Sato liar, moro jeung fishing

Inggris ogéTaya basa Inggris

Anjeun metot dina moro atawa catching sato liar jeung lauk? Diajar naon nu peryogi kauninga ngeunaan moro jeung fishing di AS. Panggihan ngeunaan aturan, spésiés ditangtayungan, na tinggal aman.

Are you interesting in hunting or catching wild animals and fish? Learn what you need to know about hunting and fishing in the USA. Find out about regulations, protected species, and staying safe.

Fishing in Missouri by Kbh3rd
Fishing di Missouri ku Kbh3rd, CC.
Fishing in Missouri by Kbh3rd
Fishing in Missouri by Kbh3rd, CC.

Moro jeung fishing

Hunting and fishing

Aya dikabarkan ngeunaan 14 juta hunters na tentang 33 juta anglers (jalma anu lauk) di AS. Hukum ngeunaan kumaha moro jeung fishing rupa-rupa ti kaayaan keur kaayaan komo dina kaayaan hiji.

There are reportedly about 14 million hunters and about 33 million anglers (people who fish) in the USA. Laws about how hunting and fishing vary from state to state and even within a state.

peraturan

Regulations

Anjeun bakal tiasa lauk atawa moro ngan di wewengkon nu tangtu, on poé nu tangtu sarta di kali tangtu. Anjeun bakal diidinan maké ukur pakarang katangtu jeung maéhan sato husus, anjeun bisa jadi diperlukeun mun teu ngagem jeruk jadi anjeun katingali.

You will be able to fish or hunt only in certain areas, on certain days and at certain times. You will be allowed to use only certain weapons and kill specific animals, and you may be required to wear orange so you are visible.

Éta ilegal mun moro atawa lauk di paling taman umum, jeung anjeun bisa ticketed na fined keur japati trapping, ducks, geese, lauk, atawa bajing di kota. Di alam liar, nu moro jeung fishing sato ieu geus diatur ka extent béda gumantung kana kaayaan nu. Anjeun tiasa manggihan dimana moro di unggal kaayaan sarta naon perda anu.

It is illegal to hunt or fish in most public parks, and you can be ticketed and fined for trapping pigeons, ducks, geese, fish, or squirrels in the city. In the wild, the hunting and fishing of these animals is regulated to a different extent depending on the state. You can find out where to hunt in every state and what the regulations are.

lisensi moro

Hunting licenses

Pariksa ku pulisi atawa manajemén satwa atawa sumberdaya alam perwira lokal Anjeun, kadangkala disebut hiji ranger atawa game pipir. Anjeun bakal meureun jadi diperlukeun meuli lisénsi moro atawa fishing sarta tetep sareng anjeun. moro ilegal tanpa lisénsi hiji disebutna “poaching” jeung hasil dina hukuman serius.

Check with your local police or wildlife management or natural resources officer, sometimes called a ranger or game warden. You will probably be required to buy a hunting or fishing license and keep it with you. Illegal hunting without a license is called “poaching” and results in serious penalties.

fishing

Fishing

Anjeun ogé bisa perlu diturutan fishing. Lauk di sababaraha walungan jeung situ nu toksik alatan polusi di caina. Anjeun bisa jadi diwenangkeun lauk, Tapi maneh bakal warned moal dahar anjeun “nangkep”. “Nyekel jeung sékrési” mangrupakeun istilah olahraga anu ngagambarkeun kalakuan fishing nyekel hal, lajeng netepkeun eta bébas deui.

you may also need a fishing permit. Fish in some rivers and lakes are toxic due to pollution in the water. You may be allowed to fish, but you will be warned not to eat your “catch”. “Catch and release” is a sporting term that describes the act of fishing to catch something, then setting it free again.

spésiés ditangtayungan

Protected species

Sababaraha sasatoan nu spésiés langka tur ngarah nu ditangtayungan ku hukum na teu bisa diburu atawa tiwas lantaran dina hiji mangsa naon. di Texas, salaku conto, sasatoan ditangtayungan kaasup bobcats, coyotes, kodok, singa gunung, anjing tegal, kelenci, jeung kuya.

Some animals are rare species and so they are protected by law and cannot be hunted or killed for any reason in any season. In Texas, for example, protected animals include bobcats, coyotes, frogs, mountain lions, prairie dogs, rabbits, and turtles.

kaamanan Hunter

Hunter safety

Aya geus loba insiden jalma moro tanpa nyokot perawatan ditangtoskeun tur moal handap aturan. kira-kira 1,000 jalma nu ditémbak taun kacilakaan moro unggal taun di Amérika Kalér, sarta ngeunaan 100 jalma ieu maot tina eta tatu.

There have been many incidents of people hunting without taking proper care and not following the rules. About 1,000 people are shot in hunting accidents every year in North America, and about 100 of these people die from those injuries.

