjes, mos pyesni punëdhënësin tuaj për këtë opsion.

It is possible for your employer to help you stay lawfully in the United States by sponsoring you. Your employer will have to go through a long process with USCIS. Depending on the kind of work you do, your employer may be able to get you a special visa or permit. If they want to help you, they should start the process now to find out if you are eligible. Employers can find more information from USCIS. However, normally only immigrants who are highly skilled are able to find employers who will sponsor them. These might include doctors, engineers, and tech workers. If you work at a basic or entry level job, do not ask your employer for this option.

Çfarë do të ndodhë nëse unë qëndroj në vend pa dokumente? (Çka nëse unë të bëhet një emigrant i paligjshëm?)

What will happen if I stay in the country without documents? (What if I become an illegal immigrant?)

Në qoftë se ju qëndroni në vend pa dokumente, ju rrezikojnë të dëbohen ose të arrestohet. Këtu janë disa faqet me më shumë informacion për t'ju ndihmuar të kuptoni të drejtat tuaja dhe çfarë të bëni nëse ju jeni të arrestuar.

If you stay in the country without documents, you risk being deported or arrested. Here are some pages with more information to help you understand your rights and what to do if you are detained.

A e dini të drejtat tuaja? Këto të lehtë-to-përdorin burimet rreth situata të ndryshme janë krijuar nga ACLU kështu që ju mund të keni të drejtat tuaja në fingertips tuaj.

Do you know your rights? These easy-to-use resources about different situations were created by the ACLU so you can have your rights at your fingertips.

arab, anglisht, Spanjisht, Somali, Urdu, mandarin, francez, Hindi, dhe gjuhët Punjabi. Manualet për emigrantët LGBTQ, të rriturit, dhe fëmijët e pashoqëruar.

Arabic, English, Spanish, Somali, Urdu, Mandarin, French, Hindi, and Punjabi languages. Manuals for LGBTQ immigrants, adults, and unaccompanied children.

Si të kontaktoni Ambasadën e Haitit në Shtetet e Bashkuara

How to contact the Embassy of Haiti in the United States

Ambasada juaj mund të postoni informacion të ri në lidhje me TPS. Mund të gjesh website ambasadën e vendit tuaj ne këtu.

Your embassy may post new information about TPS. You can find your country’s US embassy website here.

Adresa e ambasadës është 2311 Massachusetts Ave., N.W.

The address of the embassy is 2311 Massachusetts Ave., N.W.

Washington, D.C. 20008.

Washington, D.C. 20008.

Numri i telefonit është i:(202) 332-4090

The phone number is:(202) 332-4090

Këtu është një lidhje për të Lajme dhe Ngjarje në faqen e internetit të ambasadës, duke përfshirë informacion në lidhje me TPS.

Here is a link to news and events on the embassy website, including information about TPS.

Ambasada e Haitit ka edhe konsullata në qytete të tjera. Këtu është një Lista e konsullatave.

The Embassy of Haiti also has consulates in other cities. Here is a list of consulates.

A jeni duke kërkuar për informacion për të avokuar për mbajtësit TPS?

Are you looking for information to advocate for TPS holders?

The Interfaith Emigracioni Koalicioni ofron burime për t'ju ndihmuar të marrë veprim.

Mëso më shumë

Learn more



Informacioni i siguruar me mbështetjen e CWS dhe CLINIC. Other information on this page comes from the Departamenti i Sigurisë Kombëtare, the Regjistrohu Federal, USCIS dhe të tjera burime të besuara. Ajo është menduar për udhëzim dhe është përditësuar sa më shpesh të jetë e mundur. USAHello nuk jep këshilla ligjore, as nuk janë ndonjë prej materialeve tona kanë për qëllim të merren si këshilla ligjore. Nëse jeni duke kërkuar për një avokat të lirë ose me kosto të ulët apo ndihmë juridike, ne mund të ju ndihmojë gjeni shërbime juridike pa pagesë dhe të ulët me kosto të.

Information provided with the support of CWS and CLINIC. Other information on this page comes from the Department of Homeland Security, the Federal Register, USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Gjej ndihmë pranë jush

Përdorni FindHello për të kërkuar për shërbimet dhe burimet në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj
A këtë faqe ju ndihmojnë? përballen me smiley po fytyra vrenjt jo
Faleminderit për komentin tuaj!