Aile birleşimi-aile ABD'ye getirmek

Ayrıca İngilizceİngilizce

Aile üyelerinin İskan sonra size katılmak için ABD'ye gelmek için uygulayabileceğiniz birkaç farklı yolu vardır. Bu aile birleşimi olarak adlandırılır..

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Fotoğraf nezaket Michael Swan, CC.
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.

Aile birleşimi nasıl çalışır?

How does family reunification work?

  • Eğer sen geçmişte içinde mülteci olarak Amerika Birleşik Devletleri girmek 2 yıl veya asylee durum geçmişte içinde verilmiş 2 yıl, "türev" mülteci veya asylee statü elde etmek bazı aile üyeleri için geçerli olabilir. Bu senin ailenin bir parçası oldukları için ABD'de bir mülteci olabilir anlamına gelir. Sadece bazı aile üyeleri "türev" mülteciler haline gelebilir: Eşiniz (kocası veya karısı) ya da çocuklarınız (evli olmayan ve küçük 21 Ne zaman ilk için sığınma veya mülteci durumuna uyguladığınız).
  • Mülteciler ABD'de birleştirme gibi zaten tanımlanır aile üyeleri için de uygulayabilirsiniz.
  • Ya bu programları için geçerli olmayan ve bir ABD vatandaşı oldular, Ayrıca ailenin ABD'ye göç normal bir uygulama tamamlayabilirsiniz.
  • If you entered the United States as a refugee within the past 2 years or were granted asylee status within the past 2 years, you may apply for certain family members to obtain “derivative” refugee or asylee status. This means that they can become a refugee in the USA because they are a part of your family. Only certain family members can become “derivative” refugees: your spouse (husband or wife) or your children (unmarried and under 21 when you first applied for asylum or refugee status).
  • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the USA.
  • If you do not qualify for either of those programs and are now a US citizen, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the USA.

Aile birleşimi için başvurma hakkınız da kim?

Who is eligible to apply for family reunification?

Eşiniz ya da çocuk aile birleşimi programı kapsamında ABD'de katılmak için istemek için, adı ne olmalı bir “Asıl adı” mülteci veya asylee. Bu resmi mülteci statüsü aldı ve bizi ofis yerleşim, aracılığıyla ABD'ye gelen kişi olduğunuzu anlamına gelir. Sen Amerika Birleşik Devletleri bir mülteci olarak geçmişte içinde girmiş olmanız gerekir: 2 yıl veya iltica geçmişte içinde verilmiş olması gerekir 2 yıl. Mülteci veya asylee durumuna kalmalıdır veya yasal bir daimi ikamet olmuştur (yeşil kart aldı).

In order to request to have your spouse or children join you in the USA under the Family Reunification Program, you must be what is called a “principal” refugee or asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the USA through the US Office of Resettlement. You must have entered the United States as a refugee within the past 2 years or have been granted asylum within the past 2 years. You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (received a green card).

Affadavit ilişki programının

Affadavit of Relationship Program

Ayrıca ilişkisi beyanname eşiniz için dosya için uygun olabilir, Çocuk (bekar, altında 21), ya da anne. İlişki beyanname mülteciler yeniden birleştirmek için kullanılan formu ve asylees ile akraba olan kapatın zaten mülteci olmak için kararlı ama Amerika Birleşik Devletleri dışında çoğu. İlişki beyanname aile ilişkileri hakkında bilgi kaydeder. Yeminli ifadeyi kim bize mülteci kabul programı aracılığıyla mülteci olarak Amerika Birleşik Devletleri girmek için uygun olabilir yakınları için başvuru sürecine başlamak için tamamlanması gereken. Bu uygulama ABD için beş yıl içinde tamamlamanız gerekir. Geçerli milletlerden dosya için uygun hakkında bilgi için, bkz: ABD Dışişleri Bakanlığı, Nüfus Bürosu, Mülteciler & Geçiş.

You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, child (unmarried, under 21), or parents. The Affidavit of Relationship is the form used to reunite refugees and asylees with close relatives who are already determined to be refugees but are outside the United States. The Affidavit of Relationship records information about family relationships. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the US Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the USA. For information on the current nationalities eligible to file, see the US Department of State, Bureau of Population, Refugees & Migration.

Uzaylı göreceli için dilekçe

Petition for alien relative

Kalıcı Resident Alien durumu veya ABD'de beş yıldan fazla olan göçmenlerle eşler adına uygulayabilirsiniz, Çocuk, Anne, ve kardeşleri Form I-130 kullanarak. Bu işlemi daha uzun sürebilir veya yukarıda iki program daha zor. USCIS okuyunuz ABD vatandaşlarının aile daha fazla bilgi için.

Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, children, parents, and siblings using Form I-130. This process may take more time and be more difficult than the above two programs. Please read the USCIS Family of US Citizens page for more information.

Ayrıca dini zulüm yaşayan İranlıların aile üyeleri için özel bir program olduğunu.

There is also a special program for family members of Iranians who are experiencing religious persecution.

Hangi aile üyeleri ABD'ye gelmek uygundur?

Which family members are eligible to come to the USA?

Birleşik Devletler'in bir mülteci olarak gelen veya sığınma hakkı önce var aile ilişkisi vardı. Bu anlamına gelir:

The family relationship had to exist before you came to the United States as a refugee or were granted asylum. This means:

  • Eğer eşiniz ABD için kağıtları tamamlamak istiyorum, bir mülteci olarak ABD geldi veya ABD'de sığınma hakkı önce evlenmek zorunda. USCIS ziyaret edin Mülteci & Asylee eşleri daha fazla bilgi için.
  • Senin çocuk gebe vardı (Bu anne zaten hamile anlamına gelir) ya da bir mülteci olarak girilen veya sığınma hakkı önce tarihi. USCIS ziyaret edin Mülteci & Asylee çocuk daha fazla bilgi için.
  • Mülteci veya asylee durumuna kalır ya da sürekli oturma olmak (yeşil kart aldı). Eğer zaten bir ABD olmak. vatandaş vatandaşlık ile, bir akrabası için türev mülteci veya asylee statü elde etmek dilekçe olamaz. Ancak hala Amerika Birleşik Devletleri'ne göç aile yardımcı olmak mümkün olabilir.
  • İlişki beyanname programı kapsamında, çocuklarınız için uygulayabilirsiniz, eş, veya ABD için anne.
  • If you want to complete papers to have your spouse come to the US, you had to be married before you came to the US as a refugee or were granted asylum in the US. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Spouses page for more information.
  • Your child had to be conceived (this means the mother was already pregnant) or born before you entered as a refugee or were granted asylum. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Children page for more information.
  • You remain in refugee or asylee status or have become a permanent resident (received a green card). If you have already become a U.S. citizen through naturalization, you cannot petition to obtain derivative refugee or asylee status for a relative. However you may still be able to help family immigrate to the United States.
  • Under the Affidavit of Relationship program, you can apply for your children, spouse, or parents to come to the US.

Aile birleşimi için nasıl başvurabilirim?

How do I apply for family reunification?

Eşiniz ya da çocuk mülteci olarak ABD'ye gelmek için uygulamak için, tamamlamanız gerekir Formu I-730, veya mülteci/Asylee göreli dilekçe. Bu formu dosya ücretsizdir. When you apply birkaç önemli yasal belgeleri dahil etmek gerekir. Ne zaman sen Form I-730 indir, Ayrıca okuyun resmi USCIS Form I-730 bilgi ve doldurmak için yönergeler Formu I-730.

In order to apply for your spouse or children to come to the US as refugees, you must complete Form I-730, or Refugee/Asylee Relative Petition. This form is free to file. You will have to include several important legal documents when you apply. When you download Form I-730, be sure also to read the official USCIS Form I-730 information and the instructions for filing Form I-730.

Yasal formlar tamamladıktan çok zor olabilir. Yeniden yerleşim ajansı yardım isteyin veya bulmak bir avukat veya yasal kuruluş göçmenler yardımcı olur.

Completing legal forms can be very difficult. Ask for help from your resettlement agency or find a lawyer or legal organization that helps immigrants.

Daha fazla bilgi edinin

Learn more



Biz ve yasal tavsiye vermeyin, ne de herhangi bir yasal tavsiye olarak alınması amacıyla bizim materyalin. Ücretsiz veya düşük maliyetli avukat veya yasal yardım için arıyorsanız, Lütfen nasıl bulunacağı hakkında sayfamızı ziyaret edin Göçmenler için yasal yardım.

We cannot and do not provide legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for free or low-cost lawyer or legal help, please visit our page about how to find legal help for immigrants.

Size en yakın yardım bulmak

Hizmetleri ve senin şehri aramak için FindHello kullanın.

Aramanızı başlatmak
Bu sayfa yardım ettin mi? Gülen yüz Evet Kaşlarını yüz Hayır
Görüşleriniz için teşekkür ederiz!