Sato liar

Wild animals

Tengetan satwa mangrupakeun umum kaliwat-waktos di AS. sababaraha sasatoan, unik kana Amérika Kalér, bisa jadi anyar mun anjeun. Anjeun tiasa make tanda Buku online pikeun ngalenyepan spésiés satwa di AS.

Observing wildlife is a common past-time in the US. Some animals, unique to North America, may be new to you. You can use an online guide to learn about wildlife species in the USA.

kacilakaan mobil jeung sato liar

Car accidents with wild animals

Di padesaan, sato liar bisa meuntas jalan bari anjeun nyetir. Ieu umum di subuh jeung burit sareng di cinyusu jeung gugur. Nyobian ulah eta bisa ngahasilkeun nabrak mobil anjeun sarta ngabalukarkeun tatu serius. Ahli nyarankeun Anjeun sapi jalu lempeng sarta ngalambatkeun turun lamun mungkin, sarta lamun aman, narik leuwih kaluar ti lalulintas sarta miceun sato ti jalan, lamun anjeun bisa. Ieu bakal nyegah drivers séjén ti swerving dumadakan sarta ngabogaan kacilakaan.

In rural areas, a wild animal might cross the road while you are driving. This is common at dawn and dusk and in spring and fall. Trying to avoid it may result in crashing your car and causing serious injury. Experts recommend you steer straight and slow down if possible, and when safe, pull over out of traffic and remove the animal from the road, if you are able. This will prevent other drivers from swerving suddenly and having an accident.

Lamun sato badag, nelpon 911 mun ngajelaskeun kaayaan, ku kituna penegak hukum atawa game wardens bisa nyabut bahya jeung nulis mangrupa laporan kajadian. Mun saha ieu luka dina tabrakan teh, jadi yakin mun meunang pitulung médis boh langsung atanapi dinten hareup lamun tatu teu serius. Mun anjeun kaluar ti jangkauan telepon, sarta salah henteu pas ku mantuan, lumangsungna lalaunan ka gedong pangcaketna sareng telepon pikeun meunangkeun pitulung. Ngabéjaan parusahaan asuransi anjeun kanggo sagala Karuksakan ka mobil anjeun.

If it is a large animal, call 911 to explain the situation, so that law enforcement or game wardens can remove the hazard and write an incident report. If anyone is injured in the collision, be sure to get medical help either immediately or the next day if the injuries are not serious. If you are out of telephone range, and no one passes by to help, proceed slowly to the nearest building with a phone to get help. Notify your insurance company for any damages to your car.

Lamun pencét a kijang atawa game sejenna sato jeung hayang daging, disebut “roadkill,” Anjeun bisa menta patugas kaulinan. Gumantung kana kaayaan, anjeun bisa bisa nyandak eta sareng anjeun. Cacing jeung parasit séjén nu perhatian jeung sagala sato liar, jadi pastikeun pikeun ngabersihan sarta nyiapkeun daging taliti.

If you hit a deer or other game animal and want the meat, called “roadkill,” you may ask the game officer. Depending on the circumstances, you may be able to take it with you. Worms and other parasites are a concern with any wild animal, so be sure to clean and prepare the meat carefully.

kaamanan sato liar

Wild animal safety

Lamun kedah sapatemon sato liar bari dina suku boh dina lingkungan Anjeun atawa bari hiking di nagara, sangkan teu usaha nyekel, ngalilindeuk, ngagoda atanapi ngadek eta. Ngajaga diri jeung sato pendamping anjeun sarta tatanén, tangtosna, Tapi teu ku injuring sato liar iwal mutlak diperlukeun pikeun ngawétkeun hirup. Paling sato liar bakal ngaji diri lamun ngagorowok atawa maledog batu di aranjeunna. Sababaraha sato liar anu ditangtayungan ku hukum, bari sabagian bisa ngakibatkeun maneh na pets sareng ngarugikeun tatanén. Pariksa Peraturan Daérah.

If you should encounter a wild animal while on foot either in your neighborhood or while hiking in the country, make no attempt to catch, tame, tease or injure it. Protect yourself and your companion animals and livestock, of course, but not by injuring the wild animal unless absolutely necessary to preserve life. Most wild animals will run away if you yell or throw a rock at them. Some wild animals are protected by law, while some could cause you and your pets and livestock harm. Check local regulations.

Aya nu tangtu kasakit bisa keuna ti sato liar atawa parasit nu hirup di éta, kaasup tularemia, rabies, sarta bala bubonic. Malah reungit bisa ngabalukarkeun gering kaasup Virus Nil Kulon di urang susceptible.

There are certain diseases you can contract from wild animals or the parasites that live on them, including tularemia, rabies, and bubonic plague. Even the mosquito can cause illness including the West Nile Virus in susceptible people.

Diajar deui

Learn more

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